Tα παιδιά στην Κορέα, διαβάζουν Ελληνικά βιβλία!

 

 

Μια σπουδαία είδηση έρχεται, να συμπληρώσει την ανάρτηση που κάναμε πριν λίγες μέρες στο beautyblog.gr,  για τους Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό.  Μια σημαντική διάκριση για το ελληνικό βιβλίο και δη για την παιδική λογοτεχνία και τους εκπροσώπους της.

 

Τα παιδιά της Πρώτης και της Δευτέρας τάξης του δημοτικού στην Κορέα, θα διαβάζουν την «ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΙΟΘΗΚΗ» των Αντώνη Παπαθεοδούλου και Δικαίου Χατζιπλή, σε εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά από τις Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ.

 

Το βιβλίο επιλέχθηκε ανάμεσα σε 143 βιβλία της παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, από τον επίσημο φορέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της Κορέας, για το πρόγραμμα «2022 Youth Book Token Support Project».  Ένα πρόγραμμα προώθησης των βιβλίων στις σχολικές βιβλιοθήκες της χώρας και η «ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ» είναι η επιλογή του επίσημου κρατικού φορέα της Κορέας για το 2022!

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου «το επιλέξαμε ανάμεσα σε εξαιρετικά βιβλία, γεμάτα κέφι και χρησιμότητα ώστε, να βοηθήσουμε τα παιδιά μας, να γνωρίσουν περισσότερη θεματολογία και τομείς» .

 

 

 

 

Η «ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ» έχει ήδη διακριθεί και στην Ελλάδα διαθέτοντας τρείς από τους πλέον καταξιωμένους συντελεστές του ελληνικού παιδικού και νεανικού βιβλίου σήμερα στην χώρα μας.

 

Ο πολυγραφότατος και πολυβραβευμένος Αντώνης Παπαθεοδούλου γράφει από το 1999 και μεταφράζει ιστορίες, τραγούδια και σενάρια για παιδιά. Βιβλία του έχουν βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού Διαβάζω, το Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (IBBY), το Ειδικό Βραβείο Βιβλιοπωλών Public κ.ά.

 

Το βιβλίο «Ένα Τελευταίο Γράμμα» που δημιούργησε με την Ίριδα Σαμαρτζή απέσπασε το Διεθνές Βραβείο Compostela 2016. Πολλά βιβλία του έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες των White Ravens της Διεθνούς Παιδικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου επί σειρά ετών. Βιβλία του επίσης, έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, αγγλικά, σουηδικά, ισπανικά, πορτογαλικά, γαλικικά, καταλανικά, κινεζικά, κορεατικά και ιαπωνικά, κι έχουν μεταφερθεί στο θέατρο και το κουκλοθέατρο.

 

 

 

 

O Δικαίος Χατζηπλής, είναι ο άνθρωπος που έχει θητεύσει χρόνια τώρα στο χώρο των εκδόσεων και του παιδικού βιβλίου, πίσω από τις εκδηλώσεις των Εκδόσεων Πατάκη βοηθώντας συγγραφείς και εικονογράφους να συναντήσουν τους μικρούς αναγνώστες τους, χαρίζοντας σε αμφότερους μεγάλη χαρά και μοναδικές στιγμές. Έχει ήδη βραβευθεί με το βραβείο Ελληνικής Παιδικής Λογοτεχνίας των Public Book Awards 2019 για την «Χαριστική Βιβλιοθήκη».

 

 

Η ζωγράφος και εικονογράφος Μυρτώ Δεληβοριά έχει σφραγίσει με την τέχνη της το χώρο του παιδικού βιβλίου! Είναι μια πολυβραβευμένη, ταλαντούχα καλλιτέχνιδα, μια καταξιωμένη εικαστικός, που έχει εικονογραφήσει πάνω από 80 παιδικά βιβλία ενώ έχει παρουσιάσει 4 ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και έχει λάβει μέρος σε 17 ομαδικές η δουλειά της έχει εκδοθεί στην Ελλάδα, τη Βραζιλία, το Βέλγιο, την Κορέα και την Κίνα. Ζωγράφος και εικονογράφος με τεράστιο έργο στην εικονογράφηση παιδικής λογοτεχνίας, έχει βραβευθεί με το Κρατικό Βραβείο, με το Βραβείο !ΕΒΓΕ, με το Βραβείο Εικονογράφησης του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού “Διαβάζω”, για τις εικονογραφήσεις της στα βιβλία:  “Ιστορίες για παιδιά” του Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ (εκδ. Εστία 2005),  “Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο” του Αντώνη Παπαθεοδούλου (εκδ. Πατάκη 2010), «Αν κάθε μέρα» του Αντώνη Παπαθεοδούλου (εκδ. Eurobank 2012), “Ο Φύλλος” της Έλενας Γλωσσιώτη (εκδ. Θίνες 2015), “Οι Αγώνες του Σκορπιού” της Maggie Stiefvater (εκδ. Πατάκης 2015), “Ο δρόμος για το Αλταμόν” της Gabrielle Roy (εκδ. Θίνες 2015) και “Το δέντρο του μικρού μας κόσμου” της Καλλιόπης Στάρα (αυτοέκδοση 2015).

 

 

 

 

ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Συγγραφείς : Αντώνης Παπαθεοδούλου, Δικαίος Χατζηπλης

Εικονογράφος : Μυρτώ Δεληβοριά

Βραβεία: Χρυσές Λίστες ELNIPLEX, Βραβείο Public κατηγορία «Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία»

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Τιμή : 12,90€

Σελίδες:  44

 

 

Πάσχα έρχεται, βαφτιστήρια περιμένουν το δώρο τους… γιατί να μην είναι ένα σπουδαίο βιβλίο που πέρασε τα σύνορα μας και ταξίδεψε σ’ άλλες Ηπείρους;

 

Stella

 

 

10 Σχόλια
  1. Mπραβο και συγχαρητήρια ❤️! Ευτυχώς γίνονται αυτά και βλέπουμε ότι υπάρχει πάντα ελπίδα 💚

  2. Τι υπέροχα νέα! Πολύ πολύ όμορφα! Πιστεύω πολύ πώς τα παιδικά βιβλία, έχουν κάτι το μαγικό, αγγίζουν την ψυχή…Και, όσο να ακούγεται “περίεργο” στον μικρό μου εγγονό, διαβάζω ήδη βιβλία κι ας είναι μόνο 7 μηνών. Η “χαριστική βιβλιοθήκη” είναι ένα βιβλίο που θα μπει στην.βιβλιοθηκη μου. Άλλωστε, νομίζω, πως αν διαβάζουμε όλοι (και) παιδικά βιβλία, παραμένουμε λίγο παιδιά!
    xx

  3. Κάτι τέτοια νέα σου φτιάχνουν την μέρα!! 🇰🇷🇬🇷 (βέβαια , δεν γίνεται να μην σκέφτομαι τα παιδιά στην Β.Κορέα)

  4. @CELIA Δε νομίζω, ότι αφορά στη Β. Κορέα…. Δυστυχως.

  5. @STELLA εννοείται πως -δυστυχώς- δεν αφορά τα παιδιά στην Β.Κορέα…. γι’ αυτό δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου τόσο τις συνθήκες διαβίωσής τους όσο και τις ευκαιρίες που ΔΕΝ έχουν για γνώση.

  6. Συγχαρητήρια στους δημιουργούς, μας κάνουν πολύ υπερήφανους!

  7. Συγχαρητήρια!Γίνονται βέβαια πάρα πολλά από Έλληνες και δεν τα μαθαίνουμε.

  8. Συγχαρητήρια είναι το λιγότερο!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.