Pantone 2022: χρώμα της χρονιάς το Very Peri.

 

 

 

 

Θυμάστε την περσινή bipolar επιλογή χρωμάτων για το 2021; Εκείνο το διπολικό γκρι +κίτρινο Illuminating από τη μια και Ultimate Gray από την άλλη;

 

Εδώ που τα λέμε και η χρονιά 2021 διπολική ήταν. Πότε μουντά, πότε φωτεινά. Πότε θαμπά και πότε λαμπερά. Πότε απαισιόδοξα και πότε αισιόδοξα. Πότε ύψος, πότε βάθος.

 

 

 

 

Θυμάμαι ότι πέρυσι είχα γράψει εδώ ότι η επιλογή των δυο χρωμάτων ήταν “σκωτσέζικο ντους” και μάλλον είχα δίκιο,  αφού σε ένα ωραιότατο σκωτσέζικο ντους εξελίχθηκε και το σωτήριο έτος 2021.  Αλλά επειδή έτσι κι αλλιώς,  το εθνικό μας σπορ είναι η γκρίνια και η μιζέρια,  θα πω ότι τουλάχιστον οι γιορτές του 2021 ήταν καλύτερες από εκείνες του 2020 που ήμασταν όλοι και όλες κλεισμένες στα σπίτια μας. Τουλάχιστον φέτος – με προσοχή πάντα- και τα ψώνια μας κάναμε με φυσική παρουσία στα καταστήματα και δυο τρεις έξοδοι έγιναν και ρουχαλάκια φορέσαμε και μακιγιάζ κάναμε και φίλους και αγαπημένους είδαμε – άρα ναι,  σίγουρα ήταν καλύτερα.

 

Για το 2022 τώρα,  η Pantone διάλεξε για χρώμα της χρονιάς το κάπως πιο αισιόδοξο Very Peri. Το χρώμα της λεβάντας και η λέξη peri προέρχεται από το λουλουδάκι periwinkle ή το μπλε της λεβάντας. Ουσιαστικά θα το λέγαμε και pale purple μια παστέλ απόχρωση του πιο έντονου και δυναμικού μοβ.

 

 

 

 

Εφαρμογές μπορεί να έχει στη διακόσμηση – ίσως κάποιες πινελιές σε textiles,  ή μια κρεβατοκάμαρα στα χρώματα της λεβάντας ή ακόμα και ένας έντονος τοίχος γραφείου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στα ρούχα είναι ενδιαφέρουσα αν και δύσκολο- συνδύαστη απόχρωση, πάντως την φόρεσαν καλά ήδη κάποιες celebrities όπως η Lady Gaga, η Zendaya και η Anna Taylor Joy.

 

 

 

 

Στο Paris Fashion Week είδαμε και την Cardi B με Very Peri απόχρωση από την κορυφή ως τα νύχια, με outfit Richard Quinn.

 

 

 

 

Aλλά και στα αξεσουάρ μπορεί να τραβήξει την προσοχή, όπως αυτή η υπέροχη τσάντα Bottega Veneta, Chain Cassette,

 

 

 

 

 

ή αυτά τα Balenciaga snickers.

 

 

 

 

Στο μακιγιάζ δεν το συζητώ, μπορούμε να βρούμε “διαμαντάκια” very peri, όπως,

 

Την μάσκαρα Maybelline Volum’ Express Colossal Big Shot στην απόχρωση  ‘Poppin’ Purple’

 

 

 

 

 

το κραγιόν Gucci Rouge à Lèvres

 

 

 

 

το cream blush Fenty Beauty Freestyle Cream,  σε απόχρωση  Drama Cla$

 

 

 

 

 

τη σκιά Pat McGrath Labs, σε απόχρωση Dark Star 006 V2

 

 

 

 

 

Πάντως μέχρι στιγμής, η πιο extravagant very peri εμφάνιση ήταν αυτή που έκανε η Lady Gaga στην πρεμιέρα της ταινίας “House of Gucci” στο Λονδίνο.

 

 

 

 

Σας αρέσει η απόχρωση Very Peri; Για πείτε γνώμες, εγώ είμαι κάπως αναποφάσιστη,  όπως και το χρώμα εξάλλου,  που δεν είναι ούτε μπλε, ούτε μοβ αλλά μια μίξη βιολέτας κόκκινου και μπλε.

 

Πάντως δεν σας κρύβω, μου περνάει από το μυαλό, πως επηρεάζεται και πως κάνει τις επιλογές της κάθε φορά η εταιρεία Pantone. Φέτος είμαι σίγουρη και δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία από πού προήλθε η έμπνευση.

 

Απλά θυμηθείτε το outfit της Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Kamala Harris,  στην περσινή ορκωμοσία  στις 20 Ιανουαρίου 2021 που είδαν δισεκατομμύρια μάτια. Πάω στοίχημα ότι από τότε το είχαν στα σκαριά το χρωματάκι,  τα ατιμούλικα.

 

 

 

 

 

 

 

Μια μέρα μετά, ξαναμπαίνω στο post γιατί είμαι ο κατ’ εξοχήν άνθρωπος του challenge και μου άρεσε το challenge που μου έβαλε η @Tζένη.

 

Μου ζήτησε φωτό κάθε χρόνο με ένα ρούχο στην Pantene απόχρωση της χρονιάς. Ιδού λοιπόν παρακάτω αγαπημένη μας Τζένη  με ένα λατρεμένο βινύλ δερμάτινο overcoat εντελώς Very Peri,  που είχα αγοράσει το 2015 σε ταξίδι στο Παρίσι. Η φωτό είναι τραβηγμένη στην πόλη σου στην Θεσσαλονίκη αγκαλιά με τον Mr Kiehl’s σε event της Kiehl’s στην συμπρωτεύουσα και μάλιστα εκείνη τη μέρα συνάντησα και για πρώτη φορά από κοντά την αγαπημένη @Litsa.

 

 

 

 

To αγαπώ το Very Peri  όπως εξ’ άλλου και κάθε απόχρωση του μπλε από το πιο peri-peri μέχρι όπου βγει η δευτερεύουσα απόχρωση του αγαπημένου μπλε,  όπως πολύ σωστά έγραψε και η @Stella. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αγαπημένος μου πίνακας όλων των εποχών,  είναι ο Nymphéas του Claude Monet. Δεν έχει βγει ποτέ από την κρεβατοκάμαρα μου.. (όχι ο γνήσιος έτσι; δε θα’ μουν εδώ τώρα. χαχαχαχχα)

 

 

 

 

 

Τώρα γιατί έγραψα παραπάνω ότι είμαι αναποφάσιστη– μη μου δίνετε σημασία. Κατάλοιπα του 2021. Θα στρώσω.

 

 

 

33 Σχόλια
  1. Καλημέρα Bb κ bbgirls!! Προσωπικά όχι απλά μου άρεσε η φετινή επιλογή της Pantone( η περσινή δεν μου είχε αρέσει ούτε το κίτρινο αλλά ούτε το γκρι τα αγαπώ), το φετινό όμως είναι από τις πιο ωραίες,πιο γοητευτικές και φιγουράτες αποχρώσεις, που αμφιβάλλω αν υπάρχει γυναίκα( ίσως κ άντρας)που δεν θα της/του ταιριάζει αυτό το χρώμα!! Θα το ήθελα πολύ αν γίνεται και σε ρούχα κ σε αξεσουάρ κ σε παπούτσια κ σε τσάντες στα πάντα… Στο πατρικό μου είχα διαλέξει αυτή την απόχρωση για το δωμάτιο μου με χαλάρωνε πολύ κ δεν το άλλαξα ποτέ αλλά κ αφότου έφυγα οι δικοί μου δεν άλλαξαν ποτέ αυτό το χρώμα,κ εγώ είμαι κ άτομο που δεν αντέχω να έχω την ίδια απόχρωση στους τοίχους του σπιτιού μου, μέχρι κ 2 χρόνια καλά είναι μετά με πιάνει εκνευρισμός! Τζούλια κ εγώ το πιστεύω ότι από εκεί προήλθε η έμπνευση !

  2. Μου αρέσει πολύ η απόχρωση αυτή γιατί πλησιάζει προς το μωβ που είναι το πιο αγαπημένο μοθ το χρώμα 💜.. Ούτε που θυμόμουν ποιο ηταν το περσινό χρώμα της Pantone (αν και το γκρι μου αρέσει, όπως και το κίτρινο) αλλά το φετινό χρώμα, με το που το είδα πριν ένα μήνα περίπου, μου έχει “μείνει” όπως και η ονομασία του που δεν την είχα ξανακούσει 💜

  3. Kαλημερα
    Ειμαι αναποφασιστη για το αν μου αρεσει η οχι
    Μου θυμιζει πολυ τις πενθιμες κορδελες σε….ασε μη πω
    Πολυ παλια ειχα αγορασει κουρτινες στο χρωμα τις βιολετας με λουλουδακια κατι σαν εγγλεζικο στυλ
    Αλλα το μετανιωσα
    Μου εφερνε στον νου μονο πενθιμα πραγματα
    Λατρευω την λεβαντα και την βιολετα αλλα για το χρωμα ………

  4. Μου αρέσει πολύ το χρώμα, αλλά κυρίως να το φορώ σε αξεσουάρ, όπως η υπέροχη τσάντα Bottega Veneta ή ένα μακρύ φουλαρι στο λαιμό ( όπως φόρεσε η Συλβί με total black ρούχα & λευκό φουλαρι από το “Η Έμιλυ στο Παρίσι” ) Επίσης, θα μου άρεσε και ένας τοίχος βαμμένος στην κρεβατοκάμαρα σε αυτόν τον τόνο της Pantone. Μου θυμίζει κι εμένα λεβάντες από αγγλική εξοχή…και το μυαλό μου πήγε στην υπέροχη διαφήμιση με τις λεβάντες του Jo Malone. Θυμάστε;
    xx

  5. @Τζενη: Ναι ότι είναι χαλαρωτικό χρωμα δεν υπάρχει αμφιβολία. Και εγώ θα το έβλεπα σε υπνοδωμάτιο.

  6. @Rania: Μάλλον Laura Ashley θα ήταν το brand. Διάσημο γι αυτού του τύπου τα English countryside υφάσματα.

  7. @Sofia Marga: Η Συλβι μεταξύ μας, είναι η μόνη καλοντυμένη σε αυτή τη σειρά! 😅

  8. @Julia, συμφωνώ! Όλο το στυλ της μου αρέσει & ξεχωρίζει, αλλά, έχει και ένα τέλειο σώμα που μπορεί να αναδείξει ότι φορά.
    xx

  9. Μωβ πάνω απ΄όλα!!! Ολες οι αποχρώσεις, όλοι οι τόνοι, όλες οι εκδοχές! Το άρωμα του διαλογισμού, της μυσταγωγίας, των αυτοκρατοριών. Το λατρεύω από παιδί και δεν υπάρχει ούτε μια του εκδοχή να μην μου αρέσει!

  10. Ωραίο χρωματάκι δε λέω αλλά νιώθω πως η pantone άρχισε να στερεύει από ιδέες.
    Μουτςς

  11. @Julia κ όμως θα σου πήγαινε εξαιρετικά σε ρούχο είμαι βέβαιη περισσότερο από όλες τις παραπάνω κυρίες Lady Gaga, Cardi B, .. Εγώ λέω να κάνεις την αρχή από την φετινή απόχρωση της Pantone και με την αρχή κάθε νέας χρονιας μαζί με το post της Pantone να μας ανεβάζεις κ μία φωτογραφία σου ντυμένη στην απόχρωση της συγκεκριμένης χρονιάς!! Σε περιμένουμε λοιπόν με το very peri 😉

  12. Πολύ όμορφο χρώμα αυτό της λεβάντας, ήρεμο, γαλήνιο, πράγμα που το χρειαζόμαστε πιο πολύ από κάθε άλλη φορά. Σε κρεβατοκάμαρα θα ήταν πολύ ωραίο ή και σε έναν τοίχο σαλονιού. Πολύ ωραίο θα ήταν σε φουλάρι επίσης, σε μπλούζα, μαζί με μαύρη ή άσπρη φούστα ή παντελόνι και φυσικά σε σκιά, σαν αυτές τις ωραίες που μας δείξατε στο ποστ.

  13. @Τζενη: Μη μου βάζεις ιδέες! Μη μου βάζεις ιδέες!! 😂😂😂😂💜💜💜

  14. Pale purple προτιμω να το λεω…
    @JULIA , ζουμε με pale purple να σε δουμε…
    Κορίτσια,σήμερα έχω ανάγκη την θετικη σας ενέργεια…έχω συνέντευξη για μια δουλειά που μ’ ενδιαφέρει…κι όπως βλέπετε από την ώρα, εχω μεγάλη αγωνία…

  15. @Celia Πολύ πολύ καλή επιτυχία Celia!! Μην σκέφτεσαι αν θα τα πας καλά, μην αγχώνεσαι(όσο μπορείς) , μην σκέφτεσαι την διαδρομή ως το αποτέλεσμα ,ούτε αν θα πάει καλά ή όχι εστίασε μόνο κ βάλε ήδη τον εαυτό σου στην θέση της δουλειάς που περιμένεις κ λειτούργησε σαν να την έχεις πάρει ήδη κ τότε να σαι σίγουρη θα γίνει🙂 εγγυημένα!! Περιμένουμε τα νέα ❤ @Julia ζούμε σε very peri να σε δούμε 🥰

  16. @Celia Πιστευω θα τα καταφερεις γιατι δεν εισαι πια πρωτοβγαλτη στην αγορα εργασιας
    Κακα τα ψεμματα οταν εχουμε δουλεψει και δεν ειμαστε 20+ κατι τα καταφερνουμε πιο καλα σε συνεντευξεις
    Αρκει να δειξεις οτι σε ενδιαφερει το συγκεκριμενο αντικειμενο δουλειας και θα το κανεις γιατι σου αρεσει και οχι μονο για βιοποριστικους λογους
    Καλη επιτυχια σου ευχομαι
    @julia ναι εφερνε στο στυλ Laura Ashley αλλα δεν ηταν αυθεντικη κουρτινα αλλα απομιμηση απο καταστημα που τα ειδη του εφερναν σε αυτο το στυλ
    Δεν την κρατησα πολυ μονο μισο χρονο και οταν εβαλα τις χειμωνιατικες τις χαρισα σε καποια γνωστη μου που τις ηθελε

  17. @ΤΖΕΝΗ & ΡΑΝΙΑ, ευχαριστώ…. καλά νομίζω πως πήγε….θα ξέρω σε καμια 15αριά μερες….

  18. @Celia: Νομίζω με όλη την θετική ενέργεια που σου έχουμε στείλει τα bb girls, έχεις τη δουλειά στο τσεπάκι σου. Φυσικά περιμένουμε update έτσι;

  19. @όλες:

    Μη μου βάλεις challenge! Μη μου βάλεις challenge! Μη με βάλεις να παίξω Trivial Pursuit και να μη νικήσω! Έχω θέμα λέμε! Αφήστε που – δεν ξέρω αν σας το είπα- θέλω να αλλάξω καριέρα. Θέλω να γίνω … Chaser!!

    (το έβλεπα το The Chase τον περασμένο Απρίλιο στο Λονδίνο και είχα ξετρελαθεί. Δεν σας λέω τι έγινε όταν έμαθα ότι έρχεται και στην Ελλάδα..όσο μπορώ δεν το χάνω και εγώ και όλη η οικογένεια- με τίποτα!!)

  20. @Julia χαχαχα κ με ποιο ψευδώνυμο που σε αντιπροσωπεύει θέλεις να παίξεις στο The Chase?? 🤣🤣🤣 αν αλλάξεις καριέρα πάρε κ εμάς όμως… εγώ θα είμαι το “ταπεινό μυρμηγκάκι “

  21. @Tζένη: Νέο challenge???? Θέλεις και ψευδώνυμο?? Κάτσε να σκεφτώ! ξαναμπές στο post μέσα στη μέρα!! χαχααχαχ

  22. @Tζένη Κας:

    Τhe Chaser:

    Ελληνικά «Κυρία Ιαγουάρος»
    Αγγλικά “Lady Jaguar”.
    Tagline “Γρήγορη και Θανάσιμη”

    (και Πολυτελής και Stylish – αλλά αυτό μεταξύ μας, για να μη μας κράξουν… χαχαχχαχχαχαχαχχαχααχαχ)

    Σου αρέσει’;

  23. Lady Jaguar 🤣🤣🤣🤣🤣 κλαίω, αλλά επειδή είμαστε κ λίγο ψώνια απ ότι φαίνεται σου δίνω και αυτές τις προτάσεις να τις εξετάσεις μέχρι να αλλάξεις επάγγελμα λοιπόν:1) Professional Executor, 2)Poison Woman, 3)Deadly Threat, 4)Dark Lady,5) One me and no other

  24. @Τζενη: Να φανταστώ ότι το τελευταίο μεταφράζεται σε «εγώ και καμία άλλη;» 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    Ναι σαι καλά Τζενακι με έκανες και γέλασα!!

    (Πάντως το Professional Executor, μου έκανε κλικ δε στο κρύβω!! 😂😂😂😂)

  25. Μου αρέσει πολύ αυτό το χρώμα,από πέρυσι την άνοιξη,όπου το έβλεπα το αγόραζα και θα συνεχίσω γιατί μου πηγαίνει και με φωτίζει.
    @CELIA,GOOD LUCK!!!

  26. @Julia: χαχαχαχαχχαχα το πιστεύεις ότι σκέφτηκα τη συγκεκριμένη μέρα με το που είδα το ποστ ?

  27. @Julia Αμέ έτσι ακριβώς μεταφράζεται 🤣🤣

  28. @Litsa: Σοβαρολογείς;;; Θυμάσαι τι φορούσα;; Θα με τρελαααάνεις!!! Μουτς και ματς και μουτς και μάτς!! 💜💜💜💜💜💜

  29. Υπέροχο χρώμα το μωβ!!! Ήδη έχω αγοράσει μια υπέροχη μωβ ζιβάγκο μπλουζα!!!! 💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.