Τα καλύτερα dupes του αρώματος “Baccarat Rouge 540” by Maison Francis Kurkdjian.

 

 

 

Συνεχίζουμε και σήμερα το μίνι αρωματικό αφιέρωμα που περιλάμβανε και διάσημα και δημοφιλή αρώματα,  αλλά και τα αρωματικά τους dupes, μια τεράστια βιομηχανία πλέον από μόνη της.

 

Σήμερα σειρά έχει το πολύ αναμενόμενο post της Stella’s που θα μας αποκαλύψει κάποια από τα πιο πετυχημένα dupes του αρώματος που έχει αποκτήσει cult status και δεν είναι άλλο από το Baccarat Rouge 540 by Maison Francis Kurkdjian.

 

 

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ DUPES ΤΟΥ BACCARAT ROUGE 540

 

Τα dupes έχουν μπει απενοχοποιημένα στη ζωή μας, παρ΄ ότι πρόκειται για μια τακτική της αγοράς ομορφιάς και αρωμάτων, που μετράει πολλές δεκαετίες.

 

Δεν υπάρχει πετυχημένο άρωμα που να έκανε hype στην εποχή του και να μην αντιγράφηκε από τα υπόλοιπα brands. Οι γιαγιάδες και οι μαμάδες μας φορούσαν την Tosca ως dupe του Chanel No 5 ενώ στα ’20’ς μετά το Αngel by Thierry Mugler κυκλοφόρησε με μεγάλη επιτυχία το Chopard Wish και υπάρχουν πολλά ακόμα παραδείγματα.

Έτσι, ας δούμε ποια είναι τα πιο πετυχημένα dupes για το κορυφαίο άρωμα της εποχής μας που δεν είναι άλλο από το Baccarat Rouge 540 by Maison Kurkdjian.

 

 

ARIANA GRANDE CLOUD

Ανάλαφρο, νεανικό, λαμπερό ευκολοφόρετο έχει κάνει μεγάλη επιτυχία και συζητιέται ως ένα από τα καλύτερα dupes.  Θα το βρείτε στα διαδικτυακά καταστήματα όπως το beautycorner, e-aromata

 

 

 

ZARA RED TEMPTATION

Εξαιρετικό dupe, ποιοτικό και αισθησιακό όπως το πρωτότυπο, είναι επίσης μια πολύ καλή βάση για layering. Στα καταστήματα ΖΑRΑ.

 

 

 

 

SOL DE JANEIRO BRAZILIAN CRUSH CHEIROSA ’68 BEIJA FLOR

Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε κι ως την φρέσκια «καλοκαιρινή» εκδοχή του Baccarat Rouge. Σαν ένα ποτήρι ροζ σαμπάνια, ακτινοβολεί και αναζωογονεί. Είναι mist οπότε μην περιμένετε τη διάρκεια του αυθεντικού. Θα το βρείτε στα Sephora.

 

 

 

MANCERA INSTANT CRUSH EAU DE PARFUM

Ο περίφημος niche οίκος  Mancera δημιουργεί ένα άρωμα εξαιρετικά κοντά στο πρωτότυπο με ένα πιο κρεμώδες twist και μια ιδέα πικάντικου ginger. Θα το βρείτε σε διαδικτυακά καταστήματα σε τιμές έως 100€ τα 100ml και με την ποιότητα ενός niche αρώματος.

 

 

 

Τα αραβικά dupes

 

Τα αραβικά brands έχουν κατακλύσει την παγκόσμια αγορά και προτιμώνται γιατί έχουν εξαιρετική αρωματική ποιότητα βασισμένη στην παράδοση των χωρών τους, αλλά και πολυτελέστατες συσκευασίες, ενώ οι τιμές τους είναι προκλητικά χαμηλές.

 

Πολλοί θεωρούν, ότι θα έρθουν να αντικαταστήσουν τα αρώματα “τύπου” με μια άκρως ανταγωνιστική πρόταση, ικανοποιώντας και άλλες αισθήσεις μας κι όχι μόνο την όσφρηση.

 

Βέβαια, τα αραβικά brands ξεκίνησαν εδώ και χρόνια να εξαπλώνονται στη δυτική αγορά και παραμένουν ως μία ποιοτική αρωματική πρόταση με ανατολίτικες συνθέσεις, προσαρμοσμένες στις δυτικές προτιμήσεις.

 

Το κομμάτι των dupes για τα αραβικά brands είναι ένας παράλληλα αναπτυσσόμενος κλάδος, ο οποίος φαίνεται να καλύπτει τις ανάγκες του δυτικού κοινού. Περίτεχνα μπουκάλια, βελούδινα κουτιά, εσάνς εξαιρετικής ποιότητας, αξίζει και μόνο να τα έχετε στο boudoir σας σαν στολίδια.

 

Τρία άκρως πετυχημένα αραβικά dupes του Baccarat Rouge 540 είναι:

 

AL HARAMAIN AMBER OUD RUBY EAU DE PARFUM.

 

To πιο ακριβό και το πιο δυνατό όλων. Μια σταγόνα αρκεί και θα μοσχοβολάτε για μέρες. Αυτό το κάνει value for money. Θα το βρείτε στο makeup.gr 50€ τα 60ml.

 

 

 

LATTAFA PERFUMES ANA ABIYEDH ROUGE

 

Πιο ανάλαφρο κι ευκολοφόρετο από το προηγούμενο θεωρείται στα παγκόσμια sites ένα άκρως πετυχημένο dupe. Θα το βρείτε στο makeup.gr 18€ τα 60ml.

 

 

 

BAROQUE ROUGE EXTRAIT

Προσομοιάζει ακόμα και το μπουκάλι, για να μην εχουμε την αμφιβολία της ομοιότητας. Ανάλαφρο και εξαιρετικά κοντινό συναγωνίζεται με το Lattafa. Θα το βρείτε στο makeup.gr 30€ τα 100ml.

 

 

 

Αν αγοράσετε κάποιο από τα παραπάνω,  περιμένουμε τις εντυπώσεις σας.

 

Stella

 

 

16 Σχόλια
  1. Επιτέλους το αναμενόμενο ποστ!!!
    Νομίζω ότι θα το διαβάσουμε και θα θα μάθουμε απ’εξω @Στελλα μόλις μας έδωσες τα SOS!!!!
    Σίγουρα θα ψάξω για τις αραβικές αντιγραφές, πιστεύω ότι η παράδοση αιώνων με έσανς , μπαχαρικά κ.λ.π
    θα με δικαίωση ως προς την αντιγραφή και διάρκεια.Το μόνο που φοβάμαι είναι η ένταση μην είναι πολυυυυ δυνατή και με ζαλίζει γιατί όπως και να έχει τα αραβικά αρώματα είναι γνωστά για την ένταση τους.Απο ότι διάβασα ο οίκος LATTAFA θα είναι περισσότερο στα γούστα μου.
    Θα το ψάξω και γενικά σαν οίκο σίγουρα θα έχει και άλλα αντιγραφές.

  2. @SofiaT Καμμια σχεση! Εχουν προσαρμοστει στα δυτικα στάνταρτς. Ασε που όλο αυτο με τα αραβικα αρωματα που μυριζουν πολύ ειναι ενας μυθος. Τα γνησια αραβικα που χρησιμοποιουν και οι άραβες στη ζωη τους ειναι διαλυμμένα σε ελαια γιατι το αλκοολ απαγορευεται ακομα και στα αρωματα. Το αλκοολ λοιπόν ειναι αυτο που εκτινάσει την ενταση και οχι το ελαιο. Αντιθετα το ελαιο ως διαλυτης τα κανει να μενουν κοντα στο δερμα.

  3. @Στελλα καλά απίστευτη η πληροφορία που μας έδωσες για το αλκοόλ….που απαγορεύεται…
    Τώρα που το σκέφτομαι γι’αυτό τα αρώματα ξεχωρίζουν σε perfume κ.λ.π
    Ανάλογα το ποσοστό αλκοόλ όσο πίο πολύ τόσο πιο δυνατό.

  4. Το SOL DE JANEIRO BRAZILIAN CRUSH CHEIROSA ’68 BEIJA FLOR, τέλειο για το καλοκαίρι!

  5. Προσανατολιζομαι προς το Zara Red Temptation, σήμερα αν προλάβω θα το αναζητήσω στα Ζαρα του Πειραιά που ελπίζω να το έχουν φέρει.. Βέβαια και η πληροφορία για το Al Haramain, ότι μια σταγόνα του διαρκεί μέρες, είναι άκρως δελεαστική!

  6. Από τα αραβικά εχω δοκιμάσε τα Αmber oud rouge και manege rouge απο Al Haramain.Μυρίζουν Ντουμπάι,Άμπου Ντάμπι και πλούτο.
    Από Ζara εχω το red temptation αλλά και το αντίστοιχο από το ανδρικο τμημα for him red edition που τουλάχιστον στο δικό μου δέρμα έκατσε πολύ καλύτερα.

  7. Aαααα,τώρα που το θυμήθηκα…ήθελα να το αναφέρω και χτες… ένα από τα γνωστά αρωματα που μοιάζουν κάπως με baccarat rouge είναι το burberry Her από Francis Kurkdjian(2018). κι αυτό….με φράουλα και πολύ πολύ βατόμουρο και λίγο baccarat(2015) από πίσω….Αναρωτιέμαι γιατί δημιούργησε το her o FK μετά το baccarat αλλά μάλλον οι λόγοι είναι προφανείς….

  8. Πόσο συγκινήθηκα που αναφέρατε το tosca, μου ξύπνησε παιδικές αναμνήσεις….

  9. @Celia Συνηθιζεται να αναφερεται πολυ το Burberry Her ως dupe του Βaccarat, δεν ειναι όμως και τόσο πετυχημένο κατα τη γνωμη μου. Οι λόγοι πάντα ειναι προφανείς ωστόσο!

  10. Από χθες κρατάω σημειώσεις με τόσες πληροφορίες.
    Μουτςς

  11. @Stella ευχαριστούμε πολύ, άκρως κατατοπιστική. Σίγουρα το dupe του Zara θα το δοκιμάσω πρώτο και μετά από λίγη σκέψη θα δούμε ποιο θα ακολουθήσει.
    ❤️🎄❤️

  12. Πολυ στοχευμένες οι προτάσεις σου αγαπημένη μας Στέλλα.. σίγουρα κλείνω στο Zara Red Temptation με βεβαιότητα!! Θα συμπληρώσω βέβαια ότι κ το AL Haramain είναι στη σκέψη μου! Θεωρώ αν είναι όπως μας το λες αξίζει η αγορά του

  13. To ZARA RED TEMPTATION είναι must have στη λίστα μου!

  14. Το ZARA RED TEMPTATION είναι υπέροχο!!! Επειδή η τιμή του είναι χαμηλή το φοράω καθημερινά χωρίς να σκεφτώ αν το κάθε ψιτ κοστίζει 😂😂 Εξαιρετική επιλογή για καθημερινή χρήση και μυρωδιά που διαρκεί χωρίς να είναι “βαρύ”!!! 💙♥️💚🧡💜💛❤️💜💛💚♥️💙🧡💛💜❤️💚♥️💙🧡

  15. Τις περισσότερες φορές που έχω στο μυαλό μου να πάρω κάποιο αραβικό άρωμα το μετανιώνω γτ έχουν αρκετά δυνατή μυρωδιά που δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει. Θα δοκιμάσω και αυτά που προτείνεις μήπως μου αρέσουν και αλλάξω τελικά γνώμη!! 💚♥️❤️💙💜💜🧡❤️🧡❤️🧡❤️🧡❤️🧡💜🧡💜💜🧡💜🧡💜

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.