Εύκολες και νόστιμες συνταγές με βρώμη, ένα μοναδικό super food!

 

 

 

Πολλές συνταγές με βρώμη, θα βρείτε στο διαδίκτυο, ειδικά στην σελίδα του γνωστού μας Quaker που μεγάλωσε γενιές και γενιές, αλλά σας δίνω κι εγώ μερικές εύκολες και πρακτικές συνταγές, που φτιάχνω και αγαπώ πολύ.

 

Το γιαούρτι της Άννας (της διαιτολόγου μου)

Ένα θρεπτικό γεύμα που το καταναλώνω στο Γραφείο.

 

 

 

 

Γιαούρτι στραγγιστό 2%

2 κουταλιές της σούπας βρωμη μουσκεμένη σε ζεστό νερό για δυο ώρες.

1 κουταλιά μέλι

Αν δεν είστε σε περίοδο απώλειας βάρους, μπορείτε να προσθέσετε και λίγους ανάλατους και ωμούς ξηρούς καρπούς ή ξερά σύκα ή κομμάτια μπανάνας.

 

 

Μπάρες δημητριακών στο φούρνο

Πανεύκολες κι αγαπημένες κι ένα εύκολο σνακ για να έχουμε πάντα μαζί μας.

 

 

 

 

Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία 100 γρ. βούτυρο και 100 γρ. μέλι.

Ανακατεύουμε ξεχωριστά 50 γραμμάρια ψιλοκομμένα αμύγδαλα και cranberries ή σταφίδες, 80 γραμμάρια αποξηραμένα μήλα και 230 γραμμάρια νιφάδες βρώμης. 

Ρίχνουμε το ζεστό μίγμα μελιού και βουτύρου στα υπόλοιπα συστατικά και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 με 20 λεπτά στους 180°, σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.  Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο και κρυώσει, κοβουμε το μείγμα σε μπάρες.   

 

 

Μπάρες ψυγείου του Ακη Πετρετζικη με σοκολάτα.

Αυτές οι μπάρες δεν θέλουν ψήσιμο, είναι πανεύκολες και απολαυστικές.

 

 

 

 

Ζεσταίνουμε 200γρ μέλι στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό και το ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ με 450 γρ. ταχίνι. Λιώνουμε 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε στο μείγμα.  Στη συνέχεια προσθέτουμε 200 γρ. βρώμη, 150 γρ. ξηρούς καρπούς και 150γρ. cranberries ή  σταφίδες.

 

Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης μέσα σε ένα ταψί και απλώνουμε το μείγμα ενώ το καλύπτουμε στη συνέχεια με την υπόλοιπη μεμβράνη. Το αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει 3-4 ώρες.  Το κόβουμε στη συνέχεια, σε μπάρες. Καλύτερα να τις τυλίξουμε κι αυτές στη μεμβράνη και να τις συντηρήσουμε στο ψυγείο.

 

 

Cookies από την Ντίνα Νικολάου 

Πολύ νόστιμα cookies, από την γνωστή σεφ που έχει ασχοληθεί πολύ με την βρώμη.

 

 

 

Χτυπάμε 1 αυγό με 2 κουταλάκια γλυκού κρυσταλλική βανίλια, 30 γρ. μαύρη ζάχαρη και 110 γρ. λιωμένο βούτυρο.  Προσθέτουμε 150 γρ. νιφάδες βρώμης, 80 γρ. αλεύρι και 1 πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 50 γρ. αποξηραμένα cranberries.  Σχηματίζουμε μικρές μπαλίτσες και τις πατάμε για να πάρουν το σχήμα των Cookies. Τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C.

 

Εσείς πως τρώτε τη βρώμη; Έχετε καμία ωραία συνταγή να μοιραστούμε;

 

Stella

 

13 Σχόλια
  1. Πολύ ωραίες, λαχταριστές και υγιεινές συνταγές!! Κι εγώ την προσθέτω στο γιαούρτι κάθε βράδυ (αλλά ενισχυμένο με δημητριακά, ξηρούς καρπούς και όποτε έχω κρανμπερις)

  2. Καλημέρα! Αγαπώ πολύ τα overnight oat meals. Σε βαζάκι ρίχνουμε 2κ.σ.γεμάτες βρώμη, 1κ.σ. chia σπόρους και περίπου 1/2φλ γάλα όποιο προτιμάμε να γίνει σαν αραιός χυλός. Από κει και πέρα προσθέτουμε υλικά που μας αρέσουν όπως μέλι, ταχίνι ή φουντουκοβούτυρο, ξηρούς καρπούς, νιφάδες καρύδας, κανέλα, σταφίδες ή κράνμπερις, κακάο ή και ψιλοκομμένη σοκολάτα, οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι. Ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε το βαζάκι και αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ έως και 2 μέρες. Όταν είναι να το φάμε πχ για πρωινό, βγάζουμε απο το ψυγείο, αν θέλουμε ρίχνουμε ψιλοκομμένα φρέσκα φρούτα και απολαμβάνουμε. Γίνεται σαν κρέμα και είναι πολύ νόστιμο και θρεπτικό!

  3. Καλησπέρα! Πολύ ωραίες συνταγές! Προβλέπω το γιαουρτακι να γίνει αγαπημένη μου συνήθεια! Τα μπισκοτάκια της Ντίνας Νικολάου τα έχω φτιάξει και είναι εύκολα και νόστιμα!
    xx

  4. @AngelaD: Τι τέλεια συνταγή! Θα την κάνω απόψε κιόλας για να την απολαύσω αύριο! 🥣🥣🥣

  5. Φτιαχνω μπάρες με βρώμη,μέλι ,νιφαδες μαυρης σοκολατας και φυστικοβούτυρο ή/και ταχίνι…αγαπημένο μας εδώ στο σπίτι και το over the night oats με φυστικοβούτυρο….

  6. Μεταφέρω αυτούσια την αγαπημένη μου συνταγή βρώμης
    , Απλώς βάζεις βρώμη σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτεις νερό (τόσο ώστε να γίνει το μείγμα συμπαγές-να μην περισσεύει δηλαδή το νερό αλλά το παρασκεύασμα να είναι σφιχτό σα κεφτεδάκι), βάζεις επίσης αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τα ανακατεύεις με το πιρούνι. Μέσα στη ζύμη σου, δεν βάζεις λάδι και επίσης τίποτε άλλο. Και το ψωμί σου έγινε! Αυτό είναι όλο! Ένα απλό ανακάτεμα με το πιρούνι!

    Πως θα το ψήσεις:

    Μπορείς με αυτό το συμπαγές υλικό που θα σου προκύψει, να πλάσεις ψωμάκια σαν μεγάλους κεφτέδες ή να τους δώσεις ότι σχήμα και μέγεθος θέλεις. Το βασικό είναι πριν το ψήσεις στο φούρνο να απλώσεις στον πάτο του ταψιού σου ελάχιστο λάδι και αφού απλώσεις τη ζύμη σου στο ταψί, επάνω στη ράχη της ζύμης του ψωμιού σου, θα απλώσεις με το δοσομετρητή σου και πάλι λάδι, κατά προτίμηση ελαιόλαδο, έτσι ώστε αφού το ψήσεις σε δυνατή φωτιά, εκείνο να ξεροψηθεί και από πάνω και από κάτω. Δημιουργείται έτσι μια ξεροψημένη κρούστα που το κάνει πολύ νόστιμο, αφράτο και απολαυστικό. Το ψήσιμο ολοκληρώνεται σε περίπου 20 λεπτά.

    Επίσης για να βοηθηθεί επιπλέον στην ανάρρωση του ο φίλος μου, του σύστησα να συνοδεύσει αυτά τα ψωμάκια με σκόρδο ή κρεμμύδι. (αυτός ο συνδυασμός αυξάνει το κολλαγόνο και φτιάχνει τέλεια επιδερμίδα, ενώ το σκόρδο είναι και ένα σούπερ αντιβιοτικό για κάθε νόσο που συμβάλει και στην ανάρρωση από ασθένειες, καθώς επίσης, ενισχύει και το ανοσοποιητικό. Πρόσφατα μάλιστα ανακαλύφθηκε ότι το σκόρδο, σκοτώνει τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις!! Πληροφορία που είναι επίσης εντυπωσιακή καθώς πεθαίνουν άπειροι άνθρωποι κάθε χρόνο από λοιμώξεις στις εντατικές των νοσοκομείων-γιατί δεν υπάρχει αρκετό νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να καθαρίζει και να απολυμαίνει. Εγώ προσωπικά όποτε συνδυάζω το ψωμάκι της βρώμης με κρεμμύδι ή σκόρδο βλέπω ότι με ομορφαίνει. Από πείρα, έχω μάθει να εμπιστεύομαι όποια τροφή με ομορφαίνει. Για να έχει αυτή τη δύναμη, σημαίνει ότι με αποτοξινώνει

    Στα ψωμάκια βρώμης λοιπόν, ταιριάζει σαν συνοδευτικό και σαν συμπλήρωμα τριμμένο φρέσκο σκόρδο. Το να προσθέσετε όμως γάλα μέσα στη ζύμη, είναι απαγορευτικό γιατί αποδυναμώνει τα ευεργετικά συστατικά αυτής της εξαίσιας τροφής. Εδώ αξίζει να επισημανθεί, ότι η κατανάλωση της βρώμης (ή κουάκερ), εδώ και χρόνια στην Αμερική, συστήνεται ως φάρμακο για την μείωση της χοληστερίνης!

    Έχουν μάλιστα προσθέσει στα ψωμάκια σταφίδες, μέλι, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και έχει γίνει κολαστήριο!

  7. @NN Τι ωραία συνταγή και πόσο ωραίες πληροφορίες!!!! Θα τα κάνω κι εγω αυτα τα ψωμάκια! Θα είναι υπέροχα με μελι για πρωινό, ίσως κανέλα και σταφίδες. Εγω δεν καταναλώνω γάλα για τους γνωστούς λόγους. Γι΄αυτο αν είναι, να μουσκεψω την βρώμη βαζω ή ζεστό νερό ή γάλα καρύδας.

  8. Ωραια συνταγη τα ψωμακια και ιδιαιτερη θα προσπαθησω να την φτιαξω
    Καλο βραδυ

  9. Μιαμ μιαμ! 💚💙💜❤️♥️🧡💙💜💜💛💚❤️🧡♥️💚💙💛❤️💜💙💜🧡❤️♥️💚💛💚❤️🧡💚♥️💙💚❤️💚♥️💙🧡💙💜💛❤️💚💛💙🧡♥️💚💙💛❤️ Μου ανοίξατε την όρεξη βραδιάτικα!!!!! Τα cookies μόλις βρω χρόνο θα τα φτιάξω!!!!

  10. Όταν ήμουν μικρή η μαμά μου μου έφτιαχνε κουάκερ,το οποίο έτρωγα με το ζόρι.Αυτός είναι ο λόγος που το αποφεύγω.Τα παιδιά μου όμως φτιάχνουν συνεχώς κουακερόπιτες στο τηγάνι ή στον φούρνο με κακάο και νιφάδες σοκολάτας.Μυρίζουν υπέροχα!

  11. Κορίτσια μου χθες που ήταν Κυριακή και έβρεχε ασταμάτητα αποφάσισα να φτιάξω τα cookies!!!! Έγιναν πεντανόστιμα!!!! Να σας πω επίσης ότι έλιωσα λίγη κουβερτουρα μαύρης σοκολάτας και έβαλα ελάχιστη πάνω από το καθένα!!!!! Σήμερα δεν έμεινε κανένα!!! Φάγαμε για πρωινό και για βραδινό!!!! Ξετρελαθηκα και μάλλον θα τα ξαναφτιάξω το σουκου που έχω χρόνο!!! 😊😊😊😊😊😊😊💙❤️♥️💚💛❤️❤️💛💙💛💙♥️❤️💛💚❤️💛❤️💛💙💛💙♥️💙💛💚💛💚❤️💛💙💛💙♥️❤️💜💚💚💛💚💚💛❤️💛💙💛💙💜❤️💚💛💚💙❤️💜

  12. Αχ αυτές του Άκη με την σοκολάτα σίγουρα θα τις φτιάξω πανεύκολες και νόστιμες φαίνονται!! Αλλά και του bbgirl AngelaD πολύ ωραία ιδέα! Αν και όπως είπα δεν είμαι της βρώμης με αυτούς τους συνδυασμούς νομίζω θα πετύχει 🙂🤔 !

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.