10 σούπερ πετυχημένα αρώματα για το 2023

 

Το scentstore, ένα από τα μεγαλύτερα αρωματικά websites,  κυκλοφόρησε πρόσφατα μια λίστα με τα πιο πετυχημένα αρώματα τις αγοράς για το 2023.

 

Βέβαια το 2023 δεν έχει τελειώσει ακόμα και η λίστα παρακάτω βασίζεται στις πωλήσεις του συγκεκριμένου online store,  αλλά είναι πολύ έγκυρο κατάστημα και όπως και να έχει,  είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιά αρώματα κατάφεραν να γίνουν best sellers αφού τα αγάπησαν εκατομμύρια γυναικών ανάλογα με την ηλικία και τις προτιμήσεις τους σε νότες.

 

  1. Paco Rabanne Fame Eau de Parfum

 

Πριν από σχεδόν ακριβώς ένα χρόνο τον Σεπτέμβριο του 2022 έκανε την εμφάνισή του. Λουλουδάτο αλλά και ξυλώδες με νότες μάνγκο, περγαμόντο, γιασεμί, βανίλια και σανδαλόξυλο έκανε μεγάλη επιτυχία σε ηλικίες 20 με 30.

 

 

 

  1. Mugler Alien Eau de Parfum Refillable

 

Το λανσάρισμα έγινε πίσω στο 2005 αλλά εξακολουθεί και είναι ένα πολυαγαπημένο άρωμα. Ένα άρωμα με μεγάλη διάρκεια όπως όλα τα Mugler αρώματα- το αγοράζουν κυρίως γυναίκες από 30 ετών και πάνω που λατρεύουν τις αισθησιακές του νότες από γιασεμί, κασμίρι και κεχριμπάρι.*

 

 

  1. Ariana Grande Cloud Eau de Parfum

 

Το πιο πετυχημένο άρωμα της τραγουδίστριας είναι φυσικά best seller ανάμεσα στις έφηβες. Το καλύτερο όμως είναι ότι είναι ένα από τα πιο πετυχημένα “dupes” του ακριβού και πλέον iconic,  Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540,  ενώ το Cloud δεν στοιχίζει ούτε το 1/3 της τιμής. Αξίζει μια δοκιμή μόνο και μόνο γι αυτό. Κρεμώδεις νότες από καρύδα, πραλίνα και βανίλια.

 

4. YSL Black Opium

 

Σα να ήταν χθες το θυμάμαι αυτό το λανσάρισμα πίσω στο 2014. Hταν το δυνατό λανσάρισμα του οίκου για εκείνη τη χρονιά και φυσικά η βασική νότα από καφέ έκανε τότε πριν σχεδόν 10 χρόνια, μεγάλη αίσθηση. Μετά χάθηκε λίγο η μπάλα, γιατί λανσάρανε τόσα πολλά Black Opium που ακόμα και εγώ τα ξεχνάω: Illicit Green, Neon, και τώρα ήρθε και το Le Parfum.

 

 

 

 

  1. Carolina Herrera Good Girl Eau de Parfum

 

Μεγάλη επιτυχία αυτό το λουλουδένιο κεχριμπάρι -μόνο και μόνο για το μπουκάλι- γόβα στιλέτο αλλά και για το tagline “it’s good to be bad”. Ο οίκος το λάνσαρε το 2016 και από τότε το ακολούθησαν επίσης ουκ ολίγα Good Girl Suprême, Légère, Gold Fantasy and the new Very Good Girl κλπ κλπ. Κατηγορία sexy oriental.

 

 

 

 

  1. Mugler Alien Goddess Eau de Parfum

 

Mε μεγάλη διάρκεια το συγκεκριμένο αγαπηθηκε πολύ στις ηλικίες 20 something. Ενα κεχριμπαρένιο και λουλουδάτο άρωμα με ίχνη καρύδας έκανε την εμφάνισή του το 2021. Στη μεγάλη του επιτυχία βοήθησε και η διαφημιστική καμπάνια με μούσα την Willow Smith (κόρη του Will και της Pinkett).

 

  1. Viktor & Rolf Flowerbomb Eau de Parfum

 

All time classic πλέον το συγκεκριμένο άρωμα που παρουσιάστηκε το 2005 ως  «εκρηκτικό λουλούδι» όπως και η ονομασία του. Περγαμόντο, τριαντάφυλλο, νερολί, πατσουλί και βανίλια.

 

 

 

 

 

 

8. Paco Rabanne Lady Million Eau de Parfum

 

Το «χρυσό διαμάντι» είναι ένα από τα πιο πετυχημένα αρώματα ανάμεσα σε νεαρές ηλικίες. Είναι επίσης και ένα άρωμα που αγοράζεται πολύ για δώρο. Το ενδιαφέρον  είναι ότι παρουσίαστηκε μετά το αντίστοιχο αντρικό το τεράστια πετυχημένο 1 million for Men.

 

 

  1. Lancome La Vie Est Belle Eau de Parfum

 

 

Φρουτώδες και λουλουδένιο αγαπήθηκε από το λανσαρισμά του πίσω στο 2012. Από τότε μέχρι σήμερα το ακολούθησαν τα La Vie Est Belle Soleil Cristal, Intensément και Oui La Vie Est Belle. Eμπνευση από το κλασσικό Lancome μπουκάλι που πρωτοεμφανίστηκε το 1949. Περιττό να πούμε πόσο βοήθησε η Julia Roberts ως μούσα της καμπάνιας.

 

 

 

  1. Jean Paul Gaultier Scandal Le Parfum

 

Πολύ πρόσφατο λανσάρισμα το θυμάμαι σχεδόν σαν χθες ήταν κανά χρόνο πριν την πανδημία. Το προτιμούν ηλικίες από 20 έως 40 ετών. Iconic μπουκάλι, νότες από κεχριμπάρι και λουλούδια το ακολούθησε το So Scandal μετά από λίγο.

 

 

 

 

Μέσα πάντως στις γενικές λίστες με τα πιο πετυχημένα αρώματα αυτής της χρονιάς περιλαμβάνονται επίσης το Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 (συγκλονιστικό),  το Burberry Her (αγαπώ), το Giorgio Armani “Si”, το Chanel “Chance”και το Miss Dior Eau de Parfum

 

 

*Μετά το Chanel No 5, αυτό ήταν το αγαπημένο άρωμα της γιαγιάς μου. Για κάποιο λόγο το αγόρασα φέτος και το φορούσα σχεδόν όλο το καλοκαίρι. Και μη μου πείτε ότι ήταν βαρύ για καλοκαίρι- δεν τα καταλαβαίνω εγώ αυτά,  αφήστε που στο Λονδίνο όπως σας έγραφα τις προάλλες- το καλοκαίρι ξέχασε να έρθει.

 

 

17 Σχόλια
  1. @Τζουλια με το Burberry her θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου γενικά τα αρώματα αυτής της εταιρείας είναι τα πρώτα στις προτιμήσεις μου.
    Φέτος το καλοκαίρι έφαγα μεγάλο κόλλημα με τα αρώματα της εταιρείας Korres όπως το Lefko το οποίο μυρίζει καθαριότητα/φρεσκάδα/σαπούνι και το
    Avgoustos το οποίο μυρίζει θεσπέσιο σύκο!!!θα έλεγα ότι πλησιάζει πολύ το αγαπημένο μου Philosykos!!!
    Και θα βάλω σίγουρα στην λίστα το FASHIONABLY LONDON zara με συνεργασία Jo Malone τελευταία αυτές οι συνεργασίες βγάζουν διαμάντια σε εξαιρετική τιμή!!

  2. To Black Opium και το La vie est belle μου αρέσουν πολύ, ειδικά το La vie est belle δε λείπει ποτέ απο τη τσάντα μου! Ενδιαφέρουσα συνεργασία για το άρωμα FASHIONABLY LONDON @SOFIAT θα το ψάξω ακούγεται τέλειο!

  3. Για εμένα όλα είναι αντικείμενα πόθου, βέβαια κάποια τα έχω ήδη, όπως το La vie est belle & το Alien Godess, η μεγάλη μου έχει και το GOOD girl.. Και τα τρία υπέροχα, μοναδικα, ξεχωριστα!!

  4. Εγω δεν ξαφνιαζομαι που βλεπω στη λιστα αρωματα που λανσαριστηκαν και πριν δεκα χρονια. Τα καλα αρωματα όπως και καθε τι ποιοτικό αντεχει στο χρονο και επιβεβραβευεται απο το κοινό. Τζούλια την θυμαμαι εκεινη τη μερα που πηγαινες στην παρουσιαση του Scandal. Σα να ειναι τωρα τη θυμαμαι. Ειμασταν μαζι νωρίτερα στη “Βιβλιοθηκη” κι εσυ πηρες ταξι για να πας γιατι φορουσες κατι θεικές γόβες… Πόσο χθες και πόσο μακρινό…

  5. @SofiaT: Πράγματι μεγάλη επιτυχία αυτή η summer σειρά Korres. Τρελαίνονται και όλες οι φίλες από Λονδίνο – λογικό τους θυμίζει τόσο πολύ το ελληνικό καλοκαίρι!

  6. @Stella: Δεν το πιστεύω ότι το θυμήθηκες αυτό! Δεν το πιστεύω! Συγκινήθηκα.. πράγματι μια άλλη ζωή Στελλάκι μου..❤️

  7. @Julia Αυτο ακριβώς! Με πιάνει η ψυχή μου σκεπτόμενη πόσα έγιναν…

  8. Επειδη λατρευω το baccarat rouge αλλά εχει ένα κάποιο κόστος, σκεφτόμουν να αγοράσω το cloud , μεχρι που ανακάλυψα το αντιστοιχο dupe απο ZARA….
    Θα διαβαζα με πολύ ενδιαφέρον ένα άρθρο για τοπ dupes διάσημων αρωμάτων….

  9. Δεν εκπλήσσομαι που το Fame είναι στην κορυφή. Μυρίζει φανταστικά!
    Μουτςς

  10. @celia: red temptation winter????? έχω πάθει εθισμό!!! απίθανο και με διάρκεια! για τα υπόλοιπα ψηφίζω σταθερά alien & opium.Είμαι της άποψης οτι δύσκολα φτιάχνονται πια τέτοια αρώματα……αναπολώ sicily dolce and gabbana, just me montana &tendre poison

  11. Τι υπέροχα αρώματα…τα περισσότερα από αυτά είναι πολύ αγαπημένα μου, και μου φέρνουν αναμνήσεις. @Julia, πολύ elegant το γούστο της γιαγιάς σου. Εμένα η μανούλα μου φορούσε φανατικά το Opium…
    xx

  12. *το οποίο, εγώ δεν μπορώ να φορέσω, ίσως γιατί το προτιμώ να υπάρχει στο μυαλό μου συνδεδεμένο με την γλυκιά ύπαρξη της μητέρας μου…
    xx

  13. Εγώ φέτος ανακάλυψα το άρωμα που επιτέλους μου ταίριαξε απόλυτα κ επιτέλους πέτυχα αυτό που ήθελα να με ρωτάνε ολοι ποιο είναι κ να καταλαβαίνουν ότι ήρθα από το άρωμα κ αυτό κορίτσια είναι από Montale το Herbal Aquatica . Είναι ένα unisex άρωμα που πραγματικά δεν το έχω μυρίσει πουθενά!!

  14. NN ,δοκιμασε και το for him ,red edition ….Και το Jeanne Arthes Amore mio garden of delight ….Aν σου αρεσε το red temptation,θα λατρεψεις κι αυτο…

  15. Ariana Grande Cloud Eau de Parfum αυτό το βλέπω για πρώτη φορά!!! Όλα τα υπόλοιπα έτυχε να τα δοκιμάσω ή να τα αγοράσω! Ξεχώρισα αρκετά το YSL Black Opium το οποίο φοράω ακόμα και τώρα!! 💜♥️🤎💙🧡❤️💙❤️💙❤️💙💙🧡💙🤎💙💚💙💜💜💙💜💙💜❤️💙💙❤️❤️💙❤️💙💙💚💚💜💙

  16. Επίσης έχω αγοράσει τουλάχιστον δύο φορες και της Lancome ρο La Vie Est Belle Eau de Parfum! Κλασσική αξία!!!! ,🤎💚♥️💙💛💛💙💛💙💛💙💛♥️💙♥️♥️💜💛💚💛💚💛💛💜💛💜💛💙💛💙♥️

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.