Μια μεγάλη διάκριση για την Ελληνική αργυροχοΐα, από την Αλεξάνδρα Τσούλου.

 

 

Μια εξαιρετικά σημαντική διάκριση για την ελληνική αργυροχοΐα πέτυχε η δημιουργός Αλεξάνδρα Τσούλου, στον διαγωνισμό κοσμήματος «Νέων Δημιουργών» της ετήσιας διεθνούς έκθεσης πολύτιμων λίθων και κοσμημάτων «Gemworld Munich» που πραγματοποιήθηκε τέλος Οκτωβρίου στο Μόναχο.

 

Ο 11ος διεθνής διαγωνισμός για ανερχόμενους σχεδιαστές, όσο και η έκθεση Gemworld Munich είναι κορυφαία γεγονότα στον χώρο του κοσμήματος εδώ και 56 χρόνια, με περισσότερους από 300 εκθέτες από 30 χώρες και περίπου 10 χιλ. εμπορικούς επισκέπτες.  Φέτος την έκθεση επισκέφθηκαν 80 χιλ άτομα από 120 χώρες του κόσμου.

 

 

Η Αλεξάνδρα Τσούλου με την καρφίτσα Symbiosis, έφθασε στους έξι κορυφαίους φιναλίστ δημιουργούς κοσμημάτων, ανάμεσα από εκατοντάδες συμμετοχές (νέοι δημιουργοί με επαγγελματική δραστηριότητα όχι μεγαλύτερη από τρία χρόνια μετα την αποφοίτηση τους) από όλο τον κόσμο.

 

Ωστόσο, είναι και μεγάλη δική μας χαρά το γεγονός, ότι η Αλεξάνδρα Τσούλου από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας είχε πρώτο παρουσιαστεί στο αγαπημένο μας beautyblog. Την ξεχώρισα σε ένα μου ταξίδι στη Στεμνίτσα και σας την παρουσίασα εδώ πριν ακόμα αποφοιτήσει από την Σχολή.  Είναι γεγονός ότι το bb, σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Τζούλιας Κυριλή και το αλάνθαστο ένστικτο της,  ξεχώριζε πάντα τα ελληνικά ταλέντα σε όποιον χώρο κι αν ανήκαν και τα προέβαλε, πριν ακόμα γίνουν ευρύτερα γνωστά.

 

 

 

 

 

 

 

Η Αλεξάνδρα Τσούλου μας είπε για την δημιουργία της Symbiosis με την οποία κατέκτησε μια θέση ανάμεσα στους έξι καλύτερους:

 

 “Οι επιπτώσεις της πανδημίας, η κλιματική αλλαγή, ο πόλεμος, η εντεινόμενη φτώχεια, οι προσφυγικές ροές και η μετανάστευση, οι παράλληλες κοινωνίες, η πολιτική πόλωση και η εργαλειοποίηση της προπαγάνδας είναι μέρος των καθημερινών συζητήσεων και των ανθρώπινων αγωνιών. Δύο αντίθετες δυνάμεις παλεύουν μέσα μας. Η μία μάς σπρώχνει προς την ενότητα, την οικειότητα, το άνοιγμα, τη συνύπαρξη. Η άλλη μάς παρασύρει στη μοναξιά, στην προστατευτικότητα της ύπαρξής μας, στην αυτονομία.

Η καρφίτσα είναι εξ ολοκλήρου χειροποίητη από καθαρό και 925° ασήμι και φέρει περίπου 100 αόρατες ενώσεις (κόλληση με φωτιά) και 1.000 ορατές ενώσεις με συρμάτινη θηλιά. Εμπνευσμένη κυρίως από την αρχιτεκτονική και συγκεκριμένα από τον σιδηροδρομικό σταθμό Reggio Emilia (Santiago Calatrava), όταν σχεδίασα αυτό το κομμάτι προσπάθησα να προσεγγίσω παιχνιδιάρικα όρους και έννοιες όπως: το HUB ή κόμβος, οι βιολογικές σχέσεις, οι μορφές ενότητας και τρόποι ένωσης.

Θέλοντας να συνδεθώ με έναν βαθύτερο ή πιο προσωπικό τρόπο με τον/την φορέα του, θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό το κομμάτι είναι ένα μανιφέστο της τέχνης της συμβίωσης ή πώς με τέχνη μπορούμε και ζούμε μαζί!».

 

 

 

 

 

Η κριτική επιτροπή είδε διά ζώσης τα κοσμήματα και απένειμε τα τρία πρώτα μεγάλα βραβεία σε τρεις νέους δημιουργούς όλοι κάτω των 20 χρόνων. Η πρώτη νικήτρια ήταν μια μόλις δεκαεπτάχρονη Αυστριακή που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό ένα κόσμημα από ανακυκλώσιμο υλικό.

 

Τις δημιουργίες της Αλεξάνδρας θα τις βρείτε στο https://www.instagram.com/alexandratsoulou_jewelry/ ενώ στις φωτο, θα δείτε την νέα της γεωμετρική σειρά από ασήμι και μαύρο όνυχα, η οποία μπορεί να γίνει και custom με μαργαριτάρι καλλιέργειας.

 

 

 

Last but not least, θα μου επιτρέψετε να καμαρώνω ιδιαίτερα για την Αλεξάνδρα γιατί φέτος ανέλαβε και δημιούργησε το γούρι 2024 των Stellas Recipy, που αποτελεί κάθε χρόνο ένα συλλεκτικό γεγονός. Θα σας το παρουσιάσουμε πολύ σύντομα, μια δημιουργία με θετικούς συμβολισμούς προορισμένη να σας συντροφεύει το 2024 και πάντα.

 

Stella

10 Σχόλια
  1. Συγχαρητήριά για τη διάκριση αυτή! Μοναδικές δημιουργιες πραγματικά, όλα τα κομμάτια ένα κ ένα!

  2. Η καρφιτσα SYMVIOSIS που κερδισε τη διακριση είναι στην τελευταια φωτο. Οντως υπεροχες δημιουργίες!

  3. Πολύ ιδιαίτερα και υπέροχα κοσμήματα! Πολλά πολλά συγχαρητήρια!!!
    xx

  4. Το ένα καλύτερο από το άλλο. Τα συγχαρητήριά μου!
    Μουτςς

  5. Ένα κι ένα όλα τα κοσμήματα ειδικά οι κρικοι έχουν μια πολύ ιδιαίτερη κ ξεχωριστή φινέτσα. Πολλά συγχαρητήρια στην κυρία Αλεξάνδρα για τις δημιουργίες της αλλά και για την διάκριση αυτή!

  6. Συγχαρητήρια στη δημιουργό αυτών των υπέροχων κοσμημάτων!

  7. Mπράβο στην Αλεξάνδρα …όλες οι δημιουργίες της είναι πολύ κομψές και ιδιαίτερες!!!

  8. Συγχαρητήρια στην Αλεξάνδρα!!! Είναι υπέροχο να βλέπουμε τέτοιες διακρίσεις!!! ♥️💚💚💚💛💛🧡❤️❤️💙💜💜💜💙❤️❤️🧡🧡💛💚♥️♥️♥️♥️♥️💚💛🧡🧡❤️❤️💙💜💜💜💙❤️❤️🧡💛💚💚♥️♥️

  9. ♥️♥️💚💚💚💛💛🧡🧡❤️❤️💙💙💜💜💜💙💙💙❤️❤️🧡💛💛💚♥️♥️♥️💚💛💛🧡🧡❤️💙💙💜💜💙❤️🧡💛💛💚💚♥️💚💚💛🧡❤️❤️💙💜💜

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.