Biotherm: Περιποίηση επιδερμίδας, από τα βάθη των ωκεανών…

 

Την περασμένη εβδομάδα ήμουν καλεσμένη της Biotherm σε γνωστό Ιαπωνικό εστιατόριο της Κηφισιάς, για να ενημερωθώ για τα νέα προιόντα της μάρκας, που είναι αρκετά και ενδιαφέροντα. Πριν συνεχίσω θέλω να σας πω για άλλη μια φορά, ότι έχω μια μικρή αδυναμία στην Biotherm ήταν από τις πρώτες μάρκες που χρησιμοποίησα και θεωρώ ότι έχει κορυφαία προιόντα σώματος και μεγάλη εξειδίκευση σε προιόντα αδυνατίσματος και σύσφιξης.

 

H επιλογή του εστιατορίου δεν ήταν τυχαία. Με διακόσμηση στα χρώματα του βαθύ μπλε της θάλασσας και μενού που περιείχε λιχουδιές του βυθού, η Biotherm μας υπενθύμισε τον ρόλο που παίζει ο θαλάσσιος πλούτος σε πολλές από τις σειρές της.

 

Το 1952, μια οραματίστρια βιολόγος και χημικός, η Jeanine Marissal, συνέλαβε για πρώτη φορά την ιδέα να προσθέσει πλαγκτόν από τις ιαματικές πηγές Molitg-les-Bains των γαλλικών Πυρηναίων στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας. Έτσι γεννήθηκε η Biotherm.

 

Για τα προϊόντα περιποίησης, η ανακάλυψη του θαλάσσιου μικροοργανισμού Vitreoscilla filiformis που θρέφει την επιδερμίδα άνοιξε για πρώτη φορά τον κόσμο των δυνατοτήτων αυτής της θαλάσσιας βιοποικιλότητας για τους βιολόγους της Biotherm.

 

 

Μελετώντας για δεκαετίες το δυναμικό αυτού του μοναδικού συστατικού, το οποίο είναι γνωστό ως Plankton Thermal, οι ερευνητές της Biotherm απέκτησαν εξειδίκευση στην καλλιέργεια μικροοργανισμών.

 

Το 1990, οι βιολόγοι της Biotherm απομόνωσαν το πιο ενεργό τμήμα του Plancton Thermal, γεγονός που αποτέλεσε την κορύφωση των 20ετών ερευνών, λαμβάνοντας την πιο αγνή μορφή του μέσα από μια διαδικασία βιολογικής ζύμωσης.

 

Το 2000, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Stanford, η Biotherm ανακάλυψε ότι το Αγνό Plancton Thermal έχει την ικανότητα να διεγείρει το ένζυμο που «δίνει ζωή» στην επιδερμίδα, για να ενδυναμώνει τη φυσική της άμυνα.

 

Τώρα στα νέα προιόντα της μάρκας.

 

Aquasource Nuit




 

Για πρώτη φορά, οι βιολόγοι της Biotherm μελέτησαν την κλιμάκωση της εξάτμισης νερού από την επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αποτέλεσμα:  η διαδερμική απώλεια νερού είναι 4πλάσια σε σχέση με την ημέρα! Η Aquasource Nuit χάρις στο εκχυλίσμα P. Antarctica το οποίο λαμβάνεται από τον βυθό της Ανταρκτικής και έχει την απίστευτη ικανότητα συγκράτησης νερού,  βοηθά την επιδερμίδα να διατηρεί τα φυσικά της αποθέματα όλη τη νύχτα. Κοστίζει 43Ε

Firm Corrector



 

Τα Εργαστήρια Biotherm στράφηκαν στον πλούσιο κόσμο της θαλάσσιας βιοποικιλότητας, χρησιμοποιώντας τις φυσικές συσφιγκτικές ιδιότητες του εκχυλίσματος Laminaria ochroleuca, το οποίο προέρχεται από μία μακροάλγη που συναντάται στην Κέλτικη Θάλασσα. Η μακροάλγη αυτή, έχει την ικανότητα να γίνεται σταθερή και άκαμπτη μέσα σε δευτερόλεπτα, ώστε να αντέχει σε πολύ υψηλή υδροδυναμική καταπόνηση, χάρη στην υδροστατική πίεση που δημιουργείται μέσα στα κύτταρά της. Με τη Firm Corrector, το δέρμα αποκτά πιο τονωμένη και πιο σφριγηλή όψη με μεγαλύτερη ελαστικότητα. Κοστίζει 44,50

 

PUREFECT Skin




 

Η σειρά PURE∙FECT SKIN, αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη λύση κατά των ατελειών από την Biotherm. Στοχεύει και περιορίζει τις ατέλειες που εμφανίζονται τόσο σε μικρές, όσο και σε μεγαλύτερες ηλικίες, χάρη σε μια σύνθεση τριπλής δράσης: κατά της γυαλάδας, των ορατών πόρων και των ατελειών. Η PURE∙FECT SKIN αξιοποιεί τις ισχυρές ιδιότητες του εκχυλίσματος Laminaria digitata, ενός φυσικού αντιβακτηριακού συστατικού που συναντώνται στις Κέλτικες Θάλασσες, το οποίο συνδυάζεται με σμηγματορυθμιστικό ψευδάργυρο. Επίσης, τα ενεργά συστατικά τελειοποίησης της επιδερμίδας συμπληρώνονται από ένα εκχύλισμα περλίτη κατά της γυαλάδας. Η PURE∙FECT SKIN βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας και χαρίζει καθαρή, διάφανη και αποτελεσματικά ενυδατωμένη όψη. Η σειρά που αποτελείται από πέντε προιόντα  κοστίζει από 16 έως 28Ε

 

To Άρωμα  Eau Oceane.

 

 

Δεν ξέρω αν έχετε χρησιμοποιήσει άρωμα Biotherm εγώ το έχω κάνει παλιότερα και μου είχε αρέσει πολύ. Το νέο άρωμα περιλαμβάνει νότες εσπεριδοειδών, αλλά και  ενυδατικά και αναζωογονητικά στοιχεία. Εμπλουτισμένο με αρνητικά φορτισμένα ιόντα προσφέρει ευεξία, αναζωογόνηση στην επιδερμίδα και πνευματική ηρεμία. Το άρωμα, που συμπληρώνεται από moisturizing και shower gel, κυκλοφορεί το Μάρτιο και κοστίζει 38,50Ε

 

 

Τώρα επιτρέψτε μου να μιλήσω για ένα από τα παραπάνω προιόντα. Θα σταθώ στην Aquasource Nuit και θα πω ότι μου άρεσε πολύ. Κατ αρχήν είναι ένα σέρουμ με πολύ ελαφριά σχεδόν υδάτινη υφή, το οποίο ήδη έχω ξεκινήσει να το χρησιμοποιώ και είμαι πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα του. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Χάρηκα διότι η Biotherm μετά τις  σειρές Skin Vivo και Skin-Ergetic γυρνάει στον πυρήνα της, επιστρέφει σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Και αυτό είναι η ενυδάτωση. Από όλες τις εκατοντάδες μάρκες που κυκλοφορούν στο εμπόριο αν με ρωτήσετε για ενυδάτωση, η πρώτη που θα μου έρθει στο μυαλό είναι η Biotherm. Kαι τα τελευταία χρόνια μου φαινόταν σαν να είχε ξεχάσει από που ξεκίνησε, σαν να άφησε λίγο πίσω τις ρίζες της, σαν να αδιαφόρησε, γι αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Διότι η πείρα μου αλλά και η δουλειά μου όλα αυτά τα χρόνια μου έχουν διδάξει ότι το κλειδί και η αρχή για μια φρέσκια, όμορφη επιδερμίδα είναι να είναι βαθιά ενυδατωμένη. Αν αυτό δεν ισχύει, τότε ακόμα και την ακριβότερη αντιρυτιδική φόρμουλα να επιλέξετε, δεν πρόκειτε να δείτε αποτέλεσμα.

 

Και γι’ αυτό θέλω να πω… Επιτέλους. Welcome Back Biotherm.


 

Στιγμιότυπα από την επίσημη παρουσίαση των νέων προιόντων Biotherm.

 

 

 

 

 

 

Τώρα σε κάτι άσχετο. Αν έχετε λίγο χρόνο ρίξτε μια ματιά στο link που σας έχω από κάτω. Προχθές, έκανα το πρώτο μου guest post για το site Brandfather. Περιμένω τη γνώμη σας… Δεν ξέρω γιατί, αλλά κάθε φορά που γράφω κάπου για πρώτη φορά με πιάνει μια απίστευτη αγωνία και σα να σταματάει το μυαλό μου..

 

http://www.brandfather.gr/arthra/2012/02/oloi-gia-enan-kai-enas-gia-olous

 

(Στα δικά μας: Εχω ενθουσιαστεί τόσο με τις φωτογραφίες σας όσο δεν φαντάζεστε… Επίσης ξέρω ότι έχω να απαντήσω σε πολλά mail, και θα το κάνω σήμερα κιόλας…)

 

 

55 Σχόλια
  1. Καλημέρα καλή μου!
    Συμφωνώ για την Βιοtherm … επί σειρά ετών θεωρουσα ότι είχε από τα καλύτερα ενυδατικά και αδυνατιστικά … αν και τσιμπημένα! Κάποια επόχή είχε και ένα πρόγραμμα πιστότητας “Biotherm Club” με εκπτώσεις και δώρα, αλλά με τον καιρό ατόνισε κι αυτό …
    Χαίρομαι για την επιστροφή στις ρίζες!

    ΥΓ Μου άρεσε το post σου! Ήταν λίγο “τσούχτρικο” και ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μου… Πες τα!

  2. kalimera koritsaki!!!!ontos h biotherm kserei ti paei na pei enydatosh!!!
    k to diko sou stixaki htan oraio somatofilaka mas!!!! poly oraio to post k xioumoristiko!!!!emena mou arese poly giati exeis anxos afoy panta grafeis yperoxa!!!!
    exo na kano ena mikro paraponaki(eipame ixtheis k ligo griniara) perimena ena ligo pio roz post simera!!!
    k bravo stin Ελένης!!!filakia

  3. Καλημέρα Τζούλια!!
    Λοιπόν, πριν πολλά πολλά χρόνια δοκίμασα κάτι απο Biotherm το χρυσοπλήρωσα και γέμισα σπυριά! Ε μετά έπαθα αυτό που παθαίνω πάντα όταν ακούω για μια εταιρεια που δοκίμασα αυτό το ενα προιόν της που εμενα δεν μου κάθισε…την αποφεύγω όπως ο έξω απο δω το λιβάνι.
    Και μιας που είπες για ενυδάτωση και ποια εταιρεία σου έρχεται στο μυαλο, στη δική μου περίπτωση θα έλεγα vichy και la roche-posay, δαγκωτό.

    Μπήκα στα γρήγορα..φεύγω σφαίρα..τα υπόλοιπα links θα τα επισκεφθώ αργότερα!! Μουα μουατς!!

  4. Καλημέρα!Καταρχάς να σου πω οτι διάβασα το άρθρο σου στο Brandfather και πιστεύω πως αδίκως αγχώνεσαι!Τι σταματάει το μυαλό σου?Μέχρι και στιχάκια κατεβάζει!Πολύ ωραίο το άρθρο σου,καλογραμμένο, με χιούμορ και σπιρτάδα!Το “ρούφηξα”,γέλασα και το ευχαριστήθηκα! Όσο για τις κρέμες Biotherm, αναρωτιέμαι πόσο πολύ έχουν φτάσει να εξελίσσονται!Αλλά η Biotherm όπως είπες κι εσύ είναι η βασίλισσα της ενυδάτωσης και την εμπιστεύομαι απόλυτα! Άρωμα δεν είχα ιδέα οτι έβγαζε…πρώτη φορά απο σένα το μαθαίνω αλλά ίσως τώρα την άνοιξη να κάνω τη διαφορά και να το δοιμάσω!

  5. Ωραίο το άρθρο!!! Περιεκτικό, με χιούμορ και μπορώ να πω κι αρκετά καυστικό. Keep going!!!

  6. Καλημέρα σε όλες! Τζουλια, μια χαρα τα λες στο Brandfather …. και για όσους δεν κατάλαβαν… ενα πραμα…. ετσι να τ΄ακούνε… Αλλα εγω θα σταθω στη φωτο!!! Απλά υπέροχη !!!

  7. @nansy: Δίκιο έχεις Νάνσυ μου.. Ίσως το post να έπρεπε σήμερα να είναι λίγο πιο Αγιο Βαλεντινιάτικο, αλλά για κάποιον λόγο δεν ξύπνησα και πολύ ροζ..

  8. Καλημέρα Τζούλια, κορίτσια!!!!
    Έγραψες πάλι Τζούλια και στο Brandfather είχα γραφτεί στο RSS feed του αλλά τις τελευταίες μέρες είχα ξεχάσει να δω τα νέα του!! Απλά υπέροχη και φυσικά θέλω να σχολιάσω την αναφορά στο Death becomes her.Από τα πιο αστεία και ταυτόχρονα δραματικότερα έργα. Πάντα μου άρεσε πως η Goldie αστειεύεται τόσο πολύ με την εικόνα της. Άλλωστε το κυνήγι της αιώνιας νεότητας είναι επίκαιρο (εμένα μου αρέσει η version του Vonnegut. Έχεις τόσο δίκιο, οι εταιρείες πιάστηκαν μέσα στην ίδια τους την παγίδα υποσχόμενες το απίθανο με κάθε νέα κυκλοφορία.
    Η Biotherm ήταν αγαπημένη μάρκα για καλοκαιρινά splash perfumes μετά ατόνησε πολύ και χαίρομαι που επανήλθε. Κρέμες της δεν έχω δοκιμάσει… Θα δείξει.
    Πάντως θα ήθελα να δοκιμάσω και το L’eau της Vanessa Bruno που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Μμμμμμμμ

  9. @mariaA: Ακριβώς!! Τέλεια η Biotherm στα καλοκαιρινα Splash Perfumes! Τι μας κάνεις πάλι με το Vanessa Bruno…

  10. Καλημέρα κι από εμένα!!
    Τα προιόντα της Biotherm μου κίνησαν πολύ το ενδιαφέρον….
    Το ποστ με το ποίημα μου άρεσε πολύ και πραγματικά, πολύ επίκαιρο!!
    Το άρθρο σου στο Brandfather το ευχαριστήθηκα….Και αλήθεια, για ποιο προιόν ανυπομονούμε???? 😀

  11. @Julia: Δεν το έχω δοκιμάσει έχω ακούσει τα καλύτερα για αυτό κι όμως κάθε φορά που πάω στα μαγαζιά ξεχνάω να περάσω από τον πάγκο τους να το δοκιμάσω. Τώρα τελευταία επειδή ξεχνάω τι θέλω να ψωνίσω- δω- δοκιμάσω κάνω λίστες !!!! Θα μπουν κι αυτά στη λίστα λοιπόν!!!

  12. Καλημέρα!

    Biotherm χρησιμοποιεί ο φίλος μου εδώ και πολλά χρόνια και δεν την αλλάζει με καμία άλλη. Μόνο τo shave foam άλλαξε σε Κορρέ-λόγω τιμής, αλλά για ενυδατικές και after shave παραμένει πιστός στη Biotherm.

    Στο τελευταίο μου ταξίδι κοίταξα και για μένα στο αεροδρόμιο αλλά οι τιμές τους είναι απαγορευτικές για μένα, ειδικά τώρα που είμαι άνεργη.

    Όσο για το guest post σου: καταπληκτική και άμεση γραφή για ακόμη μια φορά. “Θαυματουργό potion αιώνιας νεότητας και ομορφιάς σε μπουκαλάκι” δεν ξέρω εάν ποτέ κατασκευαστεί, αλλά για πρώτο βήμα λέω να κόψω το κάπνισμα. Εάν τα καταφέρω, μαζί με το τσιγάρο θα κοπεί και ο υπέρμετρος καφές. Θα γλιτώσω έτσι καμιά ρυτίδα- και ευρώ … λες ε;

  13. Καλημερα κι απο εμενα και Happy Valentine’s Day!
    Κατ’ αρχην Θα σταθω κι εγω στην φωτο του Brandfather την οποια βρηκα εξαιρετικη, ισαξια με το αρθρο δηλαδη.
    Δευτερον ηθελα να πω οτι στο παρελθον εχω χρησιμοποιησει πολλα απο τα προιοντα της Biotherm και μου αρεσαν παρα πολυ και να προσθεσω οτι ειχαν εκπληκτικες μυρωδιες ολα, ακομα και η σειρα με την ελια (ειχα την ενυδατικη, την ματιων και το σερουμ). Πολυ καλο ηταν και το μακιγιαζ της εταιρειας αλλα το σταματησαν.
    Η αισθηση που σου δινουν οι κρεμες της Biotherm ειναι οτι “δροσιζεται” το δερμα σου.
    Βεβαια τωρα εχω αλλαξει μαρκα, μαλλον γιατι αισθανομαι οτι βγαζει προιοντα για πιο νεες κοπελες… μπορει και να αναθεωρησω…

  14. Καλημέρα κορούες (στα κυπριακά)!!
    @Ju: η φώτο είναι υπέροχη… χμχμ! εσύ είσαι υπέροχη! Έχεις καλλιτεχνική φατσούλα! Το κείμενο λίγο καυστικό αλλά η αλήθεια πάντα ενοχλεί… έτσι δεν είναι?
    Όσο για την biotherm δεν έχω δοκιμάσει ποτέ! Οπότε και δεν έχω άποψη!

    υ.σ. το ποίημα του Σουρή πραγματικά επίκαιρο! αλλά ας σκεφτούμε πόσο πολύ “κρατάει αυτή τη κολόνια”!!

  15. Κακώς είχες αγωνία γιατί το γράψιμο το έχεις στο αίμα σου!!Πολύ ωραίο άρθρο, έξυπνο, ρεαλιστικό και με δόση χιούμορ, ακριβώς όπως μου αρέσει!!Keep up girl!!

  16. @Ioanna: Είναι αλήθεια ότι έχει από τις καλύτερες αντρικές σειρές ever… Aν κόψεις το τσιγάρο ΣΩΘΗΚΕΣ (και δέρμα και από άλλα… εγώ να τα ακούω, που είμαι και μαμά…)

  17. @beautyblog: Εντάξει….Εδώ θα είμαστε και θα το δούμε όταν πρέπει!! Φιλιά!!*

  18. @Flora: Λάθος Φλωρίκα μου… Ενυδάτωση χρειάζονται όλα τα δέρματα, όχι μόνο τα πολύ νεανικά… Αυτό ας πούμε το serum νύχτας δεν θα το βάλει ένα κοριτσάκι 22… Από 30 και πάνω, οπότε… xxx

  19. Δεν ξέρω βρε κορίτσια κανονικά και εγώ θα πρέπει να το κόψω το ριμαδοτσίγαρο (είναι όμως τρελή απόλαυση) αλλά να σας πώ την ανησυχία μου?
    3 φίλοι μου που το έκοψαν, ο ένας 38 ο άλλος 41 και ο τρίτος 50, άρχισαν να έχουν παρε – δώσε με γιατρούς και νοσοκομεία! Φτού μας και μακριά απο εμάς! Και οι 3 είπαν ότι όσο κάπνιζαν δεν είχαν τίποτα από την μέρα που το έκοψαν όλο προβλήματα έχουν…

    Υ.Σ. Γιατί πρέπει να βάζουμε κωδικό πριν στείλουμε το post μας?

  20. η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω όντως…πολύ ωραίο άρθρο….ααα τι μου κάνεις ..αρχίζω και τα διαβάζω όλο και περισσότερο…Η σειρά PURE∙FECT SKIN είναι και για νεανικές επιδερμίδες να φανταστώ…πως τα μπερδεύω αυτά και παίρνω κάθε φορά αντιρυτιδικές..βαριέμαι να διαβάζω τις ετικέτες..χιχι!!!

  21. εχω ακουσει τα καλυτερα για την biotherm αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν την εχω δοκιμασει..καλα τα σκηνικα ειναι απιστευτα..

  22. καλημερα!!εχω χρονια να αγορασω κατι απο biotherm!απο τοτε που ειχε βγαλει τη σειρα με το οξυγόνο.χμμμ μπορει να ριξω μια ματια στο aquasource nuit.
    τζουλια λατρευω που τ αρθρα σου ειναι τοσο αληθινα σαν να μου μιλάς αυτη τη στιγμη!παντως αυτο που μου εμεινε ειναι για το προιον που ειπες στο τελος!σαν τη katrap και εμενα με τρωει η περιέργεια.ααα μου αρεσε και αναφορα στη ταινια!τη λατρευω τη συγκεκριμένη!!

  23. koritsia akoma na kopsete to tsigaro?????!!!! ksyloooooooo!!!!! k prota apola stin julia!!!!!telika einai elaxistoi aytoi poy shmera ksipnisan me kalh roz diathesh!!!ego paroloy proi ksypnisa kala an k mou xalasane to roz synefaki moy pisteyo na ksananebo pano sto roz synefaki mou to brady!!!k elpizo na sou ftiaksei k esena h diathesi!!!!
    ps:min les pouthena tin hlikia sou giati stis foto fainese beboula!!!!

  24. @Melitina: Κάτι ελέγχω σήμερα Μελιτίνα μου! Μέχρι το βράδυ, θα έχει επανέλθει!

  25. ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ!!! ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ aquasourse nuit.ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΩ.
    ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΨΙΜΟ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ!!!

  26. Αγαπημενη Τζουλια το αθρο σου το εχω δει απο εχθες το βραδυ
    πρωτον καταχαρηκα που ειδα την δικια μας Τζουλια να γραφει και
    αλλου (κατα τα βαθος ζηλεψα σε θελω να σε εχουμε αποκλειστικοτητα)χιχι
    οταν αρχισα να το διαβαζω αρχισα να νιωθω τοσο οικια με το χιουμορ σου
    με τα στοιχακια σου με την ειλικρινεια σου την αμεσοτητα σου. Απο εμενα
    εχεις ενα πολυυυυυ μεγαλο μπραβο!
    Απο την Biotherm εχω παρει σε δειγμα την Aguasource (skin perfection) πρωτα απο ολα εχει φοβερο αρωμα ειναι κατι που το προσεχω παντα δευτερον εχει πολυ
    ελαφρια υφη μου αρεσε πολυ……
    Σε φιλω

  27. @Julia. Ναι, φυσικα και χρειζονται ολα τα δερματα ενυδατωση. Απλα εγω εννοω οτι μετα τα 30 αρχισα να παιρνω κρεμες για πρωτες ρυτιδες, προληψης κτλ και θεωρησα (λαθος μου ισως) οτι αλλες εταιριες διαθετουν πιο “βαρια χαρτια” σε αυτον τον τομεα. Για παραδειγμα Estee Lauder, Clarins, Dr Murad, Lancome και φυσικα La Prairie, που τωρα βεβαια μου φανταζει απιαστο ονειρο…

  28. @Sofia Σοφία μου, λίγο άσχετο αλλά τωρα που το θυμήθηκα, μήπως βρηκες τι μάρκα είναι εκεινο το καταπληκτικό κρητικό λαδι αβοκαντο που ειχες παρει απο το κατάστημα βιολογικών προιόντων, μόνο 5€? Σ’ ευχαριστώ πολύ!

  29. Τέλειο το guest post κι ακόμα καλύτερο το στιχάκι ! Και στιχουργός εύχομαι !

  30. @Sofia: Αλήθεια Σοφία μου; Από χθες; Αποκλειστικά στο bb ε;;; Καλά λες δεν έχεις και άδικο!! χαχχχαχαχχαχαχα!! Φιλάκια!

  31. Στελλα μου σου εχω ποιο ευχαριστα νεα.Πηγα απο το καταστημα και η ιδιοκτητρια
    η Μαρια μου ειπε οτι εχει φτιαξει σελιδα αλλα δεν εχει περασει τα λαδια μονο τα
    αιθερια ελαια (www.diktamo.gr) εγω πηγα εκει διοτι το τελειωσα το αβοκαντο
    αυτη την φορα ειχε του( Αρκευθου) το πηρα και αυτο τα 50 ml 4,95 μονο το εχω δοκιμασει και ειναι Υπεροχο το εχουν παρει ολες οι φιλες μου εχω παραγγειλει να μου φερει βερικοκελαιο και λαδι αργκαν!
    Υ.Γ ξεχασα να σου πω στελνει και κουριερ
    Σε φιλω!!!

  32. Εγω το πιστευω ειμαστε πολυ τυχερες που σε εχουμε και το εννοω !!!!!!!!
    Σε φιλω

  33. Καλησπέρα σε όλες! Μια αγκαλιά και ένα φιλί στην καθεμιά ξεχωριστά!

    @Julia, 1000 ευχαριστώ για την αναφορά σου στην ανάρτηση με το ποίημα του Σουρή, είναι από τα πολύ αγαπημένα μου και σχεδόν τρομακτικά επίκαιρο.

    Πράγματι η Biotherm είχε καιρό να μας παρουσιάσει κάτι καλό. Να σας πω την αμαρτία μου, νομίζω ότι η ενυδάτωση είναι εύκολο να καλυφθεί με μια κρέμα. Κοιτάζω κυρίως τα συστατικά της, να μην έχει paraben, να μη μου αφήνει λιπαρότητα και να έχει μια λογική τιμή.

    Θεωρώ όμως πως πρέπει να υπογραμμίσουμε ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο, που αφορά την ενυδάτωση. Καμιά κρέμα δεν πρόκειται να κάνει δουλίτσα άμα δεν πίνουμε νεράκι. Μέσα σε ένα χρόνο πέρασα 3 σοβαρές αφυδατώσεις, νοσηλεύτηκα και είδα τεράστιες αλλαγές στο δέρμα μου. Σχεδόν σταφίδιασα! Τώρα ευλαβικά μετράω τα ποτήρια νερό που πίνω και πασαλείβομαι νυχθημερόν με ενυδατικές (και σέρουμ και φίλερ και αντιγηραντικές αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία, χιχι)

    Κορίτσια κόψτε το τσιγάροοοοοο, οι ρυτίδες στα χείλη από το ρούφα-ρούφα δε διορθώνονται με τ ί π ο τ α λέμε!!!!

    @Sofia, θέλω και εγώ τη μάρκα από το καταπληκτικό κρητικό λαδι αβοκαντο, please!!!

    Όσο για το guest post…απλά υπέροχο, έγραψες πάλι κούκλα μου! Φυσικά περιμένουμε όλες να μάθουμε και το πολυ-υποσχόμενο προϊόν!
    Φιλάκιααααααα

  34. Ελενη μου εχω κοψει το τσιγαρο εδω και 15 ημερες εχεις απολυτο δικιο οτι ρυτιδιαζει και αφυδατωνη το δερμα αν και εγω ειμαι ακομα απο
    τις τυχερες οποιος καταφερει να απεξαρτηθει ειναι πολυ τυχερος
    για εμενα ειναι ητριτη φορα που το προσπαθω πιστευω και η
    τελευταια!

  35. @Sofia Σοφία μου καταπληκτικά νέα!!!! Μπράβο στην κυρια που σκεφτηκε να κανει σαιτ για να παραγγέλνουμε!! ΘΑ το κανω στην πρωτη ευκαιρία! Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ.
    ΥΓ Λάδι άρκευθου???? Θέλω τα φωτα σου τώρα !!!
    Φιλιά πολλά!

  36. @Κερσενογλου Ελενη Ελένη μου, το blog σου μου άρεσε πάρα πολύ! Θα γίνω συχνή επισκέπτρια σου, γράφεις πολύ ενδιαφεροντα πράγματα και προφανώς ασχολείσαι επαγγελματικά με τα beaute έτσι? Κι απ΄ότι είδα χθες, είμαστε και συμπατριώτισσες. Είμαι κι εγω Κωνσταντινουπολίτισα, μόνο που οι δικοί μου γονείς ήρθαν στην Ελλάδα με τις απελάσεις του ’65, νιόπαντροι ακόμα κι έτσι εγω γεννήθηκα εδώ κι όχι στην Πόλη.

  37. Στελλα μου το λαδακι που πηρα ειναι αβοκαντο αλλα η εταιρια που αναγραφεται
    πανω στο μπουκαλι λεγεται Αρκευθος σορι αν δεν το διατυπωσα σωστα!
    Φιλακια
    Υ.Γ την αλλη εβδομαδα θα παω να παρω τα αλλα λαδακια θα σου πω εντυπωσεις

  38. Οντως τα προιοντα της Biotherm ειναι πολύ καλά ,τα έπαιρνα τις παλιές καλές μέρες.Είναι λίγο ακριβά όμως.Και θα ήθελα να πω ,πως πρέπει να επισημαίνεται εάν περιέχουν στα συστατικά τους parabens ,που είναι καρκινογόνες ουσίες.Να το γράφουν με εμφανή γράμματα.Προχτές πήρα μια κρέμα προσώπου , άλλης εταιρείας και ήταν γεμάτη parabens και είχα ξεχάσει να κοιτάξω τα συστατικά όταν την αγόρασα και την ΅πάτησα΅γιατί είχα ανοίξει τη συσκευασία και μετά το πρόσεξα .Γιάυτό κορίτσια προσοχη στα parabens ,γιατί καλή η ομορφιά ,αλλά η υγεία πάνω απ΄όλα και πρέπει επιτέλους οι εταιρείες να μην κοιτάζουν μόνο το κέρδος αλλά να νοιάζονται και να προστατεύουν τους καταναλωτές τους!

  39. diafwtistiko to arthro…eairetikh douleia..:)….epishs h suskeyasia ths biotherm travaei ta vlemmata….!!!!!!!!

  40. @Evipotter: Εύη μου, αν και κατά βάση είναι για νεανικές επιδερμίδες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από μεγαλύτερες ηλικίες με τάση λιπαρότητας στην ζώνη Τ ή ακόμα και για εποχιακή λιπαρότητα επίσης σε πιο ώριμες επιδερμίδες.

  41. Εγώ την Biotherm την γνώρισα χάρις εσένα Τζούλια και έμεινα πολύ ευχαριστημένη!Είχα κερδίσει το Skin-Energetic πραγματικά ήταν υπέροχο προϊόν!

  42. Biotherm exw na agorasw arketa xronia….nomizw oti tha kanw tin arxi pali!!! Thank you Julia!!!

  43. Ελκυστικές συσκευασίες και προτάσεις που καλύπτουν κάθε ανάγκη της επιδερμίδας ! Η BIOTHERM διακρίνεται για τη δροσιστική υφή των προϊόντων της, η οποία ποτέ δεν γίνεται βαριά ή λιπαρή.Επίσης παρουσιάζει σειρές εξειδικευμένης φροντίδας, κάτι που είναι σημαντικό αν η επιδερμίδα σου διαθέτει αυξημένες ανάγκες(πχ ενυδάτωση εντατική χωρίς όμως να προκαλείται λιπαρότητα ή γυαλάδα..αν και προσωπικά απολαμβάνω τις πλούσιες συνθέσεις, παρότι δεν έχω ξηρή επιδερμίδα).
    @ΒeautyBlog: Πολλά συγχαρητήρια για το απολαυστικό άρθρο !

  44. Καλησπέρα μετά από μια “τρεχάτη” μέρα. Το σημερινό σου άρθρο Τζούλια μου, μου θύμισε πριν από πολύ πολύ καιρό που είχα δοκιμάσει την biotherm σε αδυνατιστικά προιόντα. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κρέμες προσώπου, αλλά μου έδωσες ιδέα. Ξέρεις από τα άρθρα σου κάνω έναν κατάλογο με ότι με ενθουσιάζει περισσότερο και ότι χρειαστώ κοιτάω τον κατάλογό μου,γιατί διαφορετικά θα πάρω άλλα αντ’ άλλων και μετά θα μείνω με το μαράζι…μόλις το θυμηθώ ξανά. Όσο για το άρθρο σου στο Brandfather, νομίζω ότι πήρες πολλές φορές την απάντηση στο άγχος σου, και πολύ σωστά στα είπανε οι αγαπητές φίλες! Οπότε ας μην επαναλαμβάνομαι μιας και συμφωνώ απόλυτα. Ανοίξατε και άλλο θέμα το τσιγάρο. Πονεμένη ιστορία και για μένα! Αλήθεια γιατί δεν ανοίγεις στο blog ένα forum μπας και η μια στηρίζει την άλλη, και αλληλοβοηθηθούμε κάνοντας όλες μαζί την προσπάθεια???? Καλό βράδυ σε όλες!!!
    Αχ ξέχασα να αναφέρω και το ποιήμα στο blog της Ελένης. Φοβερό και πραγματικά δεν χρειάζεται να αλλάξεις ούτε κόμμα. Μπορεί να μην ταίριαζε στην ημέρα, αλλά ταίριαζε στους καιρούς!

  45. Καλησπέρα σε όλες κορίτσια! Τώρα μπόρεσα να διαβάσω το άρθρο [εε ήταν και του Αγίου Βαλεντίνου.. 😉 ]και ομολογώ ότι το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον μιας και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κάποιο προϊόν της biotherm ενώ πολλές φορές στα sephora το σκεφτόμουν αλλά κατέληγα συνήθως στα γνωστά “μου” προϊόντα.. Μου άρεσε περισσότερο η σειρά PURE∙FECT SKIN η οποία μάλλον είναι ιδανική για μένα. Σίγουρα θα την δοκιμάσω. Σε ευχαριστούμε και πάλι Τζούλια+ΒeautyBlog team για τις χρήσιμες πληροφορίες μας δίνετε!!
    Όσο για το ποίημα πραγματικά ωραίο και όντως επίκαιρο στις μέρες που διανύουμε..
    Με αφορμή λοιπόν το ποίημα δείτε και το εξής κείμενο παρακάτω από τους λόγους του Ισοκράτη ο οποίος έζησε το 436 π.Χ-338 π.Χ
    … αιώνες μετα κι όμως τόσο επίκαιρο στις μέρες μας…

    “Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.”

    Σας χαιρετώ για να κοιμηθω και εγώ καποια στιγμή!!!

  46. Κορίτσια επειδή είδα οτι πολλές ψάχνετε έλαια αβοκάντο κλπ σε καλές τιμές (γιατί δεν είναι καιροί για σπατάλες!) να σας πω την προσωπική μου ανακάλυψη κι αν θέλετε την ακολουθείτε!Επειδή έψαχνα αρκετό καιρό να βρω ένα απλό αμυγδαλέλαιο βρε αδερφέ που να μην κοστίζει 10 ευρώ τα 100 ml, μέσω internet βρήκα μετά από πολύ ψάξιμο ένα site που έχει πρώτα υλικά κατασκευής σαπουνιών και κεριών και φυσικά στις πρώτες αυτές ύλες ανήκουν και τα αιθέρια έλαια και τα τα έλαια βάσης.Οι τιμές είναι ασυναγώνιστες, αρχικά πήρα από 100 ml αμυγδαλέλαιο και αβοκάντο για να τα δοκιμάσω και επειδή μου άρεσαν πολύ η επόμενη παραγγελία μου έγινε για 500 ml αβοκάντο κι ένα λίτρο αμυγδαλέλαιο και ενδεικτικά να σας πω ότι το 1 λίτρο αμυγδαλέλαιο κάνει 9,5 ευρώ!!, τα 100 ml 2 ή 2,5 ευρώ και το αβοκάντο λίγο πιο ακριβό, τα 100ml 4,5 ευρώ, τα 500 12,5!Τα έξοδα αποστολής είναι +3 ευρώ οπότε συμφέρει φυσικά ν’ αγοράσεις μεγαλύτερη ποσότητα.Σαν ποιότητα είναι εντελώς αγνά φυσικά,το αμυγδαλέλαιο είναι εντελώς άοσμο, το αβοκάντο έχει ένα πολύ διακριτικό κι ωραίο άρωμα, έχουν πολύ απαλή υφή, απορροφούνται αμέσως, τα χρησιμοποιώ (αναμειγμένα) σε σώμα και πρόσωπο και το αμυγδαλέλαιο το χρησιμοποιώ μόνο του και για ντεμακιγιάζ ματιών (έχω αρκετά ευαίσθητη περιοχή ματιών και ξεβάφει τέλεια ενυδατώνοντας την περιοχή) Έκανα πολύ καλή διαφήμιση το ξέρω, αλλά είναι ότι κι εγώ έχω ενθουσιαστεί!!Το site είναι http://candlemaking.myshopify.com/ μπείτε κι αποφασίστε μόνες σας, εγώ πάντως σας το προτείνω με κλειστά τα μάτια!!

  47. @Μαρία Τακ Μαρία σ΄ευχαριστούμε πάρα πολύ! Αφου μας λες, ότι το αμυγδαλελαιο το χρησιμοποίησες ήδη για ντεμακιγιάζ και είναι καλό, τότε μπορούμε να το δοκιμάσουμε άφοβα, γιατι εκει έιναι όλο το θεμα με τα αμυγδαλέλαια. Κι εγω, επειδη εχω ευαισθητα ματια και φοραω φακους, αυτο το προεσεχω πολύ.

  48. Το μαγαζι ”Αρκευθος” ειναι στην Καλλιθεα, στην Αχιλλεως νομιζω, κοντα στην πλατεια Δαβακη.
    Εχει τα παντα απο φυτικα λαδια, αιθερεια ελαια, για κυτταριτιδες, τα παντα τεσπα..απ οτι θυμαμαι ομως τα λαδακια τα ειχε ψιλοακριβουτσικα, γιατι ειχα παρει βερυκοκελαιο απο κει.
    Επισης εχει και διαφορα αποξηραμενα φυτα, που δεν τα βρισκεις αλλου,διαφορα τσαγια, η αν εχεις καποια παθηση, μπορει να σου δοσουν κατι να σε βοηθησει.. Χεχεχε καθε φορα που παω εκει θελω να παρω τα παντααα.
    Με ειχε βοηθησει απιστευτα ενας κυριουλης εκει, οταν ειχα καποιο προβλημα με μια κρεμα που μου ειχε δοσει

  49. geia sas koritsia!!!!!gia na kopsete to kapnisma xreiazetai apofash.den exw kapnisei pote k xairomai idiaitera gi’ayto.8a sas pw omws kt pou ekana gnwrizontas oti einai vlavero alla to ekana gt me eyxaristouse. prin apo ena xrono peripou etrwga polla glyka h sygkekrimena meiwna thn posothta tou faghtou mou gia na faw kt glyko.eimai adynath k den h8ela na paxynw.otan omws o giatros mou e3hghse poso kako einai ayto,to ekopsa maxairi!!!eipa oti 8a trww ena glyko thn evdomada.k to thrw ektos elaxistwn e3airesewn[p.x.giortes].kopste to to rhmadi!!mia apofash einai!!!!!oso gia ta ladia,8a h8ela pio polles plhrofories koritsia.exw xrhsimopoihsei amygdalelaio k jojoba.diavasa omws oti to ladi apo stafyli einai teleio gia lipares epidermides?3etere tpt ep’aytou?

  50. latreuw thn biotherm!!!!den allazw thn aquasource non stop me kamia krema!;)

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.