Δοκιμάσαμε και Προτείνουμε: Δύο new entries σε αντηλιακά προσώπου νέας γενιάς.

 

Ένα από τα πράγματα για τα οποία ευγνωμονώ την σύγχρονη κοσμετολογία, είναι η συναρπαστική εξέλιξη στα αντηλιακά.

 

Το γεγονός, ότι έχει επιτευχθεί ανάλαφρη υφή σε συνδυασμό, με όσο το δυνατόν πιο φυσικά ή έστω, λιγότερο επιβαρυμένα χημικά φίλτρα και πλέον αξιόπιστη αντηλιακή κάλυψη με αυτά, η έλλειψη των εφέ «ασπρίσματος», «λεκέδων» ή  «στοκαρίσματος», που αντιμετωπίζαμε σε παλιότερες φόρμουλες, είναι ένα τεράστιο δώρο για μας τις Ελληνίδες, που επιβάλλεται να φοράμε αντηλιακό, ας μην γελιόμαστε, δώδεκα μήνες το χρόνο.

 

Πολλές ζητάτε επίμονα τις προτάσεις μου για αντηλιακά προϊόντα, τα οποία να συνδυάζονται με τα φυσικά καλλυντικά Stella’s Recipy, χωρίς να μπλοκάρουν τα οφέλη των φυσικών συστατικών.

 

Επειδή, βρισκόμαστε πλέον στην εποχή που θα αναζητήσουμε όλες μία αξιόπιστη αντηλιακή προσώπου, πολλές από μας με χρώμα, θα σας μιλήσω για δυο δικές μου αγαπημένες και ολοκαίνουργια «new entries» της αγοράς.   Εξαιρετικά προϊόντα και τα δυο, μας βοηθούν να κάνουμε skip το βήμα «foundation»,  που το καλοκαίρι συνήθως προτιμάμε να αποφύγουμε.

 

Διαλέξτε το προϊόν, που σας ταιριάζει καλύτερα:

 

  1. Pharmasept Heliodor Face Tinted Sun Cream Spf 30 – 50ml

 

Την εταιρεία Pharmasept την γνώρισα και την δοκίμασα το περασμένο καλοκαίρι κι ενθουσιάστηκα με τα αντηλιακά της προϊόντα! Είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, με προϊόντα υψηλής δερματολογικής αξίας, που παρασκευάζονται επίσης στην Ελλάδα και διατίθενται, αποκλειστικά στα φαρμακεία.  Τα συστατικά είναι σε ένα μεγάλο βαθμό υψηλής καθαρότητας.  Έτσι φέτος αποφάσισα, να δοκιμάσω την αντηλιακή της κρέμα με χρώμα, για πρόσωπο και ντεκολτέ. Βασικά, ήθελα να ξεφύγω από την καθημερινή χρήση του foundation.

 

Είναι μια πραγματικά υπέροχη σε υφή κρέμα, πλούσια μεν αλλά όχι βαριά, που αφήνει ένα ματ αποτέλεσμα, χωρίς ωστόσο να θαμπώνει το δέρμα,  όπως άλλα ματ προϊόντα.  Ενισχύει τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας, γιατί περιέχει έναν συνδυασμό από έλαιο φραγκοστάφυλου, εκχυλισμάτων πεόνιας και δενδρολίβανου,  υαλουρονικό οξύ και παράγωγο Ελαιοκράμβης.  Επιβραδύνεται έτσι, η εμφάνιση σημαδιών πρόωρης γήρανσης και αποτρέπεται η εμφάνιση κηλίδων, δυσχρωμιών και πανάδων.

 

 

 

 

Η Pharmasept Heliodor Face Tinted Sun Cream Spf 50 διαθέτει 100% φυσικό αντηλιακό φίλτρο από οξείδιο του ψευδαργύρου, ZANO 20, σε non-nano μορφή, που δεν προκαλεί φωτοαλλεργίες και φωτοτοξικότητα.  Προσφέρει αντηλιακή προστασία ευρέος φάσματος έναντι των βλαβερών ακτινών (UVA, UVB, IR και blue light).

 

Παράλληλα είναι πολύ ανθεκτική σε νερό και ιδρώτα, κάτι που εμένα με ενδιαφέρει πολύ στις συνθήκες πόλης, όταν το καλοκαίρι λιώνουμε από τον καύσωνα.

 

Η απόχρωση είναι  μόνο μία,  αλλά με κάποιο τρόπο προσαρμόζεται άψογα σε όλες τις επιδερμίδες. Έκανε πολύ καλή κάλυψη σε μένα, όπως και σε φίλες που τους έδωσα να την δοκιμάσουν, χωρίς να δίνει εφέ μάσκας.  Έχει απόλυτη χρωματική ομογένεια με το δέρμα, δεν δημιουργεί στίγματα ή μπαλώματα από τον ιδρώτα, δεν φεύγει με την ώρα. Την δοκίμασα φορώντας την καθημερινά δεκάωρο, ίσως και παραπάνω και είμαι απόλυτα σίγουρη γι΄αυτό.

 

 

Την θεωρώ μια πλούσια κρέμα μεν, αλλά όχι βαριά κρέμα, ίσως ιδανική για ξηρές και αφυδατωμένες επιδερμίδες, αλλά με επίσης εξαιρετική εφαρμογή στο δικό μου λιπαρό δέρμα παράλληλα με την κρέμα Stella’s Recipy.  Στο μόνο μείον θα έβαζα το άρωμα της, που έχει μια αργιλώδη εσάνς. Την συνήθισα όμως με τον καιρό, χωρίς να με ενοχλεί.

 

 

 

 

Η εταιρεία δηλώνει, ότι τα αντηλιακά της προϊόντα έχουν βιοδιασπώμενη σύνθεση που συνεισφέρει στη μείωση του ρύπου των ωκεανών. Διασφαλίζουν επίσης, ότι οι πρώτες ύλες μπορούν να επιστρέψουν στη φύση, χωρίς να αφήνουν ίχνη που το περιβάλλον δεν µπορεί να διαχειριστεί, συμβάλλοντας στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Το σωληνάριο είναι βιολογικής προέλευσης από ζαχαροκάλαμο και είναι 100% ανακυκλώσιμο.

 

 

  1. Isdin Fotoprotector Fusion Water Color – Αντηλιακό Προσώπου SPF 50 – 50ml

(κυκλοφορεί σε τρεις αποχρώσεις LightMediumBronze)

 

 

 

Τι να πούμε για την εταιρεία Isdin; Εγώ προσωπικά εδώ και χρόνια όλο το χρόνο,  από τότε που μου την πρότεινε η Τζούλια,  δεν κάνω βήμα χωρίς, το αναντικατάστατο Fotoprotector ISDIN UV Mineral Brush SPF 50+.  Είναι, το passepartout μου κάθε φορά που θέλω, να ανανεώσω το αντηλιακό χωρίς να χαλάσω το make up μου.  Λατρεμένο προϊόν!

 

H αντηλιακή κρέμα της εταιρείας με χρώμα προϋπήρχε σε δυο αποχρώσεις. Φέτος η σύνθεση της βελτιώθηκε, αλλά και οι αποχρώσεις έγιναν τρεις.

 

 

 

 

 

Αυτό το προϊόν νέας γενιάς έχει βάση το νερό και είναι τόσο ανάλαφρο, όσο κανένα άλλο αντηλιακό αυτή τη στιγμή. Έχει βάση το νερό και είναι σα να φοράς επί της ουσίας ένα «σερουμ». Εκπληκτικό! Αν δεν το δοκιμάσετε, δεν θα καταλάβετε, για τί ακριβώς σας μιλάω.

 

Δεν είναι μόνο, ότι απορροφάται αμέσως, χωρίς να αφήνει υπολείμματα, σε μένα ταίριαξε φανταστικά με το λιπαρό μου δέρμα και την κρέμα Stella’s Recipy, αλλά γίνεται ένα με το δέρμα.  Όπως όλα τα αντηλιακά της Isdin έχει και αυτό, το πλεονέκτημα να ξεχνάς ότι το φοράς. Η χρωματική του κάλυψη είναι τέλεια για μένα, που επέλεξα την απόχρωση Medium. Είναι ιδανικό προϊόν για καθημερινή χρήση, άοσμο και συνδυάζει  άριστη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία UV, εξαιρετική αντοχή και ανοχή στο δέρμα.  Δοκιμάστηκε και αυτή από μένα, σε συνθήκες πόλης φορώντας την καθημερινά για περισσότερες από δέκα ώρες.

 

Η απόχρωση Light μου έδωσε την εντύπωση, ότι είναι σχεδόν άχρωμη.  Σίγουρα όμως για γυναίκες είτε με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα είτε για όσες, δεν θέλουν ένα προϊόν με μεγάλη κάλυψη, είναι πολύ καλή.  Ακόμα κι αν οι χρωστικές σε αυτή την απόχρωση δεν είναι έντονες, βελτιώνει σημαντικά την εμφάνιση του γυμνού δέρματος και έχεις υγιές και φωτεινό δέρμα. Την απόχρωση bronzed προτιμήστε την, αν είστε μελαχρινές ή ίσως αργότερα στο καλοκαίρι όταν έχετε μαυρίσει.

 

 

 

Πολύ σημαντικό επίσης, για μένα που συνήθως έχω πρόβλημα με πολλά αντηλιακά και φοράω και φακούς επαφής είναι, ότι δεν τσούζει τα μάτια μου και δεν προκαλεί ερεθισμό.  Σύμφωνα με την εταιρεία, διαθέτει την τεχνολογία Safe-Eye TechTM.
Είναι προϊόν  φιλικό προς τη θάλασσα με σύνθεση με >80% βιοδιασπόμενα ή/και ανόργανα συστατικά.

 

Εάν το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα λιπαρό ή κάνετε layering στα προϊόντα καθημερινής φροντίδας,  (κάτι για το οποίο πάντα  τάσσομαι υπέρ) τότε προτιμήστε την και θα εκπλαγείτε.

 

Εσείς ποια λέτε να διαλέξετε;

 

Stella

 

10 Σχόλια
  1. Ευχαριστούμε για τις ενδιαφέρουσες προτάσεις,Στέλλα…..

  2. Το σημερινό άρθρο μίλησε στην ψυχή μου! Ο,τι πραγματικά θέλουμε κ δεν θέλουμε σε ένα αντιηλιακό προσώπου που να λέμε την αλήθεια είναι από τις πιο δύσκολες αγορές κατ εμέ να σε καλύπτει σε όλα! Εγώ έχω πολύ ευαίσθητα μάτια κ λιπαρό δέρμα το καλοκαίρι κ δυστυχώς όσα έχω δοκιμάσει είτε σε μορφή κρέμας είτε σε σπρέι ή θα με κατά τσούζουν τα μάτια μέχρι δακρύων ή θα γυαλιζω τραγικά ή θα μου φράζει τους πόρους. Μόνο ένα έχω βρει που μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι είμαι ευχαριστημένη χειμώνα καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια κ είναι το Ducray Melascreen τρομερό αντιηλιακό!! Φέτος όμως μετά το σημερινό άρθρο έτσι για αλλαγή θα αγοράσω της ISDIN την light απόχρωση κ ελπίζω να είναι όντως τόσο καλό!!!

  3. Θα θέλαμε και ένα post για αντιηλιακά μαλλιών κάποια στιγμή οπωσδήποτε @Stella κ @ Τζούλια!!! Please κορίτσια

  4. Καλησπέρα BB❤️ εγώ φοράω τη Velvet της Frezyderm 30 Spf και με χρώμα και χωρίς, δεν την αλλαζω γιατί είμαι πολύ ευχαριστημένη εδώ και 5 χρόνια!!!Είναι η μόνη που ταιριάζει στο λιπαρό μου δέρμα..

  5. Πάντα προτιμώ αντηλιακό χωρίς χρώμα για το πρόσωπο καθώς πολλές φορές μπορεί να οξειδωθεί το χρώμα και να πορτοκαλίζει στην επιδερμίδα..Τις παραπάνω εταιρίες δεν τις έχω δοκιμάσει ποτέ, ωστόσο ίσως να διάλεγα αυτή της pharmasept!

  6. Έχω δοκιμάσει πολλά και έχω καταλήξει στην εταιρεία
    La Roche posay πρόσωπο/σώμα , όπως και στο κορεάτικο αντηλιακό Beauty of Joseon Relief Sun Rice Probiotics Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου SPF50 50ml.
    Στην παραλία έχω πάντα μαζί μου για έξτρα ενίσχυση
    Avene Haute Protection Compact Teinte Dore Αδιάβροχη Αντηλιακή Πούδρα Προσώπου SPF50 με Χρώμα η οποία είναι εξαιρετική!!!
    @Stella με έβαλες σε πειρασμό και θα δοκιμάσω σίγουρα το Pharmasept Heliodor Face Tinted Sun ,το ότι έχει φυσικά φίλτρα σε non nano μορφή και προστατεύει από τις φωτοαλλεργιες με κέρδισε.

  7. Ενδιαφέρουσες και οι δύο προτάσεις, θα προτιμήσω το ISDIN που δεν τσούζει τα μάτια.
    Μουτςς

  8. Θα ήθελα να τα δοκιμάσω και τα δύο. Της pharmasept έχω δοκιμάσει πολλά προϊόντα , ακόμα και παιδικό αντηλιακό. Θα δω και αυτό το αντηλιακό της χρώμα, πως “κάθεται” στην δική μου επιδερμίδα.
    xx

  9. Το δεύτερο θα δοκίμαζα, διότι έχω και λιπαρό δέρμα.

  10. Ωραίες προτάσεις,όσα και να έχω δοκιμάσει,πάντα θέλω κι άλλα!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.