EMBLEMATIC by JOURNAPER: To νέο ρομαντικά μοιραίο άρωμα αντιθέσεων.

 

 

 

Τα αρώματα για μένα είναι σαν τις ανθρώπινες σχέσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που περνούν από τη ζωή μας αδιάφορα, ξεχνάμε την ύπαρξη τους. Άλλοι μας είναι αντιπαθείς, δεν θα κάναμε ποτέ παρέα, δεν θέλουμε να τους ξέρουμε…

 

Είναι κι αυτοί που «γράφουν» στο πέρασμα τους. Μεγάλοι έρωτες, αδελφικές φιλίες, μέντορες, δάσκαλοι, σημαντικές παρουσίες… άνθρωποι που μένουν ανεξίτηλοι. Εμβληματικοί!  Κάπως έτσι, είναι για μένα τα αρώματα… Υπάρχουν αρώματα που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα, χαρούμενα, ευωδιαστά.  Αρώματα εφήμερα που τα βαριόμαστε γρήγορα κι ύστερα τα ξεχνάμε.

 

 

Αρώματα που δεν αντέχουμε να τα μυρίζουμε, δεν θα τα φορούσαμε ποτέ. Αλλά υπάρχουν κι αρώματα που έχουν σημαδέψει στιγμές της ζωής μας.  Αρώματα που γίνονται το «ευωδιαστό χαλί», που πάνω τους ξετυλίγεται η δική μας ιστορία. Αρώματα που συνδέονται με τα πιο σημαντικά συμβάντα…

 

Αρώματα εμβληματικά!

 

 

 

 

 

Σαν το EMBLEMATIC του Γιώργου Παπαχατζή. Το νέο άρωμα του ελληνικού brand Journaper που ήρθε να υπογραμμίσει, να χαράξει με την αρωματική του υπόσταση σημαντικές μνήμες και στιγμές. Κάπως έτσι, το οραματίστηκε ο ίδιος.  Να δημιουργήσει ένα άρωμα που ήρθε για να μείνει ανεξίτηλο, εμβληματικό στην αρωματική μας παρουσία.

 

Ήταν κάποτε ένα μικρό αγόρι, που χάζευε κάθε μέρα τον αγαπημένο του παππού, να ξυρίζεται μπροστά στον καθρέφτη.  Ο παππούς του Γιώργου ήταν ένας ευθυτενής, κομψός δικηγόρος, ντυνόταν με καλοραμμένα κοστούμια, έδενε τη γραβάτα του και φορούσε ένα άρωμα, που άφηνε γύρω του την νοσταλγική αύρα μιας φίνας, παριζιάνικης πούδρας.  Ήταν ένα άρωμα που άφησε εποχή, το L’ equipage του Hermes.  

 

 

 

 

 

 

Ένα εμβληματικό άρωμα!

Αυτό υπήρξε για τον Γιώργο Παπαχατζή η πρώτη σφραγίδα, ενός τέτοιου αρώματος.  Ενα άρωμα που χαράκτηκε στην παιδική οσφρητική του μνήμη κι έμεινε συνδεδεμένο με την εικόνα του πολυαγαπημένου του κομψού παππού…

 

Ήταν αυτή η φιλοσοφία με την οποία προσέγγισε τη δημιουργία του EMBLEMATIC.

 

Όπως συνδεδεμένος έμεινε και με τα μπουκέτα βιολέτας που κοσμούσαν, το σαλόνι του πατρικού σπιτιού.

 

«Θυμάμαι ακόμα την μυρωδιά από τις βιολέτες στα βάζα. Με αγγίζει τόσο πολύ η νοσταλγική, πουδρένια, απαλή, λουλουδένια ευωδιά της. Ως αρωματοποιός που λατρεύει τις αντιθέσεις  τόλμησα, να την συνδυάσω με πατσουλί, κανέλα, βανίλια, γιασεμί, τριαντάφυλλο αλλά και μέλι, πούδρα, σανδαλόξυλο.  Η σύνθεσή του αρώματος είναι περίπλοκη, αποτελείται από πολλά συστατικά, τα οποία προσπάθησα να αναμίξω, με τον πιο ομαλό τρόπο. Το ΕΜBLEMATIC είναι ένα μοναδικό, ανατολίτικο άρωμα με πολλαπλές όψεις, εμπνευσμένο από την Αρχαία Ελλάδα όπου αρωμάτιζαν το κρασί με βιολέτες, μέχρι τις μνήμες των παιδικών μου χρόνων στην Αθήνα, αλλά και μια γρήγορη βόλτα στα παζάρια του Μαρακές!» λέει μιλώντας με πάθος, ο Γιώργος Παπαχατζής για τη νέα του δημιουργία.

 

 

 

 

Το EMBLEMATIC είναι ένα άρωμα ωδή στη βιολέτα της Πάρμας. Αυτό το ακριβό, φίνο συστατικό με την μεγάλη ιστορία και τις αυτοκρατορικές καταβολές. Το μυρίζεις και είναι σα να αγγίζεις τα βελούδινα μωβ άνθη, μεθυστικά, σκοτεινά και λάγνα, που από μόνα τους έχουν μια βαθιά, στεγνή πουδρένια αύρα. Το EMBLEMATIC είναι βαθύ, πλούσιο, μεθυστικό με μια έντονη vintage αίσθηση.  Είναι το άρωμα που θα μπορούσε άνετα, να έρχεται από την Belle Epoque.

 

 

 

 

 

Tότε που οι κομψοί κύριοι έσταζαν στα μαντήλια τους μερικές σταγόνες από άρωμα βιολέτας και οι κυρίες το είχαν απαραίτητα στα boudoir τους, δίπλα στις πούδρες και τα βάζα με τα τριαντάφυλλα.  Είναι το άρωμα που θα μπορούσε, να φοράει μια femme fatale, μια χορεύτρια του Moulin Rouge ενώ ετοιμάζεται, να βγει στη σκηνή. Το άρωμα της βιολέτας που φοράει ανακατεύεται με την οσμή του ζεστού κακάο από το φλιτζάνι που αχνίζει δίπλα της. Μπερδεύεται με τη μυρωδιά του τριανταφυλλένιου ποτ πουρί που στολίζει το boudoir της.   Ανακατεύεται με τις μυρωδιές που αναδύονται από το κραγιόν της και της πούδρας, που μ΄ένα μεγάλο πον-πον απλώνει στο ντεκολτέ της.

 

Αυτό το σύνολο ευωδιών είναι το EMBLEMATIC

 

 

 

 

Πέρα από την κυρίαρχη βιολέτα έχει στο άνοιγμα του μια πούδρα ξηρή, σαν αυτή της πικρής σκόνης του κακάο, μια νότα που φαίνεται πως αγαπάει πολύ ο αρωματοποιός, ενώ το τριαντάφυλλο έχει μια στεγνή αίσθηση σαν τα αποξηραμένα ροδοπέταλα.

 

Κι ενώ θα μπορούσε αυτό το άρωμα, να γίνει βαρύ και μελαγχολικό ή και μονοδιάστατο,  έρχεται ένα υπέροχο twist από νότες πατσουλί και δυόσμου και γίνεται δροσερό, αλλά και μια πικάντικη πινελιά από μαύρο πιπέρι, σανταλόξυλο και λιβάνι και εξελίσσεται σε πλούσιο και βαθύ…

 

Ενα τόσο ρομαντικά μοιραίο άρωμα…

 

Είναι όντως ένα άρωμα αντιθέσεων, όπως το περιγράφει ο δημιουργός του, αντιθέσεων όμως τόσο … αρμονικά κι  αριστοτεχνικά δεμένων μεταξύ τους. Η βιολέτα της Πάρμας, αυτό το συστατικό για το οποίο έχουμε μιλήσει εκτενώς σε προηγούμενο ποστ, ολοκληρώνεται σε ένα πολυδιάστατο και στρογγυλεμένο σύνολο με τη βοήθεια των υπόλοιπων νοτών.

 

Άρωμα με μοναδικό sillage που διαχέει το ίχνος του, όπου σταθείς κι απ΄όπου περάσεις.  Άρωμα με τερατώδη διάρκεια, το φοράω και το μυρίζω τις επόμενες μέρες σ΄ότι έχω φορέσει ή αγγίξει, στα σεντόνια, στα ρούχα… Διαθέτει αξιοσημείωτη διακύμανση, ένα χαρακτηριστικό που μοιάζει να έχει παραγκωνισθεί στην σύγχρονη αρωματοποιία… αλλά είναι τόσο σημαντικό, να νιώθεις το άρωμα σου ν’ αλλάζει, να ζυμώνεται με την δική σου μυρωδιά και να εξελίσσεται όσο το φοράς. Τέτοιο άρωμα είναι το EMBLEMATIC.

 

 

 

 

 

Η νέα δημιουργία του Γιώργου Παπαχατζή για τον ελληνικό οίκο αρωμάτων Journaper, έρχεται στα καινούργια κομψά και δωρικά μπουκάλια σε χρώμα «μπλε της νύχτας», συμπληρώνοντας την φιλοσοφία της κομψής πολυτέλειας στην καθημερινότητα μας.

 

 

Stella

 

 

 

25 Σχόλια
  1. Υπάρχουν όντως αρώματα που σου ξυπνάνε πολύ παλιές ωραίες αναμνήσεις..είναι τόσο όμορφο αλλά κ τόσο νοσταλγικό ταυτόχρονα αυτό το συναίσθημα…Από τα αρώματα του θα ήθελα πάρα πολύ να δοκιμάσω αν κ ξέρω σίγουρα ότι θα είναι τρομερό άρωμα κ αυτό είναι το Eros Iros έχει τις νότες που επιλέγω αλλά κ την επιθυμητή με το παραπάνω διάρκεια που θέλω! Η σελίδα του πάντως έχει μεγάλο ενδιαφέρον κ μου αρέσει που δίνει αναλυτικές πληροφορίες για τα αρώματα του!

  2. @ΤΖΕΝΗ ΚΑΣΣΑΠΙΔΟΥ…. Καλά… δεν εχεις ιδέα για το Eros Iros!!!! Το φόρεσα στη διάρκεια των γιορτών και είχαν ποτίσει τα πάντα. Ρούχα, μαλλιά, πιτζάμες, σεντόνια…. Διάρκεια απίστευτη και νότες απίθανες!!!!!

  3. @ Stella Σοβαρά μιλάς??? Τόσο δυνατό έντονο με διάρκεια κ απίστευτες νότες? Αν είναι έτσι τότε με κλειστά μάτια έχω βρει τον επόμενο αρωματικό προορισμό μου!!! Ακόμα είμαι στην αναζήτηση ενός αρώματος που χαρακτηρίζεται από όλα αυτά που λες που δεν είναι πολυφορεμένο, που δεν θυμίζει μια από τα ίδια, που δεν είναι σαν νεροπλυμα sorry κιόλας ένα άρωμα που θα είναι το κάτι ιδιαίτερο!! Ξέρω μπορεί να είμαι από τις περιπτώσεις που αναζητω το ένα και μοναδικό να έχει μ να έχω μία ταυτότητα..δεν θέλω να έχω ένα σωρό αρώματα(που έχω)από τα οποία όλα τα βαριέμαι και δεν με συγκινούν μετά από ένα σημείο

  4. Kαλημερα
    @Stella οι γνωσεις σου απιστευτες
    Μου θυμιζεις την Μαρια
    Νομιζω οτι η λατρεια σου στα φινα ιδιαιτερα και μοναδικα προιοντα φαινεται
    Ποσο πολυ το εχεις ψαξει……..φοβερο

  5. Πόσο μου αρέσει να διαβάζω τις ιστορίες αυτές πίσω από τα αρώματα, και ειδικά οταν τις περιγράφει κάποιος(εν προκειμένω η Στέλλα) τόσο ζωντανά και όμορφα!! Εχω αδυναμία στα πουδρε αρώματα με διάρκεια και η περιγραφή του EMBLEMATIC με έχει ενθουσιασει! Κυκλοφορεί κάπου? Δηλαδή μπορεί κάποιος να το δοκιμάσει?

  6. @MARYL Σιγουρα μπορείς στα Sensities. Δεν ξερω αν στο site της Journaper διατίθεται sample kit.

  7. @TZENH ΚΑΣΑΠΙΔΟΥ Τα ίδια ζητάμε! Κι εγω δεν αντέχω καθόλου τα νεροπλύματα. Πάντως το eros iros είναι πλούσιο και διαρκεί όσο σου είπα, αν και πάντα υπάρχει η υποκειμενικότητα στα αρώματα, μην το ξεχνάμε. Φαντάσου, ότι εγω το θεωρούσα γκουρμαν απο τις νότες (τα οποία δεν μου αρέσουν όπως ξέρετε) ωστοσο πανω μου, έβγαλε μια αμυδρή “πίκρα” από το κακάο. Πολυ δε περισσότερο, πλούσιο και με έντονο sillage είναι το Emblematic, σκεψου, ότι το φόρεσα το πρωι ήρθα Γραφειο, μου έλεγαν όλοι για το άρωμα μου και το ίχνος που άφηνα στους διαδρόμους κι όταν το απογευμα βγήκα με φίλες, πάλι μπαίνοντας στο καφέ μου έλεγαν το ίδιο οι κοπέλλες! Δοκίμασε το και αυτο.

  8. @ΡΑΝΙΑ Σ΄ευχαριστώ πολύ Ράνια μου! Πάντα με τον καλό σου λόγο! Τιμή μου να σου θυμίζω την Μαρία μας, είναι πάντα ξεχωριστή!

  9. @Stella: Αρωματική Ποίηση και το σημερινό και το χθεσινό post.

  10. Πόσο χαίρομαι να βλέπω νέους ανθρώπους που τους θαυμάζω για την δημιουργικότητά τους.
    Μπράβο,Γιώργο!!
    Και πόσο λατρεύω τις νότες πούδρας…. για το δωρικο μπουκάλι (μου άρεσε που χρησιμοποιήθηκε η λέξη δωρικό ως συνώνυμο της λιτότητας…καταγωγή από Δωρίδα,γαρ…) τι να πει κανείς….τόσο κομψό μέσα στην δωρικότητά του…
    @STELLA νομίζω πως αξίζεις μια θέση στο Υπουργείο Αρωμάτων του ΒΒ….

  11. Τόσο όμορφες αντιθέσεις να σφραγίζουν την απόλυτη ρομαντική ισορροπία μέσα σ’ένα μπουκάλι! Συμφωνώ με την @Celia: η @Stella έχει κερδίσει επάξια τη θέση της στο υπουργείο αρωμάτων
    xx

  12. Χμμμμ θα ήθελα πολύ να το μυρισω!!! Ήδη από την περιγραφή φαίνεται εξαιρετικο!!! Συγχαρητήρια στον δημιουργό!!! 💚💙❤️💜❤️🧡💜🧡💚💙💚♥️💚♥️💚💚💙🧡💜❤️💜❤️💜❤️💜❤️💜❤️🧡💜🧡💙💚💙💚💙💚💚💙💚💙💙💚💚💚🧡💜🧡💜❤️

  13. @STELLA μας καθήλωσες με την περιγραφή αγαπημένη φίλη!!! Ειδικά η αναφορά σου στην Belle Epoque και οι εικόνες με το boudoir κλπ μου έφεραν στο μυαλό την ταινία ”επικίνδυνες σχέσεις” με τις απίστευτες ερμηνείες από Γκλεν Κλόουζ -Τζον Μάλκοβιτς-Μισέλ Φάιφερ!!! Κάπως έτσι θα ήταν ”ντυμένοι” αρωματικά οι ήρωες της ταινίας!
    Πόσο δίκιο έχεις με το παράδειγμα και τον συσχετισμό των ανθρώπων που συναντάμε στη ζωή μας και τα αρώματα! Μόνο που θα συμπλήρωνα ακόμα μια κατηγορία…εκείνους τους ανθρώπους που συναντάμε και ενώ αρχικά ενθουσιαζόμαστε ,πολύ γρήγορα απογοητευόμαστε και δεν θέλουμε να τους ξαναδούμε ούτε ζωγραφιστούς. Την έχω πατήσει έτσι με άρωμα που ενώ αρχικά το λάτρεψα ,πολύ γρήγορα όχι απλώς το βαρέθηκα αλλά δεν το άντεχα καθόλου αρωματικά. Χαχαχα αισθάνθηκα σαν να έπεσα θύμα εκμετάλλευσης από το άρωμα…σαν να λέμε άλλα μου έταξε αρχικά όταν το πρωτομύρισα και άλλα μου έδωσε στο τέλος.Δεν ξέρω αν το έχεις πάθει ποτέ αυτό αλλά είναι πραγματικά περίεργο γιατί όταν επιλέγεις ένα άρωμα σημαίνει ότι οι νότες του είναι στα ”γούστα ”σου…δεν ξέρω τι γίνεται στην πορεία και έρχεται η απογοήτευση;

  14. @PANOS H όσφρηση είναι μια αίσθηση που μας παιζει περίεργα παιχνίδια. Εχει δυναμική και διαθέσεις. Φυσικά και μου έχει συμβεί, δεν το συζητώ. Σε αυτές τις περιπτώσεις κάνω ένα “διάλλειμα” απο τη σχέση μας και “φλερτάρω με άλλους συντρόφους”, οπότε δεν αποκλείεται καθόλου να μου ξαναέρθει η επιθυμία 😉 Πάντως στη ζωή μου, πολύ σπάνια φόρεσα ένα και μόνο άρωμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μου εχει συμβεί μόνο με το Loulou, το Dolce & Gabanna το αρχικό, το κόκκινο και το Narcisso Rodriguez for her πάλι το πρώτο. Εναλλάσω τα αρωματα συνεχώς, ανάλογα με τη διάεθση μου, τον καιρό, την περίσταση. το κάνουμε στο ντύσιμο, γιατί όχι στο άρωμα? Ποτέ δεν το κατάλαβα…

    ΥΓ Οι “επικίνδινες σχέσεις”, δεν διαδραματίζονται στην Belle Εpoque αν θυμαμαι καλα, αλλά καπου στα 1780. H Belle Εpoque ειναι απο το 1870 εως τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

  15. @STELLA NAI η ταινία (βιβλίο) διαδραματίζεται παραμονές της Γαλλικής επανάστασης οπότε είναι πριν την Belle Epoque, αλλά οι εικόνες της περιγραφής σου μου θύμισαν εικόνες και ατμόσφαιρα της ταινίας…περι ορέξεως που λένε 😂😂😂

  16. Όσες αναμνήσεις έχω περιλαμβάνουν κάποια μυρωδιά. Υπέροχη περιγραφή, συγχαρητήρια στο δημιουργό.
    Μουτςς

  17. Μακάρι να το κερδίσω…. Υπέροχο δώρο..

  18. Εντυπωσιακός συνδυασμός συστατικών, συσκευασίας και κυρίως πηγών έμπνευσης!

  19. Πολύ ωραία περιγραφή! Κι εμένα μ’ αρέσουν τα πουδρέ και το συγκεκριμένο θα ήθελα να το μυρίσω.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.