Η “Blossoms Collection” και αρώματα με έμπνευση το Ιταλικό καλοκαίρι.

 

 

 

 

Ο χρόνος κυλά πιο αργά στις ηλιόλουστες ακτές της Σαρδηνίας. Τα κύματα βρέχουν τη χρυσή άμμο. Καθώς τα νωχελικά πρωινά δίνουν τη θέση τους στα δροσερά απογεύματα, μια ερωτική ιστορία με άρωμα Σαρδηνίας ανθίζει.

 

 

Ανακαλύψτε τη νέα συλλογή Blossoms μέσα από δύο συλλεκτικά αρώματα που κρύβουν μέσα τους το ιταλικό καλοκαίρι. Εμπνευσμένο από ένα κυνήγι θησαυρού κατά μήκος της ακτής, το Sea Daffodil είναι ένα ηλιόλουστο, floral, φωτεινό άρωμα, με νότες ylang ylang, βυθισμένο σε ζεστή βανίλια, συνδυασμένη με κρεμώδες σανδαλόξυλο.

 

 

 

 

 

Το Bitter Mandarin αιχμαλωτίζει το πνεύμα ενός Μεσογειακού δειλινού: ένα ανέμελο θρόισμα στον αέρα. Τα δέντρα κίτρου ανθίζουν κατά μήκος των ιταλικών δρόμων και τα ποτήρια γεμάτα πάγο, τσουγκρίζονται, αφήνοντας στον αέρα νότες πικρού citrus spritz. Το ζωηρό μανταρίνι βυθίζεται σε ζεστές νότες κεχριμπαριού και ένα ίχνος ίριδας, προσδίδοντας μια εθιστική γοητεία που ευωδιάζει εσπεριδοειδή.

 

 

 

 

 

Στη συλλογή προστίθεται το Silk Blossom, το οποίο επιστρέφει σε μορφή cologne αλλά και diffuser. Τα νέα αρώματα της συλλογής συνοδεύονται από το Orange Blossom Hair Mist και το Nectarine Blossom & Honey Diffuser. Αυτό το ελαφρύ αρωματικό για τα μαλλιά έχει δημιουργηθεί από φυσικό argan oil και προβιταμίνη Β5, προσδίδοντας υγιή λάμψη, ενώ το diffuser μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ζωντανέψει την ατμόσφαιρα, με το ζωηρό, φρουτώδες άρωμά του.

 

 

 

 

H συλλογή περιλαμβάνει:

 

Sea Daffodil Cologne Bitter Mandarin Cologne

Silk Blossom Cologne

Orange Blossom Hair Mist Silk Blossom Diffuser

Nectarine Blossom & Honey Diffuser

 

 

Και αφού μας έδωσε την ώθηση η Jo Malone ας συνεχίσουμε λίγο το «ταξιδάκι» στο Ιταλικό καλοκαίρι με κάποια αρώματα που μοιάζει να φτιάχτηκαν ακριβώς γι’ αυτό: για το Ιταλικό Καλοκαίρι.

 

 

Tom Ford “Bitter Peach”

Θα μιλήσουμε και παρακάτω για την αγάπη του Tom στη bella Italia, πάντως το συγκεκριμένο άρωμα της Private Collection, μπορεί να ονομάζεται «Πικρό Ροδάκινο» αλλά το σιτσιλιάνικο σαγκουίνι στην κορυφή του,  σε πάει και σε φέρνει άρα, το βάζω μέσα  στα αρώματα που μυρίζουν Ιταλικό καλοκαίρι. Παρόλα αυτά το φρούτο, πολύ γρήγορα δίνει τη θέση του στο ηλιοτρόπιο, το γιασεμί Sambac Absolute και ω ναι.. στο ρούμι και το ακριβό κονιάκ. Τελικά τη νύχτα και αφού έχει ζήσει λίγο πάνω σου σε ένα μπαλκόνι που κρέμεται πάνω από το Positano,  το σανδαλόξυλο, η βανίλια και το Ινδονησιακό πατσουλί,  ταιριάζουν τέλεια με ένα Calvados  σε κρυστάλλινο ποτήρι.

 

 

 

 

Atelier Cologne Orange Sanguine

 

Σκεφτείτε μια υπαίθρια αγορά στο Παλέρμο με πάγκους που ξεχειλίζουν από σαγκουίνια μια καυτή μέρα του Ιουλίου. Κάποια σε θαμπώνουν με το έντονο χρώμα τους, κάποια άλλα κομμένα στη μέση  σε προκαλούν να τα δοκιμάσεις εκείνη τη στιγμή. Σχεδόν μυρίζει τώρα το Atelier Cologne Orange Sanguine. Γλυκό, αλλά και ξινό και τόσο όσο πικρό, το πορτοκάλι ξετυλίγεται γύρω από την καρδιά του γιασεμιού και του γερανιού και κλείνει με την έκπληξη από γαλακτώδες σανδαλόξυλο και κεχριμπάρι. La Vita e Bella!

 

 

 

 

 

 

Christian Dior Escale à Portofino

Νερολί, περγαμόντο, κέδρος. Κιτρώδες, λαμπερό, «καθαρό». Εκλεπτυσμένο γιατί είναι αυτό που είναι χωρίς μεγάλες περιπλοκότητες: τα μούρα και ο λευκός μόσχος στην καρδιά του, το κάνουν  παιγνιδιάρικο και αυτοτελές,  σαν ένα καλοκαίρι στις ακτές της Ιταλικής Μεσογείου που το απολαμβάνεις με όλο σου το είναι,  γιατί ξέρεις ότι μπορεί να μην επαναληφθεί.

 

 

 

 

 

 

Storie Veneziane Palazzo Nobile Fizzy Mint

Όλη η συλλογή Palazzo Nobile  είναι εμπνευσμένη από την «Κυρία της Αδριατικής» aka Βενετία και τη συγκλονιστική της ομορφιά. Η βερμπένα- ένα από τα ιερότερα βότανα των Δρυϊδων αναμιγνύεται με  φύλλα μέντας και περγαμόντο. Φρεσκάδα και απόλυτη γοητεία για μια πλωτή βόλτα με γόνδολα στα κανάλια της.

 

 

 

 

 

 

Annick Goutal Les Nuits d’Hadrien.

Κίτρο και μπαχάρια. Είναι μέσα Φεβρουαρίου και αρχίζετε να αδημονείτε για πιο μεγάλες μέρες και πιο ζεστές νύχτες; Θέλετε κάτι αναζωογονητικό αλλά ταυτόχρονα ζεστό και βουτυρένιο; H οξύτητα στα εσπεριδοειδή συναντά και ερωτεύεται τη γλύκα και τον αισθησιασμό του ylang ylang, του κεχριμπαριού, του πατσουλί και του μόσχου. Σε έναν πύργο της Τοσκάνης δοκιμάζετε τη νέα σοδειά Brunello di Montalcino.

 

 

 

 

 

Tom Ford Mandarino di Amalfi

Όπως σας έλεγα παραπάνω είναι γνωστή η αγάπη του Tom Ford για τις μεσογειακές ακτές της Αδριατικής και τη μυρωδιά του ιταλικού καλοκαιριού γι αυτό και στο παρελθόν απολαύσαμε και εξακολουθούμε και απολαμβάνουμε το Mandarino di Amalfi και το Fleur de Portofinο αλλά με πιο αγαπημένο από τα δυο το Mandarino di Amalfi με νότες από ζουμερό μανταρίνι,  το εσπεριδοειδές που δεν μοιάζει με κανένα άλλο της οικογενειάς του- είναι γεμάτο γλύκα. Άνθη πορτοκαλιάς, σταφύλι και άγριες φράουλες, άφθονος βασιλικός και μέντα, πιπέρι και γιασεμί, μας δίνουν ένα άρωμα  αναζωογονητικό, αλμυρό, ακαταμάχητα ζουμερό σα να δαγκώνεις μια παγωμένη σάρκα φρούτου κάτω από τον καυτό ήλιο με το ελαφρύ αεράκι της θάλασσας να σου ανακατεύει τα μαλλιά ( είναι και το αγαπημένο του κυρίου Ρωμανού- οπότε καταλάβατε γιατί το προτιμάμε).

 

 

 

 

 

 

Tu vuo’ fa’ l’americano,

ma si’ nato in Italy!

 

 

 

 

 

 

21 Σχόλια
  1. Υπέροχο ταξίδι μέσα από τόσο ζωντανές περιγραφές!! Νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε ενα από τα παραπάνω πανέμορφα ιταλικά χωριά! Πολύ θσ ήθελα να ήμουν στην Τοσκάνη ή στο Ποζιτανο τώρα μαζί με το άρωμα του Dior Escale a Portofino💖 Amo l’Italia tanto bene!

  2. @Bάγια: Εγώ και να έχω πεθυμήσει το καλοκαίρι.. περίεργα πράγματα συμβαίνουν, έχουν έρθει τα πάνω- κάτω.

  3. @Maryl: Θέλω να μπω στο αεροπλάνο τώρα και να προσγειωθώ για αρχή στο Fiumicino.

  4. Αααααχ!!! Ενα πολυ μεγαλο Αααααχ! Η πατρίδα της καρδιάς μου! Δεν υπαρχει γωνιά της που να μην είναι πανέμορφη! Το λεω έχοντας γυρίσει διεξοδικά και για χρόνια, το 90% της χώρας.
    Εξυσες μεγάλη πληγή…..

  5. @Julia Αυτη η εποχη εως τελος Απριλίου ειναι η καλυτερη για Σικελία. Μετα η ζεστη είναι αφόρητη… Οποτε παμε μια Σικελία?

  6. @Stella: Βγάζω εισητήρια τώρα και δεν αστειεύομαι καθόλου. Αρχες Απριλίου; Εκεί να δεις αφιερώματα μετά για τα bb girls.

  7. Καλημερα
    Ανοιξες πληγες@Julia
    Παρτε με και εμενα μαζι σας θελω τοσο πολυ να ξαναπαω στην Ιταλια που πραγματικα σε οποιο μερος και αν με αφησεις θα μεινω
    Δεν ξεχωριζω καμμια πολη περισσοτερο απο καποια αλλη
    Ολες ειναι πανεμορφες
    Ξυπνησανε μνημες αυτα τα αρωματα
    Μου λειπουν πολυ τα ταξιδια…..αχ αχ αχ

  8. @STELLA Είχες δεν είχες μας ”κόλασες” πάλι με τις ευωδιές-μυρωδιές και τις περιγραφές…Άντε να κάτσω τώρα στον υπολογιστή να δουλέψω…Εξορκισμό θέλουμε τώρα για επιστροφή στην πραγματικότητα και την πεζή καθημερινότητα…
    Ένα πράγμα μόνο που έχει αρχίσει να με ενοχλεί τα τελευταία χρόνια είναι οι ονομασίες των αρωμάτων…πόσα αρώματα θα χρησιμοποιήσουν το Portofino πχ. Τώρα θα μου πεις αν αυτή την αναφορά θέλει ο δημιουργός…Απλώς αισθάνομαι οτι η αναμασημένη τροφή στις ονομασίες αφαιρεί από την εντύπωση και την δυναμική των αρωμάτων…δεν ξέρω ακόμα και αν έχουν εξαντληθεί οι ονομασίες ας ανακαλύψουν νέες λέξεις βρε παιδί μου…εγώ για παραδειγμα ακόμα περιμένω ένα άρωμα που θα λέγεται Έσπερος(αυτός που δεν σταματά να ελπίζει) Πάντως κάποιο θέμα με τις βαφτίσεις των αρωμάτων υπάρχει…Μου λείπει αυτό που λένε ΄΄τρελός παπάς σε βάφτισε΄΄; Οι μεγάλοι οίκοι είναι ώρα να κάνουν casting για τον πιο τρελό παπάααααααα….

  9. @JULIA Ωχ συγνώμη δικό σου είναι το post; Μπερδεύτηκα…εχω συνηθίσει την Στέλλα να μας γράφει για τα αρώματα….Όπως και να’χει μας ταξίδεψεεεεεεεε

  10. Καλοκαίρι,Μεσόγειος,Ιταλία….το αρωματικό χώρου πλιιιζζζ!

  11. Θέλω ΠΟΛΥ διακοπές!!! Υπέροχο post, με την σημερινή λιακάδα, ήρθε & έδεσε για διακοπές…του ονείρου! Όπως τα αρώματα του Ιταλικού καλοκαιριού…Το μπλε Aqua di Parma , κοσμεί την συλλογή μου & @ΒΑΓΙΑ έχεις δίκιο, είναι σαν αύρα του καλοκαιριού.
    xx

  12. Κυρία δασκάλα ….ΕΚΔΡΟΜΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ! 🤣🤣🤣
    Μουτςς

  13. @Julia & Stella : στο τσσκ είμαι να παω να βγαλω εισιτήρια και για τις 3 μας (γισ Τοσκάνη, γιατί μετά από μία ωραία ταινία που είδα με τα κορίτσια under the tuscan sun θέλω πολύ να πάω). Αυτό το άρθρο σήμερα με επηρέασε πολύ 😉

  14. Η Ιταλία είναι η χώρα που αν κ δεν την έχω επισκεφθεί ποτέ ( σε ζηλεύω τόσο Στέλλα ) είναι η αγαπημένη μου χώρα από μικρή θυμάμαι να παίρνω βιβλία μετάφρασης κ να προσπαθώ να μάθω ιταλικά. Μου αρέσει το ντύσιμο τους, η γλώσσα τους τα πάντα..θα ήθελα να μυρίσω το Christian Dior Escale à Portofino αλλά κ το Tom Ford “Bitter Peach” έχει ενδιαφέρον

  15. Και εγώ θα ήθελα πολύ να επισκεφτώ την πανέμορφη Ιταλία!!! Υπέροχα αρώματα Jo Malone που δεν συγκρίνονται. Μαζεύω χρήματα για να αγοράσω το αρωματικό χωρου που έβαλα στο μάτι(δεν το λες και φθηνό!). Χαχαχαχαχα 💜♥️💚♥️💚💛💚💛🧡🧡💛🧡💛💜💛💜♥️💜💙♥️💜❤️💜♥️🧡💛💚💛💚💛💚💛🧡💛💜♥️💙♥️💙♥️💙♥️💙💜💛💜💛🧡💛💛💚💚💛💚💛

  16. Ψηφίζω bitter peach και TOM FORD αλλά σαν το ελληνικο καλοκαίρι δεν έχει!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.