Φοβερές συνταγές μαγειρικής από τα Zara Home!

 

 

Μια ερώτηση να κάνω για αρχή: έχετε πάρει χαμπάρι, ότι στο site Zara Home δημοσιεύονται κάτι απίθανες συνταγές μαγειρικής, εύκολες αλλά και ιδιαίτερα ευφάνταστες;

 

Σας το ρωτάω, γιατί τις προάλλες έφτιαξα μια φοβερή σαλάτα (θα την δείτε παρακάτω) και όταν οι φίλοι την δοκίμασαν και μου είπαν ότι τρελάθηκαν, τους είπα ότι την βρήκα στο Zara Home site και εκείνη τη στιγμή, άφησαν τα πιρούνια κάτω και μπήκαν στη google.

 

Στο μεταξύ έχει και κάτι συγκλονιστικές φωτογραφίες (μα ποιος είναι ο food stylist;) που σου ανοίγουν ακόμα περισσότερο την όρεξη, διότι ξέρετε ότι το στομάχι ξεκινάει από τα μάτια.

 

Παρασκευή σήμερα, έρχεται το ΣΚ όπου όλες και όλοι έχουμε λίγο περισσότερο χρόνο για γαστριμαρικούς πειραματισμούς, οπότε θα αναδημοσιεύσω εδώ κάποιες από τις (πραγματικά!) ωραίες συνταγές του Zara Home. Συνήθως είναι για δύο άτομα, εσείς απλά προσθέστε παραπάνω υλικά αν μαγειρέψετε για τέσσερις ή έξι. Θα σας δείξω ένα πρώτο πιάτο (σαλάτα), ένα κυρίως και ένα γλυκό.

 

 

Σαλάτα

ΜΕ ΨΗΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΜΗΛΟΥ

2 μερίδες | 30 λεπτά | Εύκολο

 

 

 

 

Υλικά

  • 2 κόκκινα κρεμμύδια
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα «à la ancienne»
  • 1 μήλο
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Παρασκευή

  • Κόβετε τα κρεμμύδια στα δύο και τα ψήνετε στους 200° για 20 λεπτά με χοντρό αλάτι από πάνω. Στη συνέχεια, ξεχωρίζετε τα στρώματα των κρεμμυδιών και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο.
  • Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε τη ζάχαρη με μια κουταλιά της σούπας νερό μέχρι να αποκτήσει υφή καραμέλας. Σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα ψιλοκομμένα φουντούκια. Ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τη μουστάρδα, το ξίδι και το λάδι και προσθέτετε το μήλο σε κύβους.
  • Περιχύνετε τα κρεμμύδια με τη βινεγκρέτ, προσθέτετε τα καραμελωμένα φουντούκια, τον άνηθο και το χοντρό αλάτι πριν το σερβίρισμα.

 

 

 

 

Ριγκατόνι

ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

2 μερίδες | 45 λεπτά | Εύκολο

 

 

 

 

Υλικά

 

  • 200 g άγρια μανιτάρια της αρεσκείας σας
  • 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτάλα ζωμό κοτόπουλου
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 g ριγκατόνι
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 1 κλαδάκι δάφνη
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • Παρμεζάνα

 

 

 

 

Παρασκευή

 

  • Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε τη σκελίδα του σκόρδου που έχετε λιώσει με ένα μαχαίρι.
  • Προσθέτετε τα άγρια μανιτάρια και τα αφήνετε να ροδίσουν για 5 λεπτά.
  • Προσθέτετε το θυμάρι, τη δάφνη και την κρέμα γάλακτος και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά.
  • Βράζετε τα ριγκατόνι.
  • Προσθέτετε τα ριγκατόνι στο μείγμα με μια κουτάλα ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε την παρμεζάνα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρετε αμέσως.

 

 

 

 

 

 

Τούρτα

ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕ

2 μερίδες | 20 λεπτά | Εύκολο

 

 

 

Υλικά

  • 5 μεγάλα αυγά
  • 150 g ζάχαρη άχνη
  • 170 g βούτυρο σε κύβους
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
  • 35 g αλεύρι
  • 340 g μαύρη σοκολάτα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

 

 

 

Παρασκευή

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 ºC. Βουτυρώνετε μια φόρμα με διάμετρο 23 cm. Λιώνετε τους κύβους βουτύρου και την κομμένη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων για 3 ή 4 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε λεπτό μέχρι να αποκτήσει μια πολύ λεία υφή.
  • Αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε τη βανίλια, τον καφέ, μια πρέζα αλάτι και τη μισή ζάχαρη (75 g). Προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και, στη συνέχεια, το αλεύρι.
  • Εν τω μεταξύ, χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών με μια πρέζα αλάτι μέχρι να αφρίσουν.
  • Όταν αρχίσουν να αφρίζουν, προσθέτετε σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη (75 g) και συνεχίζετε να χτυπάτε όλο και πιο γρήγορα μέχρι η μαρέγκα να γίνει σφιχτή και γυαλιστερή.
  • Ρίχνετε το 1/4 αυτής της μαρέγκας στο μείγμα σοκολάτας για να το αραιώσετε, και, στη συνέχεια, προσθέτετε σταδιακά το υπόλοιπο.
  • Αδειάζετε το μείγμα στην βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε για περίπου 40 λεπτά στους 160°. Η οδοντογλυφίδα θα πρέπει να βγαίνει υγρή.
  • Αφήνετε να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια σερβίρετε.

 

 

 

Άντε bb girls, καλή μας όρεξη και καλό ΣΚ!

 

 

12 Σχόλια
  1. Πράγματι, πολύ απλές & ευφάνταστες συνταγές! Ούτε κι εγώ τις είχα ανακαλύψει στις σελίδες του ZARA Home. Έχω μεγάλη αδυναμία στα ζυμαρικά… οπότε, αύριο, το γεύμα μας θα είναι ριγκατονι με μανιτάρια! Thanks!
    xx

  2. Καλημερα
    Σαν γνωστη λατρης των ZARA HOME φυσικα και το γνωριζα
    Μου στελνουν παντα ενημερωσεις και το ειχα μαθει
    Την Τριτη μαλιστα βρισκομουν στο καταστημα τς Σταδιου να παραλαβω την με εφε γουνινη κουβερτα που ειχα παραγγειλει
    Το ποσο απαλη και ομορφη ειναι δεν φανταζεστε
    Φυσικα στην αρχη των εκπτωσεων εκανα τις αγορες μου στα Χριστουγεννιατικα στολιδια που ηθελα για την διακοσμηση σπιτιου και δεντρου για του χρονου
    Σταθηκα και εγω οπως η Σοφια στα ριγκατονι με μανιταρια

  3. Δεν το γνώριζα, αλλά οι παραπάνω συνταγές είναι απόλυτα του γούστου μου, φαίνονται καταπληκτικες!! Εχω και μία αδυναμία στις περίεργες σαλάτες και τα ζυμαρικά οπότε η παραπάνω σαλάτα και τα ριγκατονι μου άνοιξαν την όρεξη!

  4. Και εγώ σα να πείνασα πιο νωρίς από το κανονικό μου σήμερα. Τρωω γύρω στις 5:00 και μετά το βραδάκι κάτι ελαφρύ. Αλλά σήμερα… μου άνοιξε η όρεξη! 🤣

  5. Τα βλέπω στο instagram και μου τραβάνε πάντα την προσοχή.Ο food stylist δε,είναι φοβερός.Μου αρέσουν πολύ και τα σερβίτσια,τραπαζομάντηλα,σκεύη μαγειρικής.

  6. Νέος σελιδοδείκτης και νέες μαγειρικές εμπειρίες!

  7. Δεν το είχα ανακαλύψει αυτό…για να πάω να ριξω μια ματιά….

  8. Πολύ ωραίες κ εύκολες συνταγές φαίνονται, τα ριγκατόνι με άγρια μανιτάρια σίγουρα θα είναι η πρώτη που θα φτιάξω δεν το συζητώ !!

  9. Πολύ ωραία η σαλάτα με ψητά κρεμμύδια.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.