Ας εγκαινιάσουμε σήμερα,  την γιορτινή περίοδο!

 

Xmas is just around the corner, bb girls! Και αν εδώ στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα είναι μια ανάσα μακριά, εν τούτοις στο Λονδίνο όπου ήμουν τις περασμένες δέκα μέρες, έφτασαν!

 

Λέω λοιπόν σήμερα να εγκαινιάσουμε την γιορτινή περίοδο 2023 με έξτρα δόσεις λάμψης, glamour και  χρυσόσκονης- έτσι δηλαδή ακριβώς όπως πρέπει.

 

Για αρχή, θα σας εισάγω στο Xmas spirit με κάποιες εικόνες από Λονδίνο όπου ο καιρός ήταν πολύ ήπιος με κάτι μικροβροχούλες που δεν κρατούσαν πολύ,  αλλά τουλάχιστον θύμιζε φθινόπωρο. Το λέω αυτό, γιατί εγώ ήμουν με πανωφόρι εκεί,  όσο εσείς εδώ κάνατε στην κυριολεξία μπάνιο στη θάλασσα.. (κάτι πήρε το μάτι μου αγαπημένη @Maryl…)

 

Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι για πρώτη φορά στη ζωή μου δεν βλέπω να στολίζω δέντρο στις 10/11 όπως όλα μου τα χρόνια. Διότι πως να στολίσεις δέντρο με 24 βαθμούς Κελσίου;

 

London Xmas Calling!

 

Την αρχή των festivities σχεδόν πάντα κάνει το πολυκατάστημα Selfridges. Στις 2 Νοεμβρίου έλαβα το mail που με ενημέρωνε ότι .. “It’s Showtime”! Take your seats, Christmas is about to begin!  Οι βιτρίνες ήταν έτοιμες, τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στην θέση τους στην είσοδο, τα φωτάκια ολόλαμπρα, τα στεφάνια κρεμασμενα στην οροφή. Οι στολισμένες βιτρίνες  άνοιγαν και έκλειναν με βαριές, κόκκινες βελούδινες κουρτίνες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To Anya’s Grotto η «χριστουγεννιάτικη σπηλιά» της σχεδιάστριας Anya Hindmarch στο Chelsea άνοιξε και πάλι τις πόρτες του. Πρόκειται για το κατάστημα που έχει ό,τι χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μπορείτε να βάλετε στο μυαλό σας, αλλά και  δάση με ζαχαρωτά, τραγανό χιόνι, παγωμένες σπηλιές και ο Άγιος Βασίλης να λέει παραμύθια μπροστά στο τζάκι. Must see αν βρεθείτε Νοέμβριο/ Δεκέμβριο στο Λονδίνο και αγαπάτε τα Χριστούγεννα.

 

 

Και το Marks and Spencer Food Hall έχει ήδη γεμίσει με χριστουγεννιάτικα καλούδια αλλά και το αγαπημένο μου Waitrose όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κυκλοφόρησε το περιοδικό του με υπέροχες συνταγές και ιδέες για τα γιορτινά τραπέζια

 

 

 

 

 

 

Στο Bacchanalia στο Mayfair,  τρως με τη συνοδεία σοπράνο που τραγουδάει όπερα ανεβασμένη σε ένα από τα θεωρεία του εστιατορίου.

 

 

 

Και να μην είσαι και τόσο φίλος στα γλυκά (πχ εγώ) δεν γίνεται να προσπεράσεις  το sweet store EL & N  στο Knightsbridge, ειδικά αυτή την εποχή.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αλλά και ο Dior στο Harrods έβαλε τα καλά του.

 

 

 

Το Arches Wine Bar στο 7 Fairhazel Gardens NW6, έχει τόσο μοναδική ατμόσφαιρα που κάθε εποχή είναι σαν Χριστούγεννα.

 

 

 

 

 

 

Aσχετο με το post αλλά ένα πρωί κατά τις 8:00 είδα αυτή τη σκηνή στον κήπο: μπροστά έτρεχε σκιουράκι το οποίο ανέβηκε στην κορυφή του δέντρου. Πίσω του έτρεχε μαύρη γάτα, η οποία έφτασε ως το μέσον του δέντρου. Πίσω από τη γάτα, έτρεχε μια αλεπού, η οποία δεν κατάφερε φυσικά να σκαρφαλώσει, βαρέθηκε και πήγε κάτω από ένα άλλο δέντρο και χαλάρωνε. Τη σκηνή δεν πρόλαβα φυσικά να την φωτογραφήσω,  αλλά φωτογράφησα την πονηρή αλεπού κάτω από το δέντρο. Όλα αυτά δέκα λεπτά από το κέντρο του Λονδίνου, όχι σε κάποιο χωριουδάκι, εκτός Λονδίνου.

 

 

 

18 Σχόλια
  1. Καλημέρα
    Αχ μα ς έφτιαξες την διάθεση με όλες αυτές τις υπέροχες χριστουγεννιάτικες εικόνες,και εγώ φέτος @Τζουλια δεν με βλέπω με αυτή την καλοκαιρία να στολίζω νωρίς το δέντρο 🌲
    Καλά η ιστορία με την αλεπού γάτα…. απίστευτη θα μπορούσε να γίνει και αφήγηση για παραμύθι😁😁😁
    Μου έτυχε σχεδόν παρόμοια κατάσταση με μια αλεπού να πέρασε από μπροστά με μεγάλη άνεση που τρόμαξα εγώ για αυτήν 😁😁😁 βέβαια αυτό έγινε σε περιοχή που είχε δίπλα αρκετο πράσινο.Μαλλον έχουν εξοικειωθεί μαζί μας

  2. @SofiaT: Δεν μπορείς να φανταστείς τι γίνεται από αλεπούδες στα πάρκα και τους κήπους στο κέντρο του Λονδίνου. Στο μεταξύ εγώ ενθουσιάστηκα – αμφιβάλω αν είχα δει ποτέ από τόσο κοντά- αλλά οι φίλοι και οι γείτονες καθόλου. Τις θεωρούν σχεδόν επιδημία και πολύ ζημιάρες. 😱🦊😀
    Και το σκηνικό έγινε μπροστά μου, ακριβώς έτσι όπως το περιέγραψα! 💕

  3. @Τζουλια ακριβώς έτσι και ο αδελφός μου όταν ήταν στο Βέλγιο είχαν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τα κουνέλια!!! δυστυχώς προκαλούν ζημιές όταν είναι κοντά σε σπίτια.

  4. Χμμμμ έχει ΠΟΛΛΗ ζέστη για να μπω σε mood χριστουγεννιάτικο! Φέτος θα αγοράσω το πρώτο μου χριστουγεννιάτικο δέντρο στο καινούριο μου σπίτι! Συνήθως στόλιζα στο πατρικό μου ή στόλιζα ένα μικρό δεντράκι στο σπίτι που νοίκιαζα. Αν είναι εύκολο θα ήθελα τις συμβουλές σας γιατί ειλικρινά δεν έχω ιδέα! Σίγουρα θέλω να είναι αρκετά ψηλό αλλά δεν ξέρω αν θέλω να πάρω ένα πράσινο ή ένα που να είναι σαν χιονισμένο. Επίσης δεν έχω ιδέα τι χρώμα στολίδια να αγοράσω και πως να τα διακοσμήσω! Θα ήταν ενδιαφέρον και πολύ χρήσιμο για εμένα ένα άρθρο με διαφορετικά είδη δέντρων και στολισμού πχ πράσινο δέντρο με κόκκινα στολίδια, λευκό δέντρο με χρυσά στολίδια κλπ! Αγαπημένα μου bbgirls βοηθήστε με να ξεμπλεξω! ❤️💜💛🧡💙💚❤️🧡💛💚💜❤️💚💙💚❤️💛🧡💜💚

  5. Επίσης τι όμορφη εικόνα με τη γατούλα κάτω από το δέντρο! ❤️🧡💙❤️🧡💜💚💚💛💛💚💙💜❤️💜❤️💜💛💚💛💚💛💚💛💚❤️💚❤️💚❤️💚❤️💚❤️

  6. @Nikol: Υπέροχα! Καλορίζικο. Ξεκινάει ένα νέο και πολύ όμορφο κεφάλαιο για σένα. Το πρώτο σου δέντρο κατά τη δική μου ταπεινή άποψη θα πρέπει να είναι ή πολύ προχώ λόγω της ηλικίας σου, (πχ κλαδιά με πολλά φωτάκια ψείρες σε μια γωνία του σπιτιού )ή all time classic. To all time classic δέντρο είναι πράσινο, φουντωτό με κόκκινα και χρυσά στολίδια.

    ΥΓ: Αλεπού είναι κάτω από το δέντρο! 🦊

  7. Μπορεί στην Ελλάδα να είμαστε με κοντομανικα, αλλά βάζω στοίχημα πως οολα τα bbgirls θα ήθελαν να είναι στο Λονδίνο να βλέπουν αυτές τις όμορφες εικόνες με τα στολισμένα καταστήματα και τα σκιουράκια με τις αλεπούδες! Καλά ξεκινήματα σε όλες και με το καλό να έρθουν τα Χριστούγεννα!
    xx

  8. Αν δεν μυρίσει μελομακάρονα δεν μπορώ να μπω σε χριστουγεννιάτικο mood😉🎄
    Μουτςς

  9. Αν και το Σάββατο έκανα ακόμα μπάνιο στη θάλασσα κ δεν έχω μπει με τίποτα ακόμα σε Christmas mood, είμαι σίγουρη αν ήμουν Λονδίνο κ βλέποντας όλες αυτές τις πανέμορφες εικόνες που σε βάζουν απευθείας στο Christmas spirit, θα άλλαζε κ το mood😉.. Η τελευταία φώτο με την αλεπού κάτω από το δέντρο, θα μπορούσε να ανήκει και σε κάποιο παραμύθι για παιδιά 😋

  10. Τι ωραία που περνάς Τζούλια …..καλά που μας σκέφτεσαι κ μας στέλνεις εικόνες να ταξιδεύουμε λιγάκι κ εμείς . Το δέντρο Dior πόσο τέλειο!!! Φοβερό να υπάρχουν αλεπούδες στο κέντρο του Λονδίνου.. φαντάζομαι δεν θα είναι επιθετικές..θα είναι κάτι σαν τα αδέσποτα της γειτονιάς εδώ 😂😂😂

  11. Όσο για το στόλισμα μάλλον θα αργήσω κ φέτος να στολίσω με τέτοιες καλές μέρες δεν έχω μπει ακόμα στο mood.. @ Nikol εγώ θα πήγαινα στο all time classic!

  12. Αχ πόσο υπέροχα όλα! Ειναι ενας άλλος κόσμος. Εμεις εδω κάπου έχουμε χαθεί και πραγματικά ουτε Χριστουγεννα, ουτε χειμώνα βλεπω σε διάθεση και εποχή.
    Ωστόσο, τίποτα δεν είναι πιο γλυκο απο τις φωτογραφιες στο Archers Wine Bar.

  13. Eυχαριστούμε πολύ για τις τόσο ωραίες εικόνες απο την χριστουγεννιάτικη λόνδρα!!!

  14. Πολύ όμορφες γιορτινές εικόνες! Παρόλο που ο καιρός δε βοηθάει καθόλου μας έβαλαν αμέσως στο χριστουγεννιάτικο κλίμα! Η αλεπουδίτσα στο τέλος είναι όλα τα λεφτά!

  15. Τα χιονάκια του bb δεν βλέπω ακόμα κι ανησυχώ….αχαχαχαχα….

  16. Ευχαριστώ πολύ @JULIA μου!! Λες να μη βάλω καθόλου στολίδια δλδ; Να βάλω μόνο φωτάκια; χμμμμμμ❤️💚💛💜🧡💙❤️💚💛💜🧡💙❤️💚💛💜🧡💙 @ΤΖΕΝΗ μου κι εγώ για all time classic σκέφτομαι που στην τελική αν θέλω να είναι σαν χιονισμένο μπορώ να βάλω ειδικό σπρέι που υπάρχει!!

  17. Τι όμορφο ταξίδι!!Η πιο γλυκιά εποχή του χρόνου!
    @julia,Έχω δει αρκετές φορές αλεπούδες στα βουνά και μια φορά μάλιστα πολύ κοντά στο αστικό ιστό.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.