Μεγάλη Βρεταννία: Χριστούγεννα με αγάπη,  για την «Κιβωτό του Κόσμου»

 

 

 

Πριν λίγες μέρες, το περίφημο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Μεγάλης Βρεταννίας έλαμψε και πάλι και το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι πλέον διάχυτο στο ιστορικό ξενοδοχείο.

 

Η αγαπημένη σε μικρούς και μεγάλους φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του ξενοδοχείου, που φέτος πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία καλεσμένων, σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου.   

 

Το πανύψηλο έλατο ύψους 7 μέτρων δεσπόζει στο εντυπωσιακό λόμπυ διακοσμημένο με περίτεχνα στολίδια και πάνω από 20 χιλιάδες αστραφτερά λαμπάκια δημιουργώντας ένα λαμπερό εορταστικό σκηνικό.

 

Μπορεί αυτή τη φορά να μην ήταν εφικτό να παρευρεθούν οι αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες και η ατμόσφαιρα να μην πλημμύρισε με χαρούμενες μελωδίες από τα τραγούδια της παιδικής χορωδίας, όμως ο σκοπός της φωταγώγησης διατήρησε το φιλανθρωπικό του χαρακτήρα.

 

 

 

 

Το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, μέλος μιας κοινωνικά ευαισθητοποιημένης εταιρείας, φέτος θα υποστηρίξει τον εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού «Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», που τα τελευταία 23 χρόνια με την καθοδήγηση του πάτερ Αντωνίου φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά, τις μητέρες και τις οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.

 

Πιο συγκεκριμένα, από 4/12/2021 και για τους επόμενους 6 μήνες σε κάθε λογαριασμό που θα πραγματοποιείται στα εστιατόρια GB Roof Garden και Tudor Hall και εφόσον το επιθυμεί ο επισκέπτης, θα προστίθεται €1.50 στο τελικό ποσό, το οποίο θα διατίθεται για τη στήριξη της «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» με σκοπό τη συνεισφορά στο έργο του οργανισμού.

 

 

 

 

 

Στο υπέροχο βίντεο που ακολουθεί, η μικρή Ελένη από την «ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» με πίστη, αγάπη και ελπίδα φωτίζει μαγικά το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τις καρδιές μας και μας πλημμυρίζει με τρυφερότητα και συγκίνηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

20 Σχόλια
  1. Είχα την τύχη να γνωρίσω τον Πατέρα Αντώνιο πριν αρκετά χρόνια ….το βλέμμα του γαλήνεψε την ψυχή μου…είναι ένας Άγγελος στη γη…. ποτέ δεν ήμουν ούτε είμαι παιδί της Εκκλησίας ….όμως αυτός ο άνθρωπος είναι πέρα από την Εκκλησία.
    Μπράβο στην πρωτοβουλά της Μεγάλης Βρεταννίας….

  2. @Celia: Πολύ σωστά το έγραψες. Πολύ πέρα από την εκκλησία. Εξ άλλου οι θρησκείες και οι εκκλησίες είναι δημιούργημα του ανθρώπου, η πίστη πηγάζει από τον Θεό.

  3. @Celia Πολλά πράγματα στη ζωή μας, ακόμα και στη θρησκεία θα ήταν καλύτερα αν ήταν πέρα απο την εκκλησία. Εγραψες μεγάλη κουβέντα. Οι δογματισμοί μας έχουν επιστρέψει στο Μεσαίωνα.

  4. Πόσο πιο όμορφος θα ηταν ο κόσμος μας αν υπηρχαν και άλλοι φωτισμένοι άνθρωποι σαν τον εξαιρετικό Πατήρ Αντώνιο! Το έργο του είναι δύσκολο και θεάρεστο και οφείλουμε να το υποστηρίζουμε όπως μπορούμε ο καθένας από εμάς… Έτσι όπως το σκέφτομαι για φανταστειτε από τα 10 εκατ.που είμαστε να προσφέραμε από 1 ή μισό ευρώ όλοι μας όμως (νομίζω δεν θα έλειπε ιδιαίτερα από κανένα μας), πόσο πιο εύκολο θα, έκανε τον αγώνα αυτο!

  5. @JULIA & STELLA Aν δεν έχετε γνωρίσει τον Πατέρα Αντώνιο, αξίζει να τον συναντήσετε….ο άνθρωπος είναι το συνώνυμο της ταπεινότητας και της ανιδιοτέλειας….

  6. @CELIA Η αλήθεια είναι πως θα το ήθελα πολύ!

  7. @Celia: Όχι δεν τον έχω γνωρίσει προσωπικά, αλλά δεν μπορώ να μην κάνω την αντιπαραβολή με άλλο άτομο, τύπου «θρησκευόμενο» το οποίο χάρη «ενότητας» άφησε κόσμο χωρίς δουλειά και μετά πήγε να «προσευχηθεί» στο άντρο της μισαλλοδοξίας.

  8. @CELIA ούτε εγώ δεν τον έχω συναντήσει από κοντά αλλά θα ήθελα πολύ! Είμαι άνθρωπος της πίστης αλλά θα πω ότι είμαι λίγο μακριά από την εκκλησία. Είχα την τύχη να γνωρίσω τον πατέρα Αθηναγόρα που βρίσκεται στον Δενδροποταμο Θεσσαλονίκης και έχει υπό την “σκέπη” του πολλά παιδιά αθίγγανων. Τους έχει βοηθήσει να εμβολιαστούν, να μάθουν γράμματα και πολλά παιδιά έχουν βρει δουλειές. Μας είχε πει χαρακτηριστικά ότι την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του εκεί του είχαν κλέψει το πορτοφόλι αλλά παρόλα αυτά αυτός συνέχισε το έργο του και είναι σπουδαίο!!!! Αξίζει να διαβάσετε και γι’αυτόν! 💙❤️💚♥️🧡💜💙💙💜💜🧡💜💚💚💜💙🙂💙💜🧡💜💚🧡💜🧡😚

  9. Καλημερα
    Ειμαι παντα υπερ των σκοπων για ανακουφιση των αδυνατων
    Αυτος ο κυριος που αναφερεσαι Τζουλια θα επρεπε να ακουσει τον λογο που εβγαλε στο εσπερινο υπερ της μνημης του Αγιου Νικολαου σε μια εκκλησια που πηγα προχθες ( εγω την εχω συνυφασμενη την εκκλησια με την θρησκεια οχι με ολους οσους την υπηρετουν βεβαια ) ο Μητροπολιτης που ηταν εκει
    Ενα απο αυτα που ειπε ηταν οτι η πιστη του καθενα μας δεν κρινεται απο το αν φοραμε η οχι μασκα
    Ουτε κανεις ελαβε μηνυμα απο τον Θεο οτι η πιστη τους δοκιμαζεται η δεν υφισταται αν φορουν μασκα
    Αυτα…

  10. Όντως μεγάλο και άξιο λόγου το έργο του πάτερ Αντωνίου, μακάρι να είχαμε τέτοιους καθοδηγητές κ να φτιάχναμε έναν κόσμο αγάπης,προσφοράς,εναν κόσμο ενιαίο χωρίς ατομικισμούς κ διαχωρισμούς.. ευτυχώς υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι δυστυχώς είναι λίγοι !!

  11. Μπράβο στο εμβληματικό ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία για την ευαισθητοποίηση της και μπράβο στον πατήρ Αντώνιο που φωτίζει με τις δράσεις του τις ψυχές μας
    🎄❤️

  12. Ωραία η φιλανθρωπική αυτή πρωτοβουλία. Πράγματι, πολύ αξιόλογο του έργο του Πατέρα Αντωνίου, απ’ ότι έχω διαβάσει, χωρίς να είναι εκκλησιαστικά κλειτό.

  13. @JULIA πάλι καλά που δεν είπες όνομα….Χαχαχα..

  14. Με συγκινεί βαθύτατα το έργο του Πατέρα Αντώνιου και είναι αξιέπαινη κάθε προσπάθεια στήριξης της “Κιβωτού”, η οποία πρέπει να είναι συνεχής και όχι να το θυμόμαστε κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα.
    Μουτςς

  15. @όλες:

    Mια που μιλάμε για φιλανθρωπικές δράσεις να σας πω ότι και στο τέλος Σεπτεμβρίου αλλά και προχθές που βρέθηκα στο Χαμόγελο του Παιδιού των Βορείων Προαστίων στα Μελίσσια και πάλι μου είπαν ότι είναι κάπως διστακτικοί ακόμα στο να δεχτούν ρούχα και παιγνίδια από θέμα ασφάλειας λόγω Covid. Φυσικά δέχονται χρήματα (όποιο ποσό μπορεί και θέλει ο καθένας) και από εκεί και πέρα υπάρχει πάντα ανάγκη σε μωρομάντηλα και ιδιαίτερα σε γάντια μια χρήσεως γιατί χρησιμοποιούν ντουζίνες κάθε μέρα. Τα παιδάκια στο συγκεκριμένο σπίτι είναι 26 και το σπίτι καθαρίζεται 4 φορές τη μέρα (ένα παιδί έχεις και τρέχεις από πίσω του όλη μέρα- φανταστείτε 26…) Επίσης το συγκεκριμένο σπίτι φιλοξενεί τώρα μια μπεμπούλα 1 έτους και υπάρχει ανάγκη και από γάλα βρεφικό Almiron No 3. Και να μη σας βγάλει ο δρόμος υπάρχει και το ταχυδρομείο. Εγώ ξέρω κάποια πολύ -αγαπημένη εδώ μέσα, που το «έχει» να στέλνει δώρα και πράγματα μέσω ταχυδρομείου…..

  16. @JULIA μου και εμείς εδώ στη Θεσσαλονίκη έχουμε πολύ κοντά μας το παιδικό χωριό στο Φίλυρο και μου είπαν ακριβώς το ίδιο για τα ρούχα λόγω κοβιντ. Φέτος θα βοηθήσουμε με άλλον τρόπο καθώς δεν θα πραγματοποιηθει ούτε το bazaar όπως γινόταν παλιά. Όλες ενωμένες είμαστε δίπλα στα παιδιά αυτά!!!! ❤️💚💛💙🧡💜♥️💚❤️🧡💙💛❤️💚💜🧡💙♥️💛🧡❤️💚💜🧡💙♥️💛🧡❤️💚💜🧡💙💜

  17. Και εδώ στην Θεσσαλονίκη η διεύθυνση του Δήμου παιδείας μέσω των σχολείων δημιούργησε το Χριστουγεννιατικο δέντρο ευχών για το παιδικό χωριό SOS Πλαγιαρίου ύστερα από την συνεισφορά σε είδη πρώτης ανάγκης . Αυτές τις μέρες και στους καιρούς που ζούμε έστω και μία μικρή βοήθεια από τον καθένα μας είναι μεγάλη βοήθεια για όλα αυτά τα παιδιά που έχουν την ανάγκη και την στήριξη μας!! Μακάρι όλοι μας να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε

  18. Μπορώ να γράψω ολόκληρο κείμενο για την “Κιβωτό” και τον Πατέρα Αντώνιο,ο οποίος κατάγεται από τη Χίο και μία κιβωτός του βρίσκεται και εδώ.Θεάρεστο έργο,έχει τιμηθεί από τους πάντες,έχει λάβει μεγάλες δωρεές όχι μόνο από τους εφοπλιστές του νησιού αλλά και από τον απλό κόσμο.Πάνε πολλά χρόνια όταν ακούγαμε εδώ ότι ο Πατέρας ΑΝτώνιος είχε δημιουργήσει στην Αθήνα στέγη για παιδιά.Σε όλους έκανε εντύπωση,όσοι τον γνώριζαν βέβαια,πώς ένας άνθρωπος τόσο χαμηλών τόνων κατάφερε να φτιάξει ό,τι έφτιαξε’Κι όμως….

  19. Κάθε μέρα, με όποιον τρόπο μπορούμε και όπου μπορούμε. Οι εμπνευσμένοι άνθρωποι δίνουν το κίνητρο για έναν άλλο τρόπο ζωής.

  20. Πάντα, ανατρέχω ξανά στις σελίδες του bb… έτσι, δεν μπορώ, παρά να σε ευχαριστήσω @Julia για την ενημέρωση για το Χαμόγελο του Παιδιού στα Μελίσσια.
    🎄❤️

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.