O οίκος Gucci εμπνέεται από τον σκηνοθέτη Stanley Kubrick για την καμπάνια της κολεξιόν Fall Winter 2022.

 

 

Μια από τις ωραιότερες διαφημιστικές καμπάνιες μόδας αυτής της σεζόν- μάλλον όχι- το ξαναγράφω. Η ωραιότερη διαφημιστική καμπάνια της φετινής σεζόν είναι χωρίς αμφιβολία η καμπάνια του οίκου Gucci Fall Winter 2022.

 

Αυτή τη φορά ο Alessandro Michele ξεπέρασε τον εαυτό του και με έμπνευση την  φιλμογραφία του μοναδικού σκηνοθέτη Stanley Kubrick δημιούργησε εικόνες απαράμιλλης αισθητικής και ομορφιάς αναδημιουργώντας iconic σκηνές από τις ταινίες “The Shining”, “2001 Space Odyssey”, “A Clockwork Orange”, “Barry Lyndonκαι φυσικά το κύκνειο άσμα του,  “Eyes Wide Shut”.

 

 

Alessandro Michele, creative director Gucci

 

 

 

 

Όλο το παραπάνω έγινε με κάθε δυνατή λεπτομέρεια αφού ο Michele συνεργάστηκε με το κινηματογραφικό στούντιο Warner Bros που έχει τα δικαιώματα των ταινιών του Kubrick. Και κάπως έτσι ζωντάνεψε τις ταινίες ενσωματώνοντας την υψηλή ραπτική στον κινηματογράφο για την κολεξιόν Gucci Fall Winter 2022.

 

Θα αναγνωρίσετε τους τρομακτικούς διαδρόμους του φρικτά στοιχειωμένου ξενοδοχείου “Overlook”, στο “The Shining”, τις αποκρουστικές μάσκες του “Eyes Wide Shut”, την βίαιη τρέλα του “A Clockwork Orangeκαι φυσικά τον περιστρεφόμενο διάδρομο στο φουτουριστικό “2001 Space Odyssey” ενώ οι  “Barry Lyndon” εικόνες της αριστοκρατίας του 18ου αιώνα είναι σχεδόν ποιητικές.

 

Το ρετρό αναμειγνύεται με το φρέσκο, το sportif με το γκροτέσκο, το μπαρόκ με το σύγχρονο,  σε μια καμπάνια που απλώς δεν χορταίνεις να βλέπεις και κάθε φορά ανακαλύπτεις και κάτι νέο στην εικόνα.

 

 

Απολαύστε.

 

 

“The Shining”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Barry Lyndon”

 

 

 

 

 

 

“A Clockwork Orange”

 

 

 

 

 

 

 

“2001 Space Odyssey”

 

 

 

 

 

 

 

 

“Eyes Wide Shut”

 

 

 

 

 

 

Αλλά και το φιλμ της καμπάνιας- όπου όλες οι ταινίες ενώνονται σε μια-σκηνοθετημένο από τους Mert & Marcus είναι ακριβώς αυτό που λέει ο όνομά του: Exquisite Gucci– όπως και όλη αυτή η εκπληκτική καμπάνια που αξίζει 100% το όνομά της.

 

 

 

 

(και εμείς ξεκινάμε το Νοέμβριο με glamour, όπως του αξίζει. Καλό Μήνα!)

 

 

 

8 Σχόλια
  1. Eγώ την τσάντα-βαλίτσα ερωτεύτηκα…θα την κρατούσα το δίχως άλλο.

  2. Πολύ ιδιαίτερο.. Αυτό το άσπρο δαντελωτό σύνολο με τη μαύρη κάθετη Ρίγα νομίζω με φωνάζει 😉

  3. Τι εκπληκτική & δημιουργική φαντασία! @Celia, δεν είσαι η μόνη που την ερωτεύτηκε την τσάντα βαλίτσα…
    xx

  4. Ουαου!!!! Καταπληκτική ιδέα!!! ❤️💚💛♥️💙🧡💜💛♥️❤️💚💜💙🧡♥️💛❤️💚💚💜💙🧡♥️💛❤️💚💚💜💙🧡

  5. Πόσο εκλεπτυσμένη καμπάνια!!! Υπέροχο!!

  6. Όντως η ωραιότερη διαφημιστική καμπάνια!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.