Kαλημέρα bb girls (τέταρτη μέρα αποκλεισμού)

 

 

 

Χθες που λέτε, βγήκαμε τέσσερα άτομα σαν τις βρεγμένες γάτες από το σπίτι νυχοπατώντας για να μη φάμε καμία γλίστρα,  γιατί μπαφιάσαμε – αρκετά πλέον με τα lockdowns εκούσια ή ακούσια, είναι  λες και μας κατατρέχουν.

 

Ο κύριος Ρωμανός aka  αθλητής,  το είδε χαλαρά-δε-με-σταματάει-τίποτα και τελικά  την έφαγε την τούμπα αλλά δεν χτύπησε καθόλου γιατί έπεσε σε μαλακό χιόνι και μου έφτιαξε τη μέρα γιατί γέλαγα μετά δακρύων κανά πεντάλεπτο.

 

 

 

Θέλαμε να δούμε και τι πρόσβαση υπήρχε έξω από την πολυκατοικία. Μάλιστα, μάλιστα είχαμε και φιλοξενούμενο αφού ήρθε το μεσημέρι της Τρίτης με τα πόδια αλλά μετά αποκλείστηκε εντελώς  και δεν έφυγε ποτέ.

 

Γύρω στα 70 μέτρα από το σπίτι μου – δίπλα σχεδόν δηλαδή- υπάρχει ένα καφέ Beat και πήραμε στο χέρι κάτι καφέδες και κάτι ζεστές σοκολάτες, μπήκαμε και στο απέναντι SM για σαχλαμάρες για να περάσει η ώρα και μετά πάλι πίσω στο σπίτι.

 

Σε ένα σπίτι που ας λέμε ότι ήμασταν και τυχεροί γιατί τη μόνη μέρα που δεν είχαμε ρεύμα ήταν τη Δευτέρα το βράδυ από τις 8:00μμ έως τις 2:00 πμ αλλά τουλάχιστον είχαμε πολύ  ζέστη από το τζάκι και πολύ φως γιατί έχω στο σπίτι πάντα πάρα πολλά κεριά ( δεν εννοώ τα διακοσμητικά αρωματικά,  εννοώ κεριά που κρατάνε και έχουν φως τύπου 1800). Άρα θεωρώ ότι ήμασταν τυχεροί άλλοι έζησαν πολύ χειρότερες καταστάσεις.

 

 

 

 

Και πως περνά η ώρα; Αφού το ρεύμα έρχεται και φεύγει, έρχεται και φεύγει και εκνευρίζεσαι φυσικά και κλείνεις τον υπολογιστή και άντε να δουλέψεις;

 

 

Λοιπόν, από διάβασμα πολύ. Ολοκλήρωσα την «Ιστορία της Λίσι» του Stephen King και χάρηκα  γιατί και μου άρεσε το βιβλίο ( δεν τρελάθηκα αλλά μου άρεσε) και ανάσανα γιατί μετά το «Outsider» που δεν μου άρεσε καθόλου χάρηκα, διότι νόμιζα ότι ο αγαπημένος έχασε τον οίστρο του.

 

 

 

 

 

Αυτό το τελείωσα τη Δευτέρα το βράδυ και αμέσως μετά έπιασα στα χέρια μου τις «Δεκαεπτά Κλωστές», του Πάνου Δημάκη. Πολύ περίεργο για μένα που δεν διαβάζω Έλληνες συγγραφείς -κακώς και το ξέρω- αλλά τα βιβλία τους τα βρίσκω στενά, με στενεύουν λίγο – δεν ξέρω πως αλλιώς να σας το εξηγήσω – εγώ καταλαβαίνω μόνο.

 

Παρόλα αυτά ήθελα πολύ να το διαβάσω αυτό το βιβλίο πρόκειται για αληθινή ιστορία που διαδραματίζεται το 1909 στα Κύθηρα και ένα έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο ενώ μέχρι σήμερα ο δολοφόνος λειτουργεί ως μπαμπούλας για τα παιδιά του νησιού:  «θα σε φάει ο Καστελάνος». Πέρα όμως από το γεγονός αυτό καθαυτό είναι και μια ηθογραφία -ήθη, έθιμα, τρόπος σκέψης για μια κοινωνία επηρεασμένη από τον Λέοντα της Βενετσιάς κλειστή, θρησκευόμενη, σοβαρή και «ηθική» αλλά τελικά βαθιά ανήθικη.

 

 

 

 

 

Το ξεκίνησα Δευτέρα βράδυ  και το τελείωσα χθες αργά, γιατί για μένα δεν ήταν και μεγάλο, 266 σελίδες μόνο. Πλατειάζει λίγο ο συγγραφέας στις περιγραφές, στα καλολογικά στοιχεία και στη φιλοσοφική διάσταση που προσδίδει σε άψυχα αντικείμενα και φύση, αλλά σίγουρα το βρήκα ενδιαφέρον και σας το προτείνω.

 

 

 

 

 

Και ταινίες φυσικά. Όχι ακριβώς binge watching γιατί ενδιάμεσα υπήρχε και το διάβασμα αλλά πάντως είδα:

 

Το πρώτο επεισόδιο του “The Gilded Age” από τον Julian Fellows, συγγραφέα, σεναριογράφο, παραγωγό που μας έχει δώσει το (αγαπημένο) Downton Abbey αλλά και το βιβλίο «Belgravia» – αγαπημένο και αυτό. Ιστορία για το τέλος του 19ου αιώνα και την «πάλη» ανάμεσα στην Old New York και τη New New York, δηλαδή οι παλιές οικογένειες, οι αριστοκρατικές,  οι λεγόμενοι και wasp (White Anglo- Saxon Protestants) τα «τζάκια»,  οι Astors,  οι Van Leer, οι Carnegie, κλπ εναντίον του Νέου Χρήματος από τις ευκαιρίες εκείνης της εποχής (πετρέλαιο/ σιδηρόδρομοι κλπ). Οι μεν σνομπάρουν τους δε, οι δε τους μισούν αλλά θέλουν να μπουν στην κλίκα τους- όνειρο! Όνειρο σας λέω! Περιμένω πως και πως το δεύτερο επεισόδιο- θα κολλήσω. HBO στη Vodafone TV.

 

 

 

 

Στο Ertflix που με έχει ξαφνιάσει πολύ ευχάριστα είδα το “American Pastoral” – φυσικά είχα διαβάσει το βιβλίο του βραβευμένου με Pulitzer Philip Roth και ήθελα πολύ να δω και την ταινία η οποία δεν έφτασε το βιβλίο σε καμία περίπτωση και μάλλον θα την χαρακτήριζα βαρετούλα.

 

 

Από σαχλαμάρες – τύπου- βλέπω – αλλά ταυτόχρονα κάνω και πολλά άλλα, είδα τον «Αόρατο Άνθρωπο» στο Netflix. Eίδα όμως και το “Μόναχο στα Πρόθυρα του Πολέμου» που χωρίς να είναι ταινιάρα είχε μεγάλο ενδιαφέρον, μπορεί βέβαια να παίζει ρόλο και το γεγονός  ότι αυτή η περίοδος λειτουργεί μαγνητικά πάνω μου.

 

 

 

 

 

Σειρές στο Netflix βλέπω πολύ σπάνια και μόνο τις πολύ καλές,  γιατί τις βαριέμαι αφόρητα αλλά ξεκίνησα να βλέπω το Archive 81 -καλά εδώ μιλάμε για τρικυμία έν κρανίω των δημιουργών αφού είναι πέντε ιστορίες μέσα σε μια  και ενώ είναι πλούσιο στο να βάζει τη μια ιστορία μέσα στην άλλη, οι σεναριογράφοι μάλλον δεν τα πάνε και πολύ καλά με το λεξιλόγιο αφού η πρωταγωνίστρια  λέει τη λέξη fuck ανά ένα λεπτό- το ορκίζομαι! Είμαι ψυχαναγκαστική και κράτησα χρόνο!. Eκτός από το fuck υπάρχει και το damn, shit, screw- holy fuck,  εγώ θα τους τα λέω;  Αλλά για κάποιον λόγο κάτι έχω πάθει και το συνεχίζω για να δω που θα καταλήξει τελικά όλο αυτό με αιρέσεις, μάγισσες, δαίμονες κλπ κλπ στη μοντέρνα Νέα Υόρκη. Είμαι στο 6ο επεισόδιο (αν ξε- αποκλειστώ, μπορεί και να μη το συνεχίσω)

 

Αυτά.

 

Θα καταφέρω να κάνω αυτό που προγραμμάτιζα για σήμερα το βράδυ; Δύσκολο το βλέπω, πολύ φοβάμαι ότι  θα ακυρωθεί  και δεν σας κρύβω πολύ λυπάμαι γιατί η 27η Ιανουαρίου έρχεται μια φορά το χρόνο.

 

 

Φιλιά από μας, bb girls

 

 

 

 

 

 

 

26 Σχόλια
  1. Κουκλάκια μου💖💖 δεν μπορώ με την τελευταία φωτογραφία έλιωσα 💖💖 Ζηλεψα λίγο που ειδα τόσο χιόνι σε ολη την Αττική, εκτός από εμάς στην Πειραϊκή, που εκτός από κάτι χιονονιφάδες(πυκνές) τη Δευτέρα, δεν μας το έστρωσε ούτε για δείγμα και είχαμε και έναν ήλιο να!! Το κρύο βέβαια τσουχτερο, 2 βαθμοί εξω.. Ήμασταν τυχεροί στον Πειραιά μας γιατί δεν είχαμε ποτέ διακοπές ρεύματος ή νερού και βλέποντας τι περνάνε συνάνθρωποι μου (που και μέχρι σήμερα δεν έχουν ρεύμα) ένα σφίξιμο το νιώθω (επιτελικό κράτος και αηδίες, τέλος πάντων) Εμείς Τζούλια μου είδαμε ολο το δεύτερο κύκλο της, Emily in Paris και διάβασα και ενα υπέροχο καινούργιο βιβλίο το Μεσάνυχτα στη Βιβλιοθήκη που σας το προτείνω οπωσδήποτε!! Τζούλια μου Υδροχόινα μου αγαπημένη να τα χιλιάσεις με υγεία, χαρές και φως στη ζωή σου πάντα, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ🎂

  2. Καλημέρα Bbgirls 😊 πέρασες τέλεια Τζούλια πάρα πολύ επικωδομητικά στην τόσο δύσκολη κατάσταση των ημερών και κάτι μου λέει ότι μετά από τόσο διάβασμα κ τόσες ταινίες σε βλέπω πιο ανανεωμένη,κάτι αισιόδοξο διακρίνω στην συγγραφή σου!!! Εγώ δεν θα άντεχα τόσα πολλά ειλικρινά…οσο για τις 266 σελίδες σε 2 μέρες τι να πω??? Εγώ θα ήθελα 266 μέρες.. ο κύριος Ρωμανός όμως στο τέλος ένας αληθινός κούκλος!!!!!

  3. @Maryl: Ευχαριστώ πολύ αγαπημένο μου κορίτσι! Ειδες; Σε έφτασα!!!
    Αχ θέλω και εγώ να το διαβάσω! Μόλις ξε από κλειστώ έφυγα για βιβλιοπωλείο!!

  4. @Τζενη Κας: Γράφω, γράφω γιατί φοβάμαι μην ξεμεινω από ρεύμα πάλι και δεν προλάβω να σας πω αυτά που θέλω!!!

    Ωωω! Κοπλιμέντο για τον κύριο Ρωμανό;; Το καλύτερο του! Ευχαριστώ αγαπημένη!

  5. Καλημέρα! Ομορφιές!!!
    Εξαιρετικά εποικοδομητικός ο χρόνος του εγκλεισμού λοιπόν. Θα ήθελα να προσθέσω τον τελευταίο κύκλο του After Life στο Netflix. Αυτή η γλυκύτητα στο βλέμμα του Gervais… και το υπεροχο κατ’ εμέ βρετανικό χιούμορ που με κάνει να γελάω τόσο πολύ (προς έκπληξη κάποιων που δεν το εκτιμούν όσο του αξίζει- εκείνοι χάνουν!)
    Θα μου λείψει αυτή η μελαγχολική, γλυκόπικρη σειρά.

  6. @ΒΙΚΥ: Λατρεμένο και άφταστο το αγγλικό χιούμορ αλλά για κάποιον λόγο ο Gervais δεν με «τραβάει». Βέβαια έχω ακούσει πολλά καλά γι αυτή τη σειρά και αφού την προτείνεις και εσυ, μάλλον ήρθε η ώρα να την δω!!

  7. Νομίζω αξίζει να της δώσεις μια ευκαιρία. Σίγουρα κάτι θα βρεις ενδιαφέρον 😉
    Περιμένω τις εντυπώσεις σου!

  8. @Βικυ: Done! Θα ξεκινήσω και θα έχει review σύντομα! 😀

  9. Happy birthday 🎈@Julia ❣️ Η πιο κούκλα μαμά με τον πιο κούκλο συνοδό!!!! Σας βλέπω και σας χαίρομαι!!!
    (Δύο σειρές μου άρεσαν στο Netflix: Λουπεν & Μπριτζεστον)
    xx

  10. @Sofia Marga: Σε ευχαριστώ Σοφία μου! Να χαίρεσαι την όμορφη οικογένεια, μικρούς και μεγάλους!!

  11. Μαμά και γιος γλύκα!ΠΟλύ χιόνι στην Αθήνα βρε παιδί μου.Τι παθαίνει αυτή η πόλη,πλημμύρες,χιόνια φωτιές.Έλεος!Λυπάμαι πραγματικά για την ταλαιπωρία των ανθρώπων στην Αττική οδό και φυσικά γι’αυτούς που έμειναν χωρίς ρεύμα.Τραγικές καταστάσεις για αρρώστους και αδύναμους.Τι να πω,έλλειψη οργάνωσης και πρόληψης από τον κρατικό μηχανισμό σε συνδυασμό με ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν αυτά τα αποτελέσματα.Πάντως,μας γλύκανε η φωτό μαμάς και υιού!Τα φιλιά μου και καλό διάβασμα, γιατί όπως φαίνεται θα κατεβάσετε τη βιβλιοθήκη!

  12. @JULIA,χρόνια πολλά και καλά με υγεία κι ευτυχία,να χαίρεσαι πάντα και να χαμογελάς!!Σε αγαπάμε!!

  13. Happy birthday to youououou!happy birthday to youououou!happy birthday dear Julia!!happy birthday to youuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!,,🎉🎊🎂

  14. Kαλημερα
    Χρονια Πολλα @JULIA Υγεια πρωτιστως και μονο ομορφες μερες να εχουν τα επομενα πολλα χρονια σου Χειμωνιατικο κοριτσι εισαι και οσο αντιξοεες να ειναι οι συνθηκες εσυ παντα με χαμογελο
    Κουκλακι ζωγραφιστο ο Ρωμανος αλλα δεν ειναι τυχαιο αφου εχει τετοιας ομορφιας μαμα
    Μηπως το εχουν οι Υδροχοοι που δεν αγαπουν τους Ελληνες συγγραφεις
    Ουτε και εγω αγοραζω βιβλια τους για λογο που οπως λες μονο εγω γνωριζω που δεν αντεχω την γραφη τους
    Στο σπιτι μου δεν θα βρεις κανενα βιβλιο Ελληνα συγγραφεα

  15. @Marianna: Όπως το είπες. Τα έχουμε δει όλα εμείς οι Αθηναίοι τα τελευταία χρόνια!!
    Ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια και τις ευχές αγαπημένη!! 💜💜💜

  16. @Peni: Σα να σε ακούω να μου τραγουδάς!! Στο ορκίζομαι!! Ευχαριστώ πάρα πολύ αγαπημένο bb girl! 💜💜💜

  17. @Rania: Αχ αυτά τα πάντα όμορφα λόγια σου Ρανια μου! Ναι δεν ξέρω.. πάντα προσπαθώ, πάντα τρέχω όταν διαβάζω καλες κριτικές, αλλά πολλές φορές τα αφήνω στη μέση..

    Ευχαριστώ πολύ αγαπημένη!! 💜💜💜

  18. Εγώ πάντως το τραγούδι το έγραψα στα αγγλικα.🤪

  19. @Julia Χρόνια πολλά κ από μένα όμορφο κορίτσι💕 που ξέχασα να σου πω, ο,τι ομορφότερο δεν θα πω γιατί νομίζω πως το έχεις αποκτήσει ήδη με τον κούκλο κύριο Ρωμανό💋, σου εύχομαι όμως ατελείωτες χαρές κ άπειρη αγάπη να συντροφεύει την ζωή σου !! Να είσαι γερή κ να χαίρεσαι την οικογένειά σου ❤

  20. Εμμμ κάτι ξέρω που σε λέω μικρή. Κουκλάκια μου 💜💜💜
    Μουτςς

  21. Το δικό μου το κινητό είχε μια ρύθμιση κ μου το έμφανιζε μεταφρασμένο. Οκ δε τρελαθηκα, ακόμα!!!!!

  22. Κούκλοι, μαμά και υιός!!! Υπέροχο στυλ στα χιόνια

  23. Eδώ τις πρωτες ημέρες τα πράγματα ήταν τραγικά …ακόμα σε κάποια μικρά στενά που δεν τα πολυβλέπει ο ήλιος ακόμα υπαρχει παγωμένο χιόνι… ευτυχως δεν κόπηκε το ρευμα και είχαμε και θέρμανση και ίντερνετ…εγω βλέπω από την αρχή τα επεισόδια (όσα εχουν βγει ως τώρα ) του AND JUST LIKE THAT…

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.