50ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο και Παρουσίαση του Βιβλίου “Ροζ Σπιτάκια στο Λιβάδι.”

 

 

Το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της φθινοπωρινής Αθήνας είναι αναμφισβήτητα το Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, που φέτος έχει έναν επετειακό χαρακτήρα συμπληρώνοντας τα 50 του χρόνια. 

 

Σε μια επίπονη περίοδο για τη χώρα, αλλά και την Ευρώπη ολόκληρη, η γνώση και ο πολιτισμός, εν προκειμένω ο χώρος του βιβλίου αποτελεί, ίσως μια μεγάλη σταθερά για την ψυχική και την πνευματική μας ισορροπία, για την αντίληψη της κανονικότητας και της προσωπικής μας εξέλιξης, σε όλες της τις εκφάνσεις.

 

 

 

Για όλους εμάς που αγαπάμε το βιβλίο και όλα όσα εκπροσωπεί, η ιερότητα του είναι ένα αποκούμπι, ένα μεγάλο καταφύγιο.

 

Φέτος, το 50ο Φεστιβάλ Βιβλίου αποκτά για μένα έναν τιμητικό χαρακτήρα δεδομένου, ότι μου ζητήθηκε ως συνεργάτιδα και editor του beautyblog.gr & more, να συμμετάσχω στην παρουσίαση ενός εξαιρετικού πονήματος, του βιβλίου αυτογνωσίας της Άντας Χρηστίδου «ΡΟΖ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ» που εκδίδεται από τις ιστορικές Εκδόσεις ΦΙΛΙΠΟΤΤΗ.

 

Ενός βιβλίου που σας παρουσιάσαμε αμέσως με την κυκλοφορία του στο beautyblog.gr και πραγματεύεται το βαθύ, μακρύ και πολυδιάστατο εσωτερικό ταξίδι της αυτογνωσίας. Τα «ΡΟΖ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ» της Άντας Χρηστίδου, είναι ένας πολύτιμος Οδηγός Αυτογνωσίας, που έχει προκύψει ως ακριβό απόσταγμα, μετά από την πολύχρονη εμπειρία, μελέτη, παρατήρηση και σπουδή της συγγραφέως και βοηθάει τον αναγνώστη, να κατανοήσει μεγάλες έννοιες, με απλά λόγια.

 

 

 

 

Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε και «Λυσάρι της Αυτογνωσίας», γιατί δείχνει με απλό τρόπο στον αναγνώστη, πως να εξηγήσει με ευκολία αυτά που του συμβαίνουν, αποφασίζοντας ο ίδιος για τη ζωή του. Αυτό το βιβλίο, εκτός από τη γνώση που χαρίζει, είναι μια γροθιά στο στομάχι, γιατί έχει την δύναμη, να σε ταρακουνήσει.  Καθένας από μας, διαβάζοντάς το, νιώθει συναισθήματα, άρνησης, θυμού, φόβου, ενθουσιασμού, αγάπης, κατανόησης, γιατί είναι ένα βιβλίο που σε «ξεβολεύει».

 

Τα «ΡΟΖ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ» είναι ένα βιβλίο που δεν περιορίζεται στην θεωρητική θεώρηση των πραγμάτων, αλλά μέσα από την εμπειρία της συγγραφέως με τις ομάδες αυτογνωσίας που διοργανώνει εδώ και χρόνια, προσφέρονται στον αναγνώστη μια σειρά από ασκήσεις, που αν ακολουθήσει κανείς θα δει, να συμβαίνουν μικρά και μεγάλα θαύματα στη ζωή του.

 

 

 

 

Το βιβλίο «ΡΟΖ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ» της ‘Αντας Χρηστίδου από τις «Εκδόσεις ΦΙΛΙΠΟΤΤΗ» θα πωλείται στη διάρκεια του Φεστιβάλ, στην προνομιακή τιμή των 20€.  Η συγγραφέας θα βρίσκεται στο περίπτερο του εκδοτικού οίκου, αλλά και στην παρουσίαση απαντώντας σε ερωτήσεις αλλά και υπογράφοντας τα αντίγραφα του βιβλίου της.

 

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «ΡΟΖ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ» και με την δική μου συμμετοχή, θα γίνει την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ, στον ειδικό ανοιχτό χώρο παρουσιάσεων του Φεστιβάλ.

 

 

Ωστόσο, το beautyblog.gr & more εξασφάλισε για τις τρείς πρώτες αναγνώστριες που θα αφήσουν το σχόλιο τους στο σημερινό ποστ, ένα αντίτυπο του βιβλίου με την υπογραφή της συγγραφέως.

 

 

 

 

 

 

Η διοργάνωση του 50ου Φεστιβάλ Βιβλίου

Το 50ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, και με την υποστήριξη του TikTok και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ).

 

Φέτος με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το 50ο  Φεστιβάλ Βιβλίου φιλοξενεί στον χώρο του μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από το ιστορικό γεγονός,  διοργανώνονται ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες στο χώρο της ψυχολογίας και της παιδαγωγικής με θέμα, την διαφορετικότητα και τον ρατσισμό, ενώ υπάρχει αφιέρωμα στον ακαδημαϊκό, θεατρικό συγγραφέα και στιχουργό Ιάκωβο Καμπανέλλη, με αφορμή τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του.

 

 

To beautyblog.gr και εγώ, σας περιμένουμε όλες και όλους την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στο κλείσιμο της μεγάλης αυτής γιορτής.

 

 

Στέλλα Ασκέλη

 

 

9 Σχόλια
  1. Υπέροχο δώρο και χρήσιμο! Ευχαριστούμε

  2. Τέλεια Στέλλα μου,!! Έχω πάει παλιότερα στην έκθεση βιβλίου στο Ζαππειο και ήταν πραγματικά υπέροχα!

  3. Φαίνεται εξαιρετικό βιβλίο!!!!

  4. Μεγάλο θέμα η αυτογνωσία…. λέω να δώσω σε αυτό το βιβλίο της κ.Χρηστίδου μια ευκαιρία…
    Μπράβο και στην Στέλλα μας…

  5. Φαίνεται πολύ ωραίο το βιβλίο!!!💜🧡💙💚♥️❤️💚💛💙

  6. Καλοτάξιδο το βιβλίο! Και σ’ άλλα τέτοια, Στέλλα μας!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.