24 Οκτωβρίου έως 31 Οκτωβρίου: μια αγαπημένη εβδομάδα.

 

 

Ερώτηση: έχετε αγαπημένες εβδομάδες μέσα στο χρόνο; Δεν μιλάω για τις εορταστικές (Χριστούγεννα, Πάσχα ) που είναι έτσι κι αλλιώς αγαπημένες, ούτε φυσικά για τις προσωπικές μέρες γενεθλίων ή γιορτής. Μιλάω για μια συγκεκριμένη εβδομάδα μέσα στο χρόνο.

 

Σας την έκανα αυτή την ερώτηση, γιατί εγώ έχω αγαπημένη εβδομάδα και είναι αυτή που ξεκινάει σήμερα 24 Οκτωβρίου και θα λήξει την άλλη Δευτέρα 31/10.

 

Είναι αγαπημένη γιατί κατ’ αρχήν στις 26/10 γιορτάζουμε τον Άγιο Δημήτριο και για μένα αυτή η ημερομηνία σηματοδοτεί πάντα την επίσημη έναρξη της χριστουγεννιάτικης σεζόν. Έχω βρεθεί στη Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες και απλά είναι υπέροχα.

 

 

 

 

 

Γιορτάζουμε επίσης την 28η Οκτωβρίου που αγαπώ πολύ σαν εθνική εορτή. Χθες  Κυριακή πέρασαν κάτω από το μπαλκόνι μου πέντε έφηβα κορίτσια που έκαναν πρόβα με τα τύμπανά τους για την παρέλαση σε λίγες μέρες και για άλλη μια φορά, συγκινήθηκα. Καλά φέτος οι μαθητές έχουν χαράς ευαγγέλια γιατί το 4ήμερο το έχουν σίγουρο αφού η μέρα πέφτει Παρασκευή.

 

 

 

 

 

Και τέλος αυτή είναι και η εβδομάδα του Halloween. Μια γιορτή που εμείς εδώ την κάνουμε πολλά χρόνια λόγω των Αμερικανών μας,  αλλά που τα τελευταία χρόνια «γιορτάζεται» (ας πούμε) και στην Ελλάδα. Δεν είναι κακό. Σε γιορτή να βρισκόμαστε και το βασικό δεν είναι άλλο από την ευκαιρία για λίγο στόλισμα, λίγο μάζεμα στο σπίτι με αγαπημένους φίλους, καμιά ωραία συνταγή με κολοκύθα που είναι η εποχή της. Διάσημη η κολοκυθόσουπα της Stella’s μπορείτε να τη ξαναθυμηθείτε εδώ. Επίσης δεν ξεχνάμε και το τουρλού που κάνουν στη Ζάκυνθο αυτή την εποχή με κολοκύθα- μας το είχε πει η Αμαλία αυτό και επίσης εδώ μπορείτε να δείτε και άλλες συνταγές. Μνεία και στην αγαπημένη Sheena που μετά τα Χριστούγεννα (φυσικά),  η αγαπημένη της γιορτή είναι το Halloween.

 

Θα μείνω στο στόλισμα (σε στόλισμα να βρίσκομαι και είμαι χαρούμενη. Σε ένα ξεχωριστό παταράκι στο σπίτι υπάρχουν στολίδια για κάθε περίσταση και γιορτή τα οποία πάνε κάπως έτσι: Φθινόπωρο και Halloween από τις αρχές Οκτωβρίου, αμέσως μετά Thanksgiving, αμέσως μετά X-Mas, λίγο μετά Απόκριες, λίγο μετά Πάσχα και τέλος δυο τρία πραγματάκια για το Καλοκαίρι- κάτι ταμπελίτσες welcome summer, κάτι πατάκια για την πόρτα,  κάτι θεματικά καντράκια για την κουζίνα κλπ κλπ)

 

Το στόλισμα για το Halloween έχει γίνει πολύ εύκολη υπόθεση πλέον. Καμία σχέση που πριν από 11 χρόνια για να ντυθεί ο κύριος Ρωμανός «σκελετός» παραγγείλαμε τη στολή από τέλος Σεπτέμβριου και ήρθε μέσα Οκτωβρίου από US.

 

 

 

 

 

Στολίστε από το Jumbo – θα βρείτε μεγάλη ποικιλία- και μην ξεχνάτε ότι το βασικό χρώμα γι αυτή τη γιορτή είναι το πορτοκαλί. Αν καλέσετε φίλους στο σπίτι ένα πορτοκαλί πλάτερ νομίζω θα εντυπωσιάσει και γίνεται πανεύκολα: το μόνο που θα χρειαστείτε είναι καπνιστό σολομό. Πολύ ωραία στολίδια φέτος βρήκα και στο diafano του The Mall Athens.

 

diafano

 

 

φθινοπωρινή σύνθεση

 

 

 

 

 

 

Το δικό μου πλάτερ το ΣΚ που μας πέρασε και είχα φίλους στο Halloween στολισμένο σπίτι μας.

 

 

 

 

 

Ένα πορτοκαλί χρυσάνθεμο σε κεντρικό σημείο του σπιτιού

 

 

 

 

Διάφορα πορτοκαλί κεριά

 

 

 

Η κολοκύθα μας το 2018

 

 

 

Halloween φωτάκια scary pumpkin

 

 

 

 

Στο μεταξύ η 28η Οκτωβρίου είναι και η γιορτή που μας φέρνει στο μυαλό την υπέροχη τραγουδίστρια εκείνης της εποχής Σοφία Βέμπο. Η «Φωνή της Ελλάδας» ονομάστηκε αυτή η υπέροχη γυναίκα αλλά φυσικά δεν τραγούδησε μόνο τραγούδια για το μέτωπο. Το 1944 κυκλοφόρησε ένα τραγούδι της με τίτλο «Λόντρα, Παρίσι, Νιου Γιορκ, Βουδαπέστη, …», για να καταλήξει ο στίχος ότι η αγαπημένη της πόλη, θα είναι πάντα η Αθήνα.

 

 

Πάντα μου έκανε εντύπωση αυτό το τραγούδι για τη επιλογή των πόλεων…

 

 

 

Έχω να σας πω, ότι σύντομα θα αρχίσουν τα ταξιδιωτικά posts

 

Φιλιά και καλή, όμορφη εβδομάδα bb girls.

 

 

 

 

15 Σχόλια
  1. Καλή εβδομάδα! Τι όμορφη γεμάτη συναίσθημα η πρώτη σου φωτογραφία @Julia με τον πιο κούκλο σκελετό! Ωραίες οι γιορτές, πάσης φύσης, συμφωνώ και επαυξάνω ! Η αδερφή μου που κατοικεί στην Ν.Υ μου έστειλε φανταστικές φωτογραφίες με το Halloween εκεί. Να μου πεις, είναι και ο τόπος που δημιουργήθηκε εκεί το Halloween… αλλά, όταν βλέπεις τι κάνουν, λες, ε… είναι φοβεροί αυτοί οι άνθρωποι με την έμπνευση και την φαντασία που έχουν! Αυτή η περίοδος και για μένα είναι ξεχωριστή, γιατί εκτός των άλλων, γιορτάζω και τα γενέθλια ( 29/10) της μικρής μου Κωνσταντίνας! Όταν ήμουν έγκυος, μου έλεγε ο γιατρός ότι θα γεννήσω με τις παρελάσεις!
    xx

  2. @Sofia Marga: Τι ωραία! Αγαπημένη εβδομάδα και για σένα λοιπόν. Φιλιά και τις ευχές μου στην Κωνσταντίνα σου! 😘❤️😘

  3. Καλή εβδομάδα, bb girls…
    Το ζήλεψα το πλάτερ με τον σολωμό, Τζένιφερ…
    Και να μην ξεχνάμε πως ο Οκτωβρης εκτός από πορτοκαλί είναι και ροζ… μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού 💌💌🎀🎀🎗

  4. Θέλω τα φωτάκια με τις κολοκύθες! Είναι γλυκούλικα και ταυτόχρονα τόσο όσο τρομακτικά!
    Είμαι στο πνεύμα της εποχής λοιπόν, γιατί για σήμερα είχα κολοκυθόσουπα.
    Πάντως το Χαλόυιν δεν είναι απλά μια γιορτή. Στις αγγλοσαξωνικές χώρες έχει μεγάλη ιστορία και σχετίζεται με την συγκομιδή και τους νεκρούς.
    Προτείνω επίσης να τιμήσουμε την ελληνική ιστορία διαβάζοντας κάνα επίκαιρο λογοτεχνικό βιβλίο, για την Κατοχή και την αντίσταση.

  5. Καλή εβδομάδα σε όλους μας!! Τι όμορφες φωτογραφίες Τζούλια μου και τι γλυκός μικρούλης ήταν στη φωτογραφία ο Ρωμανός, το σκελετακι 💝 Η αλήθεια είναι ότι η θεία μου που πάντα τέτοια εποχή είναι εδώ κ όχι Αμερική, στολίζει υπέροχα το σπίτι της με κολοκύθες και διάφορα Halloween στολίδια.. Πηγαίνουμε εκεί συνήθως και η Μαριλια ξετρελαινετα.. Επίσης καταλαβαίνουμε την απόλυτη Halloween ατμόσφαιρα και στο Allou Fan park, όπου κάθε χρόνο όλα τα ΣΚ του Οκτωβρίου έχουν ανάλογες εκδήλωσεις.. Φέτος θα στολίσω κ εγώ δύο τρία Halloween στολίδια γτ μου το ζητάει πολύ η μικρή.. Όντως αυτή η εβδομάδα είναι νομίζω η καλύτερη του Οκτωβρίου, γιατί πέρα από τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Δημητρίου που γιορτάζει η συμπρωτευουσα και την ιστορική 28η, την ίδια μέρα του ΌΧΙ, έχει τα γενέθλια του ο άντρας μου💝

  6. Καλή αγαπημένη εβδομάδα! Τα Halloween φωτάκια είναι τέλεια!

  7. Εμένα πάλι ο Οκτώβρης ολόκληρος είναι ο αγαπημένος μου μήνας για πολλούς λόγους: είναι -κατ’εμέ- η επίσημη έναρξη του φθινοπώρου και προάγγελος των Χριστουγέννων, έχει την εθνική μας γιορτή, τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου (που συνεπάγεται μια extra αργία για εμάς τους Θεσαλονικείς), το Halloween και τη δική μου γιορτή (που δεν την ξέρει κανένας, αλλά δεν πειράζει). Και από τότε που μετακομίσαμε στο δικό μας σπίτι, έλεγα ότι θα κάνω ένα Halloween party με διάφορα scary snacks and drinks που βλέπω σε διάφορα sites, αλλά ας όψεται ο covid τα προηγούμενα χρόνια. Και φέτος δυστυχώς ταλαιπωρούμαι από μια βαριά ίωση (όχι covid) που με έχει γονατίσει, οπότε πάει περίπατο το σχέδιο και αυτήν τη χρονιά. Πάντως, δεν μπορώ να πω, το πλάτερ το λιγουρεύτηκα, αγαπώ σολομό!
    Υ.Γ. Καλά, ο κύριος Ρωμανός δεν έχει καμία σχέση με το μικράκι της φωτό, η μαμά ίδια και απαράλλαχτη όμως!

    @Celia: Σωστά! Υγεία, bb girls (και boys)! Υγεία πάνω απ’όλα. Να προσέχουμε, για να έχουμε.

  8. @SHEENA πότε είναι η γιορτή σου που δεν την ξέρει κανείς;;

  9. Την θυμαμαι αυτη τη στολή, αυτή τη φωτογραφία και καποιο ΒΒGirl που ειχε γράψει τότε…. “φοβιστικός ο σπόρος…” Ο σπόρος μεγάλωσε πια κι εμείς μαζί του… Η δε μαμά “…της Αναγεννήσεως…” και τότε και τώρα! Να ‘μαστε καλά βρε παιδιά!

  10. Αγαπημένη εβδομάδα δεν έχω μόνο μέρα 😊 σαν Θεσσαλονικιά λοιπόν που είμαι αυτή η εβδομάδα για εμένα και για άλλες μανούλες είναι δύσκολη, γιατί τα σχολεία δεν κλείνουν για τις 2 αυτές μέρες μόνο αλλά το πάνε σερί δηλ.απο αύριο έως την Κυριακή θα είναι κλειστά, τόσο καλά για εμάς που δεν δουλεύουμε στο δημόσιο,αλλά στον ιδιωτικό τομέα.. η φωτογραφία σας πριν 11 χρόνια μοναδική,ο μικρούλης μπορεί να μεγάλωσε, αλλά εσύ Τζούλια ολόιδια, δεν άλλαξες καθόλου μπράβο εύχομαι πάντα να παραμείνεις έτσι όμορφη κ γλυκιά!!Τα φωτάκια με την τρομακτική κολοκύθα πόσο τέλεια 🤣🤣

  11. @Celia: Στις 20 του μηνός, του Αγίου Γεράσιμου.

  12. Πολύ γλυκιά η φωτογραφία σας με τον Ρωμανό!!!! Χρόνια πολλά σε όλους με αγάπη!

  13. 💛💚💚💜💜🧡🧡🧡🧡💙💙♥️♥️♥️♥️❤️❤️❤️♥️♥️♥️💙💙💙🧡🧡🧡💜💜💚💚💚💛💛

  14. “Γιορτή να’ναι κι ό,τι να’ναι” συμφωνώ με την Τζούλια!Αγαπημένες ημέρες,σηματοδοτούν τις αργίες κατά σειρά μέχρι να αρχίσει το countdown για τα Χριστούγεννα.Αυτή είναι η αγαπημένη μου εποχή,μετά τις 17 Νοέμβρη.Το halloween το γοορτάζουμε με τους μαθητές μου,τους αρέσει.Στο σπίτι δεν το συνηθίζουμε αλλά τι πειράζει;Η γιορτή είναι γιορτή!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.