Χρώμα της Χρονιάς 2024 από την Pantone, το “Peach Fuzz”.

 

Mεταξύ μας, δεν το λες και ιδιαίτερα εμπνευσμένο το νέο Χρώμα της Χρονιάς 2024 από την αυθεντία των χρωμάτων Pantone. Αναρωτιέμαι τι είχε στο μυαλό της η Leatrice Eiseman η executive director του Pantone Color Institute.

 

Διότι φυσικά και αγαπάμε τα δευτερεύοντα χρώματα (και το αγαπημένο μοβ, δευτερεύον είναι) αλλά το φετινό “Pantone 13-1023 Peach Fuzz,” όπως είναι η επίσημη ονομασία του, ούτε δευτερεύον δεν είναι. Μάλλον για τριτεύον το βλέπω. (μάλλον δεν υπάρχει αυτή η λέξη, αλλά καταλάβατε)

 

 

 

 

Κάτι ανάμεσα σε ροζ και πορτοκαλί αλλά ούτε και ακριβώς ροδακινί- είναι ακόμα πιο αχνό και από το ροδακινί, το λέει και η ονομασία του εξάλλου είναι “fuzzy” ασαφές και θαμπό. Όπως και να έχει η Eiseman αφού το διάλεξε, το υποστήριξε κιόλας και δήλωσε «είναι ένα χρώμα λαμπερό, ζεστό και εκλεπτυσμένο. Μια απόχρωση συμπόνιας και αγκαλιάς, μια απόχρωση που γεφυρώνει το νεανικό με το διαχρονικό»

 

Επίσης δεν μπορώ να σκεφτώ  τι εφαρμογές μπορεί να έχει στην καθημερινότητα. Στο styling (ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ) είναι αδιάφορο, στο μακιγιάζ ένα ρουζ σε αυτή την απόχρωση καλά – καλά δεν θα φαίνεται, ενώ ακόμα και στη διακόσμηση ενός σπιτιού (άντε το καλοκαίρι να πάρεις κανένα μαξιλαράκι, αλλά και πάλι…) πάλι αδιάφορο μου φαίνεται. Και αντίθετα με την Eiseman που το θεωρεί ζεστό, εγώ το βρίσκω ψυχρό.

 

 

 

Για να μην γκρινιάζω όμως,  θα πω ότι στην ακουαρέλα το χρησιμοποιώ για ανατολές και για μίξεις,  αλλά για να βγει αυτή η απόχρωση θέλει τόσο πολύ μίξη με νερό και άλλες αποχρώσεις,  που επειδή δε με λες και υπομονετική – ακόμα και τότε τη βαριέμαι.

 

Για να καταλάβετε τι εννοώ, προσπάθησα να το φτιάξω και να το χρησιμοποιήσω σαν χρώμα σε αυτές τις δυο ακουαρέλες παρακάτω,  αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι είχε και ιδιαίτερη επιτυχία, δε μου βγήκε και πολύ.

 

Ανατολή

 

 

Κανάλι

 

 

 

Βέβαια πέρυσι για το 2023, το ζωηρό Viva Magenta γιόρταζε την επίσημη έξοδο από την παγκόσμια πανδημία. Ίσως  φέτος για το 2024 η Pantone αποφάσισε να «ηρεμήσει τα πνεύματα» έστω και χρωματικά,  κάτι που δυστυχώς ταιριάζει σε αυτή την ταραγμένη εποχή και που ευχόμαστε όλοι να συμβεί σύντομα.

 

Καλό ΣΚ bb girls. 10 μέρες και counting!

 

 

19 Σχόλια
  1. Καλημέρα
    @Τζουλια και εγώ μόλις το είδα είπα πλάκα μας κάνουν !!! Αλλά μετά από δεύτερη σκέψη άρχισα να το βλέπω λίγο πιο συμπαθητικά.Θα μπορούσα να το φανταστω σε μια σατέν μπλούζα σε ένα κασμιρενιο πουλόβερ θα μπορούσα το συνδυάσω με λευκό και καφέ αποχρώσεις.
    Θα μπορούσα να το φανταστώ συνδυασμένο με ένα ωραίο καστορινο παντελόνι ή φούστα σε καφέ χρώματα
    Στο μακιγιάζ σε ένα απαλό ρουζ θα είναι ωραίο άλλωστε το λέει και το τραγούδι…
    Χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερίκοκο😄😄
    Και το καλοκαίρι σίγουρα θα είναι πολύ πιο in άλλωστε τα κοραλία έχουν αυτήν την απόχρωση.
    Στην δεύτερη ακουαρέλα μια χαρά το βλέπω 😘😘

  2. Passe partout αρωμα και θα συμφωνήσω με τη Σοφία, το ιδανικό για ένα κασμιρένιο πουλόβερ. Στο μακιγιάζ ναι, είναι safe.
    Ισως πάντως χρειαζόμαστε λίγη ηρεμία και γαλήνη στις ψυχές μας. Εγω πάντως τις ανατολές σου ψηφίζω uber alles. Και για να γαληνέψει η ψυχή μας και για να ταξιδέψουν τα όνειρα μας.

  3. Πολύ ωραία η Ανατολή και το Κανάλι! Υπάρχει ταλέντο εδώ!!!
    Κι εγώ θα το δω συμβολικά και θα πω ότι ελπίζω η νέα χρονιά να είναι ήρεμη, απαλή και γλυκειά, σαν αυτή την απόχρωση! Ας είναι όλα ροδακινένια!!!
    Υ.Γ. Μπορώ επίσης να την φανταστώ σε ένα υπέροχο δροσερό, καλοκαιρινό λιπ γκλος!

  4. @SofiaT: Κοντεύεις να με κάνεις να το δω με άλλο μάτι… 😀😀😀

  5. @Stella: Ηρεμία και γαλήνη. Ευχή για το 2024 αγαπημένη.. 💕

  6. @όλες: μετά που έγραψα το post έπεσα σε ένα σχόλιο Αγγλίδας δημοσιογράφου για το Χρωμα της Χρονιάς. Έγραφε: «το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό γι αυτό το χρωμα είναι χαρτί υγειας, αλλά μόνο αν έχει εξαφανιστεί το λευκό από τα ράφια». 😂😂😂😂😂

  7. Ωραίοι πίνακες! Ειδικά το κανάλι! Το χρώμα της χρονιάς από μόνο του είναι λίγο αδιάφορο, εάν το συνδυάσεις όμως με τα κατάλληλα χρώματα μπορεί να κάνει τη διαφορά!

  8. Στους πίνακες σου μου αρέσει Τζούλια μου, εκεί μάλιστα! Αλλά για χρώμα της χρονιάς; 🙄 είναι από τα πιο αδιάφορα χρώματα για μένα, βασικά δεν το έχω ποτέ “σκεφτεί” αυτό το χρώμα.. Το ροδάκινο πάντως είναι από τα πιο αγαπημένα μου καλοκαιρινα φρούτα! Μακάρι να έχουμε μια τόσο γλυκια και “ζουμερή” χρονιά όπως το όμορφο ροδάκινο! 🙏

  9. @Maryl: Πολύ ωραία το έθεσες: «δεν το έχω σκεφτεί».
    To the point φίλη μου! 😘

  10. Έτσι ακριβώς είναι βαμμένη εξωτερικά η πολυκατοικία που μένω. Με αυτό το “ξεπλυμενί ροδακινί “(για να τιμήσουμε και τη γλώσσα μας.)🤔 Βασικά το λες και “αναποφάσιστο φρουτί” αφού ούτε το ίδιο δεν ξέρει αν θέλει να είναι ροδάκινο, πορτοκάλι ή βερίκοκο. Τώρα αν με υποχρέωναν να το εντάξω στην καθημερινότητά μου, ως βρακί ίσως να έκανε κάποια καριέρα, άντε και βερνίκι νυχιών αλλά ως εκεί.
    Μουτςς

  11. Kαταπληκτικό για το καλοκαίρι! ο τελευταίος πίνακας είναι μαγεία!

  12. Τώρα που το θυμήθηκα έχω μια σκιά σε αυτό το χρώμα από Bobbi Brown την είχα πάρει για βάση αλλά δε τη χρησιμοποίησα και πολύ..για βερνίκι νυχιων με το μαυρισμα το καλοκαίρι πρέπει να είναι ωραίο!

  13. Εμένα μ’αρεσει πολύ αυτό το χρώμα, το βρίσκω πολύ ήρεμο και γαλήνιο. Βέβαια, θεωρώ ότι πάει πιο πολύ στις ανοιχτόχρωμες , ξανθιές υπάρξεις, σαν την @Julia. O πίνακας σου @Julia, Ανατολή, με ταξίδεψε στην ελπίδα…
    ❤️🎄❤️

  14. Bασικά, ούτε τα ροδάκινα μου αρέσουν…προτιμώ τα νεκταρίνια…
    @JULIA Ελιωσα με το σχόλιο της δημοσιογραφου για το χαρτι υγείας… τωρα που το σκεφτομαι ,η zewa deluxe εχει βγαλει το cashmere peach 😜😜🍑🍑🍑
    Ασυζητητί προτιμώ το περυσινό Viva Magenta….

  15. Καλά το περσινό Viva Magenta είναι από τα πιο ωραία χρώματα!! Δεν θα σχολιάσω το φετινό γιατί πρώτον δεν με εμπνέει καθόλου κ αντιθέτως μου βγάζει εκνευρισμό 😡….. @ Julia εμένα το κανάλι εκτός από ότι είναι τόσο όμορφο κ ωραία δουλεμένο, έτσι πώς πέφτουν και τα χρονάκια στο Bb φαντάζομαι πώς είμαι εκεί μέσα από το έργο σου κ αυτό μου βγάζει ηρεμία!!

  16. Αχ κορίτσια νομίζω ότι κι εγώ δεν ενθουσιάστηκα με το φετινό χρώμα!! Προτιμώ φυσικά το περσινό magenta και το τίμησα με ένα magenta σατέν φόρεμα το καλοκαίρι! 💜💜💛🧡🧡💚💚♥️♥️♥️❤️❤️💙💙💙❤️❤️♥️♥️💚🧡🧡💛💜💜💜

  17. Πολύ ωραίες ζωγραφιές.Το χρώμα δεν με τρελαίνει αλλά είναι αριστοκρατικό και φίνο.Σε πιο έντονο μου αρέσει για χρώμα σπιτιού.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.