Christmas Crackers και χριστουγεννιάτικες ιστορίες.

 

 

Eγώ δεν στρώνω γιορτινό τραπέζι χωρίς Christmas Crackers. Νομίζω ότι σας το έχω ξαναπεί αυτό. Είναι αυτά τα χαριτωμένα party favors που όταν τα ανοίγεις κάνουν έναν «κράκ» θόρυβο και από μέσα ξεφυτρώνουν διάφορα παιχνίδια σαχλαμαριτσες,  αλλά και χάρτινα στέμματα.

 

Και αυτό γιατί στα Χριστούγεννα περισσότερο από κάθε άλλη γιορτή ταιριάζει η παροιμία «το σπίτι μου, το κάστρο μου» και εκείνη την μέρα όλες και όλοι οι οικοδεσποινες και οικοδεσπότες είμαστε οι βασίλισσες και οι βασιλιάδες του σπιτιού μας.

 

Όμορφη νότα στη διακόσμηση του τραπεζιού είναι να επιλέξετε τα crackers έτσι ώστε να ταιριάζουν και με τα χρώματα του υπόλοιπου τραπεζιού – ανάλογα δηλαδή με το σερβίτσιο σας, τις πετσέτες, τα κρυστάλλινα και τα τραπεζομάντηλα σας. Χρυσά, κόκκινα, καρό, μπλε, πράσινα στην αγορά θα βρείτε πολλά για να διαλέξετε.

 

Αυτά είναι κάποια από τα crackers που μου άρεσαν φέτος:

 

Καρυοθραύστης από το boutique party shop

 

 

 

Γκι Talking Tables από το vintage lovers. Αυτά είναι πραγματικά απίθανα γιατί αντί για δωράκια περιλαμβάνουν διάφορες ερωτήσεις για ατέλειωτα αστεία πάνω στο τραπέζι.

 

 

Οκτώ κόκκινα crackers-  xmas σκουφάκι Caspari από το Nakas Concept

 

 

 

Τάρανδοι με φιογκάκια στο an-agapas

 

 

 

Κόκκινους και πράσινους καρυοθραύστες θα βρείτε στο Skroutz.

 

 

 

Και στο Jumbo θα βρείτε Christmas  crackers σε διάφορα σχέδια

 

 

 

Τι είναι τα χριστούγεννα αν όχι αγαπημένες αναμνήσεις; Πίσω στο 2010, σε μια άλλη ζωή, είχα κάνει ένα post τέτοιες μέρες,  παραμονές χριστουγέννων. Μου είχε έρθει τότε να φτιάξω κουλουράκια, αλλά δεν ήξερα και πολύ καλά τη συνταγή. Μπορείτε να διαβάσετε αυτό το post παρακάτω.  Σας υπόσχομαι θα γελάσετε και θα μάθετε και την μυστική συνταγή για πετυχημένα κουλουράκια με βασικό υλικό την αγάπη.

 

In memoriam.

 

Μυστική Χριστουγεννιάτικη Συνταγή για κουλουράκια (Part One)

 

 

20 Σχόλια
  1. Καλημέρα
    Καλά η ιστορία είναι για γέλια και για κλάματα μαζι😭😀😭😀😭😀
    Την συνταγή η Άννα πρέπει να την πήρε από ζαχαροπλάστη δεν εξηγείται αλλιώς.
    Σε φαντάζομαι όταν είδες τον όγκο της ζύμης και κατάλαβες ότι θα ψήνεις ατελείωτα !!!! καλώς η κακώς σε τέτοιες καταστάσεις δεν μπορείς να κάνεις πισω!!! Τουλάχιστον από ότι είπες βγήκαν νόστιμα.
    Γνωρίζω ότι τα Christmas Crackers. είναι τα αγαπημένα σου και όλες οι προτάσεις σου είναι τέλειες !!!

  2. Πόσο με συγκίνησε το άρθρο σου του 2010… Έλεγα στα παιδιά μου ότι όσο μεγαλώνει κανείς, τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο γιορτές και κάλαντα και τραγούδια, αλλά, πολύ περισσότερο, μνήμες. Η ζεστασιά του σπιτιού από τους αγαπημένους σου ανθρώπους και τα έθιμα που προσπαθείς να αναπαράγεις για να νοιώσεις όπως κάποτε, που ήταν όλοι εδώ. Κι εγώ φέτος θέλω να φτιάξω στο σπίτι Χρστουγεννιάτικα γλυκά, για να αισθανθώ κοντά μου, μέσα από τις μυρωδιές, εκείνους που λείπουν και για να δημιουργήσω αυτές τις μνήμες και για τα δικά μου παιδιά. Αυτή είναι η μαγεία των Χριστουγέννων των μεγάλων!
    In memoriam, λοιπόν!

  3. Γέλασα με την μυστικη συνταγή για τα κουλουράκια, δεν θυμάμαι καθόλου να είχα διαβάσει το άρθρο αυτό.. Νομίζω ξεκίνησσ να διαβάζω το ΒΒ το 2012 με 13, όταν είχα γεννήσει τη Μαριλια μου.. Σε 5 μέρες έχουμε Χριστούγεννα 💚✨✨ να μας, έρθουν με το καλό!!

  4. Αυτά με το γκι νομίζω είναι ιδανικά για τα οικογενειακά τραπέζια. Μη σου πω πήρα και ιδέα να φτιάξω crackers με δικές μου ερωτήσεις. Το σίγουρο είναι πως θα γελάσουμε. Τώρα που το σκέφτομαι ίσως να γίνουμε και σενάριο στις “οικογενειακές ιστορίες”. Δεν ξέρω, θα δείξει🤔🤣🤣
    Μουτςς
    Υ.Γ. (Πότε πέρασαν 13 χρόνια αγαπημένη μου???)

  5. Ωραία η συνταγή για τα μπισκοτάκια -κουλουράκια!

  6. Μετά από πολύ καιρό απουσίας, για πολλούς και διάφορους λόγους, νομίζω ότι αυτό το post είναι το καταλληλότερο για να σας ευχηθώ καλές γιορτές! Γιατί όσο κι αν λείψουμε, το σπίτι μας, το κάστρο μας είναι πάντα εκεί και μας περιμένει… Σας φιλώ!

  7. Τι ειναι η ζωή μας κι όχι μόνο τα Χριστούγεννα χωρίς τις αναμνήσεις; Γι΄αυτο οι άνθρωποι που παθαίνουν αλτσχάιμερ ή ανοια στην ουσία εχουν χάσει τη ζωή τους. Γι΄αυτό όσοι μένουμε πίσω θυμόμαστε αυτούς που λείπουν. Να τους κρατάμε πάντα ζωντανούς. Με πόνο, αλλά και αγάπη.

  8. Αχ, αγαπημένη, από ένα παμπάλαιο post σου τα είχα δει και τα τελευταία 7-8 χρόνια που κάνουμε το τραπέζι εμείς στο σπίτι μας, δε λείπουν ποτέ! Ειδικά αν έχουμε κάποιον καλεσμένο που δεν έχει ξαναδεί, γίνεται χαμός! Έχω δει θείο να παθαίνει παράκρουση που του έτυχε το cracker με σφυρίχτρα, που μας πήρε το κεφάλι μετά όλο το βράδυ, αλλά χαλάλι! 🤣🤣🤣🤣
    Ωραία τα Caspari και οι καρυοθραύστες (τους αγαπώ!)
    Υ.Γ. 1: Γέλασα τόσο πολύ με τη συνταγή με τα κουλουράκια και με τη θεία σου – θεά!
    Υ.Γ. 2: Θέλουμε και το Part two, please!!!

  9. @Sheena: Missed you αγαπημένη μου! ( για το θείο θέλω ένα goon suit! Το λέω καλά; Θυμάσαι;;; 😂😂😂)

  10. @ Litsa: Α τι ωραία ιδέα να φτιάξεις δικά σου crackers! Super! Μου θυμίζει το homemade advent calendar που είχα φτιάξει πριν χρόνια για τον κ Ρωμανό!! ( μμ.. θα ψάξω να βρω το post!)

  11. @ Maryl: Πότε πέρασαν τα χρόνια και το πανέμορφο bb baby μας έγινε δέκα;; Απίστευτο… ❤️❤️

  12. @Amalia: Αγαπημένη μου… welcome back!! (κάτι πήρε το μάτι μου από «Μεγάλη Ελλάδα»..) ❤️❤️

  13. @ Stella: Το μόνο που δεν χάνεται, είναι η αγάπη. ❤️

  14. @Julia: Φαντάζεσαι θείο με goon suit και σφυρίχτρα; Έξωση από την πολυκατοικία θα μας έκαναν! 😂😂😂

  15. Α. bbgirls! Διαβάζοντας το post του ’10 και τα σχόλια σας, αυτό που μου έρχεται να πω, είναι να έχουμε Χριστούγεννα με πολλές όμορφες στιγμές και τα αγαπημένα μας πρόσωπα κοντά μας!!! Νοερά και κυριολεκτικά!
    ❤️🎄❤️

  16. Την “μυστική ” συνταγή για τα κουλουράκια θα την ακολουθήσω 😄 !! Οι κόκκινοι και πράσινοι καρυοθραυστες πάντως τέλειοι!!!!!

  17. Πραγματικά,τα Χριστούγεννε είναι μνήμες.Μαγειρεύω και νομίζω ότι βρίσκομαι στην κουζίνα της μαμάς μου.Λατρεύω τα crackers για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι αν και δεν το συνηθίζω να τα φτιάχνω.

  18. Εγώ τους καρυοθραύστες τους σκιάζομαι λίγο αλλά αυτα με τις ερωτήσεις μου φαίνονται τέλεια!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.