Παγκόσμια Ημέρα Cocktail και δοκιμάζουμε Coffeetail

 

 

To ξέρατε ότι υπάρχει παγκόσμια ημέρα cocktail; Εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν το ήξερα, αλλά το έμαθα. 13 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Cocktail,  δηλαδή χθές.

 

Δεν μπορώ να πω ότι ήπια κάποιο cocktail χθες, αφενός γιατί η μέρα Δευτέρα πάνω στο ξεκίνημα της εβδομάδας και μάλιστα της εβδομαδας μετά το Πάσχα, δεν ενδείκνυνται και ιδιαίτερα για αλκοόλ. Και αφετέρου γιατί κατά τη διάρκεια του Πάσχα ήπια κουβάδες από cocktail margaritas και λέω να κάνω αποτοξίνωση για καμιά βδομάδα (εδώ γελάμε..)

 

Aaaanyway, εκτός από τα Cocktails, πλέον υπάρχουν και τα Coffeetails. Σε ψηλό ποτήρι, με πάγο, με κάποιο αλκοόλ της αρεσκείας σας, με κάποιο εξτρα mixer μπορεί το αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα γευστικό.

 

Πως θα φτιάξουμε ένα Coffeetail; Expert mixologists προτείνουν το ειδικό Coffee-Mule .Εμπνευσμένοι από τη συνταγή Moscow Mule, συνδύασαν τις γεύσεις από αγγούρι, λάιμ και βότκα με τον καφέ Lavazza, πετυχαίνοντας ισορροπία αρώματος και γεύσης.

 

Ακολουθεί η συνταγή και η εκτέλεση

 

ΥΛΙΚΑ

 

  • 30ml συμπυκνωμένο κρύο ρόφημα Lavazza ή 35ml διπλό εσπρέσο

 

  • 30 ml βότκα

 

  • 100ml ginger ale

 

  • 15ml χυμός λάιμ

 

  • 15ml σιρόπι ζάχαρης

 

  • Στικς αγγουριού

 

  • Φέτα λάιμ και φύλλα μέντας για γαρνίρισμα

 

  • Παγάκια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

  1. Γεμίστε ένα ποτήρι με παγάκια.

 

  1. Προσθέστε τη βότκα, τον χυμό λάιμ και το σιρόπι ζάχαρης.

 

  1. Συμπληρώστε με ginger ale και ανακατέψτε απαλά το μείγμα.

 

  1. Ολοκληρώστε με το ready to drink κρύο ρόφημα ή εσπρέσο της επιλογής σας στην επιφάνεια.

 

  1. Γαρνίρετε το cocktail με στικς αγγουριού, μια φέτα λάιμ και ένα κλωνάκι φρέσκιας μέντας.

 

 

Lavazza Info

 

Η Lavazza, ιδρύθηκε στο Τορίνο το 1895 και ανήκει στην οικογένεια Lavazza εδώ και τέσσερις γενιές. Σήμερα ο όμιλος είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην παγκόσμια σκηνή του καφέ, με κύκλο εργασιών άνω των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ και χαρτοφυλάκιο κορυφαίων εμπορικών σημάτων όπως οι Lavazza, Carte Noire, Merrild και Kicking Horse. Δραστηριοποιείται σε 140 αγορές, με 8 εργοστάσια παραγωγής σε 5 χώρες και περίπου 5.500 συνεργάτες σε όλο τον κόσμο. Η Lavazza έχει πάνω από 125 χρόνια ανάπτυξης και παράγει πάνω από 30 δισεκατομμύρια φλιτζάνια καφέ κάθε χρόνο, εστιάζοντας σε κάθε πτυχή της εφοδιαστικής αλυσίδας, από την επιλογή της πρώτης ύλης μέχρι το προϊόν στο φλιτζάνι. Από την πρώτη επιτυχία της εταιρείας – ως μείγμα καφέ – μέχρι την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων συσκευασίας, από τον πρώτο εσπρέσο που ήπιαν οι αστροναύτες στο Διάστημα μέχρι τις δεκάδες βιομηχανικές πατέντες, που ξεχώρισαν.

 

6 Σχόλια
  1. Δεν το ήξερα… Τέλεια ευκαιρία να το δοκιμάσουμε, αφού μας αρέσει & ο καφές!
    xx

  2. Χτες ήταν η παγκόσμια ημέρα κοκτέιλ; δεν το ήξερα και δεν την τίμησα δυστυχώς 😏 αν και η εργάσιμη Δευτέρα συνήθως είναι δύσκολη για μένα.. Αλλά σαν λάτρης του καφέ, τέλειο μου ακούγεται και ένα coffeetail!

  3. Αν και δεν πίνω αλκοόλ ο συνδυασμός βότκας με καφέ είναι άκρως ενδιαφέρον!

  4. Διατηρω τις επιφυλάξεις μου για τον συνδυασμό…..οταν εγω ακούω cocktail, ψηφιζω Cosmopolitan…. 🍸🍹🍹🍸🍸🍹🍸🍸

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.