Εξειδικευμένα προϊόντα καθαρισμού για το λιπαρό δέρμα

 

 

 

Λιπαρότητα στη ζώνη Τ, κάποιες ατέλειες, ακμή, διεσταλμένοι πόροι, μικρο ερεθισμοί.  Το λιπαρό δέρμα έχει τα «θεματάκια» του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τα κατάλληλα προϊόντα που είναι ιδανικά για την περιποίηση του.

 

Και ναι μεν η λιπαρότητα του δέρματος είναι πρωτίστως γονιδιακή, αλλά μπορεί να χειροτερέψει αν χρησιμοποιείτε βαριά έλαια που φράσσουν τους πόρους, αν το παρακάνετε με την απολέπιση, αν έχετε στρες, αν δεν κοιμάστε καλά και αν η δίαιτά σας είναι πλούσια σε ζάχαρη.

 

Το πρώτο και κυριότερο βήμα περιποίησης του λιπαρού δέρματος είναι ο σωστός του καθαρισμός. Το δέρμα πρέπει να καθαρίζεται σωστά από βρωμιά, σκόνη και τοξίνες που έχει συσσωρεύσει κατά τη διάρκεια της μέρας και ταυτόχρονα να απομακρύνονται τα υπολείμματα του καθημερινού μακιγιάζ.

 

Αν έχετε λιπαρό δέρμα καλό είναι να μην αγοράζετε οποιοδήποτε προϊόν καθαρισμού αλλά να επενδύσετε σε προϊόντα εξειδικευμένα για τις ανάγκες του.

 

Κάποια από αυτά που σκοράρουν ψηλά σε προτιμήσεις είναι τα εξής:

 

CeraVe Foaming Cleanser Normal to Oily Skin. Καθαρίζει και απομακρύνει τη λιπαρότητα χωρίς να διαταράσσει τον επιδερμικό φραγμό. Με 3 απαραότητα ceramides, νιασιναμίδη και υαλουρονικό οξύ.

 

 

 

 

Vichy Normaderm Deep Cleansing Purifying Gel. Mια μίξη σαλικυλικού και γλυκολικού οξέος που καθαρίζει σε βάθος το δέρμα και εξισορροπεί την λιπαρότητα χωρίς να ερεθίζει το δέρμα.

 

 

 

 

 

Avene Cleanance Cleansing Gel Cleanser for Blemish-Prone Skin. Ιδανικός καθαρισμός για δέρμα λιπαρό με ατέλειες, καλμάρει τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς και αφήνει το δέρμα καθαρό και απαλό.

 

 

 

Caudalie Vinopure Purifying Gel Cleanser. Iδανικό για λιπαρές αλλά και ευαίσθητες επιδερμίδες. Πλούσια υφή που καθαρίζει βαθιά και αφήνει το δέρμα απαλό και ενυδατωμένο.

 

 

 

 

 

Cetaphil Oily Skin Cleanser Απομακρύνει απαλά την λιπαρότητα χωρίς να ξηραίνει το δέρμα. Το δέρμα δείχνει πιο υγιές χωρίς περιττή γυαλάδα. Μειώνει την εμφάνιση των πόρων.

 

 

 

Mario Badescu Acne Facial Cleanser. Για καθαρό αλλά και λαμπερό δέρμα. Φόρμουλα με σαλικυλικό οξύ και aloe vera εξισορροπεί την λιπαρότητα και χαρίζει λάμψη στο δέρμα. Ιδανικό και για τον καθαρισμό του μακιγιάζ.

 

 

 

 

 

9 Σχόλια
  1. Cerave & Avene.. Έχω και τα δύο παραπάνω και τα χρησιμοποιουμε οικογενειακως, αφού έχουμε όλες λιπαρά δέρματα😉.. Ειμαι πολύ ευχαριστημένη και από τα 2 προϊόντα!

  2. Το αγαπημένο μου είναι μακράν της La roche το toleriane caring wash θεωρώ ότι είναι κατάλληλο για όλα τα δέρματα χωρίς να βγάζει λιπαρότητα αργότερα,αφήνει σούπερ απαλή την επιδερμίδα ενώ καθαρίζει τέλεια, μετά της Apivita με ελιά και λεβάντα το οποίο είναι λίγο πιο δυνατό συγκριτικά με το toleriane,αλλά καθαριζει άψογα αφήνοντάς την επιδερμίδα πολύ απαλή,αλλά μπορεί να σου βγάλει λιπαρότητα μετά αν δεν χρησιμοποιηθεί κάποιο τονερ κ μετά της Cerave το οποίο είναι ήπιο κ πολύ καλό για μικτές/λιπαρές.

  3. Δεν έχω λιπαρό δέρμα αλλά σε περιόδους που με “πιάνουν” οι ευαισθησίες μου χρησιμοποιώ το Caudalie που δεν αφήνει την ενοχλητική αίσθηση τραβήγματος.
    Μουτςς

  4. Έχω μεικτό δέρμα χρησιμοποιώ εδώ και αρκετά χρόνια το 3step απο τη clinique για καθαρισμό και ελαφρα απολέπιση, το Avene Cleanance Cleansing Gel Cleanser πρέπει να είναι πολύ καλό για δερμα με ακμή, είχα δοκιμάσει την bb ενυδατική αντηλιακή με χρώμα απο αυτή την εταιρία και ήταν αρκετά καλη!

  5. Αν και δεν έχω λιπαρό δέρμα, αλλά κανονικό, χρησιμοποιούσα στο παρελθόν το Cleanance της Avene μαζί με τις κόρες μου, για καθημερινό καθαρισμό γιατί δεν είχε σαπούνι. Εδώ καιρό έχει αντικατασταθεί από το Effaclar της La roche posay.
    xx

  6. Έχω μεικτό δέρμα και χρησιμοποιώ cerave,ελπίζω να κυκλοφορήσει και εδώ το melting cleanser της εταιρείας

  7. Αγαπημένα καλλυντικά για δέρματα με ατέλειες.Φροντίζουν το δέμα και εξισορροπούν τη λιπαρότητα.

  8. Έχω τοοοοοοσο λιπαρό δέρμα που όταν πήγα να κάνω shadow brows για να γεμίσω τα φρύδια μου η κοπέλα μου είπε ότι είναι τόσο λιπαρό το δέρμα που η “πένα” που χρησιμοποίησε δεν “έγραφε”!!!! Έχω βρει μια σωτηρία στο καθαριστικό της CERAVE. Βέβαια όλοι μου λένε ότι επειδή είναι λιπαρό δεν θα κάνω εύκολα ρυτίδες και δεν θα “σπάσει” γρήγορα το προσωπο μου!! Για να δουμε! 💚💙♥️💛❤️🧡💜♥️💚💙💛❤️🧡💜💚💙♥️🧡💛💜

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.