Frezyderm skincare: ποια είναι τα απαραίτητα προιόντα για ένα υγιές και νεανικό δέρμα;

 

 

 

Στην πρόσφατη παρουσίαση -γεύμα που παρέθεσε η Frezyderm, ακούσαμε και ξανα θυμηθήκαμε πολλά και ενδιαφέροντα όχι μόνο όσο αφορά το ίδιο το brand αλλά και τη σωστή ιεροτελεστία φροντίδας, έτσι ώστε να είναι το δέρμα μας πάντα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όποια και αν είναι η ηλικία μας.

 

Έγραψα τη λέξη «θυμηθήκαμε» και μιλάω για τον εαυτό μου. Εδώ και κάποιο αρκετό καιρό -θα έλεγα μάλλον από την εποχή του lockdown-   κάνω ένα λάθος όσον αφορά τον καθαρισμό μου. Εξηγώ: λόγω της κατάστασης δεν υπήρχαν εκ των πραγμάτων πολλά εξωτερικά σούρτα – φέρτα,  το δέρμα μου δεν είχε και ιδιαίτερη ανάγκη από βαθύ καθαρισμό, αφού τον περισσότερο καιρό ήμουν κλεισμένη μέσα σε τέσσερις τοίχους και ο καθαρισμός μου περιλάμβανε μόνο micellar water. Ένα βαμβάκι, λίγο micellar και ήμουν έτοιμη (πεντακάθαρο έβγαινε το βαμβάκι έτσι κι αλλιώς). Μου καλάρεσε η ευκολία και ενώ ήξερα ότι ουσιαστικά δεν έκανα βαθύ αλλά μάλλον επιφανειακό καθαρισμό, το συνέχισα και μετά το lock down. Λάθος. Για να πούμε ότι ο καθαρισμός μας είναι πράγματι σωστός και το δέρμα είναι όντως έτοιμο μετά να δεχτεί και να απορροφήσει τα ενεργά συστατικά του προϊόντος φροντίδας, το micellar πρέπει να είναι το πρώτο βήμα καθαρισμού και μετά απαραιτήτως πρέπει να ακολουθήσει και ένα προιόν καθαρισμού είτε σε μορφή κρέμας είτε αφρού.

 

Περιττό να σας πω ότι από εκείνη τη μέρα της παρουσίασης μου χτύπησε καμπανάκι και πλέον ξανακάνω σωστό καθαρισμό πρωί και βράδυ, δηλαδή πρώτα απομακρύνω το μακιγιάζ μου με micellar water, μετά το πλένω με αφρό (ή κρέμα, δεν παίζει ρόλο, απλά ο αφρός μου αρέσει σαν υφή και δεν θέλει πολύ τρίψιμο)  και το βράδυ τελειώνω  με την ενυδατική προσώπου και ματιών. Το πρωί, μετά τις ενυδατικές μου ολοκληρώνω πάντα με την αντηλιακή μου.

 

Στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία της,  η  κ. Χρυσούλα Γκούσκου, Φαρμακοποιός, Quality & Training Manager της FREZYDERM μας τόνισε πολλάκις και επανηλλειμένως ότι όσο καλό και αν είναι το προϊόν φροντίδας που χρησιμοποιούμε, όσο καινοτόμα και αποτελεσματική και αν είναι η φορμουλα του, αν πριν δεν έχουμε καθαρίσει επισταμένως το δέρμα μας, το προϊόν δεν πρόκειται να μας βοηθήσει. Καλό είναι λοιπόν,  να μην τεμπελιάζουμε όταν πρόκειται για τη φροντίδα του δέρματός μας. Τέσσερα προϊόντα όλα και όλα το βράδυ (micellar, cleanser, ενυδατική προσώπου, κρέμα ματιών) και πέντε το πρωί αφού θα προσθέσουμε και αντηλιακό. Και ο αντίλογος στην έλλειψη χρόνου είναι αυτός με τον οποίο έκλεισε την ομιλία της η κ. Γκούσκου:  “ας αφιερώσουμε 5 λεπτά λιγότερο στο σκρολάρισμα των social και 5 λεπτά περισσότερα στο skin care.”

 

Aυτά παρακάτω είναι τα απαραιτητα:

 

Micellar Water

Eνεργό μικκυλιακό νερό για πολύ βαθύ καθαρισμό που παράλληλα προσφέρει ισχυρή ενυδάτωση, αντιγήρανση και προστασία από τη ρύπανση. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της επιδερμίδας που «βομβαρδίζεται» καθημερινά από τους επιβαρυντικούς παράγοντες της ζωής στην πόλη

 

 

Mild Wash Foam

Πολύ απαλός αφρός καθαρισμού, ιδανικός για τη φυσιολογική καθώς και την ευαίσθητη επιδερμίδα. Προσφέρει αποτελεσματικό καθαρισμό και σέβεται τη φυσιολογία του δέρματος, ενώ είναι σε μορφή έτοιμου αφρού, που δεν απαιτεί τρίψιμο ή χρήση σφουγγαριού, για απαλό καθαρισμό χωρίς ερεθισμούς.

 

 

Moisturizing 24H

Πολύ απαλή και δροσερή κρέμα για το πρόσωπο και το λαιμό, με σύνθεση εμπλουτισμένη με 3 φυτικά εκχυλίσματα και κεραμίδια ώστε να προσφέρει παρατεταμένη ενυδάτωση στην επιδερμίδα και ενίσχυση του κολλαγόνου και της ζωτικότητας του δέρματος. Παράλληλα, προστατεύει το DNA του δέρματος, προλαμβάνει τα σημάδια της φωτογήρανσης και παρέχει αντιοξειδωτική προστασία.

 

Εye Cream

Αντιρυτιδική κρέμα για την περιοχή γύρω από τα μάτια, που μειώνει τις ρυτίδες, συσφίγγει και αναπλάθει την επιδερμίδα της περιοχής, προσφέρει πλούσια ενυδάτωση και “γεμίζει’’ τις ρυτίδες.

 

 

Sun Screen Color Velvet SPF 30

Εξασφαλίζει υψηλή  προστασία και ομοιόμορφο χρωματικό τόνο, γιατί προσφέρει αποτελεσματική κάλυψη σε δυσχρωμίες, σημάδια και δερματικές ατέλειες, ενώ το χρώμα παραμένει σταθερό και αναλλοίωτο για πολλές ώρες.

 

 

 

Στο δικό μας σπίτι πάντως προσφάτως μπήκε και άλλο ένα προϊόν Frezyderm. Ο κ. Ρωμανός είναι πλέον 16 ετών. Αν και δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα ακμής που να χρειαστεί συνταγογράφηση δερματολόγου, εν τούτοις από καιρό σε καιρό ιδιαίτερα σε εποχές με άγχος που δεν είναι άλλες φυσικά από όταν γράφει τεστ ή διαγώνισμα – πετάει σπυράκια, κοκκινίλες, ερυθρότητα. Το προϊόν που επιλέξαμε, αγοράσαμε και χρησιμοποιεί πρωί βράδυ (είναι κοκέτης τι να κάνω;) είναι το ac-norm spot care, ένα τζελ κατά της ακμής, τοπικής εφαρμογής που έχει και απαλό διακριτικό χρώμα και του αρέσει πολύ γιατί καλύπτει τις κοκκινίλες από τα σπυράκια που μαραίνονται.

 

 

 

Από τη μέρα του γεύματος και της  πολύ ενδιαφέρουσας παρουσίασης της Frezyderm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στις φόρμουλες των προϊόν της Frezyderm βρίσκουμε την  συνύπαρξη Βιομιμητικών πεπτιδίων & ειδικών φυτικών εκχυλισμάτων που στοχεύουν στη βελτίωση της αρχιτεκτονικής του δέρματος, προσφέροντας:

 

❑ Ενίσχυση ινών κολλαγόνου & επιβράδυνση αποικοδόμησης πλέγματος κολλαγόνου

❑ Αύξηση παραγωγής κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος

❑ Εξομάλυνση ρυτίδων

❑ Αναστολή μυϊκών συσπάσεων & μείωση γραμμών έκφρασης

 

 

12 Σχόλια
  1. Η 24ωρη εβυδατικη κι η κρέμα ματιών είναι από τα πρώτα προ’ι’όντα του brand που είχα δοκιμάσει κι ακομα αποτελούν για μένα σταθερή αξία….

  2. Περήφανα δηλώνω ότι έχω όλα τα παραπάνω τέλεια προϊόντα της πολύ αγαπημένης μου Frezyderm (εκτός του τζελ για την ακμή, και το micellar water το οποίο το έχω σε συσκευασία ταξιδιου που το είχα κ πρόσφατα, μαζί)

  3. Εγώ έχω κόψει τον πρωινό καθαρισμό προσώπου όσο παράξενο και εάν φαίνεται.Το ξεκίνησα γιατί παρατήρησα ότι το δέρμα το ένιωθα να τραβάει/αφυδατωμένο , όση κρέμα και να έβαζα από την ημέρα που σταμάτησα τον καθαρισμό και βάζω σερουμ/κρέμα/αντηλιακό το πρωϊ και το βράδυ εννοείται καθαρισμός /σερουμ/κρέμα .

  4. @SofiaT: Αυτό θα το καταλάβω μόνο αν έχεις κάνει πολύ βαθύ καθαρισμό το βράδυ. Αλλά και πάλι το πρωί θέλει κάτι λίγο, έστω και ένα ειδικό πανάκι καθαρισμού. Γνώμη μου είναι να επαναφέρεις τον πρωινό καθαρισμό.

  5. Το micellar water, μου έχει λύσει τα χέρια ειδικά όταν διανύω φάσεις που βαριέμαι απερίγραπτα να ασχοληθώ σχολαστικά με την περιποίηση της επιδερμίδας μου.
    Μουτςς

  6. @Τζουλια γνωρίζω ότι και μόνο με την ιδέα να μην καθαρίζεις το πρόσωπο το πρωί σου φαίνεται “ακραίο”
    Έτσι πίστευα και εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να μην χρησιμοποιώ καθαριστικό το πρωί…αλλά ένιωθα μετά το ” μικροβιωμα” της επιδερμίδας μου αν το λέω σωστά
    να στεγνώνει…να υπενθυμίσω ότι δεν χρησιμοποιώ πια μέικ απ’ ,πούδρα κ.λ.π Έτσι ένα πρωί όταν χρησιμοποίησα για καθαρισμό μόνο ένα σπρέι με ιαματικό νερό και μετά τα υπόλοιπα ήταν αρκετό για να νιώσω το δέρμα μου ενυδατωμενο.

  7. Τη σειρά της ακμής την είχαμε για χρόνια, εφηβεία στο τετράγωνο είναι αυτή..! Τα προϊόντα της Frezyderm είναι αγαπημένα, κι αυτό το διάστημα, χρησιμοποιώ την ενυδατικη κρέμα rich και το γαλάκτωμα καθαρισμού που το βρήκα μαζί με νεσεσερ σε προνομιακή τιμή στο φαρμακείο.
    xx

  8. Eδώ και πάνω απο 20ετία δεν πάω πουθενά χωρίς micellar, πώς να μην είναι κοκέτης ο κ.Ρωμανός με τέτοια μαμά????

  9. Χρήσιμες συμβουλές για να έχουμε ένα υγιές δέρμα!

  10. 🧡🧡💜❤️❤️💛💛💛💙💙💚💚♥️♥️♥️♥️💚💙💙💛❤️❤️💜🧡

  11. Έχω δοκιμάσει τον αφρό καθαρισμού κ είναι πολύ καλός κ ήπιος . Θα δοκιμάσω κάποια στιγμή κ την 24ωρη ενυδατική

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.