Ανανέωση: ένα σπίτι που ευωδιάζει!

 

 

Εντάξει, το ομολογώ! Δεν είναι το καλύτερο μου, όταν αλλάζουν οι εποχές κι αρχίζουμε τους μαραθώνιους με τις ντουλάπες, τα συρτάρια, τα ανεβοκατεβάσματα χειμερινών και καλοκαιρινών…

 

Προς το παρόν, ακολουθώ την μέθοδο του «τραβήγματος». Δεν την ξέρετε; Μα πως… Τραβάς όποιο ρούχο ξεχωρίζει από το συρτάρι/ντουλάπα με τα καλοκαιρινά/χειμερινά, το φοράς και …αναβάλεις την γενική τακτοποίηση.

 

Επειδή, όμως αυτή η περίοδος κακονοικοκυροσύνης, θα λήξει πολύ σύντομα σκέφτηκα, να σας γράψω μερικούς τρόπους ανανέωσης του σπιτιού και των υπόλοιπων χώρων, που ακολουθώ και κάνουν την όλη διαδικασία πιο ευχάριστη και αν μη τι άλλο, ανανεώνω την ατμόσφαιρα, την αύρα και δίνω παντού καλοκαιρινό mood.  Γιατί κι οι χώροι μας θέλουν την ανανέωση τους, έστω και μικρή!

 

 

 

 

 

JOUR NAPERH ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΣΤΑ HOME FRAGRANCES  

Αρχίζοντας από τα λινά, παπλώματα, σεντόνια, πετσέτες και όλα τα χειμωνιάτικα ρούχα που ανεβοκατεβαίνουν σε ντουλάπες, πατάρια και συρτάρια θα σας πω, ότι δεν έχω καλύτερο φρεσκάρισμα και καλύτερο φύλαγμα, από την σειρά σπιτιού και τα αρωματικά χώρων του αγαπημένου μου αρωματικού brand JOUR NAPER.  O αρωματοποιός Γιώργος Παπαχατζής έχει δημιουργήσει ένα linen & pillow spray για υφάσματα, μαξιλάρια, ρούχα & ντουλάπες το Royal Garden.  Λατρεύω, να το χρησιμοποιώ χειμώνα καλοκαίρι, ακόμα και κάθε φορά που αλλάζω τα σεντόνια. Φυσικό άρωμα από θαλασσινές νότες και φρέσκα λουλούδια, σα να άνθισε η άνοιξη στο υπνοδωμάτιο, μαζί με πικάντικα αρώματα εσπεριδοειδών και δροσερά βότανα.

 

Με λίγους ψεκασμούς, δίνω φρεσκάδα και ζωντάνια στα υφάσματα, τα σεντόνια, τις πετσέτες, τις παπλωματωθήκες, τα μαξιλάρια ακόμα και την ταπετσαρία του καναπέ ή τις κουρτίνες, όταν για παράδειγμα θέλω να απαλλάξω το σπίτι από δυσάρεστες μυρωδιές. Στη ντουλάπα και στα συρτάρια ψεκάζω τα ρούχα ή τα λινά που έχω για φύλαξη και έτσι διατηρείται μια μόνιμη φυσική φρεσκάδα, που δεν έχει να κάνει με τα κλασσικά σκοροκτόνα ή τα χημικά αρωματικά.

 

Φέτος όμως σκοπεύω, να χρησιμοποιήσω το new entry του brand, το GREEK SUMMER ROOM & LINEN SPRAY. Απίθανη ευωδιά από ελληνικό καλοκαίρι με λαχταριστές νότες από σύκο, θαλασσινό αλάτι, σταφύλι και καρύδα που φέρνουν στο νου όλες εκείνες τις ειδυλλιακές μέρες και τα μεσημέρια του Αυγούστου, που περάσαμε ονειροπολώντας κάτω από μια συκιά.  Ο αρωματοποιός Γιώργος Παπαχατζής, το προτείνει για φρεσκάρισμα στα t-shirts, τα υφάσματα, ακόμα και στο αυτοκίνητό ή τις  ταπετσαρίες και τις κουρτίνες, γιατί έχει ως βάση το νερό και δεν αφήνει λεκέδες. Μάλλον θα το κρατήσω και το χειμώνα γιατί, για να είμαι ειλικρινής, το αγάπησα πολύ.

 

 

 

 

Μιλώντας όμως για το brand JOUR NAPER πρέπει να σας πω, ότι είναι μια γενικότερα σπουδαία επιλογή σε ότι αφορά τα αρωματικά είδη σπιτιού και χώρων.

 

Έχω λατρέψει τα κεριά τους σόγιας! Τα έχω δοκιμάσει όλα πλέον και τα έχω κάνει δώρα σε όλους τους φίλους, τόσο αυτά της Gold Collection με τα κεριά (200 γρ.) Bordel, Cabaret, Moulin Rouge και Boheme, όσο και την Luxurious Collection με τα κεριά (370 γρ.) Mania, Audacious, Vanity, Love on Fire και Midnight.  Kαίγονται ως το τέλος και ομοιόμορφα, ακριβώς γιατί είναι από σόγια και όχι παραφίνη που σημαίνει, ότι δεν αφήνουν κάπνα. Τα κεριά του JOUR NAPER παρασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα από τις καλύτερες πρώτες ύλες με μείγματα φυτικής σόγιας και βρώσιμης παραφίνης, ενώ το μείγμα τους εμπλουτίζεται με υψηλής ποιότητας αιθέρια απ’ όλο τον κόσμο. Τα φυτίλια είναι 100% βαμβακερά με την καλύτερη δυνατή ποιότητα καύσης και οι συσκευασίες 100% ανακυκλώσιμες.

 

 

 

Εν τω μεταξύ, όλη η συλλογή κεριών της JOUR NAPER δεν έχει μόνο ευφάνταστα ονόματα, αλλά είναι και διακοσμητικά στολίδια που δεν σου πάει καρδιά, να τα πετάξεις μετά το τέλος της καύσης.

 

Φέτος μάλιστα το brand λανσάρει και ανταλλακτικά κεριών για όσους δεν θέλουν, να ξαναγοράζουν τη συσκευασία του κεριού, όπως και Diffuser refills για περισσότερη “πράσινη οικονομία”! Αρώματα σαγηνευτικά και φυσικά σε ταξιδεύουν από την Μεσόγειο μέχρι την Ανατολή, για κάθε στιγμή και κάθε διάθεση, αλλά και κάθε εποχή. Γιατί δε νομίζω να θεωρείτε, ότι τα κεριά είναι μόνο χειμωνιάτικα αξεσουάρ;

 

 

 

Εγώ δεν μπορώ, να διανοηθώ καλοκαίρι που το κερί δεν θα συνοδεύει τη βραδινή μας «βεραντάδα», παρέα με το παγωμένο Μοσχοφίλερο στο πλάι του τραπεζιού, αλλά και την ρομαντική χαλάρωση των διακοπών μας. Δεν θυμάμαι, να έφυγα ποτέ διακοπές χωρίς, να κουβαλάω στις αποσκευές μου τα αγαπημένα μου αρωματικά κεριά, που θα πλαισιώσουν την Ιουλιανή ή την Αυγουστιάτικη πανσέληνο.

 

Φέτος, λέω να πάρω μαζί μου την κοσμοπολίτικη αύρα της Μυκόνου κι ας μην πάω Μύκονο! Το λαχταριστό new entry MYKONOS AURA σε ένα κομψό γυάλινο τυρκουάζ ποτήρι με νότες από γαλακτώδες σύκο, μαζί με το άρωμα από το φρέσκο φύλλωμα τους, φρεσκοκομμένο γρασίδι, σταφύλι και θαλασσινό αλάτι, βανίλια και μόσχος.  Ένα κερί που διαρκεί για περισσότερες από 40 ώρες καύσης.

 

 

 

 

Τέλος, όσες ψάχνετε το reed diffuser που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, να διαρκεί και να αρωματίζει, όχι μόνο τις πρώτες μέρες, αλλά ως το τελείωμα του (τι καημός κι αυτός με τα reed diffuser που χάνεται το άρωμα στις πρώτες μέρες…) αναζητήστε το, στο JOUR NAPER. Δοκιμάστε το καινούργιο SUMMER SPLASH! Θα ενθουσιαστείτε!

 

Την πλήρη σειρά home fragrances JOUR NAPER θα την βρείτε στο https://www.journaper.com και στα συνεργαζόμενα σημεία πώλησης.

 

NEW ENTRY ΕΙΔΩΝ ΣΠΙΤΙΟΥ CANDLINE

Έχω όμως άλλη μία ανακάλυψη, να μοιραστώ μαζί σας γιατί στο Beautyblog.gr & more αγαπάμε τους νέους που τολμούν. Ενα επιχειρηματικό new entry από δυο ταλαντούχα κορίτσια, με φρέσκες ιδέες και αισθητική, την Κατερίνα και την Έφη και το CANDLINE τους.  Κρατήστε σημείωση, γιατί είμαι σίγουρη, ότι θα μας απασχολήσουν με τις πολύπλευρες δημιουργίες τους στο μέλλον.

Το νεοσύστατο brand, διαθέτει πανέμορφα και εξ ολοκλήρου χειροποίητα κεριά, από σόγια και φυσικά αρώματα που είναι μικρά έργα τέχνης στο χώρο.  Το Πάσχα απέκτησα ως δώρο, ένα χειροποίητο «γλυπτό» βανιλένιο κερί, που μοσχοβολούσε ακόμα και σβηστό στο σαλόνι.

 

 

 

Η σόγια είναι μια εξαιρετική φυσική εναλλακτική στην παραφίνη. Το σογιέλαιο είναι ένα φυσικό συστατικό, ασφαλές για την υγεία σε αντίθεση με τα συμβατικά κεριά παραφίνης, που προέρχονται από το αργό πετρέλαιο και είναι τοξικά. Επιπλέον, δεν περιέχουν συνθετικά χρώματα και αρώματα, ενώ το φυτίλι είναι βαμβακερό, δηλαδή 100% φυσικά συστατικά. Τα κεριά σόγιας λιώνουν πιο αργά, άρα διαρκούν περισσότερο και επιπλέον μυρίζουν εντονότερα.

 

Τα κεριά του CANDLINE ευωδιάζουν τα υπέροχα αρώματα που αποτυπώνονται στα ονόματα τους:  cotton flower, strawberry pie, jasmine & rose, coconut island, bronze ως και…. politiko tsoureki.

 

 

 

 

Οι δύο νεαρές αδελφές όμως, επέκτειναν την αισθητική τους σε αντικείμενα που μπορούν, να ανανεώσουν το σπίτι μας και ειδικά, να συνοδεύσουν τις καλοκαιριάτικες νύχτες μας. Εγώ τουλάχιστον, δεν μπορώ, να φανταστώ πιο ταιριαστά υλικά για τον κήπο ή τη βεράντα και το κυριακάτικο τραπέζι στο εξοχικό, στρωμένο στο vintage φερ φορζέ, από τα τσιμεντένια κηροπήγια, που σημειωτέων είναι και αντιανεμικά, σουβερ και σουπλά του CANDLINE. Ένα βιομηχανικό υλικό σε μία κλασική χρήση, μετατρέπεται σε ένα minimal, αλλά υψηλής αισθητικής αντικείμενο, που προσθέτει χάρη στην καθημερινότητα μας.

 

 

 

 

Τα κεριά και είδη σπιτιού του CANDLINE μπορείτε να τα βρείτε στο https://www.instagram.com/candline.gr/

 

Τελικά η μετάβαση στο καλοκαίρι κι η ανανέωση των χώρων μας, παρόλες τις δουλειές που προϋποθέτει, μοιάζει πιο διασκεδαστική!

 

Stella

 

 

 

9 Σχόλια
  1. Αχ, τι ωραία κεριά!! Ιδίως το καλοκαιρινό κερί του Journaper! Και τα pillow mists τέλεια!
    Καλή επιτυχία και στα ωραία πράγματα των κοριτσιών.

  2. @ΒΑΓΙΑ Ειναι όντως όλα υπέροχα! Υψηλής αισθητικής και πολύ φρέσκιας ματιάς αντικείμενα και απο τις δυο Εταιρείες. Και ελληνικά! Το επαναλαμβάνω γιατί το θεωρώ πολύ σημαντικό στην τρέχουσα συγκυρία. Ας υποστηρίξουμε επιχειρήσεις που αφορούν τη δική μας οικονομία και ευημερία.
    Αυτο που ξέχασα να αναφέρω στην περίπτωση του Candline είναι, ότι όλα ειναι εξ΄ολοκλήρου χειροποίητα και τα τσιμεντένια κηροπήγια, σουπλα κ.λ.π. και μάλιστα από βιομηχαντικό τσιμέντο. Μικρογλυπτική δηλαδή.

  3. Κεριά αρωματικά, χρησιμοποιώ χειμώνα-καλοκαιρι. Αλλά, αυτήν την πρόταση του κ.Παπαχατζη, με το new entry του brand , να ψεκάζουμε τα μπλουζάκια μας και όχι μόνο, την βρήκα εξαιρετική! Μέχρι τώρα έβαζα απλά, αρωματικά σακουλάκια στα συρτάρια των ρούχων. Τώρα, ξέρω τι ακριβώς χρειάζεται για να μοσχοβολουν με διάρκεια.
    xx

  4. Λατρεύω τα αρωματικά κεριά και diffuser, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ανάψω το κερί μου καθημερινά! Στη βεράντα μου προτιμώ τα αντικουνουπικα, αναγκαστικά, αλλά ανάβω και στικς με άρωμα βανίλια ή σανταλοξυλο για να καλύπτεται κάπως η μυρωδιά του αντικουνουπικου.. Υπέροχες προτάσεις οι παραπάνω, είναι σαν να μυρίζω αυτές τις πανέμορφες μυρωδιές.. Pillow spray χρησιμοποιω εδώ και αρκετα χρόνια και δεν υπάρχει περίπτωση να το σταματησω.. Παρομοίως, εκτός από τα μαξιλάρια και σκέπασμα τα, ρίχνω ένα σύντομο πέρασμα στα σεντόνια και πετσέτες στο ντουλάπι ανά τακτά διαστήματα, ακόμα και στο υφασμάτινο κάλυμμα του καναπέ..

  5. Mπορει να πει κανείς πως είμαι εθισμένη με τα αρώματα για τον χωρο του σπιτιού….

  6. Πόσο τέλεια όλα αυτά τα αρωματικά! όντως πολύς μπελάς η τακτοποίηση των χειμωνιάτικων ρούχων..διαρκώς την αναβάλω.. αλλά αυτές τις μέρες θα ξεκινήσω..

  7. Κεριά και αρώματα,ό,τι καλύτερο!Και φυσικά στηρίζουμε ελληνικές επιχειρήσεις.

  8. Λατρεύω να μπαίνω μέσα σε ένα σπίτι και να μοσχοβολαει! Η μαμά μου συνηθιχει να βάζει μέσα σε ένα κατσαρολάκι με νερό λίγη βανίλια και το βράζει κάθε φορά που περιμένουμε επισκέπτες!!! Παίρνει όλες τις μυρωδιές και μυρίζει φανταστικά! Θυμάμαι χαρακτηριστικά όλα τα χρόνια μόλις μύριζα τη βανίλια περίμενα να έρθει κάποιος στο σπίτι μας!!! 💙💜❤️💜🧡💚🧡💜💛💛💚💛💛💚💛💚🧡💜❤️♥️❤️♥️❤️♥️💙♥️💙♥️❤️❤️💜🧡💜🧡💚💛💚💛💚💛

  9. Είναι απερίγραπτη η αίσθηση να μπαίνεις στο σπίτι,στο αμάξι ή σε έναν χώρο κ να είναι ωραία αρωματισμένο! Τα pillow mists είναι πραγματικά σούπερ! Μου αρέσουν όλες οι μυρωδιές δεν έχω θέμα αλλά προτιμώ ο,τι γλυκίζει κ είναι έντονο

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.