Αυτά τα Oscars, θα μείνουν στην Ιστορία.

 

Δεν άντεξα να ξενυχτήσω και να δω live τη φετινή απονομή των Oscars αλλά με το που άνοιξα τα μάτια μου την επόμενη μέρα στις 6:30 το πρωί, συνδέθηκα για να μάθω τα νέα.

 

Όταν διάβασα «σφαλιάρα από τον Will Smith στον Chris Rock» ούτε έδωσα σημασία, φαντάστηκα ότι θα ήταν κάποιο από τα γνωστά αστεία gimmicks της βραδιάς, αυτά που συχνά γίνονται κατά τη διάρκεια της απονομής μπας και ανέβει λίγο η τηλεθέαση, μια που τα τελευταια χρόνια τα Oscars έχουν χάσει από την τηλεοπτική τους δημοτικότητα.

 

Όταν κατάλαβα ότι μόνο αστειο δεν ήταν και πράγματι ο Smith έδωσε ξεγυρισμένη σφαλιάρα live στον παρουσιαστή Rock, δεν ήξερα πως να νιώσω. Να γελάσω; Να αποτροπιαστώ; Nα σοκαριστώ;

 

Να το ευχαριστηθώ; Είναι απαράδεκτo  έτσι κι αλλιώς να προσβάλεις μια γυναίκα για την εξωτερική της εμφάνιση, πόσο μάλλον όταν αυτή οφείλεται σε ιατρικούς λόγους (η Jeda, εκτός από κατάθλιψη πάσχει και από αλωπεκίαση- αλλά αυτά τα δυο έτσι κι αλλιως είναι αλληλένδετα). Αλλά και πάλι… σφαλιάρα;;

 

 

 

 

Ακόμα και τώρα για να είμαι ειλικρινής δεν ξερω πως αισθάνομαι για το όλο συμβάν. Είναι το κλασικό και ρομαντικό “when a man, loves a woman”; Πρέπει να καταδικάζεται κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται; Tον έφτασε ο Rock στο αμήν, αφού και πίσω στο 2016 είχε κάνει και πάλι προσβλητικό σχόλιο για τη Jeda; Τα είχε πιει ο Will και δεν ήξερε τι του γινόταν; Καλά αυτό το τελευταίο είναι σίγουρο, φάνηκε και από τον ευχαριστήριο λόγο του όταν παρέλαβε το Oscar, που δεν έβγαζε κανένα νόημα. Ένα Oscar που το περίμενε σαν τρελός τουλάχιστον μια 15ετία και το άγχος του, μπορούσες να το νιώσεις ακόμα και μέσα από τον δέκτη σου. Την είχε σίγουρα κατεβάσει τη μπουκάλα.

 

Ξαναλέω, δεν είμαι σίγουρη πως νιώθω ακριβώς για το όλο συμβάν είμαι μεν κατά, αλλά με υποσημειώσεις γιατί η αλήθεια είναι ποτέ δεν εκτίμησα το standup comedy όπου θεωρείται «αστείο» να προσβάλεις άσχημα ανθρώπους στο κοινό σου, για να γελάνε οι υπόλοιποι.  Ξέρω όμως πολύ καλά, πως νιώθουν οι απανταχού έφηβοι, μαζί τους και ο δικός μου. Ο κύριος Ρωμανός, οι συναθλητές του, οι συμμαθητές του, οι κολλητοί του, δεν έχουν άλλη συζήτηση από τη Δευτέρα το πρωί. Παίζουν το βιντεάκι ακατάπαυστα, γελάνε μετά διακρύων, και το σημαντικότερο από όλα και αυτό που χρήζει σχολιασμού είναι ότι ο Will είναι στα μάτια τους πλέον ο απόλυτος ήρωας,  όχι μόνο «The Prince of Bell Air», αλλά «Ο Πρίγκιπας της Σφαλιάρας». Τον λατρεύουν.

 

 

 

 

 

“Καλά επικροτείς τη βία; Τι συζητάμε τόσα χρόνια;” ρώτησα χθες το βράδυ τον Ρωμανό,  αφού είχε περάσει ένα τέταρτο στο τηλέφωνο με τον κολλητό του βλέποντας και ξαναβλέποντας το video, γελώντας και σχολιάζοντας με ενθουσιασμό για το «κατόρθωμα». «Δεν χτύπησε γυναίκα», μου απάντησε. Χτύπησε ΓΙΑ γυναίκα. Έχει διαφορά. Είναι σωστός.» (κάτι μουρμούρισα για τη βια που είναι απαγορευτική σε κάθε περίπτωση, αλλά για 10.00 το βράδυ  μου έπεσε βαριά κάθε περαιτέρω συζήτηση, την αφήνω για άλλη στιγμή.) Δύσκολη, πολύ δύσκολη συζητηση. Δεν γίνεται από τη μια σαν γυναίκες να φωναζουμε για το #metoo και από την άλλη να επικροτούμε μάτσο συμπεριφορές, όσο ιπποτικές και αν είναι. Από την άλλη, στο “ζωικό” βασίλειο, δύσκολο να αλλάξεις τα primary instincts. Γιατί τι άλλο μπορεί να ισχύει σε 14χρονους που από κοινωνικές νόρμες και συμβόλαια, δεν ξέρουν ακόμα που τους παν’ τα τέσσερα, αλλά αισθάνονται περηφάνια και  μια περίεργη “χαρά¨, για την στα δικά τους μάτια “προστατευτική” κίνηση του Will; Μόνο αρχέγονο ένστικτο.  Ξαναλέω. Πολύ δύσκολη η συζήτηση που με περιμένει.

 

Σε άλλα, όσο αφορά τη βραδιά, χάρηκα πολύ για τη Jessica Chastain και το Oscar πρώτου γυναικείου,  μου αρέσει πολύ αυτή η γυναίκα και έχει και υποκριτικές ικανότητες. (το Gucci που φόρεσε όμως, ήταν φρικτό). Δεν στεχωρήθηκα καθόλου που το Oscar καλύτερης ταινίας δεν πήγε τελικά στην πολυσυζητημένη «Εξουσια του Σκύλου». Την έχω δει την ταινία, μπορεί να μην είναι κακή, αλλά είναι ψυχρή και υπερεκτιμημένη.

 

 

 

 

Aπό εμφανίσεις, λάτρεψα την Zendaya με αυτό το Valentino σύνολο. Φρέσκο, νεανικό, υπέροχο, αναπάντεχο.

 

 

 

18 Σχόλια
  1. Καλημέρα σε όλες…
    Δεν θέλω να σχολιάσω το ατυχές -για να μην πω τίποτα πιο άκομψο- συμβάν.
    Οι στυλιστικές επιλογές και τα outfits των celebrities οπως πάντα είναι αντικείμενο σχολιασμού από τους ειδήμονες αλλά ακόμα δεν έχω προλάβει να τα “μελετήσω”…θα επανέλθω ¨διαβασμένη”

  2. Συνταυτίζομαι απόλυτα με τα σχόλια και τους προβληματισμους σου @Julia. Πολύ μεγάλη συζήτηση και βαθιά. Δεν είναι καθόλου εύκολη.

  3. Στον διάλογο με τον Ρωμανό σου, αποτυπώνεις ακριβώς πώς σκέφτονται οι δεκατετράχρονοι, που ανακαλύπτουν το είναι τους σε σχέση , με την αδικία, την ευγένεια, το άλλο φύλο…. Δεν είναι εύκολη η κουβέντα αυτή σίγουρα… Είναι λεπτές οι ισορροπίες. Αν και η τοποθέτηση του bboy σου μου αρέσει γιατί απλά θέτει με έναν αυθεντικό
    & ευαισθητο τρόπο το δίκιο… Αναρωτήθηκα πως γίνεται όμως η λαμπερή βραδιά των oscar να γίνει πιο “ωχρή” μέσα σε λίγα λεπτά, γιατί τελικά, ίσως, οι τρόποι συμπεριφοράς μας καθορίζουν την αληθινή λάμψη που έχουμε όλοι και μέσα μας….

    xx

  4. Καλημερα
    Συμφωνω και διαφωνω με το συμβαν
    Δυσκολο να πω τι θα ηθελα η δεν θα ηθελα να γινει
    Σιγουρα δεν επικροτω το “χιουμορ” του παρουσιαστη στην Jeda Γιαυτο αλλωστε και δεν μου αρεσαν ποτε η δηθεν χιουμουριστικες εκπομπες και το standup comedy των εκαστοτε Λαζοπουλων κλπ.
    Προσωπικα τα θεωρω πολυ κακογουστα και σιγουρα οχι πραγματα για να γελας Το κλασσικο “η τεχνη δεν εχει ορια ” για να καλυψουμε οτι βλακεια μας κατεβαινει στο νου, στο ντυσιμο στην ζωγραφικη και οπουδηποτε αλλου το βρισκω φτηνο σαν δικαιολογια
    Συμφωνω Τζουλια μαζι σου για την Zendaya με αυτό το Valentino σύνολο. και για μενα ηταν το πιο ομορφο. Απλο και πολυ φρσκο και σικατο
    Φετος πιστευω οτι ολα ηταν πολυ ατυχη τα συνολα που φορεσαν οι κυριες χωρις καθολου νεα ματια φρεσκια σε αυτα

  5. Συμφωνώ απόλυτα Τζούλια μου με ότι λες στο άρθρο σου! Βέβαια δυστυχώς για λάθος λόγους θα θυμόμαστε αυτά τα Όσκαρ για πολύ καιρό! Από την άλλη, ο σύζυγος όταν είδαμε τη σκηνή πρόσεξε ότι την ώρα που έλεγε την κρυάδα του ο Ροκ, ο Σμιθ γέλασε και μετά έφαγε το φλας όπου σηκώθηκε και τον #μπουκετιασε”..” Κλασικές αμερικανιες, στημένο πρέπει ναναι για να αποκτήσουν πάλι ακροαματικοτητα τα Όσκαρ” ηταν ακριβώς τα λόγια του συζύγου.. Τέλος πάντων στημένο ή όχι δεν μου άρεσε καθόλου προσωπικά σαν εικόνα , αλλά προσπαθώ να μπω κσι στα παπούτσια του άλλου, εν προκειμένω του Γουίλ Σμιθ που δεν μεγάλωσε και με τα πιο σωστά πρότυπα, αφού έβλεπε από μικρός τον πατέρα του να βιαιοπραγει εναντίον της μητέρας του.

  6. Ξέχασα, μου άρεσαν πολύ μόνο δύο : η Ζενταγια και η Πενελοπε Κρουζ (και η τελευταία με τον Χαβιε Μπαρδεμ που λατρεύω, υπέστησαν τις κρυάδες του Κρις Ροκ, αλλα τι να κάνουν? Χαμόγελασσαν ανεκτικα)

  7. @Maryl , θα συμφωνήσω, το Channel της Πενέλοπε, όμορφο, κομψό και διαχρονικό.
    xx

  8. @Maryl: Επειδή και μένα ήταν η αρχική μου σκέψη αυτή όπως έγραψα στο post, κάθισα και το ξανά ειδα καρέ-καρέ. Πράγματι ο Will γελάει καπως παγωμένα στο πρώτο δευτερόλεπτο και μετά απλά κοιτάει τη Jada. Νομίζω ήταν το δικό της βλέμμα – σχεδόν απόγνωσης – που τον έκανε να σηκωθεί.

  9. @Sofia Marga: Συμφωνώ πολύ με την τελευταία σου πρόταση στο θέμα της συμπεριφοράς και για τις δυο πλευρές.
    Δεν είναι εποχές για άστοχα αστεία και δεν είναι εποχές για αχρείαστα «αντριλίκια».

  10. @Ρανια: Έτσι ακριβώς. Και μένα σχεδόν τίποτα άλλο δε μου άρεσε από τις επιλογές των κυριών.

  11. Καταρχάς όσο δίκιο κι αν είχε ο Will το έχασε με τη σφαλιάρα. Στη θέση του θα έπαιρνα το μικρόφωνο, θα έλεγα υποστηρικτικά λόγια στη Τζέντα, θα ενημέρωνα τους θεατές για την πάθηση και τι συμβαίνει στη ζωή και την ψυχολογία των πασχόντων και μετά θα έκανα ρόμπα τον Chris Rock και το γλοιώδες κρύο χιούμορ του. Ντάξει, το λες λεκτική βία αυτό? Δεν το λες.
    Κάτι που παρατήρησα: δεν αντέδρασε αμέσως με το “αστείο”. Ή δεν άκουγε και γελούσε επειδή “έπρεπε” να γελάσει ή λόγω άγχους ήταν “αλλού” και το κατάλαβε με το που είδε την απόγνωση της Τζέντα. Δείχνει όμως και στημένο το σκηνικό. Δεν θα έπρεπε να φωνάζει από τη θέση του καθώς πλησίαζε τη σκηνή? Και η ασφάλεια πού ήταν?
    Θεωρίες συνομωσίας αλλά αν δεν συνέβαινε αυτό, με τους πολέμους και τον covid χαμπάρι δεν θα έπαιρνα ότι έφτασε η ώρα για τα Όσκαρ.🤣
    Μουτςς
    Υ.Γ. Μ’ αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται ο (κούκλος) κ. Ρωμανός 💜💖

  12. Κάτι που αγαπώ ιδιαίτερα στο bb είναι οι διαφορετικές απόψεις πού καταθέτουν τα bbgirls.
    Έτσι και σ’αυτό το post, η οπτική της @Litsa, ότι μπορεί να είναι και στημένο το σκηνικό μεταξύ Will και Chris, με αφήνει ακόμα πιο προβληματισμένη & απογοητευμένη από πριν, γιατί σ’αυτήν την εκδοχή, τα Oscar, ενώ βραβεύουν την υποκριτική, γίνονται αφορμή (;) για υποκρισία…
    xx

  13. @Sofia Marga & Litsa: Ναι θα μπορούσε να είναι και έτσι, όλα παίζουν! Από την άλλη θέλω να σκέφτομαι ότι ήταν αυτό που ήταν και είδαμε όλοι, ίσως επειδή τα τελευταία 2,5 χρόνια έχω χορτάσει από θεωρίες συνωμοσίας και ειλικρινά, δεν νομίζω ότι αντέχω άλλες. Κάποτε λέγαμε «δυο Έλληνες, τρεις γνώμες». Τώρα θα λέμε «δυο Έλληνες, τέσσερις θεωρίες συνομωσίας.».

    Σας ορκίζομαι, το πρωί στο περίπτερο η κυρία μου είπε πάρα πολύ σοβαρά «δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες εναλλαγές καιρού! Είμαι σίγουρη κάτι μας κάνουν από πάνω!!»

    Γέλασα πολύ, αλλά στο βάθος με έπιασε θλίψη.

  14. Είναι λυπηρό να προβάλλονται απαράδεκτες συμπεριφορές σε μια κατα τα άλλα πολιτισμένη εκδήλωση! Η 7η Τέχνη, όπως και όλες οι Τέχνες συνάδουν με τον πολιτισμό και ό,τι αυτός περιλαμβάνει!

  15. @Julia, ούτε ψύλλος στον κόρφο μας στις συζητήσεις αυτού του είδους με τα αγόρια μας. Πώς να μπορέσεις να είσαι απόλυτη κατά της βίας, αλλά με τη διπλωματία που χρειάζεται για να περάσεις το μήνυμα και να μην αντιδράσουν;

  16. Εγώ θα συμφωνήσω με τον κύριο Ρωμανό, γιατί σου απάντησε πολύ έξυπνα.. δεν επικροτεί την βία, αλλά την προστασία της γυναίκας αν το δούμε πιο βαθιά..τώρα στο γέλιο των παιδιών πάνω στο συμβάν επίσης λογικό σε αυτή την ηλικία νομίζω όλες κ όλοι μας γελούσαμε με τέτοια αστεία στα τότε μάτια μας βλέπε Σεφερλη τώρα τον κράζουμε, σαν παιδιά όμως τότε κ εγώ δηλαδή.γελουσαμε ασταμάτητα με ο,τι έδειχνε. Η Zendaya συμφωνώ υπέροχη!!!

  17. Πολύ δυσαρεστο και αμφιλεγόμενο περιστατικό και απ’ τις δύο πλευρές. Απ’ τη μια, δεν είναι καθόλου σωστό να αστειεύεσαι δήθεν με τα προβλήματα υγείας του άλλου, απ’ την άλλη όμως δεν είναι σωστή η βία, σε μια δημόσια μάλιστα περίσταση!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.