Κύκλος Ακουαρέλας, τέλος πρώτου τριμήνου Δεκέμβριος 2022

 

 

 

Τελειώνει την επόμενη εβδομάδα το πρώτο τρίμηνο του δευτέρου κύκλου ακουαρέλας που διδάσκομαι στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμαρουσίου με καθηγήτρια την αγαπημένη μου Μπέτυ Καρούση.

 

Η καθηγήτρια μου,  μου λέει ότι η τεχνική μου αρχίζει και αναπτύσσεται ακόμα περισσότερο, εγώ νιώθω ότι είμαι κάπως καλύτερη στην ανάμιξη νερού και χρώματος- από τα πιο δύσκολα στην ακουαρέλα αφού πρωτίστως ζωγραφίζεις με τη σωστή χρήση του νερού και όχι του χρώματος.

 

Αυτό που θέλω τώρα είναι να καταφέρω κάπως να σχεδιάζω (ατάλαντη είμαι στο σχέδιο) γιατί μετά θα ανοίξουν πολλοί δρόμοι για να αποκτήσουν τα έργα μου περισσότερο νόημα και βάθος.

 

Anyway, κατάφερα και έκανα και ένα σχέδιο και θα σας το αφήσω να το δείτε τελευταίο. Όλα αυτά τα γράφω και θα σας δείξω και τα έντεκα έργα αυτού του τριμήνου, γιατί θέλω πραγματική κριτική από εσάς και όχι να μου χαϊδέψετε τα αυτιά. (δώδεκα έργα ολοκλήρωσα, αλλά το ένα μου το έκλεψε ο μπαμπάς του κ. Ρωμανού για να το κορνιζάρει και δεν το έχω αυτή τη στιγμή).

 

Λοιπόν, πάμε και είπαμε: αληθινή κριτική.

 

Northumberland Castle

 

 

 

 

Starry Sky

 

 

 

 

Αγρός

 

 

 

Ανατολή με σύννεφα

 

 

 

 

Χιόνια

 

 

 

 

Rocky Mountains

 

 

 

 

 

Πανσέληνος

 

 

 

 

Βράχια στη θάλασσα

 

 

 

Παπαρούνες

 

 

Κύματα

 

 

 

και το πρώτο μου σχέδιο…

 

Βενετία Κανάλι

 

 

 

Αυτά.

 

17 Σχόλια
  1. @Julia Καταρχήν να σου πω ένα τεράστιο μπράβο για την απόφαση αυτή να ασχοληθείς με το σχέδιο, για την θέληση κ την προσπάθεια σου ! Η διαφορά σου από το πρώτο έργο είναι τεράστια 😊!! Εγώ αυτά που ξεχώρισα κ είναι εξαιρετικά καλοδουλεμένα σαν να ασχολείσαι χρόνια είναι “τα κύματα” ,”τα βράχια στην θάλασσα”, και η “πανσέληνος” !!! Να το συνεχίσεις με την ίδια όρεξη που φαίνεται ότι έχεις και με το παραπάνω μέσα από τα έργα σου, γιατί κακά τα ψέματα δεν υπάρχει πιο ωραίο το χόμπι να γίνει επάγγελμα

  2. Καλημέρα Τζούλια εάν σε κρίνω από το πολύ μικρό χρονικό διάστημα που κανείς μαθήματα ακουαρέλας και το δύσκολο της τεχνικής που έχει να δουλεύεις με νερό και μπογιά και το αποτέλεσμα που βλέπω εδώ στα έργα που μας εκθέτεις μπορώ να πω με μεγάλη ειλικρίνεια ότι έχω μείνει ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΗ !!!
    Το κάστρο, η Βενετία σε αυτά τα δύο έργα βλέπω ότι αρχίζεις να παίζεις με τις λεπτομέρειες πιο γραμμικά εάν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό τον όρο .
    Μπράβο βλέπω να εξελίσσεται το ταλέντο σου και αυτό μου δίνει μεγάλη χαρά!!!

  3. @Julia Αν κ τα τρία έργα που σου είπα ξεχωρίζουν για μένα, ομολογώ ότι στο σπίτι μου θα έβαζα το Starry Sky.. Μου βγάζει μία ηρεμία, μία ιδιαίτερη ομορφιά, μία εικόνα σπάνια ν όχι τόσο κλασική.. εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου κ ποιο θεωρείς το πιο πετυχημένο σου??

  4. Εγω τώρα πως να μιλήσω αντικειμενικά? Δεν γίνεται, θα κοροιδευω τον εαυτό μου! Λατρευω τις γραμμές, τα χρώματα, την απαλή κίνηση… λατρευω τις παπαρούνες, τον αγρό, τον starry sky, τα κύμματα, την πανσέληνο… τα έργα σου δεν έχω ιδεα τι λένε τεχνικά, αυτο που ξερω εγω είναι, ότι με συγκινούν, μου φέρνουν δάκρυα στα ματια και αγγίζουν ενα δικό μου κομμάτι….
    Θέλω να γίνω η πρωτη σου πελάτισσα και να αγοράσω την Βενετία!!!!!! (Προσοχή δεν θέλω χάρισμα… σεφτέ θέλω να κάνω…. 😉 )
    Εχει μεγάλη σημασία η πώληση του πρώτου σου έργου τέχνης! Ειναι ηθικό το ζήτημα!!!

  5. Αγαπητή Jules,
    Διακρίνω ένα ταλέντο σε εξέλιξη με μια σπάνια ευαισθησία που διαφαίνεται σε όλα σου τα έργα.
    Ξεχωρίζω τις παπαρούνες, τα κύματα, την πανσέληνο, τον αγρό.
    Πιστεύω πως στο μέλλον σου στη ζωγραφική θα είναι λαμπρό και πολυδιάστατο όπως είσαι και εσύ Jules!
    Keep walking 🙏✨🙏✨ the best is yet to come!

  6. Ουαου!!!! 💜🧡❤️💙♥️💛💚 Χωρίς υπερβολές είναι υπέροχα τα έργα σου αγαπημένη μου @Julia! Συγχαρητήρια που ασχολείσαι με κάτι τόσο δύσκολο(τουλάχιστον για μένα η ζωγραφική φαντάζει κάτι πολύ δύσκολο)!!! Ξεχώρισα την πανσέληνο και τα χιόνια!! ❤️💙🧡💜♥️💚💚 Μπράβο σου!!!

  7. Αληθινά Τζούλια μου τα βρήκα ονειρεμένα τα έργα σου και ρομαντικα όπως πιστεύω είσαι κ εσύ , με πιο αγαπημένο μου την Πανσέληνο! Συγχαρητήρια, είσαι πραγματικά ταλέντο💝 και πιστεύω θα στο έχει πει και η δασκάλα σου

  8. Πόσο όμορφα έργα! Μου αρέσει πολύ η λεπτότητά τους, αν και ορισμένα τα βρίσκω λίγο επίπεδα, δεν υπάρχει η αίσθηση του βάθους. Συγχαρητήρια πάντως κα Τζούλια που όλο με κάτι ασχολείστε και αναπτύσσετε νέα ταλέντα και δεξιότητες. Ξεχωρίζω προσωπικά την πανσέληνο και τα χιόνια. Κι εγώ θέλω να γίνω πελάτισσα και να αγοράσω την πανσέληνο!

  9. @ολες: πολύ αγαπημένες μου σας ευχαριστώ όλες μέσα από την καρδιά μου. Μόνο να ξέρατε πόση δύναμη μου δώσατε σήμερα για να συνεχίσω. Όχι μόνο στην ακουαρέλα αν και αυτή ήταν η αφορμή, αλλά στα πάντα. Κοιτάμε μπροστά bb girls. ❤️💜❤️

  10. Θεωρώ τη ζωγραφική ως την υπέρτατη μορφή επικοινωνίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το “μια εικόνα, χίλιες λέξεις”. Βλέποντας μια εικόνα λαμβάνεις “μηνύματα” από τον καλλιτέχνη αλλά τα πιο σημαντικά είναι αυτά που προέρχονται από το υποσυνείδητό σου. Αν και σε πρωτόγονο στάδιο, τα έργα σου, έχουν “κάτι”. Όταν τα κοιτάζω μπορώ κι “ακούω” το δικό μου μήνυμα. Λάτρεψα τις Παπαρούνες και την Πανσέληνο. Ειδικά οι Παπαρούνες είναι τόσο ρεαλιστικά αποτυπωμένες μέσα στην απλότητά τους, που νιώθω “να με καλούν” να τις μαζέψω.
    Λατρεμένη μου, αδερφή ΜΟΥ Τζούλια, δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική όταν σε αγαπάω τόσο πολύ αλλά τουλάχιστον προσπάθησα. Δεν έχω ιδέα από καλές τέχνες, κριτικές κλπ και δεν ξέρω να προσεγγίσω ένα έργο αλλά αντιλαμβάνομαι πως πριν βουτήξεις τα πινέλα σου στα χρώματα, τα βουτάς στην πανέμορφη ψυχούλα σου.
    Είμαι τόσο περήφανη για σένα.. Για κανένα λόγο μην σταματήσεις. Συνέχισε να χρωματίζεις τον κόσμο μας αγαπημένη μου .❤️
    Μουτςς💋💋💋

  11. Δεν θα μπορούσε να είναι αμερόληπτη η κριτική μας, άλλωστε τι σημασία έχει; Το δώρο που κάνεις στον εαυτό σου είναι ανεκτίμητο. Πάντως, τα έργα σου έχουν το πάθος σου! Τα πιο ασαφή είναι τα αγαπημένα μου. Χιόνια και Rocjy Mountains με κέρδισαν. Φανερωνουν το ονειρικό κομμάτι του χαρακτήρα σου. Μπράβο! Μπράβο! Μπράβο!

  12. Συγχαρητήρια @Julia για τα πολύ όμορφα έργα σου & την πρόοδο σου! Οι “Παπαρούνες” με έκαναν να κοιτώ την ανοιξιάτικη φύση με πλήρη απορρόφηση και ηρεμία
    ❤️🎄

  13. Τι έκπληξη!!!!Μου άρεσαν πάρα πολύ και ειδικά η Βενετία!Η ζωγραφική είναι ένα από τα ταλέντα που θα ήθελα να έχω και δεν έχω δυστυχώς.Επίσης,μου αρέσει η μουσική και το τραγούδι.Σε αυτά ήμουν πολύ καλή μικρή γιατί έκανα μαθήματα πιάνου και τραγουδούσαμε στη χορωδία του σχολείου.Μιλάμε για πολλή δουλειά από τη μουσικό που είχε τότε το σχολείο μας και για πολλές παραστάσεις.Ό,τι κανει κάποιος που γαληνεύει την ψυχή του και τον κάνει ευτυχισμένο είναι σίγουρα ο καλυτερος τρόπος για να εξελιχθεί και να ανακαλύψει τις δυνάμεις του.Και ναί,είμαι αντικειμενική,πολύ καλή προσπάθεια!!Μπράβο,Τζούλια!!

  14. Οι παπαρούνες και ο αγρός μου άρεσαν πάρα πολύ! Συγχαρητήρια και εις Ανώτερα! Πολλά μπράβο!

  15. Θεωρώ πως τα σχέδιά σου αντικατοπτρίζουν την καθαρότητα και την αγνότητα της ψυχής σου…. keep going,Jennifer 💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.