Έρευνα από τη FΟREO: Επεμβατικές ή όχι λύσεις για την διατήρηση της νεανικότητας και της ομορφιάς του δέρματος;

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και κατά τη διάρκεια της ανόδου της τηλεργασίας και των κλήσεων Zoom, υπήρξε μια ραγδαία αύξηση της αισθητικής χειρουργικής προσώπου και της αυξανόμενης χρήσης συσκευών τεχνολογίας ομορφιάς.

 

Ωστόσο, το 2022 θα δούμε μια αντιστροφή της τάσης των χειρουργικών επεμβάσεων. Οι καταναλωτές ομορφιάς στρέφονται όλο και περισσότερο σε μη επεμβατικές και ανώδυνες διαδικασίες για να ενισχύσουν τη φυσική τους ομορφιά.

 

Η δημοτικότητα της τεχνολογίας ομορφιάς εκτοξεύτηκε στα ύψη κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την πανδημία, όταν οι καταναλωτές στράφηκαν μαζικά σε έξυπνες λύσεις ομορφιάς για χρήση μέσα στο σπίτι.

 

Σύμφωνα με έρευνα της FOREO, το 78% των ανθρώπων έχουν βελτιστοποιήσει τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τους μετά το lockdown , ενώ έως και το 29% έχουν αγοράσει μια νέα τεχνολογική συσκευή ομορφιάς. Το 47% θεωρεί τη διαθεσιμότητα των θεραπειών και τη δυνατότητα να τις κάνουν επανειλημμένα ως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των συσκευών ομορφιάς, επιβεβαιώνοντας ότι οι άνθρωποι αναγνωρίζουν τη μακροπρόθεσμη επένδυση που τους εξοικονομεί χρόνο και χρήμα. Αφού δοκίμασαν συσκευές ομορφιάς, το 59% των ανθρώπων συνειδητοποίησε πόσο χρήσιμες θα μπορούσαν να είναι, ενώ ένα επιπλέον 32% δήλωσε ότι δεν πίστευε ποτέ ότι η τεχνολογία ομορφιάς θα ήταν αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες τους και τώρα πιστεύει ότι αυτά τα προϊόντα είναι επαρκή.

 

 

 

 

Η FOREO, το σουηδικό τεχνολογικό brand,  έχει δει μια ραγδαία αύξηση της ζήτησης για τις βραβευμένες  συσκευές περιποίησης της επιδερμίδας  σε όλο τον κόσμο, με μια συγκεκριμένη κατηγορία να διαμορφώνει το μέλλον της ομορφιάς τα επόμενα χρόνια.

 

Ο Boris Trupcevic, CEO της FOREO, σχολιάζει: “Σε σύγκριση με την πλαστική χειρουργική, τα προϊόντα ομορφιάς θεωρούνταν πάντα κάτι ευαίσθητο και με περιορισμένες δυνατότητες ώστε να επιφέρουν ορατές αλλαγές με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, ολόκληρη η βιομηχανία ομορφιάς εξελίσσεται και η τεχνολογία ομορφιάς κατακτά την εξουσία με εξαιρετικά αποτελεσματικά προϊόντα που προσφέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι συσκευές FOREO μπορούν να αντικαταστήσουν τις πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις, αν και τα αποτελέσματά τους είναι σαφώς ορατά, γρήγορα και ανώδυνα.

 

Αλλά ενώ η χειρουργική επέμβαση σίγουρα θα ανασηκώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας και θα έχει αισθητή επίδραση στην εμφάνισή σας,  δεν θα απαλλάξει, για παράδειγμα, από τις ρυτίδες γύρω από το στόμα ή θα αυξήσει την ποιότητα του δέρματός σας: το FOREO BEAR  ωστόσο, θα κάνει ακριβώς αυτό, συσφίγγοντας τους μύες και τα χαρακτηριστικά του προσώπου και τονώνοντας το δέρμα, εντελώς ανώδυνα”.

 

Το 2021, η FOREO είδε σημαντική αύξηση της ζήτησης για το FOREO BEAR, την πρώτη εγκεκριμένη από τον FDA ιατρική συσκευή μικρορεύματος που διαθέτει το Anti-Shock System™, καθιστώντας την συσκευή μικρορεύματος την ασφαλέστερη στην αγορά. Το BEAR διαθέτει δύο μεταλλικές σφαίρες που διοχετεύουν μικρορεύματα σε μεγάλες περιοχές του δέρματος, ενώ οι  Τ-ηχητικοί παλμοί της FOREO παρέχουν μασάζ χαμηλής συχνότητας βαθιά κάτω από την επιφάνεια του δέρματος για να διεγείρουν τη ροή του αίματος και να αποκαταστήσουν τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα, μειώνοντας παράλληλα τα ορατά σημάδια γήρανσης.

 

 

 

 

 

Η τεχνολογία μικρορεύματος αυξάνει την παραγωγή τριφωσφορικής αδενοσίνης (ATP), την οποία τα κύτταρα χρησιμοποιούν για την παραγωγή ενέργειας και είναι απαραίτητη για τις κυτταρικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του σχηματισμού κολλαγόνου και ελαστίνης, που είναι υπεύθυνες για την ενίσχυση και την ελαστικότητα του συνδετικού ιστού.

 

Το BEAR παρέχει ένα αποτέλεσμα ανόρθωσης, καθώς το μικρορεύμα αντανακλά τα φυσικά ηλεκτρικά ρεύματα του σώματός σας σε κυτταρικό επίπεδο, για να βοηθήσει στην τόνωση των μυών του προσώπου, στη σύσφιξη του δέρματος και στην εξομάλυνση της εμφάνισης των ρυτίδων, χαρίζοντας  νεανική λάμψη.

 

Σύμφωνα με την εταιρεία “Η FOREO προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στην περιποίηση του δέρματος από την άνεση του σπιτιού σας, πράγμα που σημαίνει ότι ένα μηνιαίο ταξίδι στο ακριβό σαλόνι ομορφιάς δεν είναι πλέον απαραίτητο με την καθημερινή χρήση των συσκευών ομορφιάς. Έχοντας αυτό κατά νου, το FOREO BEAR θα σας εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό χρημάτων με την πάροδο των ετών, αντικαθιστώντας τις ακριβές θεραπείες προσώπου με μικρορεύματα με αυτή τη μικρή, ισχυρή συσκευή.”

 

Παρόλο που δεν πιστεύουμε ότι η τεχνολογία ομορφιάς στο σπίτι θα εξαλείψει εντελώς την ανάγκη για αισθητική χειρουργική, βλέπουμε σίγουρα ότι η τεχνολογία ομορφιάς αναπτύσσεται ραγδαία και καταλαμβάνει μεγάλο μερίδιο της αγοράς αντιγήρανσης. Οι καταναλωτές όχι μόνο αναγνωρίζουν την ποιότητα και τα  αποτελέσματα που προσφέρει η τεχνολογία ομορφιάς, αλλά επιπλέον εκτιμούν τις μη επεμβατικές θεραπείες που μοιάζουν περισσότερο με περιποίηση σε σύγκριση με τις επώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις.

 

 

 

 

Το έτος 2022 προσφέρει μια εντελώς νέα προοπτική για την ομορφιά, εστιάζοντας στην αυτοφροντίδα και την αίσθηση της ευεξίας. Οι άνθρωποι επιλέγουν πλέον ανώδυνες τεχνολογικές θεραπείες ομορφιάς με μακροπρόθεσμα ορατά αποτελέσματα αντί για μια γρήγορη χειρουργική λύση που τροφοδοτείται από πόνο και ρίσκο, καταρρίπτοντας μια για πάντα τον μύθο ότι η πλαστική χειρουργική είναι ο μόνος τρόπος για να γυρίσουν πίσω οι δείκτες του χρόνου.

 

Τα προϊόντα FOREO  είναι διαθέσιμa στην Ελλάδα στα Sephora.

 

 

 

11 Σχόλια
 1. Δυσκολο ερώτημα…Θεωρώ πως αν έχεις το χρήμα αλλά και το σθένος, οι επεμβατικές λύσεις είναι σαφώς πιο αποτελεσματικές…
  Για την FOREO δεν έχω άποψη γιατί δεν έχω δοκιμάσει κάτι από την γκάμα της…. θεωρώ όμως πως είναι λίγο ακριβή για το μέσο πορτοφόλι…

 2. @Celia: Σύμφωνα με έρευνες ( μια από αυτές και η παραπάνω) είναι το μέσο πορτοφόλι που αγοράζει αυτές τις at home συσκευές. Το υψηλό πορτοφόλι τα κάνει όλα and then some, στα πανάκριβα ιατρεία των ειδικών.

 3. Kαλημερα
  Ουτε εγω εχω δοκιμασει καποια απο αυτες τις συσκευες
  Οσο αφορα επεμβατικες παρεμβασεις δεν μου αρεσουν γιατι φοβαμαι το αποτελεσμα
  Μια φορα μπορει να παει κατι λαθος και να ειμαι εγω αυτη που θα ειναι παρων στο λαθος
  Προτιμω την συστηματικη χρηση καλλυντικων και οχι περιστασιακη χρησ
  Ξεκινσα απο νωρις την ρουτινα την καθμερινη και δεν την εχω σταματσει ποτε
  Βλεπω αποτελεσματα και συνεχιζω

 4. Ούτε κ εγώ έχω δοκιμάσει τέτοιες συσκευές κ δεν με συγκινούν κιόλας, όχι ότι δεν πιστεύω πώς κάνουν καλή δουλειά αλλά κ δώρο να μου την έκαναν δεν νομίζω να την χρησιμοποιουσα τις θεωρώ χρονοβόρες 🤔. Φυσικα θα βάλω τις κρέμες μου θα κάνω απολέπιση κ μάσκες 2 φορές την εβδομάδα .. Πιστεύω ότι η απλή κ καθημερινή περιποίηση ,η διατροφή, η άσκηση από νωρίς είναι το απόλυτο. Τώρα για τις επεμβατικες παρεμβάσεις αν πολύ αργότερα σπάσω τόσο πολύ ίσως κ να έμπαινα στην διαδικασία αυτή για κάτι, όχι για παραμόρφωση εννοείται. Προς το παρόν δεν έχω ανάγκη 🤣🤣🤣

 5. H μόνη συσκευή που έχω σπίτι είναι η μάσκα με led φωτισμό μάσκα φώτο θεραπείας λέγεται και που την εφαρμόζω 1 φορά την εβδομάδα (κανονικά θέλει παραπάνω 3-4 φορές την εβδομάδα αλλά τα ψιλό βαριέμαι αυτά). Κι ας έχει αποτέλεσμα, όντως έχει απαλύνει πανάδες και ουλές και δείχνει πιο φρέσκο κςι φωτεινό το δέρμα μετά από τη χρήση. Είμαι υπέρ των περιποίησεων σε ινστιτούτο κι όχι στο σπίτι (εννοώ μέσο θεραπεία και ραδιοσυχνοτητες γιατί κάτι περισσότερο επεμβατικο δεν το θέλω). Για το foreo, αν και το βλέπω συνέχεια σε διαφημίσεις στα κοινωνικά δίκτυα, δεν έχω άποψη γιατί δεν το ξέρω καθόλου.. Συμφωνώ με τα BB girls πιο πάνω

 6. Πολύ ενδιαφέρον βρίσκω αυτήν την συσκευή αντιγηρανσης Foreo Bear. Ακολουθώ και γω την κλασική ρουτίνα ομορφιάς με κρέμες και ορούς. Και σε μένα, δεν αρέσουν οι πολύ επεμβατικές λύσεις. Η περιποίηση σε ινστιτούτα αισθητικής με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη.
  xx

 7. Οτιδήποτε κάνει κάποιος προκειμένου να νιώθει όμορφα με τον εαυτό του με βρίσκει σύμφωνη.
  Μουτςς

 8. Δεν έχω δοκιμάσει foreo.Αν το δοκίμαζα και έβλεπα διαφορά,θα το σκεφτόμουν.

 9. Αν και δεν έχω δοκιμάσει τίποτα από FOREO ,πιστεύω θα δώσει ένα μεγάλο boost στη καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς!

 10. Tζούλια μου, πιστεύω πως το μέσο πορτοφόλι πλέον (σύμφωνα με τον μ/ο αμοιβών σημερα μιλαω παντα) δυσκολα θα επενδυσει 200 και 300 ευρω για μια συσκευη – γκατζετ….

 11. Συμφωνώ με τη Celia. Αυτές τις συσκευές δεν τις έχω δοκιμάσει και η αντίδραση που μου βγάζουν είναι “τι άλλο θα βγάλουν πια για να πουλήσουν!”. Επεμβατικά με τίποτε δεν θα ήθελα να κάνω. Στο κάτω-κάτω, όσο κι αν δεν το θέλουμε, η γήρανση είναι μια φυσική διαδικασία.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.