Good Life: μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές που μπορούν να αλλάξουν τη διάθεσή μας.

 

 

«ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑΓΗ ΦΕΡΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ…»[i]

 

Θέλω ν’ αλλάξω τα μαλλιά μου, τώρα!

Τώρα θα μου πείτε, ότι ασχολούμαι με τρίχες… αλλά είναι αποδεδειγμένο, ότι οι γυναίκες πάντα ξεσπάμε στα μαλλιά μας, σε δύσκολες ή καθοριστικές περιόδους.

 

Συχνά όμως κολλάμε σε μια παγιωμένη εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, την βλέπουμε στον καθρέφτη και δεν τολμάμε να κάνουμε μια δραστική αλλαγή ή ακόμα να συνειδητοποιήσουμε, ότι η εικόνα έχει αλλάξει.

 

Μεγαλώσαμε ή παχύναμε ή αδυνατίσαμε και πλέον δεν μας κολακεύουν τα ίδια πράγματα. Έχω γνωρίσει πολλές γυναίκες που δεν τολμούσαν να αλλάξουν το κόψιμο, το μήκος ή το χρώμα των μαλλιών τους, δίσταζαν να πειραματισθούν, έχοντας κολλήσει σε αυτό που τους «πήγαινε» ή δεν τους «πήγαινε»  κάποτε.  Φέτος άλλαξα το χρώμα των μαλλιών μου σε ένα καστανό-μελί. Είχα κρατήσει για καμιά εξαετία διάφορες αποχρώσεις του κόκκινου, μέχρι που φέτος το καλοκαίρι ένιωσα πως είχε γίνει πολύ «σκληρό» και «επιθετικό» για μένα.  Πως είχε σταματήσει, να με κολακεύει το χρώμα των… «οργισμένων νιάτων».  Είχα, δεν είχα δίκιο, είμαι πολύ ευχαριστημένη με την αλλαγή. Ανανεώθηκα ψυχικά!

 

 

 

 

Τολμήστε κάτι που δεν τολμήσατε ποτέ, ως τώρα! Στο κόψιμο, στην κουπ, στο χρώμα, δοκιμάστε έναν άλλον κομμωτή για μια φρέσκια ματιά… Κάτι που θέλατε, αλλά είχατε την πεποίθηση, ότι «δεν είναι για σας».  Οι πεποιθήσεις δεν είναι καλές σύμβουλοι. Ακόμα κι αν δεν πετύχει τελικά… δεν έγινε και τίποτα… τρίχες είναι… Θα επανέλθουν….

 

 

Επίσκεψη στον διαιτολόγο (άλλη μια φορά…)

Η μάχη με τα περιττά κιλά είναι η ιστορία της ζωής μου… Κατά καιρούς έχω μοιραστεί μαζί σας, πολλές προσπάθειες. Έχω κάνει από αυστηρές δίαιτες που με οδήγησαν στη νευρική ανορεξία,  έως πιο «ειδικές» και «εναλλακτικές». Από βελονισμό μέχρι βιοσυντονισμό.  Φέτος όμως ανακάλυψα κάτι σημαντικό.  Ο σωστός διαιτολόγος-διατροφολόγος είναι σαν το σωστό γιατρό. Θέλει προσπάθεια και πειραματισμούς για να τον βρεις. Όπως όταν υποφέρουμε στην υγεία μας αναζητούμε τον κατάλληλο γιατρό για μας, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, αν υπάρχει ένα θέμα που επιμένει, δεν αρκεί να έχουμε πάει μόνο σε έναν – δυο διαιτολόγους ή σε αυτόν που ωφέλησε τη φίλη μας ή τον συνάδελφο μας.  Έτσι, φέτος έκανα άλλη μια προσπάθεια και δοκίμασα με την Άννα, η οποία αυτή τη φορά έκανε τη διαφορά, στην δική μου περίπτωση.

 

 

 

 

Δεν αρκέστηκε στο να μου δώσει μια διατροφή λιγότερων θερμίδων, αλλά βασίστηκε στο ιατρικό μου ιστορικό, καθώς και στην φαρμακευτική αγωγή που παίρνω για τα νοσήματα μου.  Εκεί έγινε η ανατροπή, που με βοήθησε να χάσω βάρος με πρωτόγνωρη επιτυχία για τα δικά μου δεδομένα. Κι επειδή «με βρήκε» και την «βρήκα», σκοπεύω να συνεχίσω μια μακροχρόνια συνεργασία μαζί της και να την επισκέπτομαι σε τακτά χρονικά διαστήματα, ακόμα κι όταν πετύχουμε τον στόχο μας. Όπως ακριβώς επισκέπτεσαι έναν γιατρό για τσεκάρισμα και επανέλεγχο σε κάτι από το οποίο πάσχεις και δεν είναι πρόσκαιρο. Ας μην ξεχνάμε, ότι η σωστή διατροφή και η διατήρηση βάρους, δεν είναι μόνο θέμα αισθητικό.  Είναι πρωτίστως θέμα υγείας και αποφυγής πρόκλησης πολλών νοσημάτων που σε βάθος χρόνου, με τον συνδυασμό των ορμονικών μεταβολών για μας τις γυναίκες, γίνονται επικίνδυνα.

Έτσι όμως κατάφερα να πέτυχω κι έναν άλλον στόχο και να ανανεώσω το φθινόπωρο την γκαρνταρόμπα μου χωρίς να ξοδέψω δεκάρα…

 

 

Ανακύκλωση στη ντουλάπα!

Γιατί αν είσαι σαν κι εμένα που το βάρος έρχεται και φεύγει, τότε φροντίζεις κάποια καλά κομμάτια να τα κρατάς και να τα επαναφέρεις.  Έτσι, ως αποτέλεσμα της απώλειας είκοσι κιλών, ξανακέρδισα μια ολόκληρη γκαρνταρόμπα, που ήταν ξεχασμένη ακόμα κι από μένα… Ένα – δυο τουΐντ παντελόνια αγορασμένα από το Λονδίνο, κάτι υπέροχα πουκάμισα που δεν είχα καλοφορέσει, φούστες, φορέματα και πόσα ακόμα.  Πείτε μου, αν υπάρχει τίποτα πιο τονωτικό και ανυψωτικό για την αυτοπεποίθηση, από το να μπαίνεις στα παλιά σου υπέροχα ρούχα που αγαπούσες τόσο, αλλά δεν μπορούσες πιά να φορέσεις. Το καλύτερο;  Ότι δεν σου κάνει πια το χαρίζεις σε φίλες κι εκείνες μπορούν, να σου δώσουν τα δικά τους κομμάτια που πάντα ζήλευες, αλλά δεν χωρούσες….

 

 

 

 

 

Ας δούμε έναν αισθητικό οδοντίατρο.

Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα ωραίο χαμόγελο, αστραφτερό και λευκό!  Τι να μας κάνουνε τα botox και τα υαλουρονικά ή το αψεγάδιαστο μακιγιάζ, αν το χαμόγελο δεν είναι υγιές, καθαρό και φωτεινό. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε επιτηδευμένα, φτιαχτά αποτελέσματα που φωνάζουν από μακριά, για την fake προέλευση τους.  Αναφέρομαι στο καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε, προσέχοντας πρωτίστως την υγεία των δοντιών μας, κάθε 4 μήνες περίπου όπως οφείλουμε και όχι μόνο.

 

 

 

 

Σήμερα η αισθητική των δοντιών κάνει θαύματα και μπορεί τα σιδεράκια, να είναι η πικρή ανάμνηση της εφηβείας, αλλά σήμερα μπορούμε να φτιάξουμε το χαμόγελο που ονειρευόμαστε, με τους διαφανείς οδοντικούς νάρθηκες σιλικόνης ενηλίκων, μέσα σε 4-6 μήνες.  Πολλοί από μας, παρ΄ότι διόρθωσαν τα δόντια τους στο παρελθόν διαπιστώνουν, ότι με την πάροδο των χρόνων το αποτέλεσμα χάλασε. Επιπλέον μια φυσική λεύκανση και όχι μόνο ο καθαρισμός, μπορούν να μας κάνουν να φαινόμαστε ακόμα και μια δεκαετία νεότερες. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο από ένα χαμόγελο, που μας κάνει να λάμπουμε;

 

Όχι άλλες αναβολές!  

 

Φέτος, λέω να μην αναβάλω άλλο, αυτό που χρόνια θέλω πολύ να κάνω, αλλά …το αναβάλω συνεχώς…. Αποφάσισα, πως θα γραφτώ στα σεμινάρια δημιουργικής γραφής, έστω και e-learning, αν και θα προτιμούσα το δια ζώσης και θα τα απολαύσω.  Επιλέξτε κάτι που πάντα θέλατε να κάνετε, αλλά συνεχώς αναβάλλατε και βάλτε το στην καθημερινότητα σας… Μαθήματα ζωγραφικής, μια θεατρική ομάδα, εκείνα τα μαθήματα ισπανικών, γιόγκα ή διαλογισμό… Έχετε κάθε δικαίωμα να αφιερώνετε μία ή δυο ώρες την εβδομάδα σε κάτι που αγαπάτε και να παίρνετε δύναμη από αυτό.

 

 

 

 

 

Girls’ Evening Out… (ή και in…)

 

Ορίστε μία μέρα την εβδομάδα ή έστω κάθε δεκαπενθήμερο για ένα απόγευμα ή βράδυ με τις φίλες σας. Δεν έχει σημασία που θα πάτε. Μπορεί, να είναι το σπίτι κάθε μίας από σας εναλλάξ, ένα καφέ, ένα στέκι μετά τη δουλειά, κάπου που θα μοιράζετε την απόσταση… Φτιάξτε έναν σταθερό πυρήνα, δυο –τρεις από σας αρκούν και μπορεί, να έρχεται κι όποια άλλη φίλη μπορεί έκτακτα, αλλά είναι σημαντικό να υπάρχει ένα σταθερό μέρος, μέρα και ώρα κι ένας σταθερός πυρήνας φίλων, που θα τον ξέρουν όλες.  Σημασία έχει, να βρίσκεστε και να μιλάτε, ακόμα κι αν δεν έχετε κάτι καινούργιο να πείτε, (που αποκλείεται βέβαια….). Να επικοινωνούμε, να βρισκόμαστε με δικούς μας ανθρώπους, να κοιταζόμαστε στα μάτια, να αναπληρώσουμε το κενό.

 

 

 

 

 

Αρκεί μόνο μια αγκαλιά…

Ας προσφέρουμε στους άλλους, ότι και όσο μπορούμε.  Ακόμα κι αν δεν είναι σε τακτική βάση, μια εθελοντική εργασία δίνει τεράστια ικανοποίηση και αναπτέρωση ηθικού. Είναι η χαρά να προσφέρεις που πολλαπλασιάζεται και γίνεται χαρά της ζωής. Όλο και κάπου θα χρειάζονται κάτι απ΄ αυτά που μπορούμε, να κάνουμε.  Σε μία δομή αστέγων, ηλικιωμένων, προσφύγων, στο φιλοζωικό σωματείο της περιοχής μας… Πάντα κάποιοι αναζητούν την ανθρώπινη σύμπραξη. Ακόμα και με τη μορφή μιας αγκαλιάς. Όπως στο Κέντρο Βρεφών Μητέρα που αναζητούν αγκαλιά, για τα εγκαταλελειμμένα μωρά.  Τόσο απλά και τόσο μεγάλα! Μην ξεχνάτε… για μας το κάνουμε! Η δική μας ψυχή γαληνεύει.

 

Ας κάνουμε αυτό το φθινόπωρο το λίγο διαφορετικό, καλύτερο…

 

 

Stella

 

 

 

 

[i] Δανεισμένος τίτλος, από τον τίτλο του βιβλίου του ψυχολόγου Δρ. Γιώργου Πιντέρη ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑΓΗ ΦΕΡΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ (ΨΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ) – Εκδόσεις ΘΥΜΑΡΙ.

 

22 Σχόλια
  1. Πόσο σημαντικό είναι να βρίσκουμε θετικά πράγματα να κάνουμε, για να περάσει πιο αισιόδοξα αυτη η συνήθως μελαγχολική μετά το καλοκαίρι και την ξενοιασιά περίοδος του φθινόπωρου.. Σημαντικα tip που σίγουρα μας αλλάζουν τη διάθεση και νομίζω όλα τα εχω ακολουθήσει, εκτός από διαιτολόγο γιατί ο παθολόγος μου είναι και διαβητολογος και παίρνω από εκείνον συνήθως συμβουλές διατροφής(όχι ότι τις ακολουθώ πάντα)

  2. Καλημερα κοριτσια, καλημερα “καινουργια” @Stella
    Συμφωνω με ολα οσα γραφεις κυριως ομως με το συναισθημα το τονωτικό και ανυψωτικό για την αυτοπεποίθηση,μας οταν μπαίνεις στα παλιά σου υπέροχα ρούχα
    Το ενιωσα και εγω μετα τα μολις δεκα κιλα που εχασα απο τον Μαρτιο εως τωρα
    Φανταζομαι εσενα με τα εικοσι….ουαου θα πω
    Οσο για την τεράστια ικανοποίηση και αναπτέρωση ηθικού που προσφερει η εθελοντική εργασία το διαπιστωνω τα τελευταια χρονια που παΙρνω μερος σε διοργανωσεις που πηγαινω προσφεροντας ωρες ολοκληρες εθελοντικη εργασια – εως και ολοκληρη μερα απο τις 7 το πρωι εως και 2 το βραδυ συνεχως –
    Ειναι ενα απο τα πραγματα που κανω για τους αλλους που προσφεροντας με γεμιζουν

  3. @Stella: Αγαπημένο post, εύκολα εφαρμόσιμες συμβουλές που μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητά μας προς το καλύτερο.

  4. @ΡΑΝΙΑ Μ’ αρέσει το “καινούργια Στέλλα”!
    @Julia Αν μη τι άλλο να την τονώσει και … το ένα φέρνει το άλλο…

  5. @Stella με τοσα κιλα κατω , αλλο χρωμα μαλλιων ειναι δυνατον να μην εισαι καινουργια
    Μια νεα Στελλα πιο αναλαφρη και με αισιοδοξια
    Μ αρεσεις παντα μου αρεσουν οι ανθρωποι που δεν βλεπουν μονο τα αρνητικα στην εποχη αλλα πιανονται εστω και απο το ενα θετικο που υπαρχει

  6. @Stella Συγχαρητήρια για την απώλεια 20 ολόκληρων κιλών και να σου πω πως σε καταλαβαίνω απόλυτα..εγώ έχασα πέρσι 10 κιλά και μετά από 2 χρόνια ξαναμπηκα στα ρούχα που τόσο μου είχαν λείψει, επίσης το καλοκαίρι μετά από μεγάλη προσπάθεια να μακρυνω τα μαλλιά μου κατι που δεν γινόταν γιατί τα είχα ταλαιπωρήσει πήρα την μεγάλη απόφαση κ ζήτησα από τον άντρα μου να τα κουρεψει όσο χρειαζόταν περιττό να σου πω ότι μου τα έκοψε τόσο κοντά που με ναι μεν με κολακευαν αλλά σε 4 μήνες το μαλλί μου μακρυνε απίστευτα γρήγορα!! Κατάλαβα όμως κάτι πέρσι ότι οι στόχοι που πέτυχα και θα έλεγα εύκολα σχετικά έγινε γιατί κ λόγος που τα προηγούμενα λίγα χρόνια φάνταζε και μου ήταν δύσκολο ήταν γιατί υπήρχαν καταστάσεις που με χαλούσαν και όταν πήρα την απόφαση να διώξω ο,τι τοξικό με επηρέαζε κ με κρατούσε πίσω τότε εκτός ότι κατάλαβα ποια είμαι όλοι μου οι στόχοι έγιναν παιχνιδάκι..αυτά τα δύο μικρά παραδείγματα που είπα πιο πάνω ήταν το πιο αστείο γιατί όλα τα άλλα μεγάλα πού άλλαξα δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε ένα μήνυμα

  7. Μου άρεσε πολύ το άρθρο σου!περισσότερο κι από εκείνα με προϊόντα μακιγιάζ που έχω αδυναμία!διανύω φάση που δεν ξέρω κ εγώ τι μου φταίει.η δη προ μηνών από μακριά έκοψα κοντό καρε κι από χάλκινο σε μελι.τωρα μου φταίνε τα ρούχα μου..καμία σωτηρία.σε καταλαβαίνω απόλυτα . Χρήσιμο και ενδιαφέρον και σε άλλα τέτοια αναμένω.

  8. ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑΓΗ ΦΕΡΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ 💜❤️💚💚💛💛💙♥️♥️♥️♥️💙💙💛💚❤️❤️💜💜💜❤️💚💚💛💙♥️♥️♥️💙💛💚💚❤️💜💜💜❤️❤️💚💚💙💙♥️♥️

  9. Υπέροχο και πολύ δυναμικό άρθρο! Αποφάσισα να ξεκινήσω μεταπτυχιακό! 27 χρονών είμαι δεν με πήραν και τα χρόνια απλώς συνεχώς το ανεβαλα και δεν τολμούσα να το ξεκινήσω. Τώρα όμως είναι η ώρα!!!! 💜♥️💜♥️❤️♥️❤️♥️❤️♥️💜💙💜💙💜💙💜💜💙💜💙💜💙💜💙💛💙💛💙💛💙💛💛💚💜💚💜💜💙 Μόλις ξεκίνησω τα μαθήματα θα βάλω “μπροστά” το κομμάτι της εξωτερικής μου εμφάνισης και κυρίως των κιλών μου τα οποία με στεναχωρούν. Είμαι 15 κιλά πάνω από το κανονικό μου και με δυσκολεύουν αρκετά στην καθημερινή ζωή. Πάμε για αλλαγές κορίτσια μου!!!!ου έδωσες φοβερό boost @STELLA μου!!!! Ευχαριστώ πολύ!!!!! ❤️♥️💙💛💙💛💙💚💙💚💙💙💛♥️💙❤️💙💙❤️❤️💙💙♥️♥️💙💛💙💛💙💚💙

  10. Επαναπροσδιορισμός & νέα ξεκινήματα! Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο όλα τα bbgirls είναι έτοιμα για μικρές ή μεγάλες αλλαγές! Μας ενέπνευσες @Stella!
    xx

  11. @NIKOL Το μεταπτυχιακό μου το έκανα στα 33, δέκα χρόνια μετα το πτυχίο μου, δουλευοντας και διαβαζοντας το βράδυ. Και νβα σου πω? Ημουν τόσο έμπειρη απο άποψη δουλειάς που βγηκε, όχι πιο εύκολα, αλλά πολύ καλυτερα και πιο ουσιαστικά, απο τους συμφοιτητες μου που το έκαναν κατ΄ευθειαν μετα το πττυυχιο και δεν ήξεραν το αντικειμενο στο χώρο εργασίας.
    @NIKOL @SOFIA MARGA Ετσι ειναι το ΒΒ και τα ΒBgirls, εμπνέουν το ένα το άλλο! 🙂

  12. Mπράβο,Στέλλα μας…. 20 κιλά;;Wow…
    Εγω όσες φορες εχω αλλαξει τα μαλλιά μου χωρις πολλές σκεψεις (κοψιμο και κουπ) για να αλλα ξω διαθεση ,δεν μου βγηκε σε καλό …χαχαχα…
    Αυτό με την ντουλάπα το κανω κι εγώ…I shop my closet ….κι ανακαλύπτω ξεχασμένους θησαυρούς…
    Και η παρέα με φίλες για ενα ποτό ή ακόμα και το να μαζευόμαστε στο σπιτι μιας απο εμας μια φορα την εβδομάδα για να μαγειρέψουμε ή για να δούμε καμία ταινία , είναι απο τα αγαπημένα μου σπορ….
    Μια βροχερή καλησπέρα σε όλες….Λονδίνο γίναμε…κι όχι τίποτα άλλο αλλά δεν στρώνει και το μαλλί (η επιδερμίδα ομως στα καλύτερά της)

  13. @STELLA μου τελικά κάλλιο αργά παρά ποτέ!!!! Συγχαρητήρια που πήρες απόφαση να κάνεις μεταπτυχιακό στα 33 σου!!! 💜💙💙❤️💚♥️💙♥️❤️💛💜😍💜💜💙💜💙❤️💙♥️💙♥️💚💛💛💛💜💜💙❤️💙❤️♥️💙

  14. @NIKOL M, Πιστευω, ότι η μόρφωση όπως και η εκπαίδευση και απόκτηση ειδικών γνωσεων για την επιστήμη μας, δεν σταματαει ποτέ. Πρέπει συνεχώς να μαθαίνουμε και να αποκτούμε προσόντα για να είμαστε ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας. Διαφορετικά μένουμε στις ξεπερασμένες γνώσεις του πτυχίου που αποκτήσαμε πριν 10 ή 20 χρόνια.

  15. @STELLA αυτό ακριβώς αλλά όπως και να το κάνουμε όταν βγαίνεις από τον “χορό” είναι δύσκολο να ξαναμπείς. Δλδ αν έχει 10 χρόνια που τελείωσες μια σχολή είναι δύσκολο να ξαναμπείς σε πρόγραμμα εξεταστικής και διαβάσματος! Μπράβο σου και πάλι!!!! ❤️💙💛♥️💚💛💙❤️💛💙💚♥️💛💜💙❤️Εγώ έχει περίπου 5 χρόνια που τελείωσα και το βλέπω σαν “βουνό” το μεταπτυχιακό…. Που θα πάει όμως θα το συνηθίσω και είμαι σίγουρη πως θα το συνηθίσω!!! Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις!!!

  16. 💚💙♥️❤️♥️💛💙💙💚❤️💛💜💚💚❤️♥️❤️♥️♥️💜💚❤️💚❤️♥️❤️♥️💙♥️💙💚💙💚💚❤️♥️❤️♥️❤️♥️💜♥️💙💚❤️💚❤️💚♥️💜♥️💙💛💛❤️💚❤️💚❤️♥️💙♥️💜💛💛❤️💛❤️

  17. @Stella ειλικρινά είσαι μεγάλη έμπνευση για όλες μας!!!Αποδεικνύεις έμπρακτα ότι άμα θέλεις κάτι πολύ (μικρό η μεγαλο) τα καταφέρνεις και γίνεσαι παράδειγμα για τους υπόλοιπους!!Μπράβο και πάλι μπράβο!!!

  18. @NIKOL M. @SOFIA T. Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια, αλλα δεν είδα ποτε έτσι τον εαυτο μου. Ειναι όλα, το σωστο timing. Πολλές φορες περναει ο χρονος, γιατι δεν μπορουμε να βρουμε τις δυναμεις να προσπαθήσουμε. Συμβαίνει σε όλους. Να είστε καλα πάντως, γιατί κι εσεις μου δίνετε κουράγιο κι έμπνευση, όλες σας εδω στο ΒΒ!

  19. Πολύ ωραία ανάρτηση σήμερα.Να προσπαθούμε πάντα να ανανεωνόμαστε και να βλεπουμε τη θετική πλευρά σε όλα,όσο μπορούμε τουλάχιστον.Κάθε τι καινούργιο στη ζωή μας να είναι μια νέα αρχή,αρκεί να το πιστέψουμε.Εχω προσπαθήσει γι’αυτό και έχω καταφερει αρκετά,θεωρώ.

  20. Το “Όχι άλλες αναβολές!” με εκφράζει απόλυτα. Μπράβο Στελλίτσα μου είσαι έμπνευση.
    Μουτςς

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.