Το πρώτο βιβλίο της Αγγελικής Ζούμπου και ας ξεκινήσει η χρονιά με διάβασμα.

 

 

 

Η νέα γενιά των Ελλήνων λογοτεχνών επιδεικνύει τον τελευταίο καιρό ορισμένα γνήσια μαργαριτάρια, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα πολυδιαφημισμένα best sellers ξένων συγγραφέων. Το πρώτο βιβλίο της Αγγελικής Ζούμπου, μιας νέας γυναίκας με πολύπλευρη προσωπικότητα το περίμενα με αγωνία.

 

Το «Έγκλημα στο Καστανόδασος» είναι ένα απρόσμενο αστυνομικό μυθιστόρημα, όπου εκτός από την δολοφονία που εξερευνά η ηρωίδα της, Ραφαέλα Πλούμη, εμπλέκονται ενεργειακοί θεραπευτές, μέντιουμ, σύγχρονες «μάγισσες» κι ότι δεν περιμένεις να δεις στην πλοκή ενός αστυνομικού μυθιστορήματος.

 

Όταν μια πολυτάλαντη γυναίκα με σπουδές στη νομική όπως η Αγγελική Ζούμπου, αποφασίζει να γράψει και να εμπνευστεί από τα προσωπικά της βιώματα, την ενασχόληση με τις ενεργειακές θεραπείες και την εμπειρία της ως perfume expert, τότε το ανατρεπτικό αστυνομικό μυθιστόρημα που προκύπτει, δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο από συναρπαστικό.

 

Μια νέα γυναίκα βρίσκεται δολοφονημένη δυο ανάσες από το καστανόδασος. Ο δολοφόνος έχει αφαιρέσει το ένα της παπούτσι και το μενταγιόν που πάντα φορούσε, το δέντρο της ζωής από μαύρη τουρμαλίνη.  Η Ραφαέλα ιδιωτική ερευνήτρια αναλαμβάνει να διαλευκάνει την δολοφονία. Θα καταφέρει να ξετυλίξει το μπερδεμένο νήμα της υπόθεσης, καθώς η μία ανατροπή ακολουθεί την άλλη;

 

Αγγελική Ζούμπου

 

 

 

Η συγγραφέας, ένα αέρινο, διαισθητικό, πνευματώδες μα και συγκροτημένο πλάσμα με χιούμορ και την νομική θεώρηση σε πρωτεύοντα ρόλο,  συνδέει αναπόφευκτα κομμάτια του ψυχισμού της με την ιστορία.  Η καλλιτεχνική της φύση έχει παράλληλα μια γενναιόδωρη και κοφτερή ματιά κι αυτό αποτυπώνεται στο «Έγκλημα στο Καστανόδασος» μια περιπέτεια που σε κάνει συμμέτοχο.

 

Ας μας μιλήσει όμως η ίδια η συγγραφέας για το έργο της:

 

Γιατί έγραψες αστυνομικό  μυθιστόρημα;


Το αστυνομικό μυθιστόρημα είναι το αγαπημένο μου είδος. Πάντα θα κινηθώ προς τα ράφια του βιβλιοπωλείου με τα αστυνομικά, θα τα τραβήξω πρώτα από το ράφι ή θα σηκώσω από τον πάγκο ένα βιβλίο του οποίου ο τίτλος παραπέμπει σε έγκλημα! Οπότε, ήθελα να γράψω αυτό ακριβώς που απολαμβάνω ως αναγνώστρια. Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με σφιχτοδεμένη πλοκή και ανατροπές, που σε κάνει να καταστρώνεις με το νου σου πιθανές εκδοχές, οι οποίες διαψεύδονται στο επόμενο κεφάλαιο. Γράφω αυτό που αγαπώ να διαβάζω!

 

Πόσο σε βοήθησε να γράψεις ένα αστυνομικό μυθιστόρημα το γεγονός ότι είσαι νομικός;

 

Πάντα μου κινούσε το ενδιαφέρον ο εγκληματικός νους, ο τρόπος που λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος, πως ερμηνεύει τα γεγονότα και οδηγεί κάποιους στην τέλεση εγκλημάτων. Οι σπουδές μου στη Νομική Σχολή ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο αυτή την τάση. Γράφοντας το “Έγκλημα στο Καστανόδασος” συνειδητοποίησα, ότι οι σπουδές μου με διευκόλυναν να καταγράψω τον τρόπο διεξαγωγής της αστυνομικής έρευνας και τα στάδια της ποινικής διαδικασίας, με κατανόηση των κανόνων της Ποινικής Δικονομίας, αλλά και της αστυνομικής και δικαστηριακής πρακτικής.

 

Πως θα παρουσίαζες το βιβλίο σου;

Είναι ένα σπονδυλωτό αστυνομικό μυθιστόρημα με μία πινελιά μεταφυσικού. Για όσους ανησυχούν ότι το μεταφυσικό δεν θα ταιριάζει στην πλοκή αστυνομικού, χωρίς να κάνω spoiler, απλώς λέω ότι το έγκλημα έχει τελεστεί από ανθρώπινο χέρι! Ήθελα μια ηρωίδα ιδιαίτερη, αλλά χωρίς χαρακτηριστικά… υπερήρωα. Και χαρακτήρες με βάθος, όχι μονοδιάστατους, με ιστορία και διαστρωμάτωση στον ψυχισμό τους. Και φυσικά μυστήριο που θα κρατάει την αγωνία του αναγνώστη αμείωτη μέχρι την τελευταία γραμμή. Μόνο έτσι αξίζει η αστυνομική λογοτεχνία!

 

Πως συνδέεις την εμπειρία σου με τις ενεργειακές θεραπείες με την ιστορία και τι σημαίνει για σένα αυτός ο χώρος, ως φιλοσοφία ή άποψη;

 

Το θύμα, η Άννα Βουλέτη, στον ελεύθερο χρόνο της εργαζόταν ως ενεργειακή θεραπεύτρια (δε λέω περισσότερα γιατί θα προδώσουμε την πλοκή και είναι κρίμα!)  Από εκεί ξεκινάει η εμπλοκή του ενεργειακού – μεταφυσικού στην ροή των γεγονότων.  Σε προσωπικό επίπεδο, ασχολούμαι εδώ και χρόνια με την αυτογνωσία και τα ενεργειακά. Πιστεύω στην σύνδεση των πάντων, την αλληλεπίδραση όλων μας με τρόπους που δεν είναι πάντα εμφανείς και την ύπαρξη του θείου παντού γύρω μας αλλά και μέσα μας.

 

Στο μυθιστόρημα σου υπάρχει έντονη η παρουσία των αρωμάτων. Θα έλεγα πως ολοκληρώνει την εμπειρία της ανάγνωσης μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο. Τι ρόλο παίζουν τα αρώματα στη ζωή σου και ειδικά στο γράψιμο;


Η σύντομη απάντηση είναι ότι δεν μπορώ να διανοηθώ τη ζωή μου χωρίς μυρωδιές και αρώματα! Μυρωδιές φυσικές, μυρωδιές τεχνητές, με ενδιαφέρουν όλες κι επιδιώκω να γνωρίσω όσο περισσότερες μπορώ. Εξάλλου, ξέρουμε όλοι από προσωπική εμπειρία ότι η όσφρηση ξυπνά τις αναμνήσεις γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη αίσθηση.

 

Πλάθοντας έναν χαρακτήρα, ακόμα κι αν αυτός δεν παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας, πάντα αναρωτιέμαι πώς μυρίζει. Όπως θα σκεφτώ την εξωτερική του εμφάνιση, έτσι θα με απασχολήσει και η μυρωδιά του. Μάλιστα, πολλές φορές με αντίστροφη σειρά. Δεν θα μπορούσα να γράφω χωρίς να αποδίδω στα πρόσωπα και οσφρητικά χαρακτηριστικά.

 

Γιατί ζήτησες να σου φτιάξουν το προσωπικό άρωμα της Ραφαέλας;

 

Η μυρωδιά κάποιου είναι για μένα βασικό του χαρακτηριστικό. Πέρασα ώρες σκεπτόμενη την ιστορία της Ραφαέλας. Ποια είναι, τι ζητάει, τι της έχει συμβεί, τι έχει επιλέξει, πού πηγαίνει. Δεν θα μπορούσα να μην αναρωτηθώ και τι άρωμα θα επέλεγε. Δεν ήθελα όμως μία μυρωδιά από τις ήδη υπάρχουσες, γιατί αυτές είναι στο μυαλό μου συνδεδεμένες με άλλα πρόσωπα. Ήθελα κάτι αποκλειστικά δικό της. Ήμουν τυχερή γιατί ήξερα τον Γιώργο Κουτσούκο που είχε τις γνώσεις και τη διάθεση να ασχοληθεί!

 

(spoiler alert! Η συνεργασία της Αγγελικής με τον νέο, ανερχόμενο και ταλαντούχο αρωματοποιό Γιώργο Κουτσούκο. Θυμηθείτε το όνομά του γιατί σύντομα, θα ασχοληθούμε με αυτό το νέο αστέρι στο χώρο της ελληνικής αρωματοποιίας και θυμηθείτε ακόμα, πως σας τον γνώρισε και αυτόν το beautyblog & more.gr).   

 

Ποιο άλλο είδος θέλεις να γράψεις;


Θα μου άρεσε να γράψω ιστορίες μυστηρίου για εφήβους, γιατί βλέπω πόσο αρέσουν στην κόρη μου και θα ήθελα πολύ να ασχοληθώ μ’ αυτό το είδος.

 

Τι σημαίνει για σένα το γράψιμο;


Είμαι πρακτική, προσανατολισμένη στις λύσεις, οργανωμένη, λακωνική. Το γράψιμο μού προσφέρει την ευκαιρία να εκφράσω άλλες όψεις μου. Μου δίνει την ελευθερία να αυτοσχεδιάσω, να φανταστώ, να ταξιδέψω με ιστορίες που φτιάχνω στον υπολογιστή μου. Υπό μία έννοια, το γράψιμο με ολοκληρώνει.

 

Γράφεις το επόμενο μυθιστόρημα. Θέλεις να μας πεις δυο λόγια;

 

Το δεύτερο βιβλίο μου έχει πάλι πρωταγωνίστρια τη Ραφαέλα, η οποία βρίσκεται μπλεγμένη σε άλλο ένα μυστήριο, χωρίς να το πολυκαταλάβει. Ας πούμε μόνο ότι ένας φυσικός θάνατος γίνεται η αφορμή να επακολουθήσουν άλλοι, καθόλου φυσικοί! Τα υπόλοιπα, όταν με το καλό εκδοθεί!

 

 

 

To βιβλίο μπορείτε να το παραγγείλετε εδώ χωρίς ταχυδρομικά και θα είναι διαθέσιμο σύντομα σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

 

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟΔΑΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΟΥΜΠΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

Σελίδες 430

Τιμή: 17€

 

Καλή απόλαυση,

Stella

 

 

7 Σχόλια
  1. Λατρεύω τα αστυνομικά μυθιστορήματα! Το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον!

  2. Τα τελευταία χρόνια διαβάζω πολύ αστυνομικα μυθιστόρηματα, πριν δεν τα προτιμούσα, κακώς βέβαια γιατί μόλις ξεκίνησα να τα διαβάζω, δεν έχω σταματήσει. Αστυνομικα και μυστηρίου είναι οι πρώτες μου προτιμήσεις πλέον.. Το μυθιστόρημα της κ. Ζουμπου δείχνει πολύ ενδιαφέρον!

  3. Η αγαπημένη μου κατηγορία βιβλίων. Το συγκεκριμένο σε κερδίζει και μόνο από τον τίτλο. Συγχαρητήρια στη συγγραφέα.
    Μουτςς

  4. Είμαι φαν του είδους! Μου κέντρισε πολύ το ενδιαφέρον! Καλοταξιδο!
    xx

  5. Πολυτάλαντη πράγματι η Αγγελική…. η πλοκή του βιβλίου άκρως ενδιαφέρουσα ….

  6. Μία από τις αγαπημένες μου κατηγορίες βιβλίων κ η συγκεκριμένη πλοκή σε κεντρίζει άμεσα το ενδιαφέρον!! Πολλά συγχαρητήρια στην συγγραφέα!!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.