Pantone Color of the Year 2023: Viva Magenta.

 

 

Τόλμη. Αυτή είναι η λέξη κλειδί σύμφωνα με τον ειδικό των χρωμάτων Pantone, για τη χρονιά 2023 και το χρώμα που θα την αντιπροσωπεύσει,  που δεν είναι άλλο από το Magenta.

 

Αυτή η εντυπωσιακή απόχρωση του πορφυρού κόκκινου, ούτε ζεστή, ούτε ψυχρή με έμπνευση από την χρωστική ουσία καρμίνη μια από τις πιο δυνατές και έντονες βαφές του κόσμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ένα αντισυμβατικό χρώμα για έναν αντισυμβατικό κόσμο» αυτό το έντονο κόκκινο συμβολίζει τη χαρά της ζωής, έπειτα από τρία πολύ δύσκολα χρόνια πανδημίας. Ενσωματώνει τη ζεστασιά του φυσικού κόσμου με τις ατελείωτες και πλούσιες  δυνατότητες του ψηφιακού κόσμου.

 

Για τις φωτογραφίες του χρώματος υπήρξε αγαστή συνεργασία μεταξύ του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας με τη βοήθεια AI Metaverse δημιουργώντας ένα χρώμα που το ονόμασαν “The Magentaverse” – μια σχεδόν υβριδική απόχρωση που δίνει την αίσθηση μιας πολυδιάστατης πραγματικότητας.

 

 

 

 

Εν κατακλείδι το Viva Magenda αντιπροσωπεύει το κουράγιο να προχωρήσουμε  μπροστά και να ξαναγράψουμε από την αρχή μια ιστορία τόλμης και ενσυναίσθησης για το 2023.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Πάντως επειδή κάθε χρονιά πιστεύω ότι από κάπου εμπνέεται η Pantone φέτος δεν μπορεί να μου φύγει από το μυαλό ότι η έμπνευση προήλθε από τη μυθική Pandora, τον ουτοπικό πλανήτη στο σύμπαν του Avatar που δημιούργησε ο James Cameron. )

 

 

 

11 Σχόλια
  1. Αγαπημένο χρώμα,το επιλέγω συχνά και έχω μπλούζες και παλτό σε αυτό το χρώμα.

  2. Ιδιαίτερο χρώμα και πολύ αγαπημένο. Αν και διάβασα πως εμπνεύστηκαν από κάτι μικρά έντομα προτιμώ τη δική σου εκδοχή αγαπημένη μου.
    Μουτςς

  3. Θα συμφωνήσω με τον χαρακτηρισμό του ειδικού “τόλμη ” Είναι από τα χρώματα που μου αρέσουν τρομερά!! Ειδικά σε κραγιόν κ ακόμη περισσότερο σε μαλλιά!!

  4. @Litsa: Πολύ πιθανό. Δεν το έχω διαβάσει γιατί συνήθως προσπαθώ να μαντεύω μόνη μου. Αλλά το έντομα σε έντονο χρώμα, η φύση, ο φυσικός και ο ψηφιακός κόσμος μαζί σε αρμονία και αυτό μου κάνει λογικό. 💜

  5. Αγαπώ πολύ τις αποχρώσεις του κόκκινου. Δεν αποτελεί εξαίρεση ούτε αυτή η απόχρωση. Νομίζω πως μετά την πανδημία, όλοι μας χρειαζόμαστε μια αισιόδοξη εκκίνηση στην ζωή μας. Ας είναι αυτό το push από αυτό το χρώμα!
    xx

  6. Υπέροχο χρώμα!!! Πραγματικά βγάζει μια μαγεία!!! 💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💕💕💕💕💕💕💕

  7. Το αγαπώ το magenta, προ αμνημονεύτων είχα βάψει τα μαλλιά μου σε αυτό το χρώμα. Εξαιρετική η επιλογή της Pantone για το 2023.
    Υ.Γ. Προ ολίγου διάβασα ότι στο τέλος της χρονιάς έφυγε η Vivienne Westwood. Σοκ! The end of an era…

  8. έχω φόρεμα σε αυτό το χρώμα και εννοείται και κραγιόν!!!

  9. Εντυπωσιακό χρώμα, ιδιαίτερο και οι φωτογραφίες ονειρικες!!

  10. Έχω ένα πουλοβεράκι σε αυτό το χρώμα, τώρα που ξέρω πως είναι και το χρώμα που συμβολίζει τη χαρά της ζωής, θα το φοράω πιο συχνά!

  11. Λατρεμένο magenta…. oι φωτό συναρπαστικές…. ιδιαίτερα η τελευταία!!
    ***με προβλημάτισε λίγο η εκδοχή που διάβασε η Λίτσα μας….

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.