“House of Roses”. Τα ρόδα στη νέα συλλογή της Jo Malone.

 

 

 

 

Robert Burns. Ο εθνικός και λατρεμένος ποιητής της Σκωτίας. Ο πρωτοπόρος του κινήματος των «Ρομαντικών». Ο όμορφος δανδής της εποχής του,  με τις δεκάδες κατακτήσεις.

 

Αλλά και μια αστείρευτη πηγή παγκόσμιας λογοτεχνικής έμπνευσης,  μέχρι τη μέρα του θανάτου του, μόλις στα 37 του χρόνια.

 

 

 

 

Και ένα από τα πιο διάσημα ποιήματά του το “Ο my luve is like a red red rose” που μου το έφερε στο μυαλό, από μια άλλη εποχή, εκείνη της Αγγλικής Λογοτεχνίας,  η νέα σειρά της Jo Malone “House of Roses”

 

 

 

 

 

(στην σκωτσέζικη διάλεκτο bonnie lass= pretty girl, gang = go, fare thee weel = farewell for now, luve= love. Thou= You, παλαιά αγγλικά.)

 

 

Απολαύστε το:

 

O my Luve’s like a red, red rose,
That’s newly sprung in June;
O my Luve’s like the melodie
That’s sweetly play’d in tune.

 

As fair are thou, my bonie lass,
So deep in luve am I;
And I will luve thee still, my Dear,
Till a’ the seas gang dry.

 

Till a’ the seas gang dry, my Dear,
And the rocks melt wi’ the sun:
I will luve thee still, my dear,
While the sands o’ life shall run.

 

And fare thee weel, my only Luve!
And fare thee weel, a while!
And I will come again, my Luve,
Tho’ it were ten thousand mile!

 

 

 

 

 

 

Θα συμφωνήσετε νομίζω,  ότι είναι κάπως «ποιητική» αυτή η νέα συλλογή της JM “House of Roses”. Είναι μια συλλογή που θα περιλαμβάνει colognes, κεριά και house scents δηλαδή αρωματικά diffusers για το σπίτι και όπως θα καταλάβατε είναι αφιερωμένη στο τριαντάφυλλο.

 

 

Με συνθέσεις απαλές και φρέσκες ή έντονες και πληθωρικές, τα αρώματα της συλλογής είναι μια ωδή σε μια από τις πλέον εμβληματικές αρωματικές νότες.

 

 

 

 

 

 

Τέσσερα ξεχωριστά αρώματα προσφέρουν διαφορετικές ερμηνείες και αναδεικνύουν τον βασιλιά των λουλουδιών σε special-edition συσκευασίες από κομψά περιτεχνημένο γυαλί με χρωματιστές λεπτομέρειες. Όπως έγραψα παραπάνω η συλλογή περιλαμβάνει Colognes και αρώματα για το σπίτι, επιτρέποντας σας να απολαύσετε τη μυρωδιά των φρεσκοκομμένων λουλουδιών κάθε ημέρα.

 

Το τριαντάφυλλο Δαμασκού και  επτά ακόμα  διαφορετικές  ποικιλίες  πλαισιώνουν και άλλες νότες, όπως θρυμματισμένα φύλλα βιολέτας, αισθησιακές ξυλώδεις νότες oud, γαρύφαλλο,  νότες πραλίνας, Rose de Mai, μανόλια, ζεστό amber, πατσουλί, αλλά και αναζωογονητικό λεμόνι και βασιλικός.

 

 

 

 

 

«Μέσα στα χρόνια, έχουμε δημιουργήσει πολλά διαφορετικά αρώματα τριαντάφυλλου, για διάφορες συλλογές. Σχεδόν ασυναίσθητα, συνεχίζουμε να επιστρέφουμε στο τριαντάφυλλο, οπότε ήταν κατά κάποιο τρόπο φυσική εξέλιξη για μας γιορτάσουμε αυτό το διαχρονικό λουλούδι με μια δική του συλλογή.» Global Head of Fragrance, Céline Roux.

 

 

 

 

 

Η ολοκληρωμένη limited edition συλλογή θα περιλαμβάνει:

 

 

 

Red Roses Cologne 30ml

Red Roses Cologne 100ml

Red Roses Home Candle

Red Roses Diffuser

Velvet Rose & Oud Cologne Intense 50ml

Velvet Rose & Oud Home Candle

Rose & Magnolia Cologne 50ml

Rose Blush Cologne 50ml

 

 

 

 

 

Για να σας πω και την αλήθεια, ζω έναν έρωτα αυτή τη στιγμή με Jo Malone οπότε είμαι στις πολύ καλές μου με την εταιρία,  ειδικά όσο αφορά τα diffuser της. Το «Lime Basil & Mandarin” Scent Diffuser,  μου κάνει παρέα στο τραπεζάκι του σαλονιού εδώ και δυο μήνες περίπου από τις 10 Νοεμβρίου που στόλισα και το δέντρο. Η ευωδιά που έχει χαρίσει σε όλο τον χώρο είναι ασύλληπτη. Όποιος μπαίνει στο σπίτι, είναι το πρώτο που μου λέει «τι μυρίζει έτσι υπέροχα;».

 

Στο μεταξύ μέσα σε δυο μήνες δεν έχει κατέβει καλά – καλά ούτε τρία εκατοστά, πράγμα που δικαιολογεί 100% την τιμή του. Έχω αγοράσει πιο φθηνά diffuser που μέσα σε μια εβδομάδα είχαν απλά εξατμιστεί και δεν είχαν και καμία σπουδαία μυρωδιά– ίσα που τα καταλάβαινες. Έτσι όπως το βλέπω, αυτό θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Άνοιξη- μη πω και περισσότερο, άρα αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω. Ένα και καλό,  γιατί τα πολλά και όχι καλά, τελικά μας στοιχίζουν ακριβότερα.

 

 

 

 

 

Το diffuser “Red Roses” θα είναι από τα πρώτα μου ψώνια για την  νέα χρονιά- έχει ήδη μπει σε wish list. Αλλά δεν θα είμαι ανυπόμονη. Θα περιμένω έως την Άνοιξη για να μυρίσει το σπίτι μου υπέροχη ανοιξιάτικη λουλουδένια φρεσκάδα. (εκτός αν μου το κάνουν δώρο του Αγίου Βαλαντίνου…δε θα πω όχι. Innuendo, yes.)

 

 

(Sorry για την κάλτσα ήμουν σε πολύ relaxing xmas mood,  όταν τραβήχτηκε αυτή η φωτό με το diffuser μου,  το αγαπημένο. )

 

 

 

 

 

 

21 Σχόλια
  1. Kαλημέρααααα…..αυτό το “εκτός κι αν μου το κάνουν δώρο του Αγίου Βαλεντίνου, δεν θα πω όχι…” πολύ μου άρεσε….αχαχαχα…
    Εκτός το diffuser,που θα συμφωνήσω με το ότι τα φθηνά είναι και αδιάφορα…οπότε νομίζω πως αξίζει να επενδύσεις σε μια αγορά σαν το Red Roses για το σπίτι….. και τα κεριά της συλλογής δεν με αφήνουν αδιάφορη….
    Μπαίνουν στη λίστα ,λοιπόν…καλά ξεκινήσαμε την νέα χρονιά…. θα αναστενάξουν τα πορτοφόλια…..χαχαχα…

  2. Το άρωμα τριαντάφυλλο είναι το αγαπημένο μου ιδιαίτερο μεν αλλά το αγαπώ. Χρησιμοποιώ χρόνια ροδόνερο σαν τόνερ, σε φυτικές κρέμες, μου αρέσει σε σαπούνια, σε αρώματα στα πάντα. Θα συμφωνήσω με το γεγονός ότι πολλά diffuser ενώ μυρίζουν υπέροχα δυστυχώς κ δεν προσδίδουν έντονο άρωμα κ δεν διαρκούν πολύ. Κ δεν αναφέρομαι μόνο π.χ με 10-15 ευρώ αλλά έτυχε κ με 45 ευρώ να είναι σκέτη απογοήτευση..

  3. Ρομαντική και ποιητική σήμερα η ανάρτηση! Ωραιότατο το ποίημα, απλό αλλά βαθιά συγκινητικό. Όσο για τα αρώματα, γλυκύτατα φαίνονται, αν και αυτό που υπάρχει στην κύρια έκδοση μου φαίνεται λίγο κάπως να βγει και σε άλλη έκδοση απλά με άλλο μπουκάλι. Ελπίζω πάντως να μην εξαφανιστούν και να προλάβουμε να τα μυρίσουμε. Θα ήθελα ιδιαίτερα να μυρίσω το ρόδο και μανόλια, καθώς φαίνεται ιδιαίτερα ανοιξιάτικο.
    Το ρόδο και ούντ κανονικά δεν ήταν και στην κύρια συλλογή; Αυτό σημαίνει ότι καταργείται το ρόδο και ουντ της κύριας συλλογής και θα μείνει μόνο για κάποιον καιρό στην περιορισμένη έκδοση;
    ΥΓ: αλήθεια, αυτό της jo malone με τη σημύδα το ‘χει μυρίσει κανείς; Μου χει μπει στο μάτι, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να το μυρίσω.

  4. @Celia: Τι να κάνω; Πετάω και κανένα hint και όποιος το πιάσει… 😜😜😜😜
    Ναι να ξεκινήσουμε με αρωματα και λουλούδια και ποιήματα και αισιοδοξία! 🌟🌟🌟

  5. @Τζενη: Δίκιο έχεις απόλυτο. Τι απογοήτευση να δίνεις κάποια χρήματα και τελικά το προϊόν – όποιο και αν είναι αυτό- να μην αξίζει τα λεφτά του.

  6. Τζούλια μου τι όμορφο ποίημα και τι υπέροχη η φωτογραφία σου, μου θύμισε σκηνή από την αγαπημένη μου ταινία Holidays με την Καμερον Ντιαζ κ την Κέιτ Γουινσλετ💖 Συμφωνώ είναι μεγάλο θέμα να κρατάει αρκετο καιρό το diffuser και οχι μόνο κάποια 24ωρα κ αυτό οφείλεται πιστεύω καθαρά στο ότι πληρώνεις παίρνεις.. Τα προϊόντα Jo Malone είναι αντικείμενα πόθου, προς το παρόν μένουν ευσεβείς πόθοι😉

  7. Καλημερα
    Εγω παλι εμεινα στο αναμμενο τζακι, το κυπελο προφανως του μικρου να δεσποζει και το στρατιωτακι που ειναι απο τα αγαπημενα μου στην Χριστουγεννιατικη διακοσμηση
    Οσο αφορα τα κερια και τα διαφορα ελαια πιστευω και εγω οτι ενα προιον της Jo Malone ειτε προκειται για αρωμα ειτε προκειται για κερια δεν πιστευω οτι θα μπορουσαν να με απογοτευσουν
    Παρεπιπτωντως φετος αναψα ενα κερι μετριο στην τιμη με αρωμα μελομακαρονο και δεν απογοητευτηκα
    Μυριζε ολο το σπιτι σαν να εψηνα μελομακαρονα που δεν ψηνω γιατι δεν το εχω με την ζαχαροπλαστικη
    Καλη εβδομαδα Τζουλια, κοριτσια

  8. @Maryl: Από τα αγαπημένα μου ποιήματα.. ( μαζί με αγαπημένο diffuser – είπα να αρχίσω τη χρόνια με a few favorite things!🌟😍🌟❤️)

  9. @Rania: Ναι αγαπημένη είναι το κύπελλο του στην ξιφασκία στους αγώνες παμπαίδων του 2019. Ευελπιστούμε όλα να πάνε καλά γιατί για τα παιδιά που αθλούνται πολύ, ήταν φρικτή η περασμένη χρονιά ..😞.
    Μελομακάρονο;;; Σοβαρά;; Τι ωραίο ακούγεται!! 😋😋

  10. @JULIA, πες μου πως σε διαβαζει ο Βαλεντίνος σου και διαβάζει κι όλα εμάς τα bb girls το τι γράφουμε εδώ μέσα (ήρωας ο άνθρωπος)….αν είναι να μαζευτούμε όλες μαζί να πετάμε hints….. 🥰😄😋🥰😄

  11. @Ρανια κ εγώ φέτος αγόρασα κερί με άρωμα μελομακάρονο τιμή τσιμπημένη μπορώ να πω παρόλα αυτά αυτό που ανέφερα κ πριν δυστυχώς ενώ όταν ανοίγεις το καπάκι μυρίζει θεϊκά όταν το ανάψεις τίποτα μία πολύ ανεπαίσθητη μυρωδιά…

  12. Tzουλια ποσο δικιο εχεις για τους αθλητες.
    Επειδη συναναστρεφομαι με πολλους και σε επιπεδο πρωταθλητων οι περισσοτεροι αυτος ειναι ο καυμος τους
    Γιαυτο και σε καταλαβαινω και εσενα και τον μικρο
    Και γιατον τον λογο υποστηριζω και την αποψη οτι επρεπε οι Ολυμπιονικες που με μεγαλη δυσκολια πηραν μεταλιο να βραβευτουν και οχι ο Ατεντοκουμπο. Που κανει πολλα για να παει ψηλα η ομαδα του οχι ομαδα Ελληνικη
    Ασχετο σχολιο με το κειμενο αλλα δοθεισης της ευκαιριας……
    @Τζενη το δικο μου μυριζε και μετα που το αναψα. Ισως η εταιρεια που το πηρα η ηταν πιο “φρεσκο” να πω…ισως

  13. @Celia: Ουυυυυ!!! Αν σου πω πόσοι Βαλεντινοι διαβάζουν, δεν θα το πιστεύεις λέμε!! 😂😂😂😂

  14. Όταν εμείς πετάμε hints κάποιοι κρατάνε ρακέτα (Ονόματα δεν λέμε οικογένειες δεν θίγουμε 😇)
    Πεθαίνω για την κάλτσα 😜😜😜
    Μουτςς

  15. @Litsa: Το απ έξω δεν είναι τίποτα. Το μέσα να δεις που είναι βελουδάκι- fleece. Το καλτσακι το τρελό λέμε!! 🤩👣🧦🧦🧦

  16. Πάντα με ιδιαίτερη έμπνευση οι συλλογές Jo Malone, έτσι και τώρα, δεν θα μπορούσε να μην έχει κυρίαρχη εμφάνιση το αγαπημένο μου τριαντάφυλλο. Το diffuser φαντάζομαι πως θα είναι μοναδικό…και γω πιστεύω πως καλύτερα να επενδύουμε σε ποιοτικά αρωματικά χώρου, γιατί, εκτός από την ευωδιά, είναι και θέμα υγείας. @Julia το υπέροχο σκηνικό από το αναμμένο τζάκι σου και με τις τέλειες χουχουλιαρικες κάλτσες σου, ήταν σα να έβλεπα την ταινία Holiday!
    xx

  17. Να ‘μαι κι εγω…. Καθυστερημένη αλλά παρούσα ΒBGirls! To συγκεκριμένο ποίημα του Robert Burns το έμαθα πριν πολλά, πολλά χρόνια απο μια δημοφιλή διαφήμιση!!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=rvOGWs0Gi94&t=12s

    Μετα γύρισα από ένα ταξίδι, με μια ποιητική του συλλογή αγορασμένη από τη Σκωτία… δεν υπήρχε internet τότε, ούτε Amazon… για τέτοιες αγορές… 😉

    Στην αρωματοποιία υπαρχουν δυο μεγάλες τάσεις. Αυτοί που αγαπούν τα τριαντάφυλλα κι αυτοί που αγαπούν τα λευκά άνθη. Προσωπικά λατρευω τα τριαντάφυλλα, τα βρίσκω απίστευτης διακύμανσης, πιο μεθυστικά, σκοτεινά κι αποπλανητικά, πιο πολύπλοκα και βαθιά, ακόμα κι όταν είναι ανοιξιάτικα, μαγιάτικα κι ανάλαφρα. Τα αγαπώ πολύ ακομα και ως άνθη!

    Οσο για τα reed diffusers, συμφωνώ με όλες σας! Δεν κρατούν δυστυχως. Αναζητώ ένα για το μπάνιο μου, γιατί στο υπόλοιπο σπίτι έχω μόνιμα τον διαχυητη και καίω αιθερια έλαια, οπότε δεν έχω θεμα κανενα με τις ευωδιές. Εξαλλου, δεν θα άντεχα ένα άοσμο σπίτι. Το θέλω παντα πλούσια αλλά και φυσικά αρωματισμένο, χωρίς χημικούρες στον αέρα και τα φυσικά αιθέρια έλαια στον ηλεκτρικό διαχυητή είναι μια τέλεια λύση. Αλλά στο μπάνιο, πραγματικά έχω δωσει πολλά λεφτά χωρίς αποτέλεσμα.
    (Αυτο ειναι μια ανάρτηση ενός ΒBgirl! Από την ποίηση ξεκινάμε στο μπάνιο καταλήγουμε… 😉 )

  18. Jomalone σημαίνει λατρεία φανταστικές σειρές!Αρώματα,λοσιόν,κεριά.Σαν τον Σκρουτζ θα ήθελα να είμαι,να κάνω μπάνιο στα κεριά,τα αρώματα και τις κρέμες!!@JULIA,θέλω ουαλέζικα,τι να τα κάνω τα σκωτσέζικα!!χαχα.Πολύ όμορφο ποιημα πάντως..Ό,τι μιλάει για αγάπη και λουλούδια με συνεπαίρνει.”Shall I compare thee to a summer’s day…”το αγαπημένο μου παρεμπιπτόντως.

  19. Η μυρωδιά τους κρατάει για πολυυυυυ καιρό!!! Αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω!!! 💙💚🧡💛🧡💛♥️🧡♥️❤️♥️❤️❤️♥️💙💛💙💛💙💚💙💚💙💚💙💚💙❤️💛❤️♥️🧡♥️🧡

  20. Αχ, η κλασική παιδεία, παρούσα με κάθε ευκαιρία. Και εδώ που τα λέμε η Jo Malone δίνει τέτοιες ευκαιρίες. Πολύ μεγάλος πειρασμός το diffuser…

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.