Κόκκινο κρασί: το μυστικό ΚΑΙ για νεανικό δέρμα.

 

 

 

Και αφού προχθές διαβάσαμε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τα σημαντικά οφέλη που έχει στην υγεία μας η ήπια κατανάλωση κρασιού, ας δούμε σήμερα και τα οφέλη που έχει στην ομορφιά μας.

 

Μετά από εκτεταμένες έρευνες των ειδικών επιστημών είμαστε σε θέση πλέον να γνωρίζουμε ότι  τα οφέλη από την  καθημερινή κατανάλωση κρασιού  δεν περιορίζονται μόνο στην διατροφή, αλλά έχουν προεκτάσεις και στην διατήρηση της νεανικής επιδερμίδας.

 

Το λεγόμενο «γαλλικό παράδοξο», κέντρισε το ενδιαφέρον των επιστημόνων, οι οποίοι μετά από έρευνες χρόνων κατέληξαν, ότι για όλα ευθύνεται η θαυματουργή πολυφαινόλη που εντοπίζεται στη φλούδα και τα κουκούτσια του σταφυλιού, η ρεσβερατρόλη. Η απλή καθημερινή διατροφική συνήθεια των Γάλλων να συνοδεύουν το καθημερινό τους φαγητό με ένα, δύο ποτήρια κόκκινο κρασί φαίνεται, ότι αποτελεί ένα μυστικό ελιξίριο νεότητας.

 

Η ρεσεβερατρόλη είναι ένα μόριο με αντιοξειδωτική, αντιγηραντική και αντιφλεγμονώδη δράση και πέρα από τα νέα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια για τα οφέλη της στην λειτουργία του οργανισμού μας, αποτελεί κι ένα εξαιρετικό όπλο για τον κόσμο της κοσμετολογίας. Χάρη στην αντιοξειδωτική της δράση, η ρεσβερατρόλη αποκαθιστά τις βλάβες που προκαλούν στα κύτταρα οι ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες, βασικοί παράγοντες για το σχηματισμό ρυτίδων.

 

 

 

 

Αποτελεί επίσης ένα αποτελεσματικό όπλο για την καταπολέμηση των δυσχρωμιών της επιδερμίδας, εξασφαλίζοντας φωτεινότητα και λάμψη, ενώ ακόμα πιο σημαντικό, δίνει μοναδική φρεσκάδα καταπολεμώντας την γλυκοζυλίωση, την διαδικασία εξαιτίας της οποίας, η επιδερμίδα μοιάζει κουρασμένη, «σπασμένη», χαλαρή και αφυδατωμένη.

 

Μεγάλες εταιρείες καλλυντικών όπως η Estee Lauder, o Dior, η Lancome, η Caudalie, αλλά και η δική μας Apivita έστρεψαν τις έρευνες τους στην κοσμετολογική ενσωμάτωση αυτού του ανεκτίμητου συστατικού που περιέχεται σ΄ ένα αγαπημένο ποτήρι κρασί που ευφραίνει όχι μόνο την καρδιά, αλλά και το δέρμα μας.

 

Στην αρωματοθεραπεία η πιο αγνή, φυσική μορφή ρεσβερατρόλης συναντάται στο υπέροχο δώρο της φύσης, το σταφυλοκουκουτσέλαιο. Το λάδι από κουκούτσια σταφυλιού (Grape Seed Oil) είναι ένα από τα πιο αγαπημένα έλαια βάσης των αρωματοθεραπευτών και προέρχεται από το φυτό Vitis Vinifera.

 

 

 

 

Οι αρωματοθεραπευτές το λατρεύουν γιατί έχει ελαφριά υφή, με αποτέλεσμα να απορροφιέται εύκολα και ν’ αφήνει μεταξένια αίσθηση στην επιδερμίδα.

 

Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι πως είναι πολύ πλούσιο σε Λινολεϊκό Οξύ (Linoleic Acid), το οποίο έχει εκπληκτικές ιδιότητες. Είναι ένα λιπαρό οξύ απαραίτητο για τις κυτταρικές μεμβράνες και το δέρμα, που χρησιμεύει ως θαυμάσιο ενυδατικό και τρέφει την επιδερμίδα. Χαρίζει απίστευτη φωτεινότητα και λάμψη, χρωματική ομοιογένεια και απαλαίνει τις δυσχρωμίες. Το σταφυλοκουκουτσέλαιο αναζωογονεί τα κύτταρα και τους ιστούς της επιδερμίδας, ενώ περιέχει βιταμίνες Α, Β1,Β2,Β6 και Ε, C και D.

 

Είναι επίσης ιδανικό για την σύσφιξη του δέρματος. Είναι ένα λάδι εξαιρετικά ευεργετικό στην θεραπεία της ακμής και σε άλλα δερματικά προβλήματα έχει στυπτικές ιδιότητες και βοηθάει ανεξάρτητα από ηλικία το λιπαρό, μεικτό αλλά και ακνεικό ή δυσανεκτικό δέρμα να έχει την απαραίτητη αντιγηραντική θωράκιση. Αυτό που το κάνει εκπληκτικό ως συστατικό φυσικών καλλυντικών είναι η δυνατότητα χρήσης του, τόσο σε νεανικές επιδερμίδες (με ή χωρίς προβλήματα ακμής) όσο και σε μεγαλύτερες ηλικίες με λιπαρή, μεικτή ή ευαίσθητη επιδερμίδα, δίνοντας τους την απαραίτητη σύσφιξη, σφρίγος, νεότητα και αντιγήρανση, που συνήθως τα δέρματα με τέτοια χαρακτηριστικά, στερούνται λόγω της απαγορευτικής γι΄αυτά χρήσης των πλούσιων αντιρυτιδικών κρεμών.

 

 

 

 

Στην καθημερινή μας διατροφή μπορούμε να λάβουμε ρεσβερατρόλη από περίπου εβδομήντα τροφές ακόμα, μεταξύ των οποίων οι πιο κοινές, είναι το πολυβιταμινούχο ρόδι,  τα βατόμουρα, τα μύρτιλλα (cranberries) αλλά και το κακάο και οι ξηροί καρποί, ιδιαιτέρως δε τα φιστίκια.

 

 

Stella.

10 Σχόλια
  1. Οτι πρεπει τωρα που ηρθε και ο λογαριασμος στης ΔΕΗ να πιω και λιγο κρασακι παραπανω!!!!Τουλαχιστον θα βοηθησω την επιδερμιδα μου!!!!A notre chante λοιπον!!!!Cheers!!!

  2. Ένας λόγος παραπάνω, ώστε στο κλείσιμο της μέρας μου να απολαμβάνω ένα ποτήρι κόκκινο κρασί!
    xx

  3. Aυτό λοιπόν είναι το μυστικό της κυρίας δασκάλας μας που το κρατάει επτασφράγιστο…. (cheddar κα)ι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί

  4. Εγώ θα επικαλεστώ αυτό που είπε ο Πλάτωνας: Δεν υπάρχει τίποτα πιο άριστο ή πιο πολύτιμο από το κρασί. Το κρασί παραχωρήθηκε από τους Θεούς στον άνθρωπο.

  5. Αυτό το “ήπια κατανάλωση κρασιού” κάνω πως δεν το είδα.
    Μουτςς

  6. Η ομορφιά πηγάζει εκ των έσω, πόσο πιο καλό αποτέλεσμα έχουμε με την χρήση των καλλυντικών μας που περιέχουν αυτά τα σούπερ συστατικά σε συνδυασμό με την κατανάλωση αυτών των τροφών!

  7. Όντως το σταφύλι κατέχει από τις πρώτες θέσεις στα προϊόντα περιποίησης προσώπου αλλά και μαλλιών με αξιοσημείωτα αποτελέσματα !! Για την ρεσβερατρόλη έχω μάθει πρόσφατα το πόσο εκπληκτικό συστατικό είναι για την αντιγηρανση κ ομοιομορφία του προσώπου αν κ δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά προϊόντα περιποίησης που την περιέχουν. Τώρα από τις τροφές δεν ήξερα ότι υπάρχουν τόσες από όπου μπορούμε να την λάβουμε κ φυσικά σε πόσο βαθμό τροφών πρέπει να καταναλωθούν για να λάβουμε μια επαρκή δόση ρεσβερατρόλης καθημερινά

  8. Κόκκινο αγνό κρασί και δεν θέλω κάτι άλλο από ποτό.

  9. Μια στο τόσο μου αρέσει να πίνω ένα ποτηράκι κρασί!!! Κάτι ήξεραν και οι αρχαίοι Έλληνες!!! 😍😍😍♥️💚💙💛💜💙💜💙💜❤️💜❤️💜❤️💜❤️💜💛💙💚💙💚🧡💚💙💚💚💙💚💙💛🧡💛💛🧡♥️

  10. Άλλο το κρασάκι (το οποίο με μέτρο όντως μάλλον είναι καλό) και άλλο το πολύ καλό σταφυλοκουκουτσέλαιο πάντως! Ενδιαφέρουσα η λίστα των τροφών που περιέχουν την ίδια ουσία!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.