Το άρωμα “Or de J’adore”, με την υπογραφή του μοναδικού Francis Kurkdjian

 

 

O Francis Kurkdjian,  ίσως ο πιο σπουδαίος αρωματοποιός της γενιάς του, βυθίζεται στην ψυχή του οίκου Dior και οδηγεί το all time classic  J’Adore σε μια αισθησιακή ανανέωση, καθοδηγούμενος από τα λόγια του Christian Dior: «Να σέβεσαι την παράδοση και να μη φοβάσαι να τολμάς.»

 

Το J’adore οδήγησε σε μια ξεχωριστή συνάντηση ανάμεσα σε έναν αρωματοποιό, διάσημο για τις εκπληκτικές δημιουργίες του και ένα εμβληματικό άρωμα που έχει εξελιχθεί πλέον σε μια διαχρονική αξία.  Αυτή ήταν η ευκαιρία του να αφήσει το στίγμα του σε αυτό το άρωμα με το μοναδικό στυλ του που έχει γίνει εξαιρετικά επιτυχημένο, χάρη στον ιδιαίτερα σύγχρονο, ισχυρό και εκλεπτυσμένο χαρακτήρα του.

 

Ο Kurkdjian επέλεξε να ασχοληθεί με την καρδιά του λουλουδάτου μπουκέτου του J’adore και την εμπλούτισε, υιοθετώντας μια ριζοσπαστική οσφρητική στάση: περιορίζοντας την πληθωρική αύρα λουλουδιών, στράφηκε προς τον μινιμαλισμό, τον οργανικό αισθησιασμό και ένα πρωτοφανές επίπεδο συμπύκνωσης.

 

 

 

 

Aπομόνωσε τα λουλούδια και τα ανέδειξε με μια φινέτσα που έγινε η νέα υπογραφή του αρώματος. Έτσι, το J’adore l’Or μεταμορφώνεται στο Or de J’adore λαμπερό και αρμονικό, αισθησιακό και βελούδινο.

 

Για τον σκοπό αυτό, στράφηκε στο ξεκίνημα της σύνθεσης του θρυλικού μπουκέτου, εκεί όπου τα λουλούδια συνομιλούν μεταξύ τους, και κανένα άνθος δεν κυριαρχεί. Αμφισβήτησε αυτή την ισορροπία που δημιουργεί μια επιβλητική και αφηρημένη λουλουδάτη εντύπωση και επέλεξε να δώσει νέα διάσταση στο στυλ του και να τροποποιήσει τις αναλογίες του, για να αναδείξει την ομορφιά του υπό ένα νέο πρίσμα.

 

Προσέγγισε το μπουκέτο λουλουδιών σε δύο στάδια, βελτιστοποιώντας πρώτα τη σύνθεση, για να ξεχωρίζει περισσότερο, και εξυμνώντας στη συνέχεια τα λουλούδια που αναδεικνύονται σε κλίμακα ματζόρε. Εκσυγχρόνισε το ένα στοιχείο, για να αναβαθμίσει το άλλο. Το L’Or de J’adore μεταμορφώθηκε, αποκτώντας μια «γιγαντιαία» λουλουδάτη πτυχή που είναι κυριολεκτικά εξωπραγματική. Το μπουκέτο ανανεώθηκε και εκσυγχρονίστηκε, αξιοποιώντας τα λουλούδια στο έπακρο και σε μια αριστοτεχνικά επιλεγμένη δόση.

 

 

 

 

Το γιασεμί, το τριαντάφυλλο ξεχωρίζουν, χάρη στην αρμονική και, ταυτόχρονα εντυπωσιακή αύρα τους. Το μιγκέ και η βιολέτα αναδίδουν μια χαρούμενη λάμψη. Τα λουλούδια του νέου μπουκέτου κάνουν άμεσα και ξεκάθαρα αισθητή την παρουσία τους. Ένα ρευστό, βελούδινο υγρό με λαμπερό χρυσό χρώμα. Το απαλό άγγιγμα ενός δακτύλου στο άκρο ενός βελούδινου πετάλου. Ή η καμπύλη ενός ώμου κάτω από το φως του ζεστού ήλιου. Το L’Or de J’adore που δημιούργησε ο Francis Kurkdjian είναι ένα αισθησιακό και εκτυφλωτικό άρωμα. Η πολύπλοκη και, ταυτόχρονα, απόλυτα ξεκάθαρη και άμεση σύνθεσή του αποκαλύπτει το μπουκέτο της διαχυτικά, χωρίς περιστροφές. Χωρίς αντιπερισπασμούς ή περιττό θόρυβο, όλα ξετυλίγονται ταυτόχρονα.

 

Το L’Or de J’adore αποκαλύπτει την εντυπωσιακή συγκέντρωση και τη λαμπερή αρμονία του, και αφήνει πίσω του μια γενναιόδωρη και αριστοκρατική αρωματική αύρα.

 

 

 

«Ο Christian Dior έλεγε ότι τα μοντέλα του εκπροσωπούσαν όλες τις γυναίκες στον κόσμο. Για να κάνω δικό μου αυτό το πληθωρικό άρωμα, έπρεπε να βυθιστώ στη σύνθεση και να αναπροσαρμόσω τον πλούτο της, κρατώντας μόνο τα βασικά: ένα αισθησιακό τριαντάφυλλο και ένα ισχυρό γιασεμί. Μαζί τους στη βάση,  χρυσαφένιο κεχριμπάρι και πατσουλί. Έτσι, συνόψισα αυτό το πυκνό μπουκέτο, θέλοντας να βρω μια νέα αρμονία και μια νέα ισορροπία για τις αναλογίες του. Πρόσθεσα επίσης πινελιές πιο αρμονικού, πιο απαλού χρώματος, αναδεικνύοντας τα ροζ και στα λευκά λουλούδια και τονίζοντας το κίτρινο των ηλιόλουστων λουλουδιών. Πλέον, η σύνθεση φαίνεται πιο δεμένη. Τόνισα, κατά κάποιον τρόπο, τις καμπύλες των λουλουδιών, για να κάνω τις αποχρώσεις τους να ξεχωρίζουν περισσότερο» Francis Kurkdjian, Διευθυντής Δημιουργίας Αρωμάτων

 

 

 

 

Στην   καμπάνια L’Or de J’adore,  η Charlize Theron ακτινοβολεί θηλυκότητα. Γαλήνια και δυναμική ταυτόχρονα, κρατά στην αγκαλιά της τον θρυλικό αμφορέα που έχει ντυθεί με έναν νέο, χυτό και οργανικό χρυσό. Λάμποντας από ομορφιά, ενσαρκώνει την ψυχή του J’adore με τον ίδιο δυναμισμό και την ίδια φωτεινότητα. Φορά ένα φόρεμα που σχεδίασε αποκλειστικά για εκείνη η Maria Grazia Chiuri. Εξευγενισμένα κομψό, αποκαλύπτει την αισθησιακή χρυσή επιδερμίδα της που είναι γυμνή και απέριττη, χωρίς κοσμήματα. Ωστόσο ο πολύτιμος χρυσός είναι πάντα εδώ και περιέχεται στο άρωμά της. Μια ωδή στη δυναμική και ήρεμη θηλυκότητα.

 

 

 

 

11 Σχόλια
  1. Κ εγώ jadore Dior❤️ φανταστικό αρωμα και τι πανέμορφη η Σαρλιζ Θερον, νομίζω η ιδανική μούσα του αρώματος.

  2. Ο ορισμός της απόλυτης κομψότητας είναι συνώνυμος με τον οίκο Dior, υπέροχο άρωμα!

  3. Λατρεύω το μπουκάλι-κόσμημα.
    Μουτςς

  4. Το Jadore είναι ένα από τα ωραιότερα και ξεχωριστά αρώματα που έχω φορέσει. Αγαπώ όσα αρώματα από Dior είχα. Η Σαρλίζ Θερόν ταιριάζει απόλυτα στην καμπάνια L’Or de J’adore

  5. Είναι από τα πολύ αγαπημένα μου αρώματα και ταιριάζει στην επιδερμίδα μου. Έχω ακόμα σφραγισμένο κουτί με J’adore… Θα δοκιμάσω αυτήν την βελτιωμένη έκδοση του με την πρώτη ευκαιρία.
    xx

  6. To κλασικο J’adore δεν κάθεται καλά στο δικό μου το δέρμα. Αλλά αγαπώ Francis Kurkdjian μόνο και μόνο επειδή είναι κι ο δημιουργός του λατρεμένου BACCARAT ROUGE…..

  7. Υπέροχο j’adore!!Στους άλλουε όμως,όχι σε εμένα.Δεν ταιριάζει στο δέρμα μου.

  8. Αγαπημένος αρωματοποιός, το συγκεκριμένο άρωμα δε με ξετρελαίνει

  9. Νομίζω πως είναι ο ύμνος στα αρώματα! Top of the top!! 💜💙❤️💛❤️💜💛💜💛💜💛💜💛❤️💙❤️💙❤️💙❤️💙💛💜💜💛💜💛💜💛💜💛💜💛

  10. Το δοκίμασα από κοντά! Είναι μοναδικό!

  11. Το δοκίμασα από κοντά και είναι μοναδικό!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.