Beauty Blender: πως να το χρησιμοποιήσεις σωστά για να πετύχεις επαγγελματικό μακιγιάζ!

 

 

 

 

Μπορεί τα πινέλα μακιγιάζ να είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ για το make up σου, το ειδικό σφουγγαράκι για μακιγιάζ όμως, είναι αυτό που θα σου δώσει το no-makeup makeup look που θέλεις, για να δείχνεις νεανική και δροσερή κάθε στιγμή.

 

 

Το beauty blender είναι ουσιαστικά το στρογγυλό σφουγγαράκι, που χρησιμοποιούμε για να εφαρμόσουμε ομοιόμορφα το foundation, το contour, το concealer και το υγρό highlighter. Με τη βοήθεια ενός τέτοιου αξεσουάρ, μπορείς να δημιουργήσεις μια βάση, που προσφέρει κάλυψη αλλά είναι ταυτόχρονα τόσο ελαφριά, που δε θα νιώθεις ότι έχεις μακιγιαριστεί.

 

 

Το makeup beauty blender είναι φτιαγμένο από ειδικό πορώδες υλικό και μπορεί να κάνει τη βάση του μακιγιάζ  να εφαρμόζει καλύτερα πάνω στο δέρμα , δίνοντας την αίσθηση ενός φυσικού, αψεγάδιαστου και υγιούς δέρματος.  Αν δεν έχεις προσθέσει ακόμη ένα κατάλληλο σφουγγαράκι μακιγιάζ στο νεσεσέρ σου, ήρθε η ώρα να το προσθέσεις, για να αποκτήσεις φυσικό look και μακιγιάζ με απολύτως ελαφριά αίσθηση.

 

 

 

 

 

Το απόλυτο trick είναι να χρησιμοποιήσεις το makeup beauty blender σου ελαφρώς βρεγμένο, για να εφαρμόσεις καλύτερα το foundation σου και να δείχνεις πιο ενυδατωμένη. Βρέξε με χλιαρό νερό το ειδικό σφουγγαράκι και έπειτα, στίβοντάς το, αφαίρεσε την περίσσεια νερού. Ξεκίνα να εφαρμόζεις μικρές ποσότητες foundation με τη στρογγυλή πλευρά του blender. Έτσι, μπορείς να απλώσεις καλύτερα τη βάση σου και να αποκτήσεις ελαφρύ φυσικό μακιγιάζ.

 

Για τέλεια εφαρμογή χωρίς γραμμές, κάνε ταμποναριστές και ήρεμες κινήσεις με το υγρό σφουγγαράκι makeup, χωρίς να βιάζεσαι. Αυτό που θέλουμε να γίνει, είναι να επιτρέψουμε στο δέρμα να απορροφήσει το foundation με τον καλύτερο τρόπο. Είναι σημαντικό να μη σέρνεις το blender στο δέρμα, καθώς αυτό δε θα δώσει το αποτέλεσμα που θέλεις και σίγουρα δε θα αποφύγεις της γραμμές πάνω στη βάση που φτιάχνεις.

 

 

 

 

Φυσικά, το blender μακιγιάζ είναι ο καλύτερος φίλος σου, για να κάνεις το τέλειο blending στο contouring. Αφού εφαρμόσεις το contour με το πινέλο σου κάνε blending με το ειδικό σου σφουγγαράκι beauty blender. Είναι σίγουρα ο πιο εύκολος και σωστός τρόπος για τέλειο αποτέλεσμα στο contouring, χωρίς να χάνει το δέρμα τη φυσικότητά του.

 

Το blender έχει διαφορετικές επιφάνειες και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Η μεγάλη στρογγυλή επιφάνεια είναι για να εφαρμόζεις σε μικρές δόσεις το foundation. Η μύτη χρησιμεύει για εφαρμογή concealer ή έντονα καλυπτικών προϊόντων σε μικρές περιοχές, όπως γύρω από τη μύτη και κάτω από τα μάτια. Τέλος, η flat επιφάνεια διευκολύνει τις ταμποναριστές κινήσεις, όταν κάνεις το blending του contouring.

 

Όπως και με τα πινέλα χρειάζεται να καθαρίζεις τα σφουγγαράκια μακιγιάζ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αν όχι μετά από κάθε χρήση. Προτείνουμε να αποφύγεις τα κοινά σαπούνια για τον καθαρισμό του. Προτίμησε να πλένεις το blender με το σαπούνι, που χρησιμοποιείς καθημερινά και για το πρόσωπό σου.

 

 

 

Αφού το πλύνεις άφησέ το να στεγνώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στο τέλος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα αντισηπτικό spray πινέλων, που απολυμαίνει και φροντίζει τα αξεσουάρ του μακιγιάζ, ώστε να μπορείς να τα χρησιμοποιείς για περισσότερο. Δύο δόσεις ψεκασμού μετά τον καθαρισμό με σαπούνι, είναι αρκετές για το σφουγγαράκι σου.

 

Μόλις το σφουγγαράκι  αρχίσει να αποχρωματίζεται, ήρθε η στιγμή να εξοπλιστείς με ένα νέο. Ακόμη κι αν δεν παρατηρήσεις έντονο αποχρωματισμό μετά από αρκετό διάστημα χρήσης, τα σημάδια εμφανούς φθοράς στα σφουγγαράκια μακιγιάζ, σε προειδοποιούν ότι ήρθε η στιγμή για αλλαγή.

 

Απόκτησε το δικό σου νέο beauty blender από τη Radiant

 

 

Πηγή: Radiant Professional blog.

 

13 Σχόλια
  1. Αφου είναι της Radiant θα είναι σίγουρα και πολύ εργονομικό, αλλά και value for money!

  2. Η κόρη μου τα χρησιμοποιει πολύ, ούτε ξέρω πόσα έχει! Εγώ πάλι μόνο με τα δάχτυλα μου απλώνω το μεικ απ ή το κονσιλερ, δεν με βολεύει τίποτα αλλο.. (κι αν έχω δοκιμάσει ο,τι υπάρχει σε σφουγγαράκι ή πινέλο)

  3. Συμφωνώ με την Στέλλα και να προσθέσω πως το σωστό beauty blender (bb,είδατε;) πρέπει να είναι και non latex…και να μην παρασυρόμαστε απο φθηνά και πολύχρωμα κι αμφιβόλου ποιότητος τέτοιου είδους αξεσουάρ….
    Επίσης, άσχετο με το άρθρο….αλλά κάπου πρέπει κι εγώ να πω τον πόνο μου…κι είμαι σίγουρη πως ειδικά ένα bb girl θα ταυτιστεί και θα με συμπονέσει…Είδα χτες βράδυ το and just like that στο hbo max….κι έκλαψα αλήθεια…. νομίζω πως τα χθεσινά δυο επεισόδια σηματοδότησαν το τέλος μιας εποχής για την σειρα και για τους φαν της….δεν θα κάνω spoiler (μπορειτε να δείτε το προφίλ μου σε insta/fb) αλλά ειμαι σίγουρη πως κάτι έχετε καταλάβει….the end of an era, που θα ‘λεγε κι η Carrie…

  4. @Celia: πόσα απανωτά χτυπήματα, μετά από Σαμανθα, αυτό!! Κλαψ😢😢 Πραγματικά τέλος εποχής!

  5. Kαλημερα
    Ειμαι απο αυτες που χρησιμοποιω και πινελο και δακτυλα
    Εξαρταται τι θελω να βαλω για το μακιγιαζ μου

  6. Κ εγώ χρησιμοποιώ συνήθως δάκτυλα ειδικά αν θέλω να κάνω γρήγορο μακιγιάζ, παρόλα αυτά πάντα υπάρχουν πολλά πινέλα κ σφουγγαράκια στο νεσεσέρ μου..

  7. Μου είχε πάρει για δώρο η αδερφή μου Σφουγγαράκι αλλά δεν με βόλεψε. Και εγώ είμαι από αυτές που χρησιμοποιούν κυρίως τα δάχτυλα και ελάχιστα πινέλο! Όπως μάθει κανείς! 💙💜💚💛🧡❤️💙♥️🧡💛💜❤️💚💙🧡🧡💛♥️💙❤️💙🧡♥️🧡♥️💛💙❤️💙💙🧡♥️🧡♥️🧡💛💚💛💛❤️💙

  8. @CELIA δεν πρόλαβα να το δω αλλά ίσως το κάνω αύριο που είναι Κυριακή! Πάντως από ένα μικρό spoiler που είδα στο fb τελείως τυχαία, έχω να πω πως με δυσαρέστησε αρκετά! Ελπίζω κάποια στιγμή να το δούμε όλες και να μπορέσουμε να τη σχολιάσουμε παρεούλα!

  9. Κι εγώ το έχω παλέψει πολύ με τα σφουγγαράκια, αλλά δεν… Πινέλα χρησιμοποιώ μόνο για σκιές, πούδρα και ρουζ. Θα ξαναπροσπαθήσω μετά από τόσες συμβουλές.

  10. Πριν την καθιέρωση της μάσκας φορούσα foundation,συνεπώς χρησιμοποιούσα σφουγγαράκια και πινέλα.Μου άρεσαν και τα δύο με μια προτίμηση στα πινέλα.Το σφουγγαράκι με κουράζει στο πλύσιμο ενώ το πινέλο πλένεται πιο εύκολα.Τώρα με τη μάσκα βάζω concealer στα σημεία που πρέπει.Αν πρόκειται να βγάλω τη μάσκα,τότε βάζω foundation σε όλο το πρόσωπο.

  11. Πριν πολλά χρόνια, πήγα και έκανα μαθήματα μακιγιάζ. Ο πρώτος βασικός κανόνας ήταν η χρήση του σφουγγαριού για το σωστό σβήσιμο του make up.
    🎄❤️

  12. Πολύ βολικά τα σφουγγαράκια και περιορίζουν τα λάθη. Επίσης έχουν γίνει το αγαπημένο παιχνίδι της σκυλίτσας μου. Μόλις ξεχαστώ το παίρνει και τρέχει🤣🤣
    Μουτςς

  13. @NIKOL M. Tι ωραία ιδέα αυτή…να το δούμε και να το σχολιάσουμε όλες μαζί…

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.