Η διαδικασία του “Face Flooding” skincare routine, ή αλλιώς «πλημμύρα στο δέρμα», για τέλεια λαμπερή επιδερμίδα.

 

 

Μη σας φοβίζει ο τίτλος και μην νομίζετε ότι πρόκειται για κάποια ιδιαίτερη διαδικασία του skincare,  που θα σας κουράσει.

 

Το face flooding δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ο σωστός τρόπος της εφαρμογής σούπερ ενυδατικών προϊόντων σε layers και φυσικά έρχεται και ξαναέρχεται στο προσκήνιο τους χειμερινούς μήνες που το δέρμα κάπως υποφέρει περισσότερο από το κρύο, τον αέρα και της εναλλαγές της θερμοκρασίας (ζέστη μέσα/ κρύο έξω). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αφυδάτωσή του και άρα τη θαμπάδα του (το χειρότερο όλων).

 

Το βασικό του face flooding είναι τα  προϊόντα  να εφαρμόζονται με σωστή σειρά για να έχετε το μάξιμουμ των αποτελεσμάτων,  ενώ και οι δερματολόγοι συνιστούν να ενυδατώνουμε το δέρμα όσο είναι νωπό και μετά να το ξανα-ενυδατώνουμε.

 

Εδώ πρέπει να δώσετε και λίγο παραπάνω βάση στις φόρμουλες των προϊόντων –  για παράδειγμα  πάντα να ξεκινάτε πρώτα με προϊόντα που περιλαμβάνουν υψηλή περιεκτικότητα νερού (τονωτικές λοσιόν/ essences) και μετά να συνεχίζετε με πιο ελαιώδεις φόρμουλες (serums).

 

Φυσικά η διαδικασία του skin flooding είναι ευεργετική για κάθε τύπο δέρματος, ξηρό/ κανονικό/ λιπαρό και παρακάτω σας έχω έναν ενδεικτικό how to, πίνακα:

 

                                                              

                                                      Face Flooding How to

Bήμα 1: Καθαρισμός

 

Εξυπακούεται ο σωστός και βαθύς καθαρισμός,  έτσι ώστε το δέρμα σας να απορροφήσει σωστά τα προϊόντα που θα εφαρμόσετε. Χρησιμοποιήστε οποιονδήποτε τύπο καθαρισμού της αρεσκείας σας.

Βήμα 2: Toner/ Essence

 

Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό,  αλλά αν έχετε λοσιόν ή essence ή booster στο σπίτι καλό είναι φυσικά για το flooding. Αγαπημένο και φουλ στο νερό και το Mineral 89 της Vichy ή ό, τι σας βρίσκεται.

 

 

 

Bήμα 3: Mist

 

Επίσης προαιρετικό βήμα, αλλά αν ψεκάσετε το δέρμα σας με ένα ενυδατικό mist για το πρόσωπο,  το διατηρείτε όσο πρέπει νωπό για το επόμενο βασικό βήμα. Δοκιμάστε τo Hydrance της Avene.

Βήμα 4: Serum

 

Αυτό θα μπορούσε να είναι το δεύτερο βήμα, αμέσως μετά τον καθαρισμό. Τώρα είναι η στιγμή να απλώσετε ένα πλούσιο, ενυδατικό σέρουμ με υαλουρονικό οξύ σε νωπό δέρμα για μάξιμουμ απορρόφηση. Το δικό μου αγαπημένο (δεν το αποχωρίζομαι) είναι το La Roche Posay Hyalu B5.

 

 

 

 

Βήμα  5: Serum Γύρος 2ος

 

Με αυτό το βήμα, δηλαδή με την εφαρμογή του δεύτερου σέρουμ έρχεται πραγματικά η «πλημμύρα» της ενυδάτωσης. Επιλέξτε ένα σέρουμ είτε με ceramides είτε με νιασιναμίδη που έχει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες (μειώνει τις κοκκινίλες αν το δέρμα σας έχει τάση να κοκκινίζει εύκολα ή έχετε ροδόχρους ακμή.) Δοκιμάστε το The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%.

 

 

 

 

Bήμα 6: Ενυδατική κρέμα

 

Τελειώστε απλώνοντας την ενυδατική σας κρέμα, όποια και αν είναι αυτή και φυσικά καλό είναι  να περιλαμβάνει και SPF. Αν δεν περιλαμβάνει SPF μην ξεχνάτε ποτέ το αντηλιακό σας στο τέλος της πρωινής ρουτίνας (χειμώνα καλοκαίρι – χιλιάδες φορές το έχω γράψει αυτό)

 

Ακριβώς την ίδια διαδικασία μπορείτε να κάνετε και το βράδυ (χωρίς αντηλιακό φυσικά) και να ξυπνήσετε με δέρμα, απαλό, λαμπερό, μωρουδιακό, φουλ ενυδατωμένο. Είναι σα να κάνετε συνεχόμενα facial μέσα στο σπίτι σας και το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί και θα σας το ανταποδώσει.

 

 

 

9 Σχόλια
  1. Νομίζω είναι η ιδανική βόμβα ενυδάτωσης που χρειάζονται όλα τα δέρματα.. Και οπωσδήποτε πιστεύω και τα λιπαρά δέρματα, σαν το δικό μου, γιατί ειδικά τον χειμώνα υπάρχει τάση προς αφυδάτωση, αν δεν ενυδατωθουν σωστά..

  2. Είμαι σχολαστική με την καθημερινή skincare routine, η οποία δεν περιλαμβάνει το δεύτερο serum, το booster και το mist. Το mist το χρησιμοποιούσα μόνο καλοκαιρινούς μήνες. Νόμιζα πως έτσι έπρεπε… Τώρα που ξέρω ότι το mist μπορώ να το βάζω και τους χειμερινούς μήνες, θα το κάνω, γιατί είχα αγοράσει διαφόρων εταιρειών ( Vichy, Avene, Jowae ) και δεν είχα προλάβει καν να τα ανοίξω!
    xx

  3. Συμφωνώ και επαυξάνω, το μόνο που θα προσθέσω είναι το σερουμ με πολυγλουταμικό οξύ που είναι απο μόνο του βόμβα ενυδάτωσης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν primer

  4. Η ρουτίνα μου περιλαμβάνει καθαρισμό-ενυδάτωση αλλά νιώθω πως χρειάζομαι κάτι παραπάνω.
    Μουτςς

  5. Ε, χμ, οκ, ΣΟΚ! Αγαπημένη μου Ju, είχα στο μυαλό μου αυτές τις μέρες να σου ζητήσω να κάνεις ένα post για ενυδάτωση επιδερμίδας, γιατί κάπου έχω χάσει τον μπούσουλα με τόσα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά και δεν ήμουν σίγουρη ότι ακολουθώ τον σωστό τρόπο εφαρμογής τους. Συν του ότι πολλές φορές, επιστρέφοντας σπίτι από τη δουλειά, τεμπελιάζω λιγάκι και απλώς πλένω το πρόσωπό μου και κάνω ντεμακιγιάζ χωρίς κάποια ενυδάτωση, με αποτέλεσμα να νιώθω το δέρμα να “τραβάει”. Ευχαριστώ πολύ για αυτό το (συγκεντρωτικό και how to) post! Είπαμε… τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται! ♥️💜

  6. Φαν του layering τα τελευταία χρόνια!! Η πρωινή μου ρουτίνα περιλαμβάνει καθαρισμό,τόνερ,serum με υαλουρονικο όσο είναι νωπή η επιδερμίδα, έπειτα κάποιο serum είτε νιασιναμίδης,είτε πεπτιδίων,κρέμα ενυδατική-αντιγηραντική κ τέλος αντιηλιακό. Το βράδυ κάνω τα ίδια βήματα με την διαφορά ότι χρησιμοποιώ μόνο είτε serum βιταμίνης C είτε ρετινόλη με κάποια πιο πλούσια κρέμα κ όχι εννοείται αντιηλιακό . Μην ξεχνάμε βέβαια κ την απολέπιση κ μάσκες 1 με 2 φορές την εβδομάδα 😉

  7. Αγαπώ το layering, αν και προτιμώ τη χρήση ενος ορου με πολλαπλά ωφέλη,φυσικά και δεν πρέπει ποτέ να ξεχναμε το αντηλιακό σαν τελευταιο βημα της περιποίησης της επιδερμίδας μας την ημέρα, ευχαριστούμε για τις πολύ χρήσιμες οδηγίες-συμβουλές!

  8. Έχω όλη τη σειρά από the ordinary και είναι φοβερή!!! 💛💚♥️💙💜🧡💛❤️💚🧡♥️🧡💙

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.