Αλεξανδρινό: Υπέροχο για τις γιορτές.

 

 

Δεν υπάρχει πιο όμορφο λουλούδι-φυτό όπως θέλετε πείτε το- από το Αλεξανδρινό για την εποχή των Χριστουγέννων.

 

Εγώ τα αγοράζω κάθε χρόνο αρχές Δεκεμβρίου και πάντα σε φιλανθρωπικά bazaar σχολείων του κυρίου Ρωμανού. Ένα δεν μου φτάνει, αγοράζω δυο, τρία, πολλές φορές και παραπάνω και τα βάζω σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

 

 

 

 

 

 

 

Γι αυτό και βρήκα πολύ ενδιαφέρον το δελτίο τύπου που έλαβα πριν λίγες μέρες από την Stars for Europe, με οδηγίες και tips για την αγορά αλλά και την σωστή συντήρησή του.

 

Στο μεταξύ, φοβερή σύμπτωση την προηγούμενη μέρα είχαμε αγοράσει και εγώ και η Βάρσα Αλεξανδρινά και μου είπε “έχω ξεχάσει, κάθε πότε να το ποτίζουμε;” και δεν ήμουν και εγώ σίγουρη και αμέσως την επόμενη μέρα έλαβα το δελτίο τα έμαθα όλα, τα είπα και στη Βάρσα και σήμερα λέω να τα γράψω και σε σας:

 

Πώς να το επιλέξετε

Μπορείτε να αναγνωρίσετε τα φρέσκα και υγιή αλεξανδρινά από τα πλούσια άνθη, το έντονο, χωρίς σημάδια, φύλλωμά τους, που δεν έχει αποχρωματισμούς ή παραμορφωμένα φύλλα. Εάν ένα φυτό έχει ήδη αρχίσει να χάνει τα φύλλα του, καλύτερα να βρείτε κάποιο άλλο. Ένας άλλο σημαντικός δείκτης φρεσκάδας του φυτού είναι τα άνθη του. Είναι μικρά και διακριτικά, στο κέντρο των πολύχρωμων φύλλων. Στα φρέσκα αλεξανδρινά τα άνθη θα είναι γεμάτα και θα έχουν κιτρινοπράσινο χρώμα.

 

 

Βρείτε ένα φωτεινό, ζεστό και προστατευμένο μέρος

Τα αλεξανδρινά χρειάζονται φως για να ανθίσουν. Δεν τους αρέσει το κρύο ή τα ρεύματα. Στα καταστήματα πώλησης, τα φυτά θα πρέπει να τοποθετούνται σε ένα φωτεινό, ζεστό σημείο προστατευμένο από τα κρύα ρεύματα. Μείνετε μακριά από αλεξανδρινά που βρίσκονται στην είσοδο του καταστήματος που έχει ρεύμα, σε εξωτερικό χώρο σε αέρα ή θερμοκρασία μικρότερη των 15°C, ή ακόμα και σε σκοτεινές γωνίες του καταστήματος. Υπάρχει περίπτωση να έχουν υποστεί ζημιά που θα εμφανιστεί αργότερα, όταν τα φύλλα θα πέσουν.

 

 

 

 

Το σωστό πότισμα είναι σημαντικό

Το χώμα των αλεξανδρινών δεν πρέπει να στεγνώνει τελείως, αλλά ούτε και να είναι έχει πολύ νερό. Η υπερβολική ποσότητα νερού μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια ζημιά στα αλεξανδρινά. Είναι εύκολο να ελέγξετε εάν το αλεξανδρινό σας έχει ποτιστεί σωστά: απλά σηκώστε την γλάστρα για λίγο. Εάν είναι πολύ ελαφριά ή αρκετά βαριά, καλύτερα να αποφύγετε την αγορά του. Επίσης, καλύτερα να αποφύγετε φυτά που στο πιατάκι έχουν λιμνάζον νερό, γιατί μπορεί να έχει προξενήσει ζημιά.

 

Σωστή συσκευασία κατά τη μεταφορά στο σπίτι

Για να είστε σίγουροι ότι το αλεξανδρινό σας θα αντέξει μέχρι να φτάσετε σπίτι ακόμα και με έντονο κρύο,  θα πρέπει να το τυλίξετε καλά για τη μεταφορά. Τα καταστήματα στα οποία θα κάνετε τις αγορές σας  πρέπει να διαθέτουν κατάλληλη συσκευασία μεταφοράς, όπως είναι χαρτί για σωστό τύλιγμα.

 

 

 

 

Για να βρείτε πολλές και διαφορετικές διακοσμητικές ιδέες, αλλά και πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για το αλεξανδρινό μπορείτε να επισκεφτείτε το  www.starsuniteeurope.eu και τη σελίδα  στο Facebook https://www.facebook.com/StarsForEuropeGreece/.

 

 

 

 

12 Σχόλια
  1. Πανέμορφο λουλούδι γνωστό φυτό για τον στολισμό τα Χριστούγεννα κ διαβάζοντας το άρθρο κατάλαβα ότι θέλει πολύ μεγάλη προσοχή κ στην αγορά του,αλλά κ στην μετέπειτα διατήρηση του. Δεν έτυχε να αγοράσω,αλλά όταν αγοράσω θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου Τζούλια που δεν είχα πραγματικά ιδέα.

  2. Τέσσερα έχω αυτήν τη στιγμή στο σπίτι… δυο κόκκινα και δυο λευκά που είναι κι αυτά εξίσου όμορφα!!

  3. Αλεξανδρινό έχει πάντα στο σπίτι η μαμά μου τέτοια εποχή και το διατηρεί για πολύ καιρό ζωντανο κ φρέσκο.. Εγώ πάλι επειδή δεν το έχω καθόλου με τα φυτά κ όλα μου μαραίνονται, προτιμώ να τα θαυμάζω σε άλλα σπίτια..

  4. Το λατρεύω! Εχω πάντα σπίτι ακόμα και δέντρο να μην εχω στολίσει. Νομίζω αρκεί αυτό και μόνο για να νιώσεις Χριστούγεννα! Στην Ιταλία το λένε Stella di Natale, άστρο των Χριστουγέννων! Γι αυτό το αγαπώ ακόμα πιο πολύ!!!

  5. Τα αγαπάω! Σηματοδοτούν την έναρξη της εορταστικής περιόδου! Πολύ χρήσιμες πληροφορίες πήραμε σήμερα!

  6. Κάθε χρόνο αγοράζω Αλεξανδρινό, μου αρέσει πολύ το έντονο κόκκινο χρώμα του, και πλέον είναι για μένα μέρος της χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας στο σπίτι. Ποτέ όμως δεν μου κρατά καιρό…ίσα ίσα μέχρι το τέλος των γιορτών. Προφανώς και θα κάνω κάτι λάθος και ελπίζω φετος να μου κρατήσουν περισσότερο, γιατί θα ακολουθήσω τις συμβουλές του post.
    🎄❤️

  7. άρρηκτα συνδεδεμένο με τα παιδικά μου χρόνια! νοιώθω μεγάλη ζεστασιά όποτε τα βλέπω

  8. Χθες αγόρασα το Αλεξανδρινό μου για τα φετινά Χριστούγεννα! Κάθε χρόνο αγοράζω αλλά δυστυχώς συνήθως μετά τις γιορτές χαλάει ☹️ Όντως χρειάζεται ειδική φροντίδα. Φέτος θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου και ελπίζω να το κρατήσω ζωντανό για αρκετό καιρό!!! 💜❤️💛💙♥️🧡💚❤️💜💙💛💚🧡❤️♥️💙💛💜💚❤️💜💛💚🧡❤️💙♥️ Μπήκαμε στις τελική ευθεία για τις γιορτές!!! Ανυπομονώ!!!

  9. 💚🧡💛💜❤️💙🧡💙💚❤️💛🧡💜💜❤️💛💙💛💚💙🧡💙🧡💙🧡💙💚❤️💛❤️💛❤️💜💜🧡💜💛🧡💚❤️💚💙💚💙💚 Σας στέλνω την αγάπη μου!!! 🧡❤️💛💙💜💙♥️♥️💚💛💚🧡💚🧡💚🧡💚🧡💚💛💚💛💙💛💙💜❤️💜❤️💜💜💙♥️❤️♥️❤️💛💙💛🧡💙🧡💚🧡🧡💚

  10. Μου αρέσει πολύ,γι’αυτό μου το παίρνουν δώρο.Χαίρομαι πολύ φυσικά!

  11. Πανέμορφο λουλούδι! Πολύ χρήσιμα τα tips για τη σωστή συντήρηση του!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.