Roger & Gallet, ένας αρωματικός οίκος με ρομαντισμό και γαλλική φινέτσα

 

 

 

 

Στην όμορφη παρουσίαση που έγινε πριν λίγες μέρες στο κέντρο της Αθήνας μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε τις νέες clean συσκευασίες των τόσο γαλλικών αρωματικών προϊόντων Roger & Gallet και ξαναθυμηθούμε τις εκλεπτυσμένες τους μυρωδιές αλλά και τη μοναδική ιστορία του οίκου.

 

Στο τέλος του 17ου αιώνα, o ειδικός στην απόσταξη Giovani Feminis μαθαίνει την κρυφή μοναστηριακή συνταγή ενός «θαυματουργού» ελιξιρίου. Το ελιξίριο περιέχει 18 αποσταγμένα βότανα και ονομάζεται Aqua Mirabilis (Θαυματουργό Νερό)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Aqua Mirabilis γίνεται διάσημο για τις πολλαπλές χρήσεις και τα μοναδικά οφέλη του. Χρησιμοποιείται για να τονώσει την επιδερμίδα και να επαναφέρει τη λάμψη της αλλά και να την απολυμάνει και αρωματίσει. Το 1727 το διάσημο ελιξίριο κατοχυρώνει πατέντα από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας (Eau de Cologne).  Γίνεται το αγαπημένο προϊόν των Ευρωπαϊκών αυλών. Η φόρμουλα ανήκει στη Roger & Gallet.

 

Το 1862, ο Armand Roger και ο Charles Gallet ανέλαβαν τα ηνία της μάρκας που είχε ιδρυθεί το 1806 από τον Jean Marie Farina, απόγονο του αρχικού δημιουργού του Eau de Cologne, Giovanni Maria Farina, το 18ο αιώνα. To δίδυμο Roger & Gallet αναπαρήγαγε την πολυαγαπημένη αυτή φόρμουλα με το όνομα Jean Marie Farina Extra Vieille (“έξτρα παλιό”) Eau de Cologne και πρόσθεσε την ευωδιά σε αρωματικά σαπούνια και άλλα αρωματικά προϊόντα που ενθουσίασαν τόσο τη νέα όσο και την παλιά πελατεία του Farina.

 

 

 

 

 

 

 

 

H ιστορία της Roger & Gallet έχει συνδεθεί άμεσα με την ιστορία της Ευρώπης και το όνομά της είχε την αναγνώριση των μεγάλων βασιλικών οίκων, οι οποίοι την όρισαν ως επίσημο προμηθευτή αρωμάτων. Από το σχεδιασμό του και μετά, το άρωμα Jean Marie Farina, δεν έχει πάψει να συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της Roger & Gallet. Η ίδια η εταιρία απέκτησε φήμη από τα πολυτελή στρογγυλα σαπούνια (εμπνευσμένα από τα macarons),  τα οποία, το 1879 πρωτοπαρουσιάστηκαν με το χαρακτηριστικό στρογγυλό τους σχήμα, το πλισαρισμένο μεταξωτό χαρτί και τη σφραγίδα, τα οποία χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα.

 

To μοναδικό μπουκάλι του Eau de Cologne που δημιουργήθηκε από τον Jean Marie Farina ειδικά για το Ναπολέοντα, για να μπορεί να γλιστρά μέσα στη μπότα του, τα σαπούνια Violette του 1897, σχεδιασμένα ειδικά για τον εορτασμό του αδαμάντινου ιωβηλαίου της Βασίλισσας Βικτώριας και τα Bouquet du Roi, προς τιμήν του νεαρού Ισπανού Βασιλιά Αλφόνσο XIII, είναι μερικά από τα σημεία κλειδιά της ιστορίας της Roger & Gallet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σήμερα, όλες οι φιάλες των Eaux Parfumées Bienfaisantes είναι κατασκευασμένες από 25% ανακυκλωμένο γυαλί. Όλες οι χάρτινες συσκευασίες  κατασκευάζονται στη Γαλλία με χαρτί FSC (Forest Stewardship Council). Το χαρτί και το ξύλο προέρχονται από διαδικασίες φιλικές προς το περιβάλλον και με οικολογική υπευθυνότητα.

 

11 Σχόλια
  1. Οχι απλά αγαπημένα, αλλά λατρεμένα, φίνα, υπέρκομψα Roger et Gallet!

  2. Πολύ αγαπημένο το fleur de figuier💞💞💞💞αλλά δυστυχώς σε εμένα δεν κρατάει μετά από λίγα λεπτά είναι σαν να μην έχω βάλει😭

  3. Πολύ ωραίες εικόνες ωραία παρουσίαση! Δεν έχω δοκιμάσει κανένα άρωμα του οίκου.. καλό μου φαίνεται το Fleur d’Osmanthus ,αλλά δεν έχω ιδέα από διάρκεια..

  4. Πολύ όμορφα ανάλαφρα αρωματάκια, νομίζω όμως ότι δεν έχουν ιδιαίτερη διάρκεια. Τα κοκτέιλ φαίνονται υπέροχα, ιδίως αυτό με το μύρτιλο!

  5. Υπεροχη παρουσίαση!! Έχω ένα unisex άρωμα από Roger et Gallet το οποίο το έχει κάνει δικό του ο άντρας μου😅

  6. Υπέροχη παρουσίαση, γεμάτη λουλούδια και χρώματα όπως είναι και τα αρώματα Roger & Gallet. Το αγαπημένο μου είναι με τη Magnolia.
    xx

  7. Μοναδική η ιστορία της Roger & Gallet ,όπως μοναδικά είναι και τα θρυλικά προϊόντα της!

  8. Το σύκο και το πορτοκάλι είναι τα αγαπημένα μου αλλά δυστυχώς δεν διαρκούν στο δέρμα μου

  9. Ωραίο event!!Τι να πει κανείς για αυτή την εταιρεία.Αγόρασα πέρυσι το καλοκαίρι από το φαρμακείο ένα λάδι τους με 50%.Δεν έχασα την ευκαιρία,μάλλον γιατί θα λάνσαραν καινούργια.Είναι φανταστικό,σίγουρα θα ξαναπάρω.Και από μυρωδιά;;;Υπέροχη!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.