Η νέα αρωματική σειρά που τράβηξε την προσοχή μας: “The Golddess Aphrodite” by The Greek Perfumer

 

 

 

Ο αγαπημένος και ταλαντούχος αρωματοποιός Γιώργος Παπαχατζής μετά το rebranding των αρωματικών του δημιουργιών από Journaper που γνωρίσαμε σε «THE GREEK PERFUMER» και τριών ολόκληρων χρόνων έρευνας και πειραματισμών, μας υπόσχεται μια νέα εποχή αισθησιακών ελιξιρίων.

 

Δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω, αφού ο Γιώργος Παπαχατζής είναι ένα πολυτάλαντο και ευφάνταστο πλάσμα με κοφτερό μυαλό που λατρεύει το άρωμα τόσο, ώστε να μην σταματά πουθενά.

 

Λίγο πριν την έλευση του 2024 ολοκληρώνει τη συλλογή GOLDDESS APHRODITE με βάση τα ακριβότερα αιθέρια έλαια του κόσμου, την γαλλική τεχνογνωσία και έντονες αναφορές στην ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας και τον παλμό της σύγχρονης Αθήνας.

 

 

 

 

Έτσι μπορούμε πλέον να απολαύσουμε τέσσερα eau de parfums και ένα extrait de parfum που πρεσβεύουν την πολυτέλεια και τη σαγήνη.  Βαριά γυάλινα μπουκάλια, μεταλλικά χρυσά πώματα που κοσμούνται από το έμβλημα του brand την Αφροδίτη, που ως θεά της ομορφιάς δίδαξε τις γυναίκες της αρχαιότητας πώς να χρησιμοποιούν τις μυραλοιφές για να σαγηνεύουν.  Το γλυπτό πώμα είναι εξ’ ολοκλήρου χειροποίητο και παραπέμπει στα μαρμάρινα γλυπτά της κλασσικής αρχαιότητας.

 

 

 

 

Αν είστε συλλέκτες ή αγαπάτε την αυθεντική πολυτέλεια, οι συσκευασίες διατίθεται και σε επένδυση με φύλλο χρυσού 22 καρατίων.  Όλα τα αρώματα συνοδεύονται από τις αντίστοιχες κρέμες σώματος κάτι που προσωπικά αγαπώ πολύ γιατί αναδεικνύει το άρωμα και του προσθέτει απαράμιλλη διάρκεια, ενώ κυκλοφορούν και travel sprays 15 ml. Eξαιρετικά σημαντικό για ολοκληρωμένη δοκιμή του αρώματος, αλλά και εύκολη μεταφορά.

 

TRAVEL PERFUMES COLLECTION

 

Μια εξαιρετική πρακτική στα niche brands είναι η κυκλοφορία των TRAVEL PERFUMES που εφαρμόζει πλέον και η «THE GREEK PERFUMER». Τα έντεκα αρώματα του οίκου, EROS IROS, NYCHTA, VARONOS, OROSIMO, EMBLEMATIC, AITHRIA της αρχικής συλλογής όσο και τα νέα DIONYSIAN ORGY, ANORGASMIC OUD, No 86, MASTIC ONIRIQUE και LEATHER FOREVER διατίθενται σε travel sprays των 15 ml.  Τα χρυσά, μεταλλικά πώματα και οι royal blue ετικέττες παραπέμπουν στην ελληνική αισθητική και κάνουν την ταυτότητα του brand απόλυτα διακριτή στο διεθνή χάρτη της αρωματοποιίας.  Οι προσιτές τιμές και το μέγεθός τους, τα κάνουν ιδανική πρόταση για δώρο.

 

 

 

 

 

ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ THE GOLDDESS APHRODITE

 

DIONYSIAN ORGY

Η συνάντηση με τον θεό Διόνυσο. Ένα συμπόσιο λατρείας και ωδής στο θεό του κρασιού και του γλεντιού.  Μια έκρηξη σταφυλιού, λεμονιού και ροδάκινου. Στην καρδιά νότες παιώνιας υπογραμμίζονται από ένα ζωηρό μείγμα σουέντ και βιολέτας. Το άρωμα κορυφώνεται σε μια ζεστή βάση από δέρμα, μόσχο, βανίλια και πατσουλί. Ένα φυλακτό εσωτερικής γαλήνης, περισυλλογής και λατρείας.

Νότες κορυφής: Σταφύλι, λεμόνι, ροδάκινο

Νότες καρδιάς: Παιώνια, σουέντ, βιολέτα

Νότες βάσης: Δέρμα, μόσχος, βανίλια, πατσουλί

 

 

 

 

LEATHER FOREVER

Το άρωμα που ανακαλεί την επεξεργασία του δέρματος.   Μια χρονοκάψουλα που μεταφέρει στα βυρσοδεψεία της Αρχαίας Ελλάδας.  Το LEATHER FOREVER είναι η ωδή σ’ ένα από τα πιο αγαπημένα συστατικά των αρρενωπών αρωμάτων, το δέρμα.  Η λέξη βυρσοδεψία προέρχεται από το ουσιαστικό της αρχαίας ελληνικής «βύρσα» (δέρμα ζώου) και του «δέφω» που σημαίνει «μαλακώνω κάτι με τα χέρια». Ξεπερνώντας τις κλασικές συμφωνίες της leathery κατηγορίας, ο διεθνής αρωματοποιός Γιώργος Παπαχατζής εμπνέεται από εκείνη την διαδικασία για την επεξεργασία των δερμάτων που ξεπλένονταν και μουλιάζονταν σε νερό και στη συνέχεια τρίβονταν για να καθαριστούν. Οι βυρσοδέψες χρησιμοποιούσαν έλαιο κέδρου και φλοιό βελανιδιάς νότες που βρίσκονται στο άρωμα LEATHER FOREVER.  Ανοίγει με τη ζωηρή φωτεινότητα του περγαμόντου Σικελίας και μια υποψία από τραγανό πιπέρι. Η καρδιά του περιέχει την κομψότητα του δέρματος και του τριαντάφυλλου κι ένα λεπτό άγγιγμα από βαμβάκι, ρίζα και πέταλα ίριδας. Η βάση έχει στιβαρές νότες από σανδαλόξυλο Αυστραλίας, κέδρο, βελανιδιά, βανίλια Μαδαγασκάρης, μόσχο, βενζόη και σπόρους τόνκα. Ένα εθιστικό άρωμα που αφήνει αξέχαστο και ζωηρό ίχνος με unisex γοητεία.

 

DNA: Leathery-spicy oriental

Νότες κορυφής: Περγαμόντο, λιβάνι, πιπέρι, ελίχρυσος

Νότες καρδιάς: Δέρμα, ρίζωμα ίριδας,τριαντάφυλλο

Νότες βάσης: Σανδαλόξυλο Αυστραλίας, μόσχος, βανίλια Μαδαγασκάρης, βενζόη,σπόρος τόνκα

 

 

 

 

 

ANORGASMIC OUD

Φιλήδονο, ερωτογενές, ανοργασμικό και ξεχάστε όσα αρώματα oud ξέρετε. Το ANORGASMIC OUD είναι μια βόμβα σεξουαλικότητας που εκρήγνυται ανάμεσα σε δυο εραστές που ξανασυναντιούνται μετά από πολλά χρόνια. Μια υπόσχεση που δεν τηρήθηκε ποτέ, ένας οργασμός που δεν έφτασε στην κορύφωση του, δεκάδες σκέψεις και βαθύτερα συναισθήματα που μετατράπηκαν σε αναμνήσεις.  Δυο εραστές και μια φωτιά που σιγοκαίει κέδρους,  λάβδανα και βάλσαμα, υγρή βανίλια που λιώνει πάνω στον καπνό. Το  ANORGASMIC OUD ανοίγει με έντονο βουλγαρικό τριαντάφυλλο, κύμινο και έναν υπαινιγμό από κάρδαμο, άνθη πορτοκαλιάς και μαύρο πιπέρι. Οι μεσαίες νότες είναι νέρολι, ίριδα, τριαντάφυλλο, ξυλαλόη Ταιλάνδης, λιβάνι, δέρμα.  Το σύνολο τοποθετείται σε ξυλώδη βάση και ουντ.  Όσο εξελίσσεται το άρωμα, εμφανίζεται το musk, ο κέδρος Βιρτζίνιας, το μύρο, το πατσουλί και το σανδαλόξυλο, ενώ η βανίλια με τους σπόρους τόνκα τυλίγουν με ένα πέπλο ζεστασιάς την υμνωδία του ουντ.

 

DNA: Πικάντικο, ανιμαλίκ

Νότες κορυφής: Τριαντάφυλλο Βουλγαρίας απόλυτο (absolute), κύμινο, κάρδαμο, μαύρο πιπέρι, άνθη πορτοκαλιάς

Νότες καρδιάς: Νέρολι, ίριδα, τριαντάφυλλο, ξυλαλόη Ταιλάνδης, λιβάνι, δέρμα

Νότες βάσης: Ουντ (ξυλαλόη), musk, κέδρος Βιρτζίνιας, μύρο, πατσουλί, σανδαλόξυλο, σπόροι τόνκα, βανίλια Μαδαγασκάρης

 

 

 

 

 

MASTIC ONIRIQUE

Δυόμισι χιλιάδες χρόνια καλλιέργειας μαστίχας, το σπάνιο δώρο της ελληνικής φύσης και ο αρωματοποιός της «Ελληνικής Αρωματοποιίας» Γιώργος Παπαχατζής,  μετά από 5 χρόνια εργαστηριακών δοκιμών δημιούργησε, ένα ελιξίριο εμπνευσμένο από την αρωματοποιία της αρχαίας Ελλάδας και τις χιώτικες ευωδιές.  Το MASTIC ONIRIQUE είναι για εσάς που λατρεύετε τη ρητινώδη ευωδιά του μαστιχόδεντρου και τα ταξίδια στα σοκάκια της Χίου.  Ένα ηλιόλουστο πρωινό κι ένας απαλός άνεμος φέρνει νότες από σχίνους που δακρύζουν. Η ρητινώδης  φρεσκάδα αγκαλιάζεται από τα αρώματα των μανταρινιών πασπαλισμένα με κόκκους ροζ πιπεριού.  Όσο το άρωμα εξελίσσεται, η πουδρένια ευωδιά της ίριδας αγκαλιάζει με θαλπωρή, ενώ το musk και το λιβάνι ανθίζουν σε ένα αισθησιακό φόντο από νότες βανίλιας Μαδαγασκάρης, κεχριμπάρι,  βάλσαμο Τολού, civet και βρύα δρυός.

 

DNA:  Musky, resinous

Νότες κορυφής: Μαστίχα απόλυτη (absolute), ροζ πιπέρι, μανταρίνι

Νότες καρδιάς: πούδρα, ίριδα, ρίζωμα ίριδας απόλυτο (absolute), γιασεμί απόλυτο (absolute), κρέμα Καταλάνα

Νότες βάσης: Λιβάνι, μόσχος, άμπερ, βάλσαμο τολού, βελανιδιά , civet, βανίλια Μαδαγασκάρης

 

 

 

 

ΝΟ 86 – Το extrait de parfum

Το συμβολικό νούμερο 86 για συναρπαστικές στιγμές που θα μείνουν για πάντα.  Είναι 86 σημεία του πλανήτη που ενσαρκώνονται στο άρωμα μέσα από 86 πολύτιμα αιθέρια έλαια.  Το extrait de parfum Νο 86 του οίκου THE GREEK PERFUMER συγκεντρώνει σε ισχύ 40% αιθέρια έλαια και δίνει ένα αριστοτεχνικό και πολυτελές δημιούργημα.  Ανοίγει με ένα ρητινώδες και ντελικάτο χάδι από λιβάνι, ροζ πιπέρι, βατόμουρο και σαμπάνια. Στην καρδιά νάρκισσος απόλυτο (absolute), νταβάνα, μαύρο τσάι και σοκολάτα διαστρωμένα πάνω σε μια πλούσια βάση από τα ακριβότερα σανδαλόξυλα του κόσμου μαζί με βανίλια Μαδαγασκάρης, σπόρους τόνκα, βρύα δρυός και αγιόξυλο.

 

DNA: Αmbery, gourmand, woody

Νότες κορυφής: Λιβάνι, ροζ πιπέρι, βατόμουρο

Νότες καρδιάς: Νάρκισσος απόλυτο (absolute), μαύρο τσάι, νταβάνα, λευκή σοκολάτα

Νότες βάσης: Κέδρος του Άτλαντα, σανδαλόξυλο Άλμπουμ Ινδίας, σανδαλόξυλο Αυστραλίας, σπόροι τόνκα, βανίλια Μαδαγασκάρης, βρύα δρυός, αγιόξυλο, βάλσαμο Τολού

 

 

 

 

HOME COLLECTION

Άνεμος ανανέωσης και φρεσκάδας φύσηξε στην home collection του οίκου με πολυτελή αρωματικά κεριά, reed diffusers και τα ολοκαίνουρια linen & room sprays σε 500 ml.  Το RELAX AT SPA έχει τις ευωδιές των χαμάμ, της σάουνας, των λουτρών της Ανατολής μέσα από ζεστές νότες βανίλιας, πούδρας και λευκών λουλουδιών. Το A BEAUTIFUL GARDEN βασίζεται σε νότες εσπεριδοειδών, βοτάνων και λουλουδιών. Το ΟRIENTAL LUXURY είναι ένα ταξίδι στα παζάρια της Ανατολής με μπαχαρικά και ξύλα. Τέλος το SUMMERS IN GREECE με θαλασσινό αλάτι, σύκο, σταφύλι και γιασεμί που ξυπνά μνήμες από νησιώτικες αυλές, παραλίες και Αυγουστιάτικη ξεγνοιασιά.

 

 

 

Η συλλογή με τα νέα room sprays αλλά και τα αρώματα του brand «THE GREEK PERFUMER» διατίθεται αποκλειστικά στο www.thegreekperfumer.com

 

Stella

 

 

9 Σχόλια
  1. Ιδιαίτερα όλα τα αρώματα, πολύ δελεαστικές οι περιγραφές.. Εγώ νομίζω κλείνω περισσότερο στο Διονυσιακό Όργιο 😋 Καλή Blue Monday ❤️

  2. Το ΝΟ 86 είναι εξαιρετικά πολυτελές και η home collection του οίκου άκρως ενδιαφέρουσα!

  3. Θα ήθελα να μυρίσω αυτό με τη μαστίχα, αυτό με το ουντ (μάλλον παίζει οξύμωρο σχήμα στην ονομασία του) και το δερμάτινο. Καλές δουλειές στη νέα συλλογή!

  4. Μεταφέρθηκα νοερά στην Αρχαία Ελλάδα με τις περιγραφές των αρωμάτων. Βρίσκω πολύ θελκτικές τις περιγραφές των Dionysian Orgy και Anorgasmic Oud.
    Μουτςς

  5. Πολύ πλούσια συλλογή, που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο! Εξαιρετική έμπνευση… Το Mastic Onirique είναι για μένα αυτό που θέλω οπωσδήποτε!
    xx

  6. Εντυπωσιάστηκα από τις νότες του ΝΟ 86.
    Και από το πόσο λιτά αλλά συνάμα κομψα είναι τα μπουκάλια….

  7. Εντάξει το ένα πιο δελεαστικό από το άλλο χωρίς αμφιβολία!! Φαίνεται από τις περιγραφές ότι έχει πέσει πολύ προσεκτική κ διαρκής δουλειά πάνω στα αρώματα!! Το ANORGASMIC OUD νομίζω πως ξεχώρισα ένα τσικ παραπάνω!! Η home collection επίσης άκρως ενδιαφέρουσα

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.