STAND UP! To διεθνές πρόγραμμα εκπαίδευσης της L’Oreal Paris, μας αφορά όλες.

 

 

Ο μήνας Απρίλιος για τη L’Oreal Paris είναι μήνας ευαισθητοποίησης ενάντια στην παρενόχληση σε δημόσιους χώρους, που ενεργοποιείται μέσα από το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα STAND UP.

 

Σε όλον τον κόσμο, το 80% των γυναικών έχουν ήδη βιώσει σεξουαλική παρενόχληση σε δημόσιο χώρο τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Η LOreal Paris έχει δημιουργήσει το διεθνές πρόγραμμα εκπαίδευσης Stand Up, κατά της παρενόχλησης σε δημόσιους χώρους, που εφαρμόζει στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό W.I.N Hellas.

 

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μιας κουλτούρας σεβασμού, αξιοπρέπειας και αξιών, με όχημα τη μεθοδολογία 5D (Distract, Delegate, Document, Direct, Delay).

 

 

 

Η LOreal Paris mαζί με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στηρίζει τη γυναικεία ενδυνάμωση

 

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε μια privé προβολή της γαλλικής ταινίας Le Ravissement / Η Αρπαγή, η οποία θα βγει στους κινηματογράφους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στις 18 Απριλίου σε διανομή της One from the Heart. Το παρών στο auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου όπου πραγματοποιήθηκε η προβολή, έδωσαν εκπρόσωποι των media και του καλλιτεχνικού χώρου.

 

 

 

 

 

 

Η δραματική ταινία, που συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα της Εβδομάδας Κριτικών του Φεστιβάλ Καννών 2023 περιγράφει την ιστορία μιας σύγχρονής γυναίκας που προσπαθεί να βρει την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, αντιμετωπίζοντας αναπάντεχες προκλήσεις στην καθημερινότητά της.

 

Η σκηνοθέτιδα Iris Kaltenbäck, που έδωσε το παρών στην εκδήλωση για να συνομιλήσει με τους προσκεκλημένους, εξήγησε πως πηγή έμπνευσης για την ταινία της ήταν οι συμπεριφορές παρενόχλησης, κάτι που βιώνουμε συχνά στην καθημερινότητά μας.

 

 

 

 

Αξίζει πάντως να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα,  το οποίο είναι διαδικτυακό και διαρκεί μόνο 10 λεπτά:  https://www.standup-international.com/en/en/training/landing

 

 

 

 

 

9 Σχόλια
  1. Θα μπω το βραδάκι που είναι η πιο χαλαρή μου ώρα, να το δω με την ησυχία μου, μπράβο στη Loreal για το πρόγραμμα αυτό!

  2. Συγχαρητήρια στην L’Oréal! Πάντα δείχνει έμπρακτα την ευαισθησία της σε κοινωνικά φαινόμενα που αφορούν την κάθε γυναίκα…
    xx

  3. Μπράβο στην εταιρεία για την πρωτοβουλία…

  4. Εξαιρετική προσπάθεια!!!Όλοι μας πρέπει να “εκπαιδεύουμε”να βοηθάμε σε τέτοιες περιστάσεις!!
    Το συγκεκριμένο βίντεο που είδα μου θύμισε πολύ παλιά ακριβώς παρόμοια περίπτωση στο λεωφορείο που ένας ηλικιωμένος παρενοχλούσε ένα κοριτσάκι είχα γίνει έξαλλη με την απαίσια συμπεριφορά του ευτυχώς μαζί με την κουμπάρα τον βάλαμε στην θέση του.

  5. Αξιέπαινη προσπάθεια όμως το γεγονός ότι εν έτη 2024 ακόμη συζητάμε για τα αυτονόητα με ξεπερνάει.
    Μουτςς

  6. Εξαιρετικό πρόγραμμα! Ευχαριστούμε Beautyblog για την αναδημοσίευση του!

  7. Συγχαρητήρια στην L’Oreal για άλλη μία φορά!

  8. Αξίζουν συγχαρητήρια σε τέτοιες πρωτοβουλίες!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.