5 πράγματα που ίσως δεν ξέραμε για τα γενέθλια.

 

 

 

Πολύ καλή στιγμή βρήκε το Starfan.gr να μου στείλει ένα ωραίο ποστάκι με πέντε πράγματα που ενδεχομένως δεν ξέραμε για τα γενέθλια.

 

Ας τα δούμε μαζί.

 

  1. Το τραγούδι “Happy Birthday

Το τραγούδι γενεθλίων που τραγουδάμε, πια, με πολλές παραλλαγές, τοHappy Birthday, δημιουργήθηκε από τις Mildred και Patty Hill, δύο δασκάλες νηπιαγωγείου, το 1893. Στην αρχή μάλιστα λεγόταν “Good Morning to All” και ήταν το τραγουδάκι με το οποίο ξεκινούσαν τη μέρα τους κάθε πρωί στην τάξη. Έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες και έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, μοιράζοντας χαρά και ευχές.

 

  1. Η προέλευση της τούρτας γενεθλίων

Αντί για τούρτα γενεθλίων οι Αρχαίοι Έλληνες έφτιαχναν ένα γλυκό με μέλι, τοποθετώντας τα κεριά πάνω για να τιμήσουν τη θεά Άρτεμις. Τα κεριά συμβόλιζαν τα αστέρια και το φεγγάρι και τα άναβαν για να κάνουν το γλύκισμα να μοιάζει σαν το φεγγάρι. Έκαναν μια ευχή πρώτα και μετά τα έσβηναν, επειδή πίστευαν πως ο καπνός μετέφερε τις προσευχές τους στους ουρανούς.

 

  1. Γιατί γιορτάζουμε τα γενέθλια;

Σύμφωνα με διάφορες ιστορικές πηγές, οι αρχαίοι πολιτισμοί πίστευαν πως οι εορτασμοί των γενεθλίων έδιωχναν μακριά από τον εορτάζοντα την “κακοτυχία”. Οι ευχές, τα γέλια, οι διασκεδαστικοί χοροί, τα δώρα και η συντροφιά φίλων μάλιστα τρόμαζαν τα “κακά πνεύματα” και τα κρατούσαν μακριά.

 

  1. Τι είναι τα “χρυσά” γενέθλια;

Όλοι έχουμε ήδη γιορτάσει ή θα γιορτάσουμε τα “χρυσά” μας γενέθλια! Δεν γίνεται να είναι μετά την ηλικία των 31 ετών ή πριν γίνουμε 1 έτους.  Τα “χρυσά” γενέθλια είναι η ημέρα που η ημερομηνία γενεθλίων κάποιου είναι ακριβώς ίδια με το έτος της ηλικίας του. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει γενέθλια στις 14 του μήνα και γίνεται  14 ετών, αυτή είναι η μέρα που γιορτάζει τα “χρυσά” γενέθλια του.

 

  1. Πόσο πιθανό είναι να έχεις γενέθλια στις 29 Φεβρουαρίου;

Σύμφωνα με έρευνες, η πιθανότητα να έχει κάποιος γενέθλια στις 29 Φεβρουαρίου είναι 1 προς 1,461. Επειδή δεν γίνεται να γιορτάζουν τα γενέθλιά τους κάθε τέσσερα χρόνια, συνήθως οι εορτάζοντες τα γιορτάζουν την 1η Μαρτίου και έτσι δέχονται κάθε χρόνο ευχές από τους αγαπημένους τους.

 

 

 

 

 

Έγραψα στην αρχή «καλή στιγμή» γιατί σήμερα είναι 27 Ιανουαρίου και ναι, έχω γενέθλια και μαζί με εμένα γύρω-γύρω και άλλες ακόμα αγαπημένες Υδροχόοι εδώ μέσα (εσείς ξέρετε ποιες είστε και εγώ κλείνω μάτι..)

 

Happy Birthday to us all!

 

 

 

 

 

16 Σχόλια
  1. Χρόνια σου πολλά και καλά Τζούλια!!!!!!!Υγεία, ευτυχία και πολλές αγκαλιές με τους αγαπημένους σου!
    Πολύ ωραίες πληροφορίες, θα της κρατήσω!!

  2. Εγω θα στείλω μια πελώρια αγκαλιά και μαζί με αυτην τον τεράστιο θαυμασμό μου και την περηφάνεια μου για σένα…. Καταλαβαινόμαστε!

  3. Αγαπημένη μου Τζούλια Χρόνια πολλά!!!πολύχρονη!!!
    Σου εύχομαι να ζεις μόνο όμορφες στιγμές, γεμάτες αγάπη, υγεία και ψυχική γαλήνη!!!!!!

  4. Happy Birthday to you αγαπημένη μου Τζούλια ❤️❤️ (πάντα σε περιμένω, κάθε χρόνο 😉) ωραία και ενημερωτικα τα 5 παραπάνω, τα περισσότερα δεν τα γνωριζα!

  5. Χρόνια σου πολλά γλυκιά μου Τζούλια 🎆! Σου εύχομαι υγεία, δημιουργικότητα ,πολλές πολλές χαρές με την κάθε σου μέρα να είναι ξεχωριστή!!! Να παραμείνεις πάντα τόσο όμορφη όπως τώρα!! 💋💕❤️🥰…. τα παραπάνω 5 πράγματα δεν τα γνώριζα καθόλου. Μου έκανε εντύπωση το 5ο

  6. Καλημερα
    Χρονια Πολλα σου ευχομαι να εχεις
    Μακρυα απο σενα ασχημες και δυσκολες μερες
    Ολα τα καλα του κοσμου να εχονται στην ζωη σου

  7. Χρόνια σας πολλά κα Τζούλια! Να είστε πάντα καλά, με δημιουργικότητα και υγεία! Να σε χαίρονται οι αγαπημένοι σου!
    Πολύ όμορφη παρουσίαση! Εγώ δεν ήξερα αυτό για τα χρυσά γενέθλια!

  8. Να τα χιλιάσεις αγαπημένη μου Τζούλια! Να’σαι πάντα γερή, χαμογελαστή και να χαίρεσαι την οικογένειά σου! 🎉🎂🌹

  9. Όλες οι επιθυμίες σου ευχές μου αγαπημένη, μικρή αδερφή μου, Τζούλια ΜΟΥ 💜Χρόνια πολλά στο πιο μωβ κορίτσι που ξέρω! Να αγαπάς και ν’ αγαπιέσαι💋
    Μουτςς

  10. Να τα εκατοστήσεις γεμάτη υγεία και ευτυχία αγαπημένο μας bbgirl!!! ❤️🎂
    Δεν ήξερα αυτό με τους αρχαίους Έλληνες. Τι όμορφο!
    xx

  11. Χρόνια πολλά και φωτεινά!!! Κι εγώ στο team ♒

  12. Χρόνια πολλά, αγαπημένη, και από εδώ! Ακόμα και στα γενέθλιά σου μας κάνεις εσύ δώρο τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

  13. Πολύχρονη ,Τζένιφερ…κι οσα επιθυμείς στην αγκαλιά σου να τα βρεις….

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.