Start the Christmas Cocktails! 2 μέρες έμειναν.

 

 

 

Και να σας πω bb girls, Παρασκευή σήμερα, δυο μόλις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, που σημαίνει όλο και κάποια προετοιμασία θα κάνετε.

 

Eίτε για να βγείτε για κάποιο Προ- Ρεβεγιόν (δικό μου αυτό το προ-ρεβεγιόν, καλό δεν είναι;) ή φτιάχνετε κάποιο γλυκό, ή κανένα μελομακάρονο, κανά κουλουράκι, μια προ-προετοιμασία για την Μέρα των Χριστουγέννων σίγουρα θα κάνετε– δε γίνεται διαφορετικά.

 

Και πως θα τα κάνετε τα παραπάνω; ξεροσφύρι; Όχι βέβαια! Σας έχω κάτι x-mas cocktails μούρλια παρακάτω:

 

 

Christmas Mai Tai!

 

Τέσσερα υλικά όλα κι όλα, αλλά το πάρτι θα ανάψει! Απλά αναμίξτε σκούρο ρούμι, amaretto,  χυμό ανανά και χυμό πορτοκάλι.

 

 

 

 

 

 

Μulled Wine

Εχει τις ρίζες του στο Μεσαίωνα στην Αγγλία και είναι πολύ απλό στην εκτέλεση (δεν είχαν και πολλά τότε..) Ζεστάνετε λίγο κόκκινο κρασί μαζί με μπαχάρια όπως κανέλα, γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο. Βάλτε μια κουταλιά μέλι και έτοιμο προς κατανάλωση και χουλουλιάρικη τέρψη.

 

 

 

 

Χ-Mas Eggnog

Είναι πολύ εύκολο, φτιάχνεται με οποιοδήποτε κρεμώδες λικέρ αλλά εδώ θα σας πω την πιο δυναμική έκδοσή του, γιατί σε λίγο θα αρχίσει και ο χορός. Ανακατεύετε καλά σε σέικερ βότκα με amaretto, σερβίρετε και γαρνίρετε με σος καραμέλας και μπαστουνάκια κανέλας.

 

 

 

 

Και μπορεί χθες να ψάλαμε το Joy to The World αλλά σήμερα είναι μέρα για χορό. Mariah στη διαπασών!

 

 

 

 

2 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Sheena, ξεκίνα, θα τα πίνουμε μαζί έστω και από μακριά, έστω και νοητά φίλη μου!

 

 

18 Σχόλια
  1. Εγω λοιπόν αντι κοκτεηλ θα σας πω για ένα εκπληκτικό ημιαφρωδες ροζέ και ελληνικό κρασί που ανακάλυψα πολύ πρόσφατα κι έχουμε τρελλαθεί ολοι μας δηλ εγω το ΒBBoy και η μεγάλη μας οικογένεια των φίλων μας…. Σας το προτείνω για τις μέρες της γιορτής κι είναι, πραγματικά ΘΑΥΜΑΣΙΟ!!!

    ΤΡΕΙΣ ΜΑΓΙΣΣΕΣ – ΚΤΗΜΑ ΜΠΑΡΑΦΑΚΑΣ
    Ο Χρήστος Μπαραφάκας, ενώνει το Αγιωργίτικο, το Μοσχοφίλερο και το Syrah σε έναν εκρηκτικό συνδυασμό που θα αγαπηθεί από το γυναικείο φύλο και όχι μόνο. Ένα από τα καλύτερα ημίγλυκα ροζέ κρασιά, που θα αλλάξει γνώμη σε όσους βλέπουν με δυσπιστία αυτό το στιλ κρασιών. Το χρώμα του είναι λαμπερό τριανταφυλλί. Στην μύτη τα αρώματα των φρούτων όπως τα κεράσια και οι φράουλες, ανταγωνίζονται αυτά των λουλουδιών που θυμίζουν τριαντάφυλλο και λεμονανθούς. Στο στόμα είναι ημίγλυκο με την οξύτητα να δροσίζει και τα φρούτα να εμφανίζονται γλυκά και ώριμα. Η καραμελένια αίσθηση που μένει στο τελείωμα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις.

  2. @Stella: Surprise post μέσα στο post! Τέλειο!! Το βρίσκουμε μόνο σε κάβα;

  3. Απ΄όσο ξέρω και σε πολλά σουπερ μάρκετ πχ. Σκλαβενίτης. Φανταστικό!!!! Τυφλα να χουν τα d’ asti και λοιπά prosecco. Αυτο ειναι υπέροχο και ως συνοδεία φαγητού για ελαφρά πιάτα. Θα με θυμηθείτε! Η νεα μου ανακάλυψη και τρέλα!!!

  4. @Stella,Julia: τι ωραία πληροφορία, Στέλλα μου και μάλιστα σήμερα θα πάω Σκλαβενίτη, θα το αναζήτησω σίγουρα, εφόσον είμαι λάτρης του κρασιού ❤️όπως και διαβάζοντας για το mulled wine δεν βλέπω την ώρα να το φτιάξω! Καλό προ ρεβεγιόν ΒΒ κορίτσια και αγόρια (κ αυτή ωραία λεξη 😉) και να περνάτε ωραία ότι κ αν κάνετε!! Στην υγειά μας!

  5. @Julia καλά ε το mai tai πρέπει να είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!!!!!!!@ Στέλλα πάω συνέχεια Σκλαβενίτη οπότε θα το αγοράσω με κλειστά μάτια, την γνώμη σου την εμπιστεύομαι θα είναι πολύ καλό στάνταρ!

  6. Το Χ-Mas Eggnog, θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε! Καλά Χριστούγεννα και Cheers (έστω και νοητά!) 🙂

  7. Cheers, αγαπημένη μου! Στην υγειά μας! Goon suit και για την παρασκευή μελομακάρονων, χαχαχα!

  8. @Stella: Ω, ναι, θα συμφωνήσω, το ανακάλυψα και εγώ το καλοκαίρι σε ένα wine bistrot που συχνάζουμε και το έχω τιμήσει 4-5 φορές έκτοτε. Συνδυάζεται ιδανικά με ελαφρά πιάτα, όπως λέει και η Στέλλα, προσωπικά μου άρεσε και με ζυμαρικά / ριζότο. Μου αρέσει η επίγευση φράουλας που σου αφήνει. Στην ίδια κατηγορία φρουτένιων θα προσέθετα το Casa Rossa, απλώς είναι κόκκινο.

  9. Το πρόγραμμα μου για την παραμονή Χριστουγέννων έχει Mai Tai, αναμμένο τζάκι και σκραμπλ!! Να περάσετε όλες υπέροχα, όπως ονειρεύεστε bbgirls!!
    🎄❤️

  10. @SHEENA Ακριβως! Συνδιαζεται τελεια με άσπρα πιατα και ζυμαρικά. Δεν ειναι μόνο ενα κρασι που πινεται ως απεριτιφ ή digestive. Φανταστικό!!!!

  11. Χρόνια πολλά!! Το Mai Tai θα το φτιάξω σήμερα το βραδυ που περιμένω κόσμο στο σπίτι!! 💛💜♥️❤️💙💚💛❤️♥️💜💙💚💚❤️💛❤️💛♥️❤️♥️❤️💙💚💙💚 Να περάσετε όμορφα με τους ανθρώπους που αγαπάτε!!! 💛♥️💜❤️💛♥️💚♥️💚Υγεία σε όλο τον κόσμο!!!

  12. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο από ζεστό κρασί αυτές τις μέρες;;;;

  13. Με φέτες από μήλο και πορτοκάλι μέσα…. (με επιρροές από fruit punch & sangria)

  14. Ένα ωραίο κοκτέηλ στο σπίτι , τα φωτάκια από το δεντρο να αναβοσβήνουν και μια ζεστή αγκαλιά.Θέλουμε τίποτα άλλο;

  15. Πολύ ωραίες οι προτάσεις σας κορίτσια! Καταπληκτικό είναι και το ρακόμελο που ανακάλυψα στην Ιστιαία!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.