Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το niche και ανατρεπτικό αρωματικό brand Etat Libre d’ Οrange.

 

 

Ποιος θέλεις, να είσαι σήμερα; Ποιο κομμάτι του εαυτού σου, κρυφό ή φανερό θέλεις να αναδείξεις; Σε ποιον ή σε τι θέλεις, να μεταμορφωθείς; Ποια πλευρά θέλεις, να αποκαλύψεις; Στο «Ελεύθερο Πορτοκαλί Κράτος» μπορείς, να είσαι όποιος θέλεις, ότι επιθυμείς, χωρίς περιορισμούς, χωρίς όρια και, να δώσεις την απάντηση σου στην κοινωνική επιταγή : “βρες τον εαυτό σου”!

 

Στo Etat Libre d’ Οrange, αυτή η προτροπή φαντάζει μια μάταιη επιδίωξη, σε ένα ανούσιο κενό! Με αυτούς τους αρωματικούς χυμούς, με αυτά τα φίλτρα μέσα στα πολύγονα, στιβαρά, γυάλινα μπουκάλια μπορείς, να γίνεις οτιδήποτε ονειρεύεσαι.

 

Τα αρώματα αυτού του ανατρεπτικού brand, δεν είναι αρώματα αποκλειστικά για να ευωδιάζεις. Είναι ένα ολόκληρο νοητικό concept που απευθύνεται σε όσους θέλουν, να επανεφευρίσκουν τους εαυτούς τους. Σε όσους βιώνουν την ομορφιά του χαμαιλέοντα, όπως έτσι χαρακτηρίζεται και ο ίδιος ο δημιουργός τους, ο Etienne de Swardt.

 

 

 

 

Η Etat Libre d’Orange είναι μια φιλόδοξη, τολμηρή και παθιασμένη αρωματοποιία, πληθωρική και απελευθερωμένη, που ορκίζεται στην ελευθερία για δημιουργία. Την ελευθερία, να αγαπάς και να αγαπιέσαι, ότι κι αν είσαι.   Είναι μια ιδιόρρυθμη αρωματοποιία, που χρησιμοποιεί την ειρωνεία, δίνοντας στα αρώματα της αιχμηρά ονόματα. Το brand διακατέχεται από μια σπιρτόζικη νοοτροπία, που ταρακουνά τις προκαταλήψεις, ενοχλεί τα στερεότυπα και ταράσει τα νερά.  Μια αρωματοποιία που παίζει με τις ιδέες και το νου και αρέσκεται, να επανεφευρίσκει την ηδονή της όσφρησης, μέσα από τους υπέροχους, λεπτεπίλεπτους «χυμούς» όπως ονομάζει τα αρώματα της.

 

Χυμοί φτιαγμένοι από ζωντανή ύλη, συστατικά πρώτης τάξεως, που γίνονται ένα με το δέρμα, απορροφώνται και αναμειγνύονται με τις ανθρώπινες εκκρίσεις ώστε, να ανήκουν μόνο σε αυτόν που τους φοράει.  Χυμοί που φτιάχνονται χωρίς περιορισμούς ή συμβιβασμούς. Χυμοί που έχουν σχεδιαστεί, να ενοχλούν, να προκαλούν, να αγγίζουν, να δελεάζουν, να αποπλανούν, να συγκινούν. Χυμοί που δημιουργούνται, να επεκτείνουν τα όρια ενός οποιουδήποτε αρώματος, να ξεπεράσουν τα απαγορευμένα, να σπάσουν τους κανόνες.  Να οδηγήσουν σε μία, έστω, οσφρητική επανάσταση.

 

Ένα brand love or hate…

 

ΤΟ ΟΝΟΜΑ

 

Το Etat Libre d’Orange ή Orange Free State υπήρξε στην πραγματικότητα. Ηταν μια αυτόνομη κυρίαρχη δημοκρατία στη Νότια Αφρική. Την ίδρυσαν οι Μπόερς, όπως ονομαζόταν οι Ολλανδικής καταγωγής πρώτοι άποικοι της χώρας και το όνομα προήλθε από τη βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας.  Ενώ η Ν. Αφρική ήταν υπο βρετανική κυριαρχία, τα εδάφη γύρω από τον ποταμό Πορτοκαλί διακήρυξαν την ανεξαρτησία τους.

 

Η χώρα έγινε επίσημα ανεξάρτητη ως Orange Free State στις 23 Φεβρουαρίου 1854, με την υπογραφή της Σύμβασης «Orange River».   Ήταν ένας τόπος μεταξύ των ποταμών Orange και Vaal με εκπληκτική, τραχιά ομορφιά και έντονα χρώματα, αλλά και αξέχαστες μυρωδιές. Ένα έθνος αντιθέσεων, δυνατών και ανάμεικτων συναισθημάτων, ιστορίας, καταβολών. Ένα καλειδοσκόπιο, αλλά και μωσαϊκό ενός ανθρώπινου ουράνιου τόξου και των πολιτισμών που έφεραν μαζί τους, σε μια απρόβλεπτη και άγρια ​​φύση. Και ήταν ένα κίνημα ανεξάρτητο, ασυγκράτητο, απεριόριστο.

 

 

 

 

Το Orange Free State εξελίχθηκε σε μια πολιτικά και οικονομικά επιτυχημένη δημοκρατία. Έπαψε, να υπάρχει στις 31 Μαΐου 1902, στο τέλος του Δεύτερου Πολέμου των Μπόερ. Αλλά οι αρχές της ενότητας, της ομορφιάς, της σύγκρουσης και της ελευθερίας που τους διείπε ενέπνευσαν τον ιδρυτή του Etat Libre d’ Orange και δημιούργησε αυτό το ξεχωριστό αρωματικό brand, σαν μια δική του διακήρυξη ανεξαρτησίας απέναντι στον κόσμο των αρωμάτων.

 

Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ETIENNE DE SWARDT

«Χρειάζεται ένας επικίνδυνος άντρας για, να φτιάξει ένα επικίνδυνο άρωμα» αυτοχαρακτηρίζεται, ο Etienne, αποδίδοντας στον εαυτό του τον τίτλο : «Στοχαστής & Αρωματοποιός».

 

Ο ίδιος λέει, ότι είναι «ένας οπορτουνιστής και επιζών του καταναλωτισμού, μάρτυρας αλλά και συμμετέχων στη φθορά και της ατροφία, που είναι γνωστή, ως βιομηχανία της ομορφιάς.  Το Etat Libre d’ Orange είναι η αποκατάστασή της τιμής του, η προσπάθειά του, να υποβάλλει σε κάθαρση τον εαυτό του από τις διαστροφές και τις παραμορφώσεις της ζωής»

 

 

 

 

 

Κάθε άρωμα που φτιάχνει ο Etienne de Swardt είναι «ένα αντίδοτο στην απόγνωση».  Αυτοχαρακτηρίζεται «πολίτης του πουθενά» κι έχει ιδρύσει το Etat Libre d’ Orange, ως έναν φανταστικό κόσμο όπου μπορεί, να επιδείξει την ομορφιά μέσα στην ιδιορρυθμία.  Όταν ο Etienne de Swardt δημιούργησε το 2006 τον δικό του οίκο αρωμάτων ήταν πολύ φυσικό, να του δώσει αυτό το όνομα για, να τιμήσει τη γενέτειρά του, αλλά και αυτό που η δική του ιδεολογία αντιπροσωπεύει.

 

Ο Etienne δημιούργησε τον δικό του οίκο με την σκέψη, να ξεκινήσει μια «επανάσταση». Ήθελε να δημιουργήσει μια προκλητική αρωματοποιία, για να απελευθερώσει τους αρωματικούς χυμούς από τους παραδοσιακούς περιορισμούς των αγορών.  Οραματίστηκε αρώματα απελευθερωμένα, επικίνδυνα, επιδεικτικά, υπερβολικά, σκανδαλώδη, τέλεια!  Αρώματα για ζωή, αγάπη και έρωτα.

 

 

ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ

 

Η τρίχρωμη ροζέτα είναι το σύμβολο της ελευθερίας του brand, κάτι σαν «σημαία», σαν παντιέρα διαφορετικότητας.  Εμφανίζεται σαν σφραγίδα, για να δηλώσει τη δέσμευση, πάνω στην αιχμηρή γωνία που σχηματίζουν τα μπουκάλια.

 

 

 

 

 

ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ

Το Etat Libre d’Orange είναι μια συλλογή avant-garde αρωμάτων, μια πλατφόρμα οσφρητικών καινοτομίών. Η έμφαση δίνεται στο υγρό και όχι στη συσκευασία. Η Etat Libre d’Orange δεν ξοδεύει χρόνο, ενέργεια ή χρήματα για το σχεδιασμό των φιαλών της.  Θεωρούν εαυτούς αρωματοποιούς, όχι υαλουργούς.  Έτσι αρκούνται σε ένα ενιαίο απλό μπουκάλι  συμπαγές, σοβαρό, ελκυστικό, που περιέχει την αληθινή –για το brand- δημιουργικότητα.

 

ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ

 

Η Etat Libre d’Orange διαθέτει αυτή τη στιγμή, μια συλλογή με περισσότερα από 30 αρώματα. Με έμφαση στην πρωτοτυπία, το θράσος, την αυθεντικότητα και την ελευθερία έκφρασης, προτείνει οσφρητικές συνθέσεις, χωρίς περιορισμούς όσον αφορά τη δημιουργικότητα, τις πρώτες ύλες ή τα έξοδα παραγωγής.

 

Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο έχει έναν συνεχώς  αυξανόμενο αριθμό ένθερμων θαυμαστών, που αναγνωρίζουν τη μοναδικότητα των δημιουργιών και την προσήλωση του οίκου στη φιλοσοφία του.  Άρωμα πολυτελές, προκλητικό, μερικές φορές ειρωνικό, σαρκαστικό, συχνά ανατρεπτικό, αλλά πάντα κομψό.  Κάθε δημιουργία μιλάει την ίδια γλώσσα: αυτήν του συναισθήματος.  Αρώματα που εμποτίζουν το δέρμα με αγάπη για την ομορφιά, με απίστευτη ποικιλία υλικών και ακόρντων, συνδυασμένα χωρίς ταμπού ή προκαταλήψεις. Προορισμένα για την μέγιστη απόλαυση, να αισθάνεσαι και να αγαπάς.

 

 

 

 

ATTAQUER LE SOLEIL – MARQUIS DE SADE

Γράφοντας αυτό το άρθρο, φοράω το πιο λατρεμένο μου από το brand, κι ένα από τα πιο αγαπημένα μου αρώματα ever. Υπήρξε για μένα, ένας κεραυνοβόλος έρωτας, από την πρώτη σταγόνα που φόρεσα πάνω μου. Στις επίσημα δοσμένες νότες αναφέρεται μόνο το λάβδανο, ωστόσο εγώ μυρίζω το πιο υπέροχο, συναρπαστικό τριανταφυλλένιο θυμίαμα, που έχω μυρίσει στη ζωή μου. Καθόλου γλυκερό ή λιγωτικό, βαρύ ή σκοτεινό.  Πρόκειται για ένα θυμίαμα λαμπερό, μια ευωδιά ανάτασης, ανύψωσης, διεύρυνσης του νου και της ψυχής. Ένα θυμίαμα απαλό και μαλακό σα ζυμάρι. Κάπου στο βάθος μια υποψία δέρματος που το καίει ο ήλιος, για να δικαιώσει το όνομα του, αλλά πάνω απ΄όλα μια ευωδιά που θα ήθελα, να είχα γεννηθεί μ’ αυτήν! Αυτό το άρωμα είναι για διαλογισμό! Δίνει φτερά αγγέλου!

 

 

 

 

PUTAIN DES PALACES

Οι πανέμορφες κοπέλες που δουλεύουν σαν συνοδοί πολυτελείας για πλούσιους επιχειρηματίες στα μεγάλα ξενοδοχεία, λέγονται “putain des palaces” . Αυτές δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, να προδίδουν τον πραγματικό τους ρόλο. Πρέπει, να είναι κομψότατες, σικάτες, αριστοκρατικές, διακριτικές, να φαίνονται πλούσιες και εχέμυθες. Φέρτε στο νου σας την Julia Roberts μετά την μεταμόρφωση της από τον Richard Gere.  Έτσι, το άρωμα τους πρέπει κι αυτό να μην είναι «δεύτερο», πρόστυχο ή υπερβολικό, όπως των συναδέλφων τους, που καλύπτουν άλλους χώρους εργασίας.  Εμπνέομαι από την πολύ γλαφυρή κριτική για το άρωμα, της perfume expert Έλενας Βοσνάκη για, να σας μιλήσω για ένα από τα πιο δημοφιλή κι αγαπημένα του brand.

 

 

 

Είναι και το δεύτερο δικό μου πιο αγαπημένο μετά το Attaquer le Soleil.  Είναι ένα εξαίσιο άρωμα με μυρωδιάς πούδρας καλλυντικών, θυμίζει λίγο την παλιά μυρωδιά που είχαν οι πούδρες προσώπου κι ακόμα περισσότερο την μυρωδιά των παλιών κραγιόν χάρη στη βιολέτα που περιέχει, μαζί με δέρμα και ζεστό κεχριμπάρι.  Δεν είναι ένα άρωμα που φωνάζει, αλλά ένα άρωμα που υπονοεί κι αυτό του δίνει μια επιφανειακή αριστοκρατικότητα, αλλά και έναν διάχυτο αισθησιασμό. Όπως θα φαινόταν μια ζαρτιέρα, στο φευγαλέο άνοιγμα μιας φούστας.

 

 

FAT ELECTRICIAN SEMIMODERN VETIVER

 

Μια μαγεία από πράσινο βέτιβερ, αισθησιακό μύρο και οπόποναξ με τραγανό γλασαρισμένο κάστανο και το άρωμα παίρνει την μυρωδιά της «καμένης ζάχαρης».  Ο ηλεκτρολόγος ίσως πάχυνε, γιατί έτρωγε μπόλικη σαντιγί, αυτήν που παντρεύεται με την πικράδα και την «μεταλλική» αίσθηση από το vetiver και τα φύλλα ελιάς, που μυρίζουν ακόμα πιο έντονα όσο περνάει η ώρα δίνοντας έτσι, ένα βαλσαμικό και κηρώδες αποτέλεσμα.  Άρωμα κρεμώδες που γίνεται δεύτερο δέρμα.  Ίσως και άρωμα … φαντασιώσεων…

 

 

 

 

DIVINENFANT

 

Από τα best seller του οίκου και αυτό.  Ένα παιδί μπορεί, να είναι το ίδιο γοητευτικό όσο κι ενοχλητικό, ένας άγγελος αλλά κι ένας διάβολος ταυτόχρονα. Κάτω από την αθωότητα, ελοχεύει η σκληρότητα. Έτσι κι αυτό το άρωμα είναι ένα μείγμα αντιθέσεων. Μετά από τις απαλές νότες κορυφής από άνθη πορτοκαλιάς και marshmallow, ένα απροσδόκητο ακόρντο καφέ, δέρματος, κρύου καπνού και κραγιόν! Μυρωδιά παλιού κραγιόν των 80’ς. Με έντονο sillage, αλλά και μεγάλη διάρκεια, ένα άρωμα που καταφέρνει, να επιβληθεί όπως ένας μικρός διαβολάκος που επιβάλλει τις ιδιοτροπίες του.

 

 

 

 

JASMIN ET CIGARETTE

 

Παρ΄ότι το όνομα του παραπέμπει σε τσιγάρο και μπορεί, να σας φοβίσει, δοκιμάστε το άφοβα, γιατί δεν υπάρχει τέτοια αίσθηση στο άρωμα.  Το άνοιγμα του είναι φρέσκο και πράσινο, δροσερό γιασεμάκι που καταλήγει στη βάση του γλυκό, με αυτή τη γλύκα του καπνού της πίπας, αλλά και των ώριμων φρούτων που ψήνονται. Μπαχαρικά όπως κύμινο, ξεραμένο άχυρο, βερίκοκο και κεχριμπάρι, δίνουν ένα statement άρωμα.

 

 

 

 

DON’T GET ME WRONG BABY – YES I DO

 

Είναι ένα άρωμα για μια μπαλαρίνα, για ένα κορίτσι που κρατάει ένα μπουκέτο από άνθη πορτοκαλιάς και κρίνο της κοιλάδας, όλο γλυκύτητα και ανάλαφρη χάρη. Ένα άρωμα για όσους λατρεύουν, τα λευκά άνθη και δη το κρίνο της κοιλάδας. Η μπαλαρίνα όμως, δεν χορεύει μόνο μπαλέτο αλλά και τζαζ και κάτω από την ροζ κοριτσίστικη γοητεία της και την αθωότητα των φρέσκων λευκών λουλουδιών, είναι μια λολίτα που ξέρει να σαγηνεύει με πατσουλί και πικρό κακάο.

 

 

 

 

YOU OR SOMEONE LIKE YOU

 

Μέσα στην κάψα του καλοκαιριού, τίποτα δεν συγκρίνεται με την πιπεράτη μέντα και τον δυόσμο, το αναζωογονητικό γκρειπ φρουτ, το περγαμόντο και το γλυκάνισο. Δροσιά, από υπέροχη σοδειά μέντας και δυόσμου, μαζεμένη σ’ έναν πράσινο κήπο, ολόδροσο γεμάτο τριανταφυλλιές και κασσίες. Ο πράσινος χυμός που βγαίνει από τον δυόσμο, όπως ζουλιέται ανάμεσα στα δάχτυλα τα βάφει κι αυτά πράσινα, αλλά η μαγική του μυρωδιά έχει τη δύναμη, να διατρέχει τα σημαντικά χρόνια που κάποιος από παιδί γίνεται ενήλικας. Η οικειότητα και ο ενθουσιασμός που θα ένοιωθε κάποιος σε έναν τέτοιο κήπο, είναι το συναίσθημα που μεταφέρει το άρωμα, που επινόησε η Etat Libr d’ Orange. Το παλιό στριμώχνεται μαζί με το νέο για να σχηματίσουν κάτι άλλο, κάτι υπέροχο!

 

 

 

RIEN INTENSE INCENSE

 

Τι φοράς; Τίποτα! To τίποτα όμως πολλές φορές είναι τα πάντα!  Λιβάνι επιβλητικό και δραματικό, σκοτεινό και πλούσιο καίγεται μέσα σε μια γοτθική εκκλησία, έρημη και υγρή. Αν και η μυρωδιά αυτού του λιβανιού είναι πιο κοντά σε αυτό που καίγεται στις ορθόδοξες εκκλησίες. Πλούσιο, ζεστό, καμένο ξύλο αλλά και λιβάνι πυκνό, αποπλανητικό, ζωώδες… σαν τελετή μαύρης μαγείας…

 

 

 

 

SECRETIONS MAGNIFIQUES

 

Τα niche αρώματα κάποιες φορές δημιουργούνται περισσότερο για τον πειραματισμό παρά για την δημοφιλία και την χρήση. Συχνά η τόλμη του αρωματοποιού έγκειται στο να δημιουργήσει πρωτότυπες συνθέσεις, με πανάκριβα ή και σπάνια υλικά, statement ή πρωτοποριακές μυρωδιές. Κάποιες φορές μάλιστα, ορισμένες εμπνεύσεις είναι τόσο ξεχωριστές, σοκαριστικές θα λέγαμε, όπως το Secretions Magnifiques.  Μια ακραία πειραματική σύνθεση που αναπαριστά μείγμα ανθρώπινων εκκρίσεων και απευθύνεται περισσότερο σε συλλέκτες. Το αναφέρουμε, γιατί το συγκεκριμένο είναι ένα άρωμα πολυσυζητημένο και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω της έμπνευσης και του πειραματικού του πράγματος, που έχει ξεσηκώσει μεγάλη συζήτηση γύρω από τον οίκο, παρ΄ότι προσωπικά πιστεύω, ότι δεν μπορεί καν, να φορεθεί.  O οίκος χαρακτηρίζει το άρωμα ως εξής: «Όπως το αίμα, ο ιδρώτας, το σπέρμα, το σάλιο, το Sécrétions Magnifiques είναι τόσο αληθινό, όσο μια οσφρητική συνουσία που στέλνει στην κορυφή της αισθησιακής απόλαυσης, εκείνη την εξαιρετική και μοναδική στιγμή, που η επιθυμία θριαμβεύει πάνω στη λογική»

 

 

 

 

Ως bb girls όμως, είμαστε ενημερωμένες και “εκπαιδευμένες”  για τα θέματα της ομορφιάς σε βάθος και όχι μόνο με καταναλωτικό ενδιαφέρον, κι έτσι αναφερόμαστε και στα ιδιόρρυθμα παραδείγματα της αρωματοποιίας και του κόσμου της ομορφιάς.

 

 

Τα αρώματα του οίκου Etat Libre d’ Orange μπορούμε πλέον, να τα βρούμε και στην Ελλάδα στο https://www.orloffbeauty.gr/etat-libre-d-orange και σε φυσικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Μπορείτε επίσης, να παραγγείλετε και το discovery set των αρωμάτων, για μεγαλύτερη άνεση στην οσφρητική εμπειρία.

 

Stella

 

 

15 Σχόλια
  1. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς…εμένα με αιχμαλώτισαν τα μάτια του Etienne 💜💜💜

  2. @Celia: Μην ανοίγεις πληγές. Μην ανοίγεις πληγές… 😂😂😂😂

  3. Συγνώμη αυτός ο κούκλος είναι ο δημιουργός των αρωμάτων? Πείστηκα, θα τα αγοράσω ολα🤩😉

  4. @Maryl Αυτός είναι ο Etienne, ο οποίος όπως γραφω αυτοχαρακτηρίζεται : «Χρειάζεται ένας επικίνδυνος άντρας για να φτιάξει ένα επικίνδυνο άρωμα» …. 😂😂😂 Voila επικύνδινα BBgirls!!! 😂😂😂

  5. Πολύ ωραίο άρθρο. Ευχαριστούμε Στέλλα!
    Ενδιαφέρον άτομο ο δημιουργός της μάρκας. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ τι σημαίνει στ’ αλήθεια η επωνυμία. Μόνο μια παρατήρηση έχω να κάνω: το d’ Orange δεν έχει σχέση με το πορτοκαλί, ούτε ο ποταμός λέγεται πορτοκαλής. Ο ποταμός είναι ο γνωστός ποταμός Οράγγης. Φαντάζομαι η επωνυμία προέρχεται από τον πρίγκηπα Γουλιέλμο της Οράγγης, ο οποίος ήταν ο ιδρυτής της Ολλανδικής Δημοκρατίας. Για αυτό οι Ολλανδοί άποικοι τον τίμησαν ονομάζοντας τον ποταμό και το αφρικάνικο κρατίδιο έτσι.
    Τα αρώματά του φαίνονται καταπληκτικά και θα ήθελα πολύ να τα μυρίσω. Ιδίως τα λιβανάτα attaquer le soleil και Rien Intense Incense, αλλά και το Putain des Palaces, το Jasmin et cigarrettes, το Divin Enfant και το θερινό You or someone like you. Το Fat Electrician φαίνεται ενδιαφέρον, λόγω του βέτιβερ αλλά μου φαίνεται αρκετά γκουρμάν, κατηγορία που αντιπαθώ. Θα ήθελα επίσης να μυρίσω το βοτανικό Herman και το δερματώδες Tom of Finland.
    Μου αρέσει το χιούμορ που έχουν τα ονόματα των αρωμάτων αυτών. Δεν πολυ-καταλαβαίνω τι νόημα έχουν τα τόσο πειραματικά και συνεπώς μη φορέσιμα αρώματα, όπως το διαβόητο Secretions Magniifiques, γιατί το άρωμα το έχω στο νου μου ως κάτι που το φοράς για ευχαρίστηση. Αυτή η απορία για υπερβολικά πειραματικά αρώματα είναι και για άλλες μάρκες που κάνουν τέτοια, αλλά τώρα μου ήρθε εξαιτίας του συγκεκριμένου παραδείγματος. Καταλαβαίνω θεωρητικά ότι το βλέπουν ως πειραματικό κόνσεπτ, αλλά στο μυαλό μου ο σκοπός του αρώματος είναι να είναι φορέσιμο. Αν συνδυάζει και καλλιτεχνικότητα τόσο το καλύτερο, αλλά δεν είναι το ίδιο όπως πχ ένας πίνακας.

  6. @Βαγια Βάγια μου ξέρω πόσο το περίμενες το αφιέρωμα και χαίρομαι που το απολαύσεις.
    Η Οράγγη δεν είναι άλλη επί της ουσίας παρά η “ελληνικοποιημενη” απόδοση της λέξης Οραντζ ή Ορανζ (στα γαλλικά) κατι που σε πολύ παλιότερες δεκαετίες ήταν πολύ συνηθισμένο. Η “ελληνικοποιημενη απόδοση” ξένων ονομάτων, επωνύμων, τοπονυμιων, λέξεων κλπ.
    Όντως το Οrange – Οράγγης υπήρξε το όνομα του ιδρυτή της ολλανδικής δημοκρατίας – δυναστείας.

  7. Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω το You or someone like you.
    xx

  8. @JULIA @STELLA Αφού με συνεπήρε το βλέμμα του….ψεμματα να πω;;;

  9. Δεν είχα ιδέα από όλα αυτά!Αλλά τώρα έμαθα!!!

  10. Όντως κούκλος ο δημιουργός των αρωμάτων! Ξεχωριστά και ιδιαίτερα μπουκάλια και μοναδικό έμβλημα! Θα ήθελα πολύ να μυρίσω τα συγκεκριμένα αρώματα!!! 💙💚💜💗💗💜💜💛💙💛💙💛❤️💛💚💛💚💛❤️💛💛💙💛💜💗💛💗💛💗💛💗💛💜💛💙💛❤️💛💛❤️

  11. ΑΠΟ ΤΙΜΕΣ ΤΙ ΛΕΕΙ?ΩΡΑΙΟ ΠΑΙΔΙ ΚΥΡΙΟΣ ΧΑΧΑ

  12. Μοναδικός ο ιδρυτής, μοναδικά και τα αρώματα του!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.