Βελτιώστε την εμφάνιση λαιμού και στήθους!

 

 

 

Είναι η πιο εμβληματική περιοχή του γυναικείου σώματος, αλλά και αυτή που βιώνει έντονα το πέρασμα του χρόνου, αποτυπώνει τις ταλαιπωρίες και πλήττεται πολλές φορές ανεπανόρθωτα, από την καταγραφή της γυναικείας πορείας της ζωής μας.

 

Το στήθος και ο λαιμός είναι το σημείο που όλες θέλουμε να αναδεικνύουμε, αλλά και όλες προσέχουμε και οφείλουμε να προσέχουμε, τόσο από θέμα υγείας, όσο και αισθητικής.   Ειδικά, όσο ανοίγει ο καιρός, φοράμε πιο ανοιχτά ντεκολτέ κι ελαφριά ρούχα, που τονίζουν την περιοχή και δίχως άλλο, θέλουμε το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα!

 

 

 

 

Ο λαιμός, το ντεκολτέ και το στήθος, είναι τα σημεία που μαζί με τα χέρια αποτυπώνουν πρώτα απ΄όλα τις φθορές του χρόνου και την καταπόνηση του γυναικείου σώματος από εγκυμοσύνες, θηλασμούς, αυξομειώσεις βάρους, γονιδιακή προδιάθεση χαλάρωσης, παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο.
Ευαίσθητο και εύθραυστο, το στήθος μας είναι, αν μη τι άλλο, ένα σημείο που χρειάζεται ιδιαίτερης προσοχής και φροντίδας.  Πρώτα, πρώτα σε ότι αφορά την υγεία μας, κάνοντας ανελλιπώς την ετήσια μαστογραφία ή το υπέρηχο, ανάλογα με τις υποδείξεις του γιατρού μας, ειδικές γυμναστικές ασκήσεις για να κρατηθεί στο ύψος του και φυσικά, ξεχωριστά και εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης.

 

Η περιοχή του στήθους, δεν διαθέτει μύες, αλλά λιπώδη ιστό και αδένες. Όσο κι αν το δέρμα στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ελαστικό άλλο τόσο, είναι ευαίσθητο και ταλαιπωρείται, απ’ όλα όσα βιώνει μια γυναίκα στη διάρκεια της ζωής της.  Ακόμα και ένα νεανικό, αλλά μεγάλο και βαρύ στήθος είναι ευαίσθητο στη φθορά και τη χαλάρωση.

 

Είτε προληπτικά, είτε επανορθωτικά, η περιοχή του στήθους χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και στοχευμένη φροντίδα. Η κακή διατροφή, η απότομη απώλεια βάρους, η κληρονομικότητα στην χαλάρωση, η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός, η καθιστική ζωή, η κακή στάση σώματος και πλάτης, ειδικά η δουλειά γραφείου, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, αφήνουν εύκολα τα σημάδια τους.

 

 

 

 

Η λεπτή και εύθραυστη επιδερμίδα του λαιμού αντίστοιχα, είναι η πιο ξηρή στο σώμα, γιατί δεν διαθέτει σμηγματογόνους αδένες και λιπίδια, ενώ εκτίθεται καθημερινά σε περιβαλλοντικές φθορές. Ο λαιμός δεν έχει μυϊκή υποστήριξη, ενώ με τις διαρκείς κινήσεις του φθείρει με τα χρόνια, όση ελαστίνη και κολλαγόνο διαθέτει. Μετά την ηλικία των 35 εμφανίζονται ήδη ρυτίδες και χαλάρωση, ενώ μετά τα 50 οι περιοχές του λαιμού και του ντεκολτέ, είναι οι πρώτες που πλήττονται από την εμμηνόπαυση και παρουσιάζουν ραγδαίες και εμφανείς φθορές, χαλάρωση, δυσχρωμίες, πανάδες, ρυτίδες.

 

Συχνά η παραμέληση των περιοχών είναι μια αιτία για την φθορά που διαπιστώνουμε.  Αν δεν έχουμε χρησιμοποιήσει αντηλιακό και ειδικά, αν τις έχουμε εκθέσει παρατεταμένα στον ήλιο είναι πολύ πιθανό, να έχει προκληθεί ανεπανόρθωτη φωτογήρανση.  Επίσης, όπως και το πρόσωπο μας χρειάζονται  καθημερινό και σχολαστικό καθαρισμό και στη συνέχεια ενυδάτωση, ώστε να αποφύγουμε τις δυσχρωμίες, τις πανάδες και τις ρυτίδες.  Ειδικά αυτή η ενοχλητική, αντιπαθητική ρυτίδα που καταλήγει από το λαιμό ανάμεσα στα δύο στήθη και φαίνεται κάθε φορά που φοράμε ένα πιο χαμηλό ντεκολτέ, θα σχηματισθεί μια ώρα αρχύτερα.

 

 

 

Ποια άσκηση βοηθάει;

 

Το πιλάτες που βασίζεται στην ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος, αλλά και οι ειδικές γυμναστικές ασκήσεις με βαράκια, θεωρούνται οι πιο κατάλληλες για  ανόρθωση και ενδυνάμωση  της περιοχής. Επισης, η Face Yoga έχει εξειδικευμένες  ασκήσεις, που βοηθούν σημαντικά στην βελτίωση της εμφάνισης στην περιοχή του λαιμού, ντεκολτέ και στήθους. Η Face Yoga προσπαθεί να γυμνάσει και να ενδυναμώσει, με έναν συνδυασμό πιέσεων και ασκήσεων γιόγκα και μασάζ, τους 57 μύες στην περιοχή του προσώπου και του λαιμού, ενισχύοντας έτσι τη μικροκυκλοφορία του αίματος.

 

Ακόμα και ο τρόπος που απλώνουμε τα καλλυντικά προϊόντα έχει σημασία στην τόνωση των περιοχών. Θα πρέπει πάντα οποιαδήποτε κρέμα ή σερουμ κι αν χρησιμοποιούμε, να την εφαρμόζουμε κάνοντας συγκεκριμένες κινήσεις. Με ανοδικές κινήσεις που ξεκινούν από την βάση του λαιμού και με μια μικρή ποσότητα που έχουμε ζεστάνει πρώτα στα δάχτυλά μας, να την απλώνουμε σιγά σιγά σε όλη την επιφάνεια, ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω. Οι κινήσεις που κάνουμε πρέπει να είναι αργές και από έξω προς τα μέσα, πάντα ανοδικές, σα να τσιτώνουμε απαλά την επιδερμίδα.

 

To απόλυτα green & clear S.O.S DÉCOLLETAGE & NECK THERAPY by Stella’s Recip-Y

 

Επειδή όμως οφείλουμε, να προσέχουμε πλέον πάρα πολύ τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε σε αυτά τα ευαίσθητα σημεία, εμπιστευόμαστε μόνο την ασφάλεια του φυσικού και των αγνών βιολογικών συστατικών. Τα Stella’s Recipy, δημιούργησαν με την ασφάλεια της φύσης και την δύναμη της κάνναβης, ένα 100% φυσικό και εξειδικευμένο προϊόν.  Το απόλυτα green & clear προϊόν, το σέρουμ S.O.S DÉCOLLETAGE & NECK THERAPY χωρίς χημικά πρόσθετα και με τις καλύτερες ποιοτικά φυσικές πρώτες ύλες, είναι ιδανικό για την φροντίδα της περιοχή του στήθους, του ντεκολτέ και του λαιμού.

 

 

Η στοχευμένη σύνθεση του σέρουμ S.O.S DÉCOLLETAGE & NECK THERAPY, με τον αξεπέραστο συνδυασμό της βιολογικής κάνναβης και δραστικών αντιγηραντικών φυτικών και αιθέριων ελαίων και αλόης είναι, ότι πιο αγνό και φυσικό, αλλά και δραστικό για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση της χαλάρωσης, την επιβράδυνση της δερματικής γήρανσης, την ομοιογένεια του χρώματος της περιοχής, την αναδόμηση και βελτίωση του περιγράμματος. Ενυδατώνει, ανορθώνει, συσφίγγει, καταπραΰνει από ερεθισμούς, παρέχει αντιοξειδωτική προστασία και ενεργοποιεί μέσω των αιθέριων ελαίων, τη σύνθεση του κολλαγόνου από το ίδια τα κύτταρα, αποκαθιστώντας τη σφριγηλότητα  του δέρματος. Χρησιμοποιείται με τις απαλές κινήσεις μασάζ, που περιγράψαμε μόνο το βράδυ.

 

 

 

 

Έτσι, τα πιο εμβληματικά κι ευαίσθητα σημεία του γυναικείου σώματος μπορούν τώρα να είναι όμορφα, νεανικά και σφριγηλά!

 

 

Stella

10 Σχόλια
  1. Συνήθως επικεντρωνομαστε στο πρόσωπο και ξεχνάμε λαιμό και ντεκολτέ.. Μην πω ψέματα, κι εγώ το έχω κάνει, αλλά, σχετικά νωρίς, λίγο μετά τα 30, και με διαρκή υπενθύμιση αισθητικού, άρχισα να περιποίουμαι όλη αυτή την περιοχή καθημερινά, ανελλιπως μέχρι και σήμερα και ευτυχώς τα αποτελέσματα είναι αυτά που περίμενα και θέλω! (Καλή Άνοιξη κορίτσια, που θα πάει θα μας έρθει 🌼)

  2. Από τα πιο δύσκολα σημεία ο λαιμός και για μένα.
    xx

  3. Η Στέλλα έχει ανέβει επίπεδο, δεν είχα αμφιβολία!!!Δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτά τα σημεία και φυσικά να μην ξεχνάμε πόσο ευαίσθητα είναι. Δεν θα έβαζα ποτέ κάτι τυχαίο.

  4. Είμαι σίγουρη πως εκτός από αποτελεσματικό θα μυρίζει και τέλεια!
    Μουτςς

  5. @MARIANNA Σ’ ευχαριστώ θερμά!
    @LITSA Αυτό είναι βέβαιο…. 😉

  6. Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο και είμαι σίγουρη για την αποτελεσματικότητα του προ’ι’όνττος.
    Θέλω να πω κάτι που είμαι σίγουρη πως θα θεωρηθεί η άχρηστη πληροφορία της ημέρας…έχετε προσέξει πως οι λήψεις ή τα βίντεο με φίλτρα στο instagram δεν ”πιάνουν” την περιοχή του λαιμου και το ντεκολτέ;;;

  7. Πολύ καλό το άρθρο! Δεν έχω χρησιμοποιήσει προς το παρόν κάποιο ειδικά σχεδιασμένο προϊόν για το λαιμό και το ντεκολτέ, αρκούμαι στα προϊόντα που χρησιμοποιώ στο πρόσωπο μου (λοσιόν ,σέρουμ, κρέμα και αντηλιακό). Καλή Άνοιξη!

  8. Δεν ξεχνάω ποτέ την περιοχή του λαιμού, τα χέρια πάνε αυτόματα, είναι εξίσου σημαντικός όσο και η περιποίηση προσώπου!! Πιο εξειδικευμένο προϊόν όμως μόνο για την περιοχή του λαιμού και ντεκολτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα τουλάχιστον!!

  9. Υπέροχο άρθρο!!! Το χειρότερο μου αυτήν την περίοδο είναι ότι το πρόσωπο μαυρίζει ενώ ο λαιμός όχι και όταν χρειαστεί να ξεκινήσω να φοράω πιο ανάλαφρα και ανοιχτά μπλουζάκια φαίνεται περίεργη β διχρωμία ❤️♥️💜♥️💜♥️💜💜♥️💜♥️💜♥️❤️♥️

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.