Λευκό, παντού. Που σας βρίσκουμε σήμερα;

 

 

Δεν έχουν περάσει περισσότερες από 20 μέρες που «έφυγαν» τα ψηφιακά χιονάκια του bb και σήμερα καλωσορίζουμε τα (πολύ) αληθινά χιόνια.

 

H μέρα έχει την ομορφιά της  αλλά θέλει και πολύ προσοχή ειδικά στην Αθήνα που δεν είμαστε συνηθισμένοι στα χιόνια όπως οι φίλες μας στα βόρεια της χώρας. Ακούω ότι είχε να χιονίσει δυο συνεχόμενες χρονιές στην Αθήνα από το 1969, ενώ τα νησιά του Αιγαίου είχαν να δουν χιόνι 40 χρόνια.

 

 

 

 

Οι εικόνες που ακολουθούν δεν είναι από τη Φλώρινα, ούτε από το Νευροκόπι. Είναι από την Οδό Πεντέλης στα Μελίσσια, στις 10.30 το πρωί της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου 2022.

 

Θέα από  παράθυρο και βεράντα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο δρόμος..

 

 

 

 

 

 

 

Κάκτος, μόνος,  ψάχνει ζέστη.

 

 

 

 

Για  τους  συνανθρώπους μας και επειδή κανένας σήμερα δεν πρέπει να είναι στο κρύο, λειτουργούν:

 

 

Το Πολυδύναμο Κέντρο για Αστέγους του Δήμου Αθηναίων, Αχαρνών 1 Αθήνα Τηλ. 210 5246515

Το Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας,  Ταϋγέτου 60 Τηλ 210 2011151

Η Λέσχη Φιλίας «Ανάληψη του Κυρίου» στο Νέο Κόσμο Τηλ 210 9249403

 

 

 

Σε κάτι άλλο, με μεγάλη μου λύπη έμαθα σήμερα για τον θάνατο του αγαπημένου σχεδιαστή Thierry Mugler στα 73 του χρόνια. Ένας σχεδιαστής που μεσουράνησε τη δεκαετία του 1980, που έχει ντύσει  τις πιο διάσημες celebrities, ένας σχεδιαστής πρωτοποριακός που στην αρχή του 21ου αιώνα αποφάσισε να «φύγει» από τα ντεφιλέ και να σχεδιάζει επιλεκτικά και μόνο, για διάσημες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. Παρόλο αυτά, δεν του «έφυγε» ποτέ η αγάπη του για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση υπέροχων αρωμάτων – αρωμάτων που θα μείνουν στην ιστορία- το Angel, το Alien, το Womanity, το Oriental Extreme  και πιο πρόσφατα, ένα από τα πλέον αγαπημένα μου το Aura.

 

Rest in Peace Thierry Mugler.

 

 

 

 

 

 

13 Σχόλια
  1. Καλημεραααα…κι εμείς εδώ κλεισμένοι μέσα…λέμε να κατέβουμε σε λίγο για να φτιάξουμε έναν χιονάνθρωπο…έχω πιεί τέσσερα τσάγια από το πρωί…το τραβάει ο καιρός…
    Τώρα διάβασα κι εγω για τον Μugler…κριμα….λατρεμένο ΑNGEL….πρωτοκυκλοφόρησε το 1992…θυμάμαι είχε γίνει ένας μικρός χαμός τότε….

  2. Καλημέρα ❣❣ Τέλειες χιονισμένες εικόνες μας προλάβατε λοιπόν εκεί στην Αθήνα πρώτοι γιατί εμείς εδώ Θεσσαλονίκη ούτε για πλάκα χιόνι αντιθέτως συννεφιά με ήλιο 🌤 καθημερινά..

  3. @Τζενη: Πράγματι!! Την προσπέρασε τη Θεσσαλονίκη το χιόνι αυτή τη φορά!!

  4. Στο σπίτι με βρίσκετε με webex.;Πάρα πολύ κρύο αλλά το χίόνι έπεσε μέχρι τα Ψαρά,εδώ τίποτα.

  5. Βρίσκομαι Αθήνα, στα προάστια, που χιονίζει ασταμάτητα! Αλλά και από την όμορφη Χαλκίδα και τα περίχωρα, έλαβα πρωί πρωί φανταστικές χιονισμένες φωτογραφίες! Υπέροχο το λευκό τοπίο για όλους εμάς που είμαστε μες τα σπίτια μας. Ελπίζω αυτή η κίνηση να ανοίξουν όλα αυτά τα κέντρα φιλοξενίας για τους συνανθρώπους μας, να έχει διάρκεια. Δεν ήξερα για τον Mugler. Απλά, σκέφτηκα, στην γειτονιά των Αγγέλων, ο δημιουργός του αγαπημένου μου Angel.
    xx

  6. Αν σας πω ξύπνησα με ήλιο το πρωί? Να προσέχετε όλες 💜
    Μουτςς

  7. Στη Ζάκυνθο έχει ήλιο με δόντια! Αλλά λόγω του κρύου και της ανάγκης για ανοιχτά παράθυρα, τα σχολεία είναι κλειστά, οπότε χαιρόμαστε το σπίτι μας.
    Μακάρι γρήγορα να αποκατασταθούν οι συνδέσεις του ρεύματος και να απεγκλωβιστούν όλοι από αυτοκίνητα και σπίτια!

  8. Καλημέρα από τη παγωμένη Ρόδο! Εύχομαι να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα από τη κακοκαιρία!

  9. Στην Πειραϊκή που μένω, πέρα από χιονονιφάδες εχτές που έπεφταν συνέχεια, ούτε καν το έστρωσε έστω και λίγο, καμία σχέση με πέρυσι που με τη Μήδεια το χιόνι ειχε φτάσει μέχρι τα βράχια στη θάλασσα!! Και σήμερα έχουμε ήλιο, με τσουχτερό βέβαια κρύο, αλλά χιονακι ούτε για δείγμα.. Πέρα από την αγανάκτηση μου για το ανύπαρκτο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και το ανίκανο κράτος, εμείς μια χαρα μείναμε μέσα στο ζεστό μας σπιτακι και δεν ταλαιπωρηθηκαμε καθόλου οπως χιλιάδες συνάνθρωποι μας.. Υ. Γ
    Χτες εμαθα για το θάνατο αυτού του καταπληκτικου, εμβληματικου σχεδιαστή που το άρωμα του Angel είναι από τα πιο αγαπημένα μου από τη δεκαετία του 90💙 RIP

  10. Αθήνα αλλά ευτυχώς σε περιοχή που δεν έριξε πολύ χιόνι. Υπομονή σε όσους βρίσκονται προς τα βόρεια της Αττικής

  11. Kαλημερα
    Βρισκομαι και εγω στο σπιτι και παρακολουθω με ανεση Australian Open τεννις
    Χθες χιονισε πολυ και εδω που βρισκομαι και το καλυτερο μου που ειχα χρονια να ζησω ηταν που βγηκα για περπατημα ενω χιονιζε
    Βεβαια δεν το ειχε στρωσει ακομη και περπατουσα ανετα
    Το βραδυ ομως χαζευα την χιονοπτωση εκ του ασφαλους

  12. Στην ασφάλεια και τη ζεστασιά του σπιτιού μου, νοιώθω σχεδόν ενοχικά βλέποντας τι προκάλεσε η κακοκαιρία σε χιλιάδες συμπολίτες μας….. ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, η τελευταία φορά που νοιώθω τόση αγανάκτηση.
    Λυπήθηκα πάρα πολύ για τον θάνατο του thierry mygler, με εναν ιδιαίτερο τρόπο με έχουν σημαδέψει τα αρώματά του , δυστυχώς το oriental extreme δεν το μύρισα ποτέ, εύχομαι να συνεχίσουν να κυκλοφορούν τα αρώματά του….

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.