Άρωμα, από Jo Malone.

Eίχα πάρα πολύ καιρό να γράψω κάτι για την μάρκα Jo Malone αλλά θυμάμαι ότι σας είχα ποστάρει τότε, πριν από περίπου ένα χρόνο, κάτι φανταστικές φωτογραφίες που είχαν αρέσει πολύ στην Evgenia και μάλιστα θυμάμαι ότι εκείνες τις μέρες μια φίλη μου που ξεκινούσε να οργανώνει το γάμο της, μου είχε πει ότι και το άρωμα να μην αγόραζε, οι φωτογραφίες θα την βοηθούσαν πολύ στο στήσιμο του νυφικού της τραπεζιού.

 

 

Ναι, η Jo Malone δεν θεωρείται φθηνή μάρκα, αλλά μια φορά το χρόνο, αν θέλετε να κάνετε ένα όμορφο δώρο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας βγάλει ασπροπρόσωπες. Εγώ για παράδειγμα φυλάω πάντα σαν κόρη οφθαλμού ακόμα και τα κουτιά της συσκευασίας- αυτά τα υπέροχα κουτιά με το λογότυπο και την μαύρη σατέν κορδέλα και τα στολίζω συνήθως – χωρίς καν να τα ανοίξω ορισμένες φορές- στην τουαλέτα μου. Ενώ για να είμαι και απόλυτα ειλικρινής περισσότερο ακόμα και από τα ίδια τα αρώματα της Jo Malone, λατρεύω τις κρέμες σώματος και τα αρωματικά κεριά. Αχχχ… τα αρωματικά κεριά τα κρύα βράδια του χειμώνα… Πρέπει να κάνω ένα ξεχωριστικό post, μόνο γι αυτά…

 

Η νέα συλλογή της Jo Malone εμπνέεται από το λουλούδι Wild Bluebell, την « αγγλική καμπανούλα», που μάλιστα δυστυχώς στη χώρα μας είναι είδος υπό απειλή και είναι ζωτικής σημασίας η προστασία της.  Τώρα, για να παραμείνουν τα δάση της Αγγλίας γεμάτα με καμπανούλες  o οίκος Jo Malone έχει κάνει ήδη δωρεά στην Εταιρεία Προστασίας Δασών.

 

Το ίδιο το άρωμα αλλά και όλη η σειρά  έχει πραγματικά υπέροχες νότες από φρέσκιες καμπανούλες και κανελλογαρύφαλλο που αυτόματα το κατατάσσουν σε μια ανάλαφρη λουλουδάτη κατηγορίαΚρίνοι, τριαντάφυλλο eglantine και γιασεμί βρίσκονται στην καρδιά ,με άσπρο κεχριμπάρι και μόσχο στη βάση του αρώματος. Και ας μην μιλήσω για τις φωτογραφίες της διαφημιστικής καμπάνιας…Απλά, ένα γαλάζιο παραμυθένιο όνειρο…

 

Wild Bluebell Cologne  Τιμή: 85€ τα 100ml και 45Ε τα 30ml

Wild Bluebell Body & Hand Wash Τιμή: 43€ τα 250 ml

Wild Bluebell Body Crème Τιμή: 65€ τα 250ml

Wild Bluebell Home Candle Τιμή: 53Ε

 

Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξη της Christine Nagel, της Master Perfumer πίσω από το άρωμα Wild Bluebell η οποία  είναι γνωστή για τα πολλά αρώματα έχει δημιουργήσει, αλλά και για τις πειραματικές της αρωματικές συνθέσεις. Και αν και γνωρίζω ότι σπάνια στο bb, βάζω συνεντεύξεις, έχω την εντύπωση ότι τη συγκεκριμένη, θα την βρείτε πολύ ενδιαφέρουσα (ειδικά η Effie, Effie- η δική μας «μύτη» του bb…)

 

Ποιά η άποψή σας για τη σύγχρονη αρωματική σκηνή – για παράδειγμα, θεωρείτε ότι λείπει κάτι από τη μοντέρνα αρωματοποιεία;

CN: Ναι. Το θράσος. Δεν το βρίσκεις. Υπάρχει ένας δισταγμός κάποιος να πάρει ρίσκα. Αλλά νομίζω ότι η βιομηχανία του αρώματος βρίσκεται σε σωστό δρόμο τώρα. Λανσάρονται πιο ενδιαφέροντα αρώματα. Και προσδοκώ ότι θα δούμε ακόμα περισσότερα, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, αφού πλέον τα αρώματα που δουλεύονται τώρα θα ευδοκιμήσουν. Βεβαίως, θα ήθελα να σκεφτώ ότι είμαστε αρκετά τολμηροί με τη νέα μας δημιουργία.

 

Οι καμπανούλες (bluebell) είναι ασυνήθιστες στην αρωματοποιία, γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;

CN: Είναι αρκετά ασυνήθιστο λουλούδι. Είναι άγριο, αλλά παρόλα αυτά ευδοκιμεί σε συγκεκριμένα μέρη, σε συγκεκριμένη εποχή του χρόνου. Είναι σαν να το περιβάλλει μια μυστικότητα. Είναι μαγικό να ανακαλύπτεις ένα χωράφι γεμάτο καμπανούλες. Και ενώ το άρωμα είναι εκπληκτικό – τόσο φρέσκο και γλυκό – δεν μπορείς να εκμαιεύσεις την ουσία, για αυτό ο αρωματοποιός πρέπει να ερμηνεύσει το άρωμα.

 

 

Πώς θα περιγράφατε τη δική σας ερμηνεία για τα άνθη καμπανούλας;

CN: Φινετσάτη. Φρέσκια. Και στην πραγματικότητα, λίγο πικάντικη. Ήθελα επίσης να αιχμαλωτίσω τη δροσιά που σχετίζεται με τα άνθη καμπανούλας. Όπως τη στιγμή που οι στάλες δροσιάς καταλαγιάζουν στα πέταλα των λουλουδιών και λαμπυρίζουν στον ήλιο – παρόμοια με την ολοκλήρωση που νιώθεις όταν μυρίζεις τα άνθη καμπανούλας το απόγευμα, όταν απελευθερώνουν το άρωμά τους στον αέρα.

 

Για να δημιουργήσετε αυτό το άρωμα, χρησιμοποιήσατε συνθετικά συστατικά όπως και φυσικά στοιχεία, αλλά θεωρείται τα φυσικά ανώτερα;

CN: Όχι. Το αντίθετο. Εάν δουλεύεις μόνο με φυσικά, στην πραγματικότητα περιορίζεις τον εαυτό σου. Αναμειγνύοντας φυσικά και συνθετικά συστατικά σου ανοίγεται ένας καινούργιος κόσμος με εκπληκτικές δυνατότητες. Μου αρέσει να το παρομοιάζω με τη μόδα. Φανταστείτε να δουλεύετε μόνο με μετάξι, βαμβάκι και λινό, άμεσα υπάρχουν περιορισμοί στο τι μπορείς να σχεδιάσεις. Αλλά όταν συνδυάσεις αυτά τα υλικά με πιο τολμηρά και απαλά υφάσματα, με διαφορετικές βαφές και νήματα, το τελικό αποτέλεσμα μπορεί εξολοκλήρου να είναι θαυμάσιο.

 

Ποιά είναι η πρώτη αρωματική σας ανάμνηση;

CN: Ήμουν περίπου δέκα ετών και είχα αποκτήσει μόλις το μικρό μου αδελφό, και η μητέρα μου που ήταν Ιταλίδα, χρησιμοποιούσε μια ταλκ που λεγόταν Borotalco. Το άρωμά της ήταν πουδραριστό και μου θύμιζε πολύ τα ηλιοτρόπια και τη βανίλια. Και αυτή είναι η πρώτη μου αρωματική ανάμνηση.

 

Εάν δεν ήσασταν «μύτη», τι θα μπορούσατε να είστε;

CN: Μαία. Ή ανθοπώλης. Ή να διαμορφώνω κήπους.

 

Ποιά αρώματα θα θέλατε να είχατε δημιουργήσει;

CN: Το άρωμα της Shiseido Feminite du Bois από τον Serge Lutens και το Lime Basil & Mandarin της Jo Malone το οποίο είναι ένα μοντέρνο, κλασσικό άρωμα.

 

Τι μπορούμε να κάνουμε όλοι για να βελτιώσουμε την αίσθηση της οσμής και να εκτιμήσουμε τα αρώματα;

CN: Απλά δώστε σημασία σε όλα τα αρώματα γύρω σας. Όταν ανοίγετε το παράθυρό σας. Όταν περπατάτε στο δρόμο. Ακόμα και όταν κοιτάτε ή αισθάνεστε κάτι, αιχμαλωτίστε το άρωμα που υπάρχει ακόμα και ως μέρος της εικόνας ή της εμπειρίας. Για παράδειγμα, όταν φιλάτε κάποιον, στην πραγματικότητα οσφραίνεστε  αυτό τον άνθρωπο. Προσέξτε το αυτό. Είναι σημαντικό. Κάνει τη ζωή μας πιο πλούσια.

 

Πώς σας κάνει και νιώθετε το Wild Bluebell;

CN: Το λατρεύω γιατί είναι ένα μαγικό άρωμα, απαλό και φρέσκο αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι δημιουργεί μια αύρα – κάτι που σε περιβάλλει. Σε αγκαλιάζει.

 

Πόσο καιρό σας πήρε να δημιουργήσετε το Wild Bluebell;

CN: Περίπου δώδεκα με δεκαοκτώ μήνες.

 

Εάν η Wild Bluebell ήταν χαρακτήρας, ποιά θα ήταν;

CN: Ένα κορίτσι που πρωταγωνιστεί σε ένα υπέροχο παράξενο, μοντέρνο παραμύθι. Πάντα τη φανταζόμουν να εμφανίζεται σε ένα μυστικό κήπο, να τριγυρνά στη φύση ως μέρος μιας παράξενης ιστορίας. Ένας μαγικός χαρακτήρας με άγρια φαντασία.

 

 

 

 

 

33 Σχόλια
  1. kalimera julia!!!!to aroma den to exo dokimasei alla thymame tin myrodia apo to keri pou mou eixe kanei doro mia fili mou k pragmatika einai yperoxo!!!!

  2. Η φωτογραφία στην αρχή του άρθρου λίγο με τρόμαξε, με πάγωσε…Μέτα όμως, όλο και γλύκαιναν τα πράγματα….Κανελλογαρύφαλλα,ε? Και αυτό το λουλουδάκι που τόσο εκθειάζει η κ.C.Nagel… Ενδιαφέρον φαίνεται αυτό το άρωμα…!!
    ‘Οσον αφορά τις τιμές, η τιμή του αρώματος μου φαίνεται αρκετά λογική κι αναμενόμενη…Για τα υπόλοιπα προιόντα της σειράς όμως, δεν ξέρω αν μπορώ να πω το ίδιο…..Ανυπομονώ για το ποστ για τα κεριά!!! Μ’αρέσουν τόσο πολύ….Και μόνο να υπάρχουν (σβηστά) σ’ένα χώρο… Και αν είχα κερί που έκανε 53 ευρώ, δεν ξέρω αν θα το άναβα…..χιχι!
    Καλημέρααααααα!!!!* χχχχχχ

  3. @Kat-Rap: Ναι η φωτό θυμίζει λίγο “Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων” η τρελή πριγκίπισσα.. (το βλέμμα είναι κάπως…) Όσο για το κερί των 53Ε θα το άναβες σε ξεχωριστή περίπτωση… (και μετά κάνε την δική μου πονηριά, αλλά μην το πεις πουθενά. Αφού θα έχει λιώσει λίγο, βάλε από πάνω ένα ρεσώ… ανάβεις το ρεσώ και αφήνεις το κερί JM για ειδικές συνθήκες… χεχχεχχχεεεεε…)

  4. Χαχαχα!! Καλόόό…!!! Χμ, ωραία πρόταση!!!!!!

  5. Καλημέρα!!!Εγώ τη συγκεκριμένη φίρμα γιατί δεν την ήξερα; Μόλις είδα το μπουκαλάκι νόμιζα ότι ήταν Marc Jabobs!!!Οι τιμές νόμιζα ότι θα ήταν πολύ παραπάνω όσο για το αρωματικό κεράκι θα ήταν υπέροχο δώρο για κάποια φίλη που θα το εκτιμήσει!!! Μου αρέσουν οι μυρωδιές από καννελογαρύφαλλο κ το εικαστικό θέμα της διαφήμισης είναι απλά υπέροχο!

  6. Πανακριβα τα προιοντα, ομως..τι να πω??ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!!

  7. Ομορφα που ειναι τα αρώματα! Ολα τους ταξίδια τόσο διαφορετικά….. και τα κεριά τόσο υπέροχα, έτσι όπως διαχέεται το αρωμα τους στο χωρο… καλημέρα Τζούλια… παω μια βόλτα απ΄το Αττικα….

  8. Kαλημέρα Αγαπημένη μου νεράιδα…………..

  9. Σαν μια (μπλε) άνοιξη μες το χειμώνα … Δυστυχώς , δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κάτι από τη συγκεκριμένη μάρκα κι έτσι δεν έχω άποψη . Πάντως το συγκεκριμένο μπλε είναι από τα αγαπημένα μου χρώματα .

  10. Εάν δεν διάβαζα για τις καμπανούλες, όταν είδα την φωτο νόμιζα ότι ήταν άνθη λεβάντας… χαχαχαχα!!

    Λοιπόν, δεν ήξερα την ύπαρξή του και ελπίζω κάποια στιγμή να μου δοθεί η ευκαιρία να το μυρίσω,έτσι όμως όπως περιέγραφε μου θύμισε λιγάκι κάτι από ANNICK GOUTAL…

    Τί καταπληκτικά αρώματα κι αυτή η annick…

  11. Κρατάω τη λέξη “Φινετσάτη” με την οποία περιγράφει η Christine Nagel το άρωμα της καμπανούλας, έτσι θέλω να είναι το σωστό άρωμα.
    Αν και λίγο ακριβά νομίζω ότι άξιζει να φοράμε ένα μοναδικό άρωμα!!!
    Τα κεριά είναι φανταστικά, το υπόσχομάι στον εαυτό μου ότι θα είναι το δώρο μου για τα Χριστούγεννα!!!

  12. ΤΕΛΙΚΑ Η ΦΥΣΗ ΠΑΝΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ….ΤΕΛΕΙΑ-ΜΟΝΑΔΙΚΑ-ΜΟΣΧΟΒΟΛΙΣΤΑ-ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ !!!!!!!

  13. Γέμισε η ψυχή μου ευφορία και γαλήνη!!!Την τιμή για το άρωμα ή την κρέμα δεν την βρίσκω υπερβολική, είναι στα πλαίσια που κυμαίνονται τα αρώματα των μεγάλων οίκων.Για τα κεριά όμως παραείναι τσουχτερή.”Μου ταίριαξε” όμως τόσο η περιγραφή του προιόντος από εσένα όσο και από την Christine,που το Σάββατο θα το τεστάρω από κοντά,πώς μυρίζει αλλά και αν μου κρατάει.Θα πάω το γιο μου θέατρο και θα περάσω μια βολτίτσα από το attica να μυρίσω καμπανούλες.Δεν κρατιέμαι!Ευτυχώς που δεν είμαι κοντά σε τέτοιους πειρασμούς.

  14. Αγγελικό άρωμα για μια “αγγελική” ημέρα….
    Φιλιά!

  15. ΚΑλησπέρα Τζούλια, κορίτσια!!! Καταπληκκτικά τα αρώματα της Jo Malone, το έχω ξαναπεί κι εγώ, προσωπικά μου αρέσει το Sakura, το Bluebell δεν το έχω δοκιμάσει. Η Jo πάντως φτιάχνει μονοθεματικά αρώματα με την ιδιότητα να φοράς 2-3 ταυτόχρονα ώστε να δημιουργείς το δικό σου signature άρωμα. Η ποιότητά τους πάντως είναι εξαιρετική!!.
    Ακόμη ένα κόλπο που μπορείς να κάνεις με το κερί είναι μόλις λιώσει να πάρεις με το χέρι λίγο από το λιωμένο και να το αλείψεις επάνω σου διότι τα έλαια που περιέχει είναι αυτά που ουσιαστικά αμπεριέχουν το άρωμά του. Το έχω κάνει μ’ ένα κερί που έχω αγοράσει από το HARNN και το κόλπο αυτό μου το είχε συστήσει η πωλήτρια του μαγαζιού.
    Φιλιά πολλά σε όλες

  16. @MariaA: Μαρία μου!!! Τι απίθανο κόλπο αυτό με το κερί!!! Δεν υπάρχεις!! Thank you for sharing!! xxx

  17. Λατρεύω τα αρωματικά κεριά,τα συγκεκριμένα δεν τα έχω δοκιμάσει,αλλά θα το βάλω στο πρόγραμμα.

  18. για το αρωμα δεν ξερω αλα η φωτογραφήσει ειναι τελεια!!!!

  19. oraio kolpo ayto maria!!!tha to dokimaso k tha sou po!!!!!julia k ego perimeno pos k pos to post gia ta keria giati pragmatika trelenomai!!!!

  20. Πέρα από τα υπέροχα αρώματα η Jo Malone έχει κομψές συσκευασίες και υπέροχα καταστήματα,σαν να πηγαίνεις σε γαλλικό αρωματοποιείο!

  21. Όντως οι φωτογραφίες είναι πάρα πολύ ωραίες…! 😉 Να ρίξουμε μια όσφρηση στο άρωμα :Ρ να δούμε αν είναι ωραίο! 😉

  22. ΟΝΕΙΡΟ!!ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΣΕ ΤΑΞΕΙΔΕΥΟΥΝ!!!ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΑΡΩΜΑΤΑ!!

  23. μου θυμίζει παραμύθι…την Αλικη στη χωρα των θαυμάτων!!! πρεπει να ειναο πολύ όμορφο!! 🙂

  24. Καλημέρα Τζούλια μου!Συγνώμη αλλά τώρα είδα την ερώτηση.Θα πάμε στην “Παιδική σκηνή του Εθνικού θεατρου” στο έργο της Άλκης Ζέη “Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου”, το Σάββατο στις 15,00. Μακάρι να συναντηθούμε!!!Να έχεις μια υπέροχη μέρα!!!

  25. ΤΕΛΕΙΟ .ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ.. ΠΑΡΑΜΘΘΕΝΙΟ… ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΝΕΤΣΑΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΑΡΩΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ……

  26. Kalimera Julia mou,
    Egw gia prwti fora to dokimasa persu giati mou eixan ferei dwro Body oil me arwma! H suskeuasia dwrou einai foveri kai meta to arwma pou eixe to ladi itan ekpliktiko! Den xreiazotan na foresw epipleon arwma! Tha paw na to dokimasw….

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.