1 Νοεμβρίου εγκαινίασα την Χριστουγεννιάτικη λίστα δώρων.

 

 

 

Eξομολόγηση: χθες έκανα το πρώτο χριστουγεννιάτικο shopping. Για πολύ αγαπημένη φίλη, ήξερα ότι το ήθελε, το είδα μπροστά μου ενώ ουσιαστικά δεν το έψαχνα– για άλλη δουλειά βρέθηκα εκεί που βρέθηκα- και της το αγόρασα.

 

(δεν μπορώ να πω άλλες λεπτομέρειες για το δώρο, γιατί διαβάζει και εκείνη  και δεν θέλω να χαλάσω την έκπληξη).

 

Άρα εν ολίγοις,  με αυτά και με τα άλλα χθες 1 Νοεμβρίου εγκαινίασα την xmas shopping gift list.

 

Δεν είναι κακό να ξεκινάμε νωρίς– το αντίθετο θα έλεγα. Και δεν τα έχεις όλα στο κεφάλι σου τελευταία στιγμή και οργανώνεσαι και καλύτερα ψωνίζεις χωρίς άγχος και το σημαντικότερο παίρνεις μεγάλη χαρά όταν διαλέγεις κάτι για αγαπημένο πρόσωπο και τι είναι τα Χριστούγεννα αν όχι η εποχή της χαράς, της αγάπης και της προσφοράς;

 

Στο μεταξύ λέω μετά από δυο χρόνια αποχής (δεν υπήρχε και ιδιαίτερη διάθεση- αλλά άλλαξε και η ηλικία του κυρίου Ρωμανού…) να ξαναγεμίσω φέτος το χειροποίητο advent calendar με τις τσεπούλες που κρεμιέται στον τοίχο (εγώ η ίδια το είχα φτιάξει αυτό- τα κακά του χάλια έχει γιατί πάσχω από ταλέντο στα χειροποίητα, αλλά είναι οικογενειακό ενθύμιο οπότε κάνω τα στραβά μάτια) και το κρέμαγα από τότε που ήταν τριών ετών έως που έφτασε τα 12. Μάλιστα τη διαδικασία του πως το έφτιαξα, πίσω στο 2011 (!),  μπορείτε να τη δείτε εδώ.

 

 

 

 

Τα πρώτα χρόνια το calendar είχε τεράστια επιτυχία γιατί τα μικρά τρελαίνονται με τα πάντα που ανακαλύπτουν μέσα στις τσεπούλες – αυτοκινητάκια, σφυρίχτρες, σοκολατάκια,  μπιχλιμπιδάκια, σκατουλάκια- τα πάντα αρέσουν. Στα 11 και τα  12 δυσκόλεψε λίγο το έργο διότι τι να βρεις να βάλεις μέσα σε 24 τσέπες για έναν προ έφηβο; Κάπως τα κουτσοκατάφερα να γεμίσω τις τσέπες,  αλλά με έλλειψη. Και δυστυχώς η έλλειψη δεν ήταν στα αντικείμενα. Ήταν στο βλέμμα του γιού μου. Η έλλειψη του ενθουσιασμού των προηγούμενων χρόνων όταν ήταν μικρούλης και χοροπηδούσε ακόμα και αν μέσα από το τσεπάκι έβγαινε μια τσιχλόφουσκα.

 

Πόσο μάλλον φέτος που ο προ έφηβος έγινε κανονικότατος εφηβάρας και τα μόνα που μπορεί να κάνουν τα μάτια του να γυαλίσουν με ενθουσιασμό είναι τα ηλεκτρονικά gadgets. Kαι καλά, εντάξει. Ένα καλό ηλεκτρονικό gadget για δώρο Χριστουγέννων κάτι πάει και έρχεται- θα το πάρει το πρωί των Χριστουγέννων. 24 gadgets – κάντε την πρόσθεση στις τιμές και ελάτε μετά όλοι μαζί να πεθάνουμε από τα γέλια.

 

Τι να κάνω λοιπόν; Τι να βάλω στα 24 τσεπάκια φέτος;  Το σκέφτομαι. Και ακούω φυσικά και προτάσεις, όλες καλοδεχούμενες. Όσο το σκέφτομαι όμως και όσο το επεξεργάζομαι- ειδικά τώρα αυτές τις στιγμές που γράφω αυτές τις σκέψεις- τόσο καταλήγω ότι θα μάλλον θα γυρίσω στην αρχή. (στην απαρχή για το κάνω και πιο λογοτεχνικό.) Τότε που στα τρία του τρελαινόταν για όλα. Με την ελπίδα ότι αν στα 11 και στα 12 (ευγενικά πάντα) αλλά κατά βάθος αποδοκίμαζε τις σαχλαμαρίτσες στα τσεπάκια, τώρα στα 15 θα έχει την ωριμότητα να κατανοήσει τη διαφορά ανάμεσα στην οικονομική αξία και την ανεκτίμητη αγάπη ακόμα και αν αυτή η αγάπη τη δεδομένη στιγμή, τρέφεται από τη νοσταλγία του παρελθόντος.

 

Εντάξει. Το αποφάσισα. Οι τσεπούλες φέτος,  θα ξανα- γεμίσουν με  φθηνά, μικρά πραγματάκια. Και έχω και άλλη μια ιδέα. Όχι μόνο για τον κύριο Ρωμανό αλλά και για όλη την οικογένεια και για  όποιον θα μπαίνει μέσα στο σπίτι. Θα ανοίγει και μια τσεπούλα. Αν αδειάζουν θα τις ξαναγεμίζω. Είπαμε: σοκολατάκια, γκοφρετίτσες,  καραμέλες, μικρό –αντικείμενα, γιατί όχι; Θα ξεκινήσω σιγά σιγά να τα μαζεύω και μέχρι την 1η Δεκεμβρίου θα είμαι έτοιμη.

 

 

Στο μεταξύ για παλέτες ήθελα να γράψω σήμερα- έχω δει κάτι απίθανες στην αγορά για δωράκια και ξεκίνησα και  το post αλλού κατέληξε και δεν έχω χρόνο τώρα και υπόσχομαι αύριο θα δούμε παλέτες. (στο μεταξύ- too much info το ξέρω- αλλά στο τσακ άλλαξα τον τίτλο του σημερινού post που κάτι έλεγε για παλέτες και θα ψάχνατε.)

 

 

17 Σχόλια
  1. Βρίσκω πανέμορφο το advent Calendar σας Τζούλια μου και το κυριότερο γτ είναι χειροποίητο κ αυτό μόνο του έχει αξία! Πιστεύω ότι με ότι και να γεμίσεις τα τσεπάκια, το παληκάρι σου θα τα εκτιμήσει, γιατί είναι αυτό ακριβώς το παιδί 💟… Εγώ πάλι θα ήθελα μία ιδέα τι δώρο να κάνω στην μεγάλη μου κόρη για τις 25 Νοεμβρίου που είναι η γιορτή της, τι δωρίζεις σε μια 25χρονη που από καλλυντικά κ ρούχα έχει σχεδόν τα πάντα? 🤔

  2. Μήπως δώρα εμπειριών? Εισιτήρια για το θέατρο, για τη συναυλία, μια ώρα πτήσης με ελικόπτερο, μία ώρα ιππασίας, μία πτώση με παραπέντε, μάθημα κηπουρικής, μία συνδρομή κάπου…. σε κάποιο έντυπο, σε ένα σύλλογο… ένα μασάζ, μία full day total beauty spa για δυο, ένα βιβλίο?

  3. @Stella: Wow! Αυτή τη λίστα, νομίζω πρέπει να το δει η Maryl!

  4. Κα Τζούλια, για τον γιο σας να βάλετε μικροαντικείμενα: σοκολατάκια, ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα, ίσως και γρίφους, έναν για κάθε μέρα, ώστε όταν τους λύσει να βρει το μεγάλο δώρο των χριστουγέννων, κάτι σαν κυνήγι θησαυρού. Ή να βάλετε φωτογραφίες από ενδιαφέροντα τοπία, ζωάκια ήμερα ή άγρια που του αρέσουν και ανθρώπους που αγαπάει.
    Πολύ ωραίο το calendar γιατί έγινε με αγάπη.

  5. @Stella: ω!! Τι Super ιδέες!! Μασάζ, full day spa και εισιτήρια για θέατρο τα πιο αγαπημένα της όντως! Σευχαριστω πολύ Στέλλα μου, πως μου διέφυγαν όλα αυτά.. (γιαυτό οι Χιώτες πάνε δυο δυο) 😉

  6. @Βάγια: Ωραιες ιδέες! Ειδικά οι φωτογραφίες από αγαπημένα ζωάκια! Η Coco ( σκυλάκι) και η Kitten ( γατάκι) σε πρώτο πλάνο!
    Και ναι! Είχαμε κάνει εκεί στα 7 του και κυνήγι θησαυρού! Ευχαριστώ που μου το θύμισες Βάγια.

  7. @Maryl ναι για σενα τα έγραψα, αλλα ξεχασα να βάλω το @Maryl 😉 xa xa xa!

  8. Υπέροχο το χειροποίητο advant calendar σου @Julia! Μου έδωσες ιδέα! Thank you! Τα bbgirls @Stella & Βάγια τι ωραίες ιδέες που έχουν! Θα πρότεινα και εισητηρια για escape room, νομίζω πως αυτό αρέσει στα εφηβα αγόρια.
    xx

  9. Μα τι υπέροχη και πρωτότυπη ιδέα είναι αυτή;! Ελπίζω να βγει όπως το έχεις φανταστεί! Συγχαρητήρια Τζούλια μου για την πρωτοβουλία! Πρέπει να έχεις πολλή όρεξη και μεράκι! Μπράβο ❤️💚💛🧡♥️🧡♥️🧡💛❤️🧡🧡❤️❤️💙💚💙💚💚💙💚❤️💙💛🧡♥️🧡♥️🧡♥️🧡♥️🧡💛❤️💙💚💙💚💙💚💙💚🧡❤️🧡💛🧡♥️💛🧡💛🧡💛🧡🧡💛🧡💛❤️💙❤️💙💚💙💚💙💚💙💚💚💙

  10. @bbgirls πολύ ωραίες οι ιδέες σας! ♥️💛🧡❤️💜💚💙

  11. @Julia Μπράβο Τζούλια για το χειροποίητο advent calendar για τον αγόρι σου!! Είναι δύσκολη η ηλικία τώρα όντως, αλλά μπορείς να βάλεις μικρά gadgets που είναι οικονομικά(όπως περιστρεφομενη κορνίζα,μπρελόκ ημερολόγιο,στυλό πολυεργαλειο,μπαλάκι antistress, ασύρματα ακουστικά,μικρος επιτραπέζιος σακος του μποξ, κάποιο ledακι σε κάτι που τ αρέσει) κ κάποιες άλλες τσεπούλες να βάλεις αναμνηστικά που ήταν μικρός κάποια ζωγραφιά που σου είχε κάνει,φωτογραφία,κάποιο παιχνιδάκι που έπαιζε..

  12. @ Maryl ωραίες ιδέες θα ήταν μία gift card για ραντεβού σε κομμωτήριο κ κέντρο αισθητικής, συμφωνώ επίσης εισιτήρια για θέατρο ή σινεμά, μία ωραία τσάντα, ένα μακρύ μάλλινο παλτό ή ένα μακρύ δερμάτινο μπουφάν σαν κάτι πιο ιδιαίτερο από ρούχα,ή μια δώρο κάρτα σε ένα μαγαζί που ψωνίζει συχνά καλλυντικά κτλ να πάρει ο,τι θέλει

  13. Πολύ ωραία κατασκευή, θα προσπαθήσω να τη φτιάξω και εγώ!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.