Eίναι γεγονός: Έκανε το ντεμπούτο της η ολοκληρωμένη συλλογή μακιγιάζ Rabanne.

 

Ο Paco Rabanne «έφυγε» πριν κάποιους μήνες στις 3 Φεβρουαρίου του 2023 αλλά το fashion brand που δημιούργησε πίσω στο 1966 καλά κρατεί.

 

Πολύ καλά μάλιστα θα έλεγα, αν σκεφτούμε ότι το άρωμα «Fame» που λάνσαρε τον Σεπτέμβριο του 2022 – το κύκνειο άσμα του- είναι το Νο1 σε πωλήσεις παγκοσμίως.

 

Μετά το θάνατό του,  το brand που ανήκει στον όμιλο -κολοσσό Puig,  ήταν έτοιμο για ένα make over rebranding και το πρώτο που μάθαμε είναι ότι φεύγει το «Paco»,  αλλά μένει το Rabanne.

 

 

Επόμενο βήμα, τι άλλο; μια νέα avant – garde σειρά μακιγιάζ. «Βαρεθήκαμε τα φίλτρα. Γιορτάζουμε την ατέλεια και το γεγονός ότι το μακιγιάζ είναι εκεί για να μας διασκεδάζει όχι να μας φορτίζει με εικόνες τελειότητας. Το μακιγιάζ δεν πρέπει να εχει φύλο, πρέπει να είναι universal και να αγγίζει κάθε γούστο». Αυτα ήταν τα λόγια της Diane Kendal Global Beauty Creative Director του οίκου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tα προιόντα μακιγιάζ Rabanne, πρόλαβα και τα είδα στα μέσα Αυγούστου στο Selfridges στο Λονδίνο και παρακάτω θα δείτε κάποια από αυτά που μου άρεσαν.

 

Rabanne Multi Finish Eye Shadow Palette Quad

4 παλέτες λανσάρονται με 4 αποχρώσεις, δυο ματ και δύο shimmering. H συγκεκριμένη “No More Drama” έχει κολακευτικές και εύκολες nude και καφέ αποχρώσεις για κάθε εποχή του χρόνου. Vegan, Cruelty Free.

 

 

 

Rabanne Love Balm Hydrating tint Lip Balm

Διάφανο, ελαφρύ, ενυδατώνει και προστατεύει τα χείλη,  αλλά τους χαρίζει και μια κολακευτική λάμψη που κρατάει πολύ χάρη στο υαλουρονικό οξύ που περιέχει στη σύνθεση του. Vegan, Cruelty Free. (σημ. η λάμψη κρατάει πολύ- το χρώμα θέλει συχνές επαναλήψεις)

 

 

 

Rabanne Fresh Touch Hydrating Foundation

Και μακιγιάζ και περιποίηση επιδερμίδας. Δίνει μια φυσική και διάφανη λάμψη στην επιδερμίδα (σημειώστε ότι η κάλυψη είναι απαλή προς μέτρια) αλλά ταυτόχρονα τη φροντίζει με αντοξειδωτική φόρμουλα και έλαιο αβοκάντο. Θεωρείται η ναυαρχίδα της σειράς. Κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος είναι και αυτό vegan και cruelty free.

 

 

 

 

Rabanne Famous Volumizing 5 in 1 Mascara

Mε έμπνευση από το όνομα του σούπερ επιτυχημένου αρώματος είναι έντονη μαύρη, χαρίζει φοβερό μάκρος, πυκνότητα, καμπύλη, δεν κάνει κόμπους και δεν μουτζουρώνει. Vegan, Cruelty Free

 

 

 

Rabanne Famous Glittering top coat Mascara

Αν ήταν να αγοράσω μόνο ένα προιόν από τη σειρά, θα ήταν αυτό. Μη φαντάζεστε υπερβολές και φαινόμενα χρυσόμυγας- καμία σχέση. Αν φορεθεί πάνω από μαύρη μάσκαρα δίνει ένα υπέροχο λαμπερό glam τελείωμα. Αν φορεθεί μόνη της προσθέτει μήκος στις βλεφαρίδες και μια διακριτική αλλά σέξι λάμψη,  ειδικά κάθε φορά που την πιάνει το φως. Μόνο μια στρώση είναι αρκετή- μην το παρακάνετε γιατί μπορεί να αφήσει λευκά ίχνη.  Me likey και νομίζω θα είναι το tik-tok – ικό προιόν της συλλογής.

 

 

 

Rabanne Famous Lipcolor Matte Hydrating Lipstick

Σε 12 αποχρώσεις ένα πολύ ενυδατικό ματ κραγιόν που δεν ξηραίνει τα χείλη ενώ τα βοηθά να φαίνονται πιο ζουμερά, σαρκώδη και απαλά. Η απόχρωση “Idea Fixee”,   ταιριάζει σε όλες.

 

 

 

Rabanne Glitter Shot Αmplifier.

Άλλο ένα προιόν που θέλεις οπωσδήποτε να δοκιμάσεις και ξαναλέω μη σας φοβίζει η λέξη glitter στο όνομά του. Υπάρχουν τα κλασσικά highlighters και τώρα ήρθε το glitter shot σε υγρή μορφή που θυμίζει ελαφρύ τζελ. Μια μικρή ποσότητα σε σημεία κλειδιά θα κάνει το δέρμα σας να λάμπει σα να έχετε κοιμηθεί ένα 12άωρο. Προβλέπω χαμούλη και με αυτό.

 

 

 

 

Rabanne Colorshot Liquid Eyeshadow

Απαλή κρεμώδης φόρμουλα σε αυτή τη σκιά που απλώνεται με τα ακροδάκτυλα. 11 αποχρώσεις και υπέροχη για την μεταβατική εποχή που είμαστε, είναι η καφέ “My Bad”. Φειδωλές με λίγη ποσότητα για το πρωινό μακιγιάζ ή πιο έντονη το βράδυ- it’s your choice. Περιττό να πούμε ότι στα λιπαρά δέρματα- δεν «καθονται» καλά αυτές οι φόρμουλες.

 

 

 

Rabanne Mini Eyeshadow Palette

Χαριτωμένη παλετίτσα αποτελείται από δυο σκιές με αποχρώσεις που κάνουν αντίθεση σε ματ και shimmer τελείωμα, ιδανική για μικρά τσαντάκια.

 

 

 

Rabanne Shimmer Bomb Face and Body Spray-On Glitter.

Shimmer Bomb, glitter bomb,  όπως και να το πείτε εδώ ναι, ισχύει. To glitter είναι glitter, είναι more is more, το  ψεκάζετε σε χέρια, πόδια, ντεκολτέ ακόμα και πρόσωπο για full on ultra glam λάμψη. Αν κρατήσετε το μπουκάλι σε κάποια απόσταση όταν ψεκάσετε,  το αποτέλεσμα είναι κάπως πιο απαλό. Αν πάλι τραγουδάτε σε πίστα, δώστε του να καταλάβει.

 

 

 

 

Ωραίες συσκευασίες, ασημένιες, μεταλλικές, φυσικά θυμίζουν την all time classic πλέον, αλλά τότε φουτουριστική chainmail τσάντα του 1969 και δείχνουν και είναι στιβαρές και όχι ψευτοσυσκευασίες. Τιμές όπως το βλέπω από 20 έως 40Ε και η σειρά δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα, αλλά πιστεύω σύντομα θα κάνει την εμφάνισή της και εδώ. Εσείς όμως πρέπει να τη δείτε σε preview ακόμα και αν δεν έχει έρθει εδώ, γιατί φέτος ως αριστούχα bb girls ξεκινάτε International Baccalaureate και δεν θα μένουμε μόνο στα εγχώρια, θα πάμε και παρακάτω.

 

11 Σεπτεμβρίου λοιπόν, τα σχολεία ξεκινάνε και επίσημα σήμερα και καθόμαστε και εμείς στα bb θρανία μας. Fyi, η πολυαγαπημένη @Maryl βρέθηκε στο αγαπημένο μου Κυκλαδονήσι στη Φολέγανδρο και ως αριστούχα που είναι, με «μάλωσε» λίγο και μου είπε ότι βιάζεται να καθίσει στο θρανίο της και καιρός είναι να επιστρέψει η δασκάλα από τις διακοπές. Δράττομαι της ευκαιρίας να πω εδώ για άλλη μια φορά,  ότι οι «απουσίες» δεν είναι όλες διακοπές – όπως σας έχω ξαναγράψει – πλέον θα πηγαινοέρχομαι ανάμεσα στην Αθήνα και το Λονδίνο για δουλειές- αλλά δεν θα «χανόμαστε» ποτέ.

 

 

Καλή αρχή πολυαγαπημένα bb girls.

 

 

 

(α, μισό λεπτό, θέλω να πω και κάτι άλλο. Θυμόσαστε κάποτε που οι φίλες και οι ξαδέρφες μου, γέλαγαν και μου έλεγαν «είναι δυνατόν να γράφεις για Χριστούγεννα τον Οκτώβριο;» Τώρα τι έχουν να πουν που σχεδόν όλα τα advent calendars τα έχουμε δει από μέσα Αυγούστου- ούτε της Παναγίας δεν προλάβαμε- και μάλιστα τα περισσότερα είναι έτοιμα για προ-παραγγελία; Κάτι ήξερε η Τζούλια – σωστά; Βέβαια και αυτό – να τα βλέπουμε δηλαδή από τον Αύγουστο-  γελοίο μου φαίνεται,  χάνεται όλη η χαρά του φθινοπώρου και της νέας εποχής και της έκπληξης. Γι’ αυτό και εγώ τώρα θα κάνω επανάσταση και δεν πρόκειται να δούμε εδώ μέσα xmas πράγμα, μέχρι να πάει Οκτώβριος. Άντε πια! bb girls είναι χιλιάδες αυτά που θέλω να σας πω θα σας τα λέω σιγά σιγά, συνήθως στο τέλος των posts οπότε να έχετε το νου σας στις τελευταίες παραγράφους)

 

 

10 Σχόλια
  1. Καλή αρχή να έχουμε!!!!Ο Σεπτέμβρης είναι ο αγαπημένος μου μήνας (μιας και το ανέφερες @Τζουλια για εμένα ο Σεπτέμβρης είναι τα δικά μου Χριστούγεννα)των αλλαγών και των νέων που μας προετοιμάζουν για το θα δούμε στους επερχόμενους μήνες.
    Θα περιμένω με μεγάλη χαρά να διαβάσω τα νέα σου!!!
    Σου εύχομαι καλή αρχή να έχεις και στις νέες σου δουλειές στο Λονδίνο!!!!

  2. Καλή αρχή bb δασκάλα μας! Καλή αρχή & από μένα σ’ όλα τα bbgirls!
    Τα Paco Rabanne πολύ ωραία, θα τα δω – όταν έρθουν – από κοντά. Με κέρδισε το body/face spray, ίσως γιατί θέλω να παρατείνω λίγο κάτι από την λάμψη του καλοκαιριού..
    xx

  3. Κύκλοι κλείνουν, κύκλοι ανοίγουν στις ζωές μας. Η χαρμολύπη βρίσκεται κάθε στιγμη μέσα μας και παντού.
    Ας ανοίξουν πια όμορφοι κύκλοι! Πολλές το έχουμε ανάγκη! Σας φιλώ!

  4. Καλη εβδομάδα και καλή αρχή στα παιδάκια, να έχουν μια ήσυχη σχολικη χρονιά ❤️(ναι Τζούλια μου γλυκιά έτσι είναι, οπωσδήποτε δεν είναι διακοπές όλες οι απουσίες, αλλά έλειψες να μην στο έλεγα? 😉) Στα δικά μας τώρα, που τα χρειαζόμαστε σαν προσωρινή διέξοδο από όλα αυτά τα φριχτά που συμβαίνουν γύρω μας, εγώ ψηφίζω το glitter shot amplifier & το shimmer bomb από Rabanne, τι να κάνω, λατρεύω τις λάμψεις!

  5. Καλή “σχολική” χρονιά αγαπημένη μου δασκάλα και συμμαθήτριες. Εφόσον αρχίσαμε και διεθνή καριέρα υπόσχομαι να είμαι επιμελής μαθήτρια και να μην απουσιάζω. Για τα σκονάκια δεν υπόσχομαι τίποτα 🤣🤣🤣
    Μουτςς💋❤️

  6. Μα τι ιδιαίτερη συσκευασία έχει το Rabanne Colorshot Liquid Eyeshadow! Μου άρεσε πολύ! Καλή σχολική χρονιά! 💙💚♥️💛🧡💜

  7. Υπέροχη συλλογή! Ξεχώρισα την top coat mascara απο τη συλλογή, glam μεταλλικό εφέ αντιπροσωπευτικό του οίκου! Καλή όμορφή αρχή bbgirls!

  8. Βλέπω την Glittering top coat Mascara και το Shot Αmplifier που μου κλείνουν το μάτι…
    97 μέρες για τα Χριστούγεννα….

  9. Το Shimmer Bomb Face and Body Spray-On Glitter θέλω!!!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.