Άγιος Βαλεντίνος 2023, ένας γκουρμέ Άγιος (not) για να γιορτασετε την αποψινή ερωτική βραδιά.

 

 

 

Ένα ταξίδι στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν- πίσω στο 2015- και ένα διασκεδαστικό αλλά και «ιδιαίτερο» post από την Stela, για να γιορτάσουμε με χαμόγελο τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου 2023.

 

Στον πρώτο Άγιο Βαλεντίνο που γιόρτασα με τον καλό μου αποφάσισα να αποδείξω, εκτός από τις μαγειρικές μου ικανότητες και την παροιμιώδη ανοιχτομυαλιά μου στο γκουρμέ φαγητό…Έτσι, φρόντισα να βρω στο ιντερνετ ειδικό αφροδισιακό μενού που πρότεινε μεγαλόσχημος σεφ κι όλο φιλοδοξία, το έφτιαξα για το επίμαχο βράδυ.

 

 

Ευφάνταστη σαλάτα, εξαιρετική γαριδομακαρονάδα και για επιδόρπιο λαχταριστή μους σοκολάτα με …. δενδρολίβανο… Ναι, ναι δενδρολίβανο… καλά διαβάσατε! Γιατί όχι σκέφθηκα? Αφροδισιακό είναι το δενδρολίβανο, σοκολάτα με καγιέν ή με μέντα τρώμε… «γιατί όχι;» σκέφθηκα κι εγω με την γνωστή ροπή προς περιπέτεια, εξερεύνηση και πειραματισμό που με διακρίνει.

 

 

Έφτιαξα και καμιά 12αρια μπολάκια λαχταριστής μους για να ‘χουμε να πορευόμαστε, έπεφτε βλέπετε σαββατοκύριακο ο Άγιος, βοήθεια μας, και περιχαρής ξεκίνησα το σερβίρισμα. «Κοίτα τι σου έφτιαξα…» προκάλεσα και τον καλό μου, που όλο το απόγευμα ανοιγόκλεινε το ψυγείο ξερογλείφοντας. Φάγαμε το πρώτο πιάτο, απολαύσαμε το κυρίως κι όλο λαχτάρα φτάσαμε στο επιδόρπιο.

 

 

 

 

Κι εκεί έγινε το Βατερλό! Μία κουταλιά…. καταπίνουμε, δεύτερη κουταλιά…. προσπάθεια να ξανακαταπιούμε… μούγκα κι οι δυο…. κοιταζόμαστε…. «πως σου φαίνεται μου λέει εκείνος» που δεν ήθελε και να με προσβάλλει, ήμασταν και φρέσκοι ακόμα…. Εγώ, που να παραδεχθώ την ήττα… Είναι πρωτόγνωρη η εμπειρία και δεν έχω δώσει ακόμα ευκαιρία στη γεύση να αναδειχθεί σκεφτόμουν…. «Κοίτα…. είναι ….ενδιαφέρουσα» του είπα με περισπούδαστο ύφος… Έφαγα το μισό μπολάκι αδυνατώντας να πιστέψω αυτό που ζούσα, ώσπου άφησα κάτω το κουτάλι «Οκ! Αυτό το πράγμα είναι φρίκη, δεν τρώγεται…». «Ε! Πέστο βρε παιδάκι μου και νομίζω, ότι μόνο εγώ έχω πρόβλημα» μου είπε κι εκείνος ξεφυσώντας με ανακούφιση! Βέβαια, μετά από τόσα χρόνια ακόμα κλαίει την χαμένη μους σοκολάτα που πετάχτηκε στα σκουπίδια κι έμεινε με τη γλύκα.…     Ναι, ναι φυσικά και το δενδρολίβανο είναι αφροδισιακό, αλλά σας συμβουλεύω να το αποφύγετε, γιατί εκτός των άλλων ρίχνει και την πίεση.

 

 

 

 

Όπως επίσης, σας συμβουλεύω να αποφύγετε τους γαστρονομικούς πειραματισμούς για κείνο το βράδυ κι απλά να προτιμήσετε ν’ αυξήσετε τα μπαχαρικά στα φαγητά σας. Προτιμήστε λίγο τζίνσενγκ, τζίντζερ, σαφράν, πιπεριές τσίλι, κορίανδρο, μαύρο πιπέρι, κανέλλα ή μοσχοκάρυδο, αυτή τη φορά όμως όχι για να κάνετε πιο πικάντικο το φαγητό σας, αλλά γιατί έχουν αποδεδειγμένα διεγερτική δράση.

 

Οι εναλλακτικές θεραπείες ακολουθούν την «αρχή της ομοιότητας» θεωρώντας αφροδισιακές πολλές τροφές ή ρίζες, επειδή μοιάζουν είτε με τα ανδρικά είτε με τα γυναικεία γεννητικά όργανα. Θεωρείται, ότι η ενέργεια αυτών των τροφών συντονίζεται με τα αντίστοιχα όργανα, συμβάλλοντας στην καλύτερη λειτουργία τους.  Έτσι ιδιαίτερη θέση στον κατάλογο έχουν τα σπαράγγια, τα στρείδια και τα οστρακοειδή, το αβοκάντο, τα σύκα, το τζίνσενγκ, το μάνγκο, η μπανάνα.

 

 

 

 

 

Οι τροφές αυτές είναι πολύ πλούσιες σε αμινοξέα αλλά και ψευδάργυρο, ο οποίος θεωρείται ενισχυτικός της γονιμότητας, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που έτσι κι αλλιώς βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού. Μην παραλείψετε βεβαίως για την βραδιά τα πατροπαράδοτα καρύδια με μέλι, αλλά και την all time classic σοκολάτα.

 

 

 

Happy Valentine’s Day!

 

Stella

 

 

 

14 Σχόλια
  1. Ε, καλά… εντάξει!! Αυτη η ιστορία με την μους δενδρολίβανο, έμεινε στην οικογενειακή μας ιστορία, ως μία από τις υπέρτατες στιγμές περιπέτειας που διηγούμαστε…. Μακριά από τους περισπούδαστους σεφ….
    Love on earth αγαπημένοι!

  2. Εντελώς φιλικά αγαπημένες μου: ΠΡΙΝ κάνετε οτιδήποτε βεβαιωθείτε ότι δεν “παίζει” κάποια αλλεργία στο παρασκήνιο. Γιατί ρομαντικοί οι αναστεναγμοί, δεν λέω, αλλά καλό είναι να μην προέρχονται από το εξεταστήριο στα επείγοντα! (Ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε) 😁😁
    Μουτςς

  3. @Litsa: Αχ… τι teaser ήταν αυτό;; Μη μας αφήνεις έτσι!

  4. Χρόνια πολλά στους Βαλεντίνους και τις Βαλεντίνες❤️❤️ Συνήθως αυτή την μέρα για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου, βγαίνουμε έξω για φαγητό όπου πιστεύω είναι σίγουρη η επιτυχία 😉

  5. @Stella, όλες την έχουμε με κάποιο τρόπο πατήσει με τέτοιου είδους πειραματισμούς! Μου θύμησες τα δικά μου, και γέλασα! Οπότε, μια πιατέλα με τυριά & λίγο σταφύλι μαζί με δύο ποτήρια κόκκινο κρασί είναι η safe επιλογή μου για απόψε! Happy Valentine’s Day ❣️

  6. Λίτσα, πες τα όλα….χαχαχα….
    Μια φορά θέλησα να ετοιμασω μόνη μου γκουρμέ δείπνο λογω της ημέρας κι ευτυχώς που δεν είχαμε θύματα….
    Σήμερα πάντως εμείς θα τσακίσουμε μια τούρτα red velvet…. νομίζω πως είναι το γλυκό που είναι απόλυτα ταυτοσημο με τον Άγιο…..

  7. Χρόνια πολλά σε όσες κ όσους γιορτάζουν αυτή την ημέρα, εγώ δεν είμαι από αυτές 🙂 όχι πως δεν είμαι ερωτευμένη,αλλά την θεωρώ μία εμπορική μέρα!! Τη μους πάντως την λαχταρισα 😂

  8. Συμφωνώ με την Τζένη,μου αρέσουν όλα που έχουν σχέση για τον Αγιο Βαλεντίνο αλλά δεν το κάνω και θέμα,είναι λίγο φτιαχτό άλλωστε.

  9. @ΤΖΈΝΗ ΚΑΣΑΠΊΔΟΥ, @MARIANNA Ετσι ειναι βρε κορίτσια, δίκιο έχετε! Αλλά δεν πειράζει! ετσι όπως είμαστε τα τελευταία χρόνια σημασία εχει η “ευκαιρία για γιορτή”. Είναι τόσο θλιβερή η καθημερινότητα για πολλούς απο μας, τόσο πιεσμένη, που καλό ειναι να αρπάζουε ή να δημιουργούμε τις ευκαιρίες.

  10. @Stella: και εδώ που τα λέμε, υπάρχει και καμία γιορτή που δεν είναι εμπορική; Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού στον κόσμο; Halloween, Thanksgiving, Χριστούγεννα, Το Νέο Έτος των Κινέζων, 15Αυγουστος κλπ κλπ κλπ, η λίστα δεν τελειώνει. Και η πλέον εμπορική (και θλιβερή για μένα) το Πάσχα με τα χιλιάδες αρνάκια και κατσικάκια που σφάζονται μωρά. Πιο μικρή για να είμαι ειλικρινής -δεν το σκεφτόμουν αυτό. Όσο μεγαλώνω τόσο το σκέφτομαι και με θλίβει.

  11. @julia οχι μονο εμπορικές αλλά και εξαιρετικά κοιλιοδουλικές θα έλεγα. Τα πάντα ακομα και στις θρησκευτικές γιορτές , γύρω απο το φαι και το στομάχι περιστρέφονται. Τι θα φάμε, τι θα πιούμε, τι θα μαγειρέψουμε, τι αρνι θα σουβλίσουμε…. Ο Αγιος Βαλεντίνος μας πείραξε?

  12. Χρόνια πολλά σε όλες! να αγαπάτε και να το δείχνετε με όλο σας το είναι!!!

  13. Αν και λίγο καθυστερημένα! Χρόνια σας πολλά bbgirls!!!! 💜💚💙♥️💚🧡💜💛💙🧡💜💚♥️💛♥️🧡💜🧡💙💙

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.