Βερνίκια νυχιών Hermès και λίγο Birkin στα χέρια.

 

 

 

To 1981  η ανερχόμενη αγγλίδα ηθοποιός Jane Birkin βρέθηκε σε πτήση από το Παρίσι προς το Λονδίνο. Λίγο πριν την απογείωση, προσπαθούσε να στριμώξει τα πράγματά της στο χώρο αποσκευών πάνω από τη θέση της όταν πάνω στην προσπάθεια,  της ήρθε η (μικρή) τσάντα της στο κεφάλι. (true story και όχι αστείο).

 

Δίπλα της, χωρίς να το γνωρίζει, καθόταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής και Chief Executive του οίκου Hermès,  Jean-Louis Dumas. Κόκκινη από τα νεύρα και την προσπάθεια γύρισε στον συνταξιδιώτη της και χωρίς πολλά – πολλά του είπε «μα γιατί οι όμορφες τσάντες πρέπει πάντα να είναι τόσο μικρές; Είναι τόσο δύσκολο να φτιαχτεί μια όμορφη, αλλά και μεγάλη τσάντα που να χωράει πολλά πράγματα;»

 

H έμπνευση  χτυπάει εκεί που δεν το περιμένεις, το λαμπάκι άναψε στο κεφάλι του Dumas και σκέφτηκε ότι αυτό το πρόβλημα με τις μικρές τσάντες δεν μπορεί να το είχε μόνο η Birkin αλλά όλες οι γυναίκες. Τι θα ήθελαν λοιπόν; Μια μεγάλη τσάντα, που να μην υπολείπεται σε πολυτέλεια. Και κάπως έτσι γεννήθηκε η Hermès Birkin Bag το 1984, ενώ οι δυο συνταξιδιώτες έγιναν φυσικά φίλοι.

 

 

 

 

 

 

Hermès Birkin Bag. Η χειροποίητη τσάντα – θρύλος (λέγεται ότι η Victoria Beckham έχει πάνω από 100 στη συλλογή της) η τσάντα – σύμβολο, η τσάντα που μπορεί να κοστίσει από 10.000 έως και 200.000Ε,  η τσάντα που αν και μεταπωλείται από χέρι σε χέρι,  μπορεί το δεύτερο χέρι να κοστίσει περισσότερο από την αρχική τιμή, η τσάντα που για την ηθοποιό σχεδιάστηκε σε ουδέτερο μαύρο χρώμα,  αλλά που κάνει την καρδιά της  fashionista να χτυπάει όταν την βλέπει στην υπέροχη “καμένη” πορτοκαλί Hermès απόχρωση.

 

 

 

 

 

 

Kαι εκεί που κάθεσαι αμέριμνη και σκέφτεσαι αν αξίζει τον κόπο να περιμένεις και να βάλεις το όνομά σου στη λίστα αναμονής για την –αντικείμενο- του- πόθου-και-απόλυτο-status-symbol πορτοκαλί Hermès Birkin bag (χαχαχαχαχα, πνίγηκα με το τσάι) που θα κρατάς στα χέρια σου, τσουπ αριβάρει ένα θαυμάσιο πορτοκαλί βερνίκι νυχιών by Hermès το “Orange Boîte,” (μτφ: πορτοκαλί κουτί) κλεισμένο στο εμβληματικό πορτοκαλί κουτάκι με τη μαύρη κορδελίτσα και voila! Επιτέλους  Hermès στα χέρια σου.

 

 

 

Ναι είναι γεγονός, μετά τη σειρά των κραγιόν Rouge Hermès και των ρουζ που λάνσαρε ο οίκος τον (πολύ μακρινό-σαν άλλος αιώνας) Φεβρουάριο του 2020, σειρά έχουν τα βερνίκια νυχιών που θα συνοδεύονται και από  πλήρη σειρά περιποίησης, βάση, top coat, λίμες, βουρτσάκια και τα λοιπά. Η λίμα δε από φυσικό ξύλο λεύκας,  θα κάνει εμφάνιση με το λογότυπο του οίκου,  στο σήμα κατατεθέν χρώμα, μέσα στο κουτί της  και επίσης με το όνομα “Orange Boîte” (λίμα με ονοματεπώνυμο).

 

 

 

 

Στο σχεδιασμό ο αγαπημένος σχεδιαστής Pierre Hardy, φυσικά με τον (ακόμα) καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Dumas (δεν λείπει από πουθενά) και η συλλογή περιλαμβάνει 24 αποχρώσεις με organic σύνθεση και βιολογικής προέλευσης χρωστικές, η υφή της φόρμουλας είναι πολύ λεπτή και το υλικό είναι συμπυκνωμένο και one coat only,  δηλαδή με μια στρώση έχεις το τέλειο αποτέλεσμα. Star αποχρώσεις σύμφωνα με τον οίκο το πλούσιο κόκκινο “Rouge Casaque,” το μοβ-ματζέντα “Rose Magenta” (που συνδυάζονται και με τα αντίστοιχα κραγιόν της συλλογής)  και (μη τα λέμε πάλι) το “Orange Boîte”

 

 

Rouge Casaque

 

 

 

 

Rose Magenta

 

 

 

 

10,000Ε  όχι, τα βερνίκια κοστίζουν γύρω στα 45Ε και θα τα βρείτε online στις 15 Οκτωβρίου, στο hermès.com. Η πορτοκαλί απόχρωση δε που έχω σταμπάρει,  είναι ό, τι πρέπει για να ταιριάξει και με τα χρώματα της εποχής των πεσμένων φύλλων,  της κολοκύθας, του Halloween, της διακόσμησης στο σπίτι,  κλπ κλπ κλπ.

 

 

 

 

 

 

*Μια που την μελετήσαμε,  ας ευχηθούμε περαστικά στην Jane Birkin που πριν λίγες μέρες υπέστη ένα ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο αλλά από ότι φαίνεται  αναρρώνει καλά.

 

 

10 Σχόλια
  1. Πόσο δίκιο είχε για τις μικρές τσάντες!!! Από πάντα τις απέφευγα, μόνο οι μεγάλες με βολεύουν και μου αρέσουν! Όσο για τα βερνίκια Hermes είναι σαν κοσμήματα, τέλεια συσκευασία και πολύ ζωηρά έντονα χρώματα!! Ακόμα κ εγώ που δεν κανω μανικιούρ, μπαίνω στον πειρασμό 😉😉Καλό αποκαλοκαιρο εύχομαι (αν και τις τελευταίες ημέρες ο καιρός είναι πολύ φθινοπωρινός, εύχομαι να κρατήσει πολύ λίγο αυτό.. Νωρίς είναι ακόμα για να φθινοπωριασει από τώρα 🍂)

  2. Καλή αρχή να έχουμε!!!!Δεν μπαίνω καν στην σκέψη του φθινοπώρου….Ο Σεπτέμβρης για εμένα που είναι και ο αγαπημένος μου μήνας τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει περίτρανα ότι είναι σούπερ καλοκαιρινός (με μικρά διαλείμματα) μην πω ότι κάνεις τις καλύτερες διακοπές!!!
    Με το σημερινό θέμα σήμερα @Τζούλια μου θύμησες μια μπλόγκερ που είχε μεγάλο πόθο να αποκτήσει μια τέτοια τσαντα ….μάζευε τα λεφτά για χρόνια και τελικά κατάφερε να την αποκτησει αλλά της βγήκε ξινό γιατί στο τέλος το πολυπόθητο αντικείμενο δεν μπορούσε να το χρησιμοποιήσει γιατί φοβόταν τόσο πολύ μηπως την χαλασει😥 Ιστορίες καθημερινής τρέλας!!
    Αν και το πορτοκαλί ειναι όντως το απόλυτο χρώμα όπως μας λες με το θέμα της εποχής κάτι πήρε το μάτι μου και βλέπω το έντονο πρασινο(λαχανι)Θα του κλέψει την παράσταση!!!
    Φιλακιααααααα

  3. Καλημερα
    Αυτο που γραφεις Τζουλια – πολυ μακρινο σαν αλλος αιωνας – ειναι αυτο που πιστευω μας αντιπροσωπευει τις περισσοτερες
    Εμενα προσωπικα ναι
    Οι εποχες ολες μου αρεσουν οποτε δεν με ενοχλει η αλλαγη του καιρου
    Οσο για τα βερνικια ομορφα τα χρωματα εκπληκτικες οι συσκευασιες αλλα δεν θα τολμουσα τετοια εποχη το πορτοκαλι
    Θα εβαζα ομως ανεξαρτητου καιρου και εποχης το Rose Magenta που μου αρεσει παρα πολυ
    Καλο Φθινοπωρο, καλο Χειμωνα , καλες μερες γενικα να εχουμε ολοι αν και πιστευω οτι θα αργησουν

  4. Καλή επάνοδο σε όλες μας! Καλό αποκαλόκαιρο, καλό φθινόπωρο και καλή ανάταση να έχουμε σε όλα. Εύχομαι ένα ανώδυνο φθινόπωρο, που θα μας φέρει κουράγιο κι αισιοδοξια!
    Τσάντες… Πιο πονεμένη ιστορία δεν υπάρχει! Ολες όσες κυκλοφορούμε όλη την μέρα στο δρόμο ξέρουμε πολύ καλά, ότι η τσάντα μας είναι το κινούμενο βιός μας! Κουβαλάμε, όλα μας τα βασικά υπάρχοντα εκεί μέσα…
    Οσο για τον οικο Hermes, τίνω πλεον να καταλήξω, ότι είναι ο πλεον διαχρονικός, ασυναγώνιστος, σταθερός και αδιάσειστος οίκος κομψότητας και ποιότητας! Παράδειγμα τα αρώματα του. Αν θέλεις, να επιλέξεις ένα classy άρωμα με ουσιαστική ποιότητα κι όχι μονο ένα brand, τότε η Hermes ειναι μονόδρομος και το λέω με πίστη!
    Οσο για την Jane Birkin…. εκεί κι αν έχω να πω πολλά… Ανεξάντλητο θέμα… Next time….
    Σας φιλώ όλες! Μου λείψατε!

  5. Γεια σας bbgirls!!!Τι κάνετε;Φθινοπώριασε;Καλή επάνοδο!Οι τσάντες hermes είναι μακρινό όνειρο για κάθε γυναίκα!Απλά καταπληκτικές,φινετσάτες και αποτελούν σύμβολο Το χρώμα βέβαια είναι εκτός των προτιμήσεων μου αλλά αν είναι hermes,θα του έκανα τη χάρη!!

  6. Καλό φθινόπωρο όμορφη παρέα εύχομαι κ ελπίζω να είστε όλες καλά να έχουμε έναν πιο εύκολο χειμώνα σε σχέση με τα τελευταία 2 χρόνια ( αν και αμφιβάλλω) ! Στο θέμα μας τώρα.. η ιστορία αυτή αν δεν μας έλεγες ότι είναι true φαντάζει απίστευτη, εγώ πάλι είμαι το αντίθετο δεν μπορώ με τίποτα τις μεγάλες τσάντες(παρόλο που έχω στην ντουλάπα ) στέκονται εκεί..νιώθω ότι δεν χρειάζομαι τοοοσα πράγματα για έξω και ότι θα με κουράζει, με τις μικρές τσάντες κ τσαντάκια απ την άλλη έχω τρέλα κ αγάπη βάζω μόνο τα άκρως απαραίτητα κλειδιά, κινητό, γυαλιά, πορτοφόλι, μαντηλάκια nothing else…

  7. Καλό Φθινόπωρο σε όλα τα αγαπημένα bbgirls! Εκπληκτικα χρώματα , εκπληκτικό & πολύ αγαπημένο brand Hermes. Το πορτοκαλί αν και μόνιμα το έχω στο μυαλό μου με άνοιξη/καλοκαίρι , θεωρώ, πώς είναι μια ωραία πρόταση που “σπάει” & λίγο τα τετριμμένα. Ισως βοηθήσει & την διάθεση μας, που χρειάζεται κι αυτή, την ώθηση της.
    xx

  8. Έτσι….γιατί λίγη χρυσόσκονη όλες χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας …εμπρος στον δρομο που χάραξαν τα loubies…
    Tα junkies του satc θυμόμαστε τον διάλογο της Sam με τον πωλητή…
    “It’s four thousand”
    “I know”
    “And there’s a waiting list”
    “I assumed”
    “Five years”
    “For a bag?”
    “It’s not a bag, its a Birkin”

  9. Τι υπέροχο το πορτοκαλί χρώμα??? Κοίτα να δεις που θα γίνει τάση και όλη την ώρα θα το βλέπουμε μπροστά μας!!!! 🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡 Αλλά βρε κορίτσια μου 45 ευρώ για ένα βερνίκι???? Απαπαπαπα για να χαλάσει με το πρώτο πλύσιμο πιάτων? Και μην μου πείτε ότι δεν θα χαλάσει γτ και το ημιμόνιμο μετά από πολλη επαφή με το νερό χαλάει….. Αλλά στην επόμενη επίσκεψη μου στη μανικιούριστα θα δοκιμάσω το πορτοκαλί!!!! 🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.