Αξίζει να επισκεφτείτε το The Herbal Tea Room στο «The Naxos Apothecary»!

 

 

 

Σημειώστε: Παντάνευρο, Κερασουρές, Κυνόροδο, Γαιδουράγκαθο, Κουφοξυλιά, Αγριάδα.Το πρώτο Herbal Tea Room της Αθήνας άνοιξε στο κέντρο της πόλης.

 

Μπαίνοντας στο The Naxos Apothecary της οδού Κολοκοτρώνη (3-5), μπαίνουμε στον κόσμο των βοτάνων και πατάμε σε ναξιώτικη γη.

 

Πρώτη επαφή τα τρία εργαστήρια – Homeopathy Lab, Phytotherapy Lab, Herbal Cosmetics Lab. Από αγωγές Ομοιοπαθητικής μέχρι φυτοθεραπευτικά σκευάσματα, αιθέρια έλαια, face και body care, σαπούνια, αρώματα και κεριά. Η συλλογή προϊόντων The Naxos Apothecary εμπνευσμένη από τη φύση και τα χωριά του νησιού, είναι το πρώτο ταξίδι.

 

 

 

 

 

 

 

Ανεβαίνοντας τη σκάλα στο βάθος, φτάνουμε στο Herbal Tea Room. Πάνω από 130 βότανα και superfoods ανάμεσα στα οποία άγνωστα βότανα της Νάξου και σπάνιες ρίζες από τόπους με πλούσιες χλωρίδες. Τα φυτά φυλαγμένα σε βάζα, -θυρίδες της ελληνικής φύσης-, καλύπτουν τους τοίχους του παταριού, ενώ στο ανοιχτό μπαρ εκχυλίζονται σε γυάλινους αποστακτήρες οι πρώτες ύλες. Ελληνικά εκχυλίσματα από ατόφια βότανα, αποκλειστικά μείγματα βοτάνων, ελληνικά mocktails και cocktails σχεδιασμένα από την Πόπη Σεβαστού, γνωστή από τα μπαρ του Nolan και του Proveleggios. Το μενού carte-postale με το σημείωμα «εδώ εκχυλίζεται η Νάξος» τα εξηγεί όλα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παλαιά οικόσημα Νάξου, ξύλινα μοναστηριακά τραπέζια, βιομηχανικά στοιχεία, κουρτίνες που μας απομονώνουν σε μικρότερους χώρους ή μας ‘ενώνουν’ με άλλους σε ένα μεγαλύτερο ανοιχτό, all-day χώρο πραγματικά για όλες τις ώρες της ημέρας. Δίπλα στο ανοιχτό μπαρ, η ανοιχτή κουζίνα όπου η ομάδα πειραματίζεται συνεχόμενα με γεύσεις που έρχονται σύντομα να ολοκληρώσουν το μενού.

 

Καλωσόρισμα στη Νάξο μέσα στην καρδιά της Αθήνας.

 

Kαλωσόρισμα στο The Naxos Apothecary και στο Herbal Tea Room.

 

 

 

11 Σχόλια
  1. Πολύ πρωτότυπο και ενδιαφέρον project! Θα ήθελα πολύ να επισκεφθώ αυτό τον ιδιαίτερο χώρο, καλώς να ορίσει λοιπόν η Νάξος, στην Αθήνα μας❤️

  2. Υπέροχος χώρος! Εντυπωσιάστηκα από τα 130 βότανα & super foods της Νάξου! Θα ήθελα πάρα πολύ να πάω! Ελπίζω να τα καταφέρω κάποια στιγμή, να δοκιμάσω mocktails (ορολογία που δεν γνώριζα, ας είναι καλά το bblog !) και άλλα Ναξιώτικα εδέσματα που έχω αδυναμία.
    xx

  3. Αυτός ο χώρος γραφει το όνομα μου… Το καταλαβαίνετε ετσι? 😉

  4. @Sofia Marga: Μπα… και το bb εκεί το έμαθε το mocktail Σοφία μου. Το bb, μόνο cocktails αναγνωρίζει… 😂😂😂

  5. @Stella: Ε ναι. Και είναι και δίπλα και τώρα θα ξέρω που θα σε ψάχνω και που θα σε βρίσκω. 😉😉😉😂

  6. Δεν ξέρω για εσας αλλά εγώ όταν ακούω Νάξος, σκέφτομαι πατάτες και γραβιέρα…. βρε, μήπως πεινάω λίγο;;;

  7. Πολύ ωραίο μέρος φαίνεται! Εμένα πάντως η Νάξος με παραπέμπει (και) σε λικέρ κίτρο.

  8. Εντυπωσιακό πραγματικά ένας αληθινός κόσμος βοτάνων κ super foods από την Νάξο!! Καλώς το ορίσατε στην Αθήνα!! Μια επίσκεψη τουλάχιστον επιβάλλεται νομίζω

  9. Τι ωραίο που φαίνεται! Μ’ αρέσουν πολύ τα βοτάνια! Αν έμενα στην Αθήνα σίγουρα θα το επισκεπτόμουν μια φορά.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.