H νέα unisex σειρά αρωμάτων “THE GOLDEN SECRET COLLECTION” By THEODOROS KALOTINIS PERFUMER

 

Ο αρωματοποιός είναι ένας καλλιτέχνης; Τα αρώματα είναι έργα τέχνης ή καταναλωτικά αγαθά; Οι απόψεις μεταξύ των ειδικών διίστανται, αν όμως σταθούμε στην περίπτωση του Θεόδωρου Καλοτίνη τότε, αν μη τι άλλο έχουμε, να κάνουμε με δημιουργίες, που αναμφίβολα αποτελούν κομμάτι απ΄την ψυχή του δημιουργού τους.

 

 

Αυτό, έχω την αίσθηση, ότι συμβαίνει κάθε φορά που ο Θεόδωρος εμπνέεται ένα καινούργιο άρωμα, πολύ δε περισσότερο στη νέα, διακεκριμένη του σειρά «THE GOLDEN SECRET COLLECTION».

 

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, ο αγαπημένος μας Θεόδωρος Καλοτίνης, μοιράστηκε μαζί μας την γέννηση και την εμπειρία, αυτής της έμπνευσης!

 

 

 

 

“H Golden Secret Collection… είναι τα «χρυσά μυστικά», σχεδόν οκτώ χρόνων δημιουργίας.  Συνοδοιπόρος στη ζωή  μου όλα αυτά τα χρόνια, είναι η αγάπη του κόσμου για τα αρώματα που δημιουργώ και οι ίδιες οι μυρωδιές. Πάντα λειτουργώ με το συναίσθημα. Δεν χρειάζομαι μόνο, να δημιουργώ αρώματα, αλλά έχω ανάγκη, να δημιουργώ συναισθήματα, γιατί αυτό είναι που με κάνει να νιώθω πληρότητα. Η αγάπη μου για τη δημιουργία αρωμάτων είναι τόσο βαθιά, δυνατή και ακούραστη, που με ώθησε, να δημιουργήσω αυτή την μοναδική unisex σειρά που εύχομαι, να συντροφεύει τους ανθρώπους που θα την επιλέξουν, στις ομορφότερες στιγμές της ζωής τους”, μας είπε ο Θεόδωρος.

 

 

Η δική μου άποψη για την «GOLDEN SECRET COLLECTION», για την οποία πρέπει να διευκρινιστεί, ότι μιλάμε για extrait δηλαδή άρωμα σε πολύ πυκνή συμπύκνωση (είναι το καθαρό άρωμα, η πιο συμπυκνωμένη και ακριβή μορφή, συνήθως μεταξύ 20-40% αρωματικού ελαίου, για την οποία αρκούν στη χρήση μόνο δυο, τρεις σταγόνες) που την περίμενα με τη σειρά μου πολύ καιρό είναι, ότι σε όλα τα αρώματα της σειράς αγάπησα την ποιότητα που αναβλύζουν.  Είναι αρώματα που μυρίζουν “ακριβά”! Ακριβά συστατικά, ακριβή ευωδιά! Πρόκειται για αρώματα στιβαρά, με στρογγυλεμένη δομή, που τουλάχιστον στη δική μου μύτη, δεν ξεχωρίζει κάποια νότα ιδιαίτερα, αλλά πρόκειται για ένα ενιαίο μαγευτικό οσφρητικό σύνολο που λαχτάρας, να ποτίσει το δέρμα σου. Αυτή η συλλογή αρωμάτων, είναι μια συγχρονισμένη συμφωνική ορχήστρα που εκτελεί άρτια, ένα βαλς.

 

 

 

 

Νιώθω, πως αυτή η σειρά ανεβάζει το brand σε άλλο επίπεδο δημιουργίας και αξίζει πραγματικά τον διαχωρισμό της, ως «ΤΗΕ GOLDEN SECRET COLLECTION». Διαθέτουν όλα το dna του οικου με το εκρηκτικό άνοιγμα, την μεγάλη διακύμανση και εξέλιξη και την τερατώδη διάρκεια. Δοκίμασα όλα τα αρώματα της σειράς, τόσο σε μένα, όσο και τον άντρα μου γιατί ήθελα και τις δικές του αντιδράσεις, αλλά και για να δω πως μυρίζουν σε κάποιον άλλον ή πως τα αντιλαμβάνεται εκείνος σε μένα. Αποδείχθηκε, ότι μύριζαν ως την επόμενη μέρα τόσο πάνω μας όσο και στα ρούχα ή τα σεντόνια.

 

 

Αυτό που διαφέρει στα τέσσερα αρώματα της «ΤΗΕ GOLDEN SECRET COLLECTION», σε σχέση πάντα με τα υπόλοιπα αρώματα του brand, είναι το μικρότερο ίχνος-sillage που αφήνουν, ίσως όμως και αυτό, να προσθέτει στα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, γιατί είναι από τα αρώματα που κάποιος θα έρθει πιο κοντά σου για να μυρίσει.

 

 

MUSKY ROSE

Τι λέει γι΄αυτό ο Θεόδωρος Καλοτίνης:

 

“Το «Musky Rose» το εμπνεύστηκα στη Γαλλία και δημιούργησα την συνταγή του, όσο βρισκόμουν στους κήπους των Βερσαλλιών.  Αυτή την εμπειρία, δεν θα την ξεχάσω ποτέ…  Κήποι γεμάτοι τριαντάφυλλα, εκείνα τα τριαντάφυλλα που ζωντάνεψαν ξανά τον βαθύ έρωτα που τους έχω, για να εμπνευστώ ένα άκρως ερωτικό άρωμα τριαντάφυλλου.  Τόσο ιδιαίτερο και διαφορετικό, από τις συνηθισμένες μυρωδιές τριαντάφυλλου που γνωρίζουμε. Το τριαντάφυλλο χαρίζει κομψότητα στο άρωμα, ενώ η τουμπερόζα ξεδιπλώνει τα φωτεινά της στοιχεία και του χαρίζει λάμψη.  Αυτές τις νότες τις «πάντρεψα» με ζεστό ξύλο ελιάς και βενζόη κι όταν στο τέλος φθάνει η ώρα, να αναδειχθεί το musk, είναι η στιγμή που θα ερωτευτείς το «Musky Rose» και θα το κάνεις, τον μοναδικό αρωματικό σου σύντροφο.”

 

 

 

 

Η δική μου γνώμη:

 

Αγαπώ πολύ το τριαντάφυλλο, αρκεί να μην είναι η ευτελής, γλυκερή, συνθετική μυρωδιά, που χρησιμοποιείται ευρέως πλέον. Αγαπώ επίσης πολύ και το musc αρκεί, να μην είναι η μυρωδιά του απορρυπαντικού, που επίσης συναντούμε πλέον συχνά.  Στο άρωμα αυτό του Θεόδωρου Καλοτίνη, παντρεύεται υπέροχα η δροσιά του τριαντάφυλλου με την καθαρότητα και φρεσκάδα του musc, μ’ έναν τρόπο όμως πολύ αισθησιακό! Από τα τέσσερα αρώματα της «ΤΗΕ GOLDEN SECRET COLLECTION», αυτό κατά τη γνώμη μου, είναι το πιο θηλυκό, το πιο φωτεινό και λαμπερό άρωμα.  Ακόμα και η τουμπερόζα, που εμένα μ’ ενοχλεί στα περισσότερα αρώματα και την αποφεύγω συστηματικά, στο συγκεκριμένο άρωμα συγχρονίζεται με τις υπόλοιπες νότες και δημιουργεί ένα κρεμώδες σύνολο.

Εν κατακλείδι, έχει μπει στη wish list μου. Σύμφωνα με τη δική μου μύτη και γούστα, είναι από τα πιο όμορφα αρώματα που έχω μυρίσει τα τελευταία χρόνια και θέλω πολύ, να το αποκτήσω! Με κάνει, να νιώθω υπέροχα, σαγηνευτικά, φρέσκα και καθαρά, χωρίς να μου στερεί τον αισθησιασμό και το sexiness που ζητάω σ΄ένα άρωμα. Δεν είναι, ένα άρωμα αποστειρωμένης καθαριότητας!
Πιστεύω πως φοριέται κάθε εποχή του χρόνου άνετα, σε κάθε περίσταση και με όλες τις προϋποθέσεις να γίνει signature.

 

LEATHER IRIS

 

Τι λέει γι΄αυτό ο Θεόδωρος Καλοτίνης:

 

«Το «Leather Iris» είναι ένας ηγετικός συνδυασμός δυο κυρίαρχων οσφρητικών θεμάτων: Από τη μία η σπάνια, ντελικάτη, πουδρέ μυρωδιά́ της ίριδας που συνδυάζεται με την θερμή́ και χαρακτηριστική́ μυρωδιά́ του δέρματος. Ο «μπλε χρυσός» της αρωματοποιίας, η ίριδα, ένα από́ τα πιο ακριβά́ συστατικά́ στον κόσμο. Το «Leather Iris», είναι ένα σπάνιο accord, που θυμίζει πολύτιμο δέρμα αγκαλιασμένο από́ την πουδρέ, κρεμώδη αίσθηση της ίριδας. Σπάνιο άρωμα…πολλοί φίλοι που το αγάπησαν αμέσως με την κυκλοφορία του, μου λένε, ότι η μυρωδιά του, τους θυμίζει μια ακριβή πολύ ακριβή δερμάτινη τσάντα που περιέχει  κραγιόν και πούδρα.»

 

 

 

 

Η δική μου γνώμη:

 

Ένα υπέροχο δερματόδετο άρωμα! Όσοι αγαπούν αυτή τη νότα, θα βρουν μια πραγματική comfort διάσταση της. Το άρωμα ξεκινάει με μια έκρηξη δέρματος, σα να μυρίζεις ένα δερμάτινο μπουφάν και έχει μια ελαφριά πουδρε και γλυκιά διάσταση, αυτήν ακριβώς που έχει και το γνήσιο δέρμα όταν το μυρίζουμε. Μου άρεσε πολύ, γιατί μου θύμισε τον τρόπο που δίνεται το δέρμα, στα κορυφαία αρώματα της κατηγορίας. Το άρωμα εξελίσσεται και αλλάζει, χαρακτηριστικό του brand και οδηγείται σε ένα ισορροπημένο και στρογγυλεμένο αποτέλεσμα. Προσωπικά, δεν χορταίνω να το μυρίζω και μπορώ άνετα, να το δω σε γυναίκες που φορούν δερματόδετα αρώματα και αγαπούν τις statement ευωδιές, παρ’ ότι η mass αρωματική κουλτούρα, θα το οδηγούσε ίσως, κατ’ ευθείαν στα αντρικά. Λίγο μετά η πίκρα του δέρματος με κάνει, να μυρίζω αμυγδαλόψυχα και την πίκρα που αναδύει το αμύγδαλο, αλλά πολύ σύντομα, θα κυριαρχήσει μια επίσης πικρή μαστίχα, που θα αναδυθεί από το πουθενά και θα με κάνει να το λατρέψω, ακριβώς γιατί αγαπώ πολύ τη μαστίχα.

 

 

SANTAL WOOD

 

Τι λέει γι΄αυτό ο Θεόδωρος Καλοτίνης:

 

«Ήταν ένα άρωμα στοίχημα για εμένα.  Η έμπνευση ήταν, να δημιουργήσω ένα έντονο, άγριο άρωμα, σαν την άγρια και γλυκιά μυρωδιά του κρητικού λαβδάνου που εμπεριέχει. Ένα ξυλώδες ελιξίριο που αποπνέει ηδονή́ και δύναμη και αγκαλιάζει το σώμα σαν πέπλο με ανατολίτικη, μεθυστική́ μυρωδιά που διαρκεί ώρες. Το σανταλόξυλο έχει πρωταγωνιστικό́ ρόλο, άκρως εναρμονισμένο με τις νότες oud και πατσουλί βουτηγμένα στο πιο ακριβό́ ρούμι του κόσμου.

 

 

 

 

 

Η δική μου γνώμη:

Ένα υπέροχο άρωμα, που θα φορούσα ευχαρίστως, αν και το κατατάσσω στα ανδρικά της Golden σειράς, γιατί μου άρεσε πολύ να το μυρίζω πάνω σε άλλον. Το ψέκασα πάνω μου και δεν το χόρταινα. Υπέροχο στρογγυλεμένο ούντ (νότα που δεν αγαπώ, αλλά στο συγκεκριμένο δεν με ενόχλησε καθόλου, το αντίθετο…) και ξύλα, ανακατεμένα με την κλασσική ευωδιά του σανταλόξυλου. Ίσως, ίσως μια υποψία μαύρης σταφίδας.

 

Μυρίζω υπέροχο καπνό πίπας drum, που λάτρευα στην εφηβεία μου, όταν τον μύριζα σχεδόν παντού…. σε συνδυασμό με ένα εξαίρετο παλαιωμένο ρούμι. Το άρωμα εξελίσσεται και αλλάζει, αφήνοντας εκείνη την αδιόρατη γλύκα που κυλά στον ουρανίσκο μας, όταν πίνουμε ένα υψηλής ποιότητας παλαιωμένο ρούμι και τα αρώματα του γεμίζουν το στόμα και καίνε τα σωθικά μας. Ξύλα που καίγονται στο τζάκι και ένας γοητευτικός άντρας που καπνίζει την πίπα του, καθισμένος σε μια chesterfield πολυθρόνα, στο ατμοσφαιρικό δωμάτιο μιας βιβλιοθήκης με vintage έπιπλα, από σκούρο ξύλο. Αυτή την εικόνα και σ΄ αυτό το cozy, φθινοπωρινό περιβάλλον με μετέφερε, αυτό το άρωμα.

 

Το δοκίμασα επίσης και στον άντρα μου που ενθουσιάστηκε, ο ίδιος, το μύριζε όλη την ημέρα πάνω του κι εγώ, έως το επόμενο πρωί, χωρίς να χάνει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Διαθέτει και αυτό το άρωμα εκρηκτικό άνοιγμα, μεγάλη διακύμανση και εξέλιξη και τερατώδη διάρκεια. Το συγκεκριμένο θα το αγόραζα ευχαρίστως για να το φορέσω εγώ, αλλά πολύ περισσότερο, θα μου άρεσε να το μυρίζω σε έναν άντρα. Το βρίσκω έξοχο πραγματικά!

 

TABACCO MANIAC

 

Τι λέει γι΄αυτό ο Θεόδωρος Καλοτίνης:

«Το «Tobacco Maniac»,  το δούλεψα αρκετό καιρό, σχεδόν 1,5 χρόνο, «έπαιζα» με τις μυρωδιές και τις αναλογίες των συστατικών. Το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς αυτό που είχα ονειρευτεί… Ένα θερμό  άρωμα, σπινθηροβόλο που δύσκολα θα μπορέσει κάποιος, να ξεφύγει από το πέπλο γοητείας του. Το μέλι και η βανίλια σε μεθάει, το πατσουλί χαρίζει αισθησιασμό και το ταμπάκο παραπλανεί. Ειλικρινά, για μένα είναι ο έρωτας κλεισμένος σε ένα  μπουκάλι!»

 

 

 

 

Η δική μου γνώμη:

Το «Tobacco Maniac» έχει μια γλύκα αδυσώπητη, κυρίαρχη! Αν έχετε διαπιστώσει την γλύκα που έχει ο αυθεντικός, υψηλής ποιότητα καπνός, θα καταλάβετε σε τι ακριβώς αναφέρομαι. Μην σας ξεγελούν οι νότες μέλι και βανίλια, δεν έχουμε να κάνουμε με ένα άρωμα γκουρμάν, ούτε λιγωτικό. Έχουμε, να κάνουμε με μια ξυλώδη γλύκα, σαν αυτή που έχει το νεανικό δέρμα, σαν την βασανιστική γλύκα που έχει το δέρμα του ανθρώπου που ερωτευόμαστε. Το πατσουλί έρχεται και «πρασινίζει» το άρωμα, ο καπνός είναι ήπιος μετά από λίγο κι η ευωδιά σε ποτίζει, σα να είναι το δικό σου άρωμα, το άρωμα του κορμιού σου. Τα μανίκια της  πιτζάμας μου, όπου είχε ακουμπήσει το άρωμα, μύριζαν μέρες…

Υπέροχο από κάθε άποψη και καθόλου «ανδροπρεπές».

 

 

 

 

 

 

 

DISCOVERY SET

Το «Theodoros Kalotinis» σας δίνει την ευκαιρία, να δοκιμάσετε και να εξερευνήσετε τα αρώματα της σειράς «THE GOLDEN COLLECTION» ή όποιων άλλων αρωμάτων του brand θέλετε, δημιουργώντας τη δική σας κασετίνα με το DISCOVERY SET δειγμάτων. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις πιο συναρπαστικές δημιουργίες αρωμάτων του “Theodoros Kalotinis” και να ανακαλύψετε με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο, ποιο είναι αυτό που σας ταιριάζει. Κάθε άρωμα παρουσιάζεται σε κομψά φιαλίδια των 3ml και πολυτελή κασετίνα και μπορείτε, να επιλέξετε 5 διαφορετικά αρώματα (25€).

 

Stella

 

 

 

 

16 Σχόλια
  1. @Βαγια η τιμή είναι εξαιρετική για καθαρά άρωματα, που δεν χρειάζεται να αδειάσεις το μισό μπουκάλι πάνω σου για να μυρίζεις ή να ανανεώσεις. Η τιμή δεν λέει κάτι σε πρώτη ανάγνωση.

  2. Το ένα πιο εντυπωσιακό από το άλλο δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω γιατί το καθένα, αλλά το Leather iris και το Santal wood πιστεύω με αντιπροσωπεύουν τέλεια! Το φόντο των αρωμάτων άκρως εντυπωσιακό και χαρακτηριστικό! Συγχαρητήρια στον κ.Καλοτίνη για την έμπνευση και δημιουργία τέτοιων αρωμάτων!! Ευχαριστούμε κ σενα Στέλλα για την γνωριμία μας με τέτοιους αρωματοποιούς

  3. Υπάρχουν αρώματα που όντως κοστίζουν πολύ ακριβά κ δεν έχουν την επιθυμητή διάρκεια που θα θέλαμε όπως ίσως και το αντίθετο.. Υπάρχουν όμως συγκεκριμένοι οίκοι αρωμάτων που μδ κλειστά μάτια δεν σε απογοητεύουν ποτέ από το πιο ασ πούμε οικονομικό τους ως το πολύ ακριβό τους! Στην συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει το ίδιο αν κρίνω από το I am beautiful το οποίο είναι ένα άρωμα οικονομικό, η ποιότητα του όμως βάση έντασης,διάρκειας κ πόση ποσότητα χρειάζεται για να το πετύχει σίγουρα αξίζει για πολύ παραπάνω απο όσο κοστίζει, οπότε ένα άρωμα του ίδιου αρωματοποιού πιο ακριβό 100% θα είναι ανάλογης ποιότητας και ανώτερης αξίας

  4. Εχω το Vanilla και το Iam beautyful του κ. Καλοτινη και δεν υπάρχει περίπτωση να τα φορέσω και να μη με ρωτήσουν ποια αρώματα είναι! Είναι πραγματικά πανέμορφα αρώματα, οπως πιστεύω και τα παραπάνω που από τις περιγραφές τους και μόνο εχω μπει στον πειρασμό να τα μυρισω και να τα φορέσω ολα!

  5. Καλημερα Γεμισε αρωμα η σελιδα σημερα
    Προσωπικα οι αποψεις και της Stella και του δημιουργου πιστευω οτι περιγραφουν εξαιρετικα την εμπνευση και την τελικη δημιουργια του κ. Καλοτινη

  6. Το tobacco maniac το ακούω που φωνάζει το όνομά μου….. μ’ αρέσουν τα unisex αρώματα γιατί “κλέβω” από τον άντρα του σπιτιου….

  7. @ΤΖΕΝΗ ΚΑΣΣΑΠΙΔΟΥ @MARYL @ΒΑΓΙΑ Εχετε απολυτο δίκιο για την ποιότητα και την μοναδικότητα των
    αρωμάτων του Θοδωρή, καθώς και για την απίστευτη διάρκεια τους. Ηταν το πρώτο πράγμα πριν χρόνια που με έκανε να επικοινωνήσω μαζί του, έχοντας αγοράσει το Gardenia. Δίνουμε απίστευτα χρήματα σε βαρύγδουπες φίρμες, για αρωματα που ούτε έχουν κάτι καινούργιο να πουν, ούτε διαφέρουν μεταξύ τους, ούτε κρατούν όπως κάποτε κρατούσαν τα αρωματα κάποιων μεγάλων εταιρειών (όχι όλων αναμφισβήτητα). Γιατί να μην δώσουμε χώρο ανάπτυξης στις ελληνικές αρωματοποιίες, πολύ δε περισσότερο, όταν η ποιότητα τους είναι τόσο υψηλή?

  8. Γοητευμένη για άλλη μια φορά από τις δημιουργίες του κ.Καλοτινη! Νομίζω πως το tobacco maniac ” κουμπώνει” σε μένα…
    xx

  9. @STELLA Eγώ είμαι LILY girl….. όταν μύρισα αυτό το άρωμα ,ξετρελάθηκα…και όταν το φοράω πάντα με ρωτάνε ποιο είναι….περιττό να πω πως η διάρκειά του δεν υπάρχει….

  10. @SOFIA MARGA ,ταυτιζόμαστε…. ο άντρας του σπιτιού έχει ενός γνωστου brand το tobacco vanille κι αναρωτιέται πώς όλο και λιγοστεύει….χοχοχοχο….

  11. Το άρωμα I’M BEAUTIFUL είναι από τα πιο ωραία που έχω δοκιμάσει.Φαντάζομαι και τα υπόλοιπα θα είναι υπέροχα!!

  12. Σε αυτή τη φαση φοράω το Royal Orchid και είναι σε αναμονή το Coffee Addict, αλλά και αυτά τα καινούργια είναι άλλης διάστασης!

  13. @Celia, είναι & αυτή η ταύτιση του ζωδίου βλέπεις… !
    xx

  14. Μόνο και μόνο από την περιγραφή είναι σαν να τα έχω μπροστά μου και να τα μυρίζω!!!!! Υπέροχα αρώματα!!!!! 🧡❤️💜💙🧡💙🧡💙💛💙💛💙💚💙🧡💜💙💜💙💜🧡💙💛💙💛💙💚💚💙💚💙🧡💜💜💙💜💙💜💙💜🧡💙💛💙💛💛💙

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.